Ένας βοτανολόγος οδηγός για να εφοδιάσετε το φαρμακείο σας

6
Ένας βοτανολόγος οδηγός για να εφοδιάσετε το φαρμακείο σας

Αυτή είναι η συνέχεια της πρώτης μου ανάρτησης φαρμακείου – Δημιουργώντας ένα φυτικό φαρμακείο στο σπίτι – όπου μπαίνω σε λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένα βότανα και τις φυτικές τους δράσεις για να αποθηκεύσω το φαρμακείο σας. Αυτή η ανάρτηση θα εξερευνήσει όλα τα πρόσθετα που μπορούν να κάνουν το σπίτι ή το επαγγελματικό φαρμακείο σας πλήρως λειτουργικό και ευέλικτο.

Στο αποκορύφωμα του εγχειρήματός μου στο φαρμακείο μετά από 6 χρόνια στην επιχείρηση, έφτιαξα πάνω από 75 βότανα σε τσάι, βάμμα και μορφή σκόνης που μοιράστηκα με 5 επιπλέον φυσιοπαθητικούς γιατρούς. Όλα αυτά ήταν βότανα που χρησιμοποιούσα για χρόνια και κάθε χρόνο πρόσθετα μερικά ακόμη στη συλλογή μου λόγω ζήτησης πελατών ή συναδέλφων. Μεγάλωσε και μεγάλωνε, και ειλικρινά ήταν μια από τις πιο ένδοξες οπτικές επεκτάσεις της επιχείρησής μου που μπορούσα να απολαμβάνω κάθε μέρα. Κάθε μήνα (μερικές φορές κάθε μέρα), μάθαινα κάτι νέο που θα ενίσχυε τη λειτουργικότητα του φαρμακείου μου και το δοκίμαζα. Είτε επρόκειτο για ένα νέο σύστημα ετικετών, νέες συσκευές μέτρησης, καλύτερα (με ευρύτερο στόμιο!) μπουκάλια για αποθήκευση ή μια πιο αποτελεσματική μέθοδο παρακολούθησης των παρτίδων βοτάνων μου, το ταξίδι μου στο φαρμακείο ήταν πολύ ρευστό και προσαρμόσιμο. Καθώς το επιχειρηματικό μου μοντέλο άλλαξε, έτσι και το φαρμακείο μου δημιουργήθηκε.

Προσωπικά, ακολουθώ μια μινιμαλιστική προσέγγιση αυτές τις μέρες.

Επί του παρόντος, διατηρώ μια σταθερή εναλλαγή περίπου 15 μεμονωμένων βοτάνων (σε μορφή τσαγιού και βάμματος). Αυτά είναι βότανα που γνωρίζω καθώς και τον εαυτό μου και χρησιμοποιώ κάθε μικρό κομμάτι από τα φαρμακευτικά, ενεργειακά και προγονικά τους χαρίσματα. Όσο και αν μου άρεσε η διαθεσιμότητα δεκάδων και δεκάδων βοτάνων, συνέχισα να επιδιώκω να περιορίσω πραγματικά τη συλλογή μου και να χρησιμοποιήσω μια χούφτα βότανα που προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία από ποικίλα θεραπευτικά οφέλη. Βότανα που έψαχνα συνεχώς και έβρισκα νέους και παλιούς τρόπους ενσωμάτωσης στα πρωτόκολλα πελατών. Όταν τελικά πούλησα το φαρμακείο μου στην πρώην κλινική μου, ξεκίνησα ένα νέο μοντέλο αποθήκευσης του φαρμακείου μου. Αυτό που πλέον ταιριάζει ελάχιστα στις προσωπικές μου ανάγκες. Κάθε βοτανολόγος και η επιχειρηματική του δομή μπορεί να απαιτούν κάτι διαφορετικό, και αυτή είναι η ομορφιά της εποχής που τιμάται ο βοτανοθεραπευτής! Προσαρμόσιμος και ρευστός, συναντώντας σας όπως ακριβώς είστε.

Παρακάτω είναι μερικά από τα βασικά προϊόντα που έχω πάντα στη διάθεσή μου στο φαρμακείο μου, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η συλλογή μου με βότανα.

φυτικό φαρμακείο

Συμβουλές για να εφοδιάσετε το σπίτι ή το επαγγελματικό σας φαρμακείο

Αγοράστε μόνο ότι χρειάζεστε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό στο πολύτιμο φαρμακείο σας από 12 μήνες αφότου αγοράσατε ένα γκαζίλιον βότανα και διαπιστώσατε ότι πρέπει να απορρίψετε ένα μεγάλο μάτσο από αυτά λόγω έλλειψης φρεσκάδας ή παρτίδων που έχουν λήξει. Μην είστε υπερβολικά ζηλωτές με τις παραγγελίες σας εκτός και αν εσείς ξέρω θα τα περάσετε. Ή, συγκομιδή ελάχιστα και όσο χρειάζεται, ώστε να υπάρχουν ελάχιστα απόβλητα ή αχρησιμοποίητα βότανα.

Πηγή από εξαιρετική, βιώσιμη, ηθική και οργανική προέλευση. Εάν έχετε τοπική φάρμα βοτάνων ή μικρής κλίμακας καλλιεργητή βοτάνων, υποστηρίξτε τους εάν οι πρακτικές τους είναι ηθικές και καλές. Εάν αγοράζετε από μια εταιρεία βοτάνων, αναζητήστε βιολογική πιστοποίηση, ηθικές και βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας και ορισμένες διασφαλίσεις ποιότητας (όπως η προσφορά πιστοποιητικών ανάλυσης για τα βότανά τους μετά από έλεγχο για ακαθαρσίες ή μόλυνση). Μερικές από τις προμήθειες βοτάνων που προτιμώ περιλαμβάνουν Βότανα Mountain Rose, Starwest Botanicals, Zack Wood Herb Farm, Ο δρόμος του Γαληνούκαι Γαία Βότανα.

Αποθηκεύστε τα βότανά σας για βέλτιστη διάρκεια ζωής. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ρυθμίσετε τον χώρο αποθήκευσης των βοτάνων σας σε μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Συνιστώ να χρησιμοποιείτε πάντα γυάλινα δοχεία αποθήκευσης, όπως πλατύστομα κεχριμπαρένια γυάλινα βάζα. Διαβάστε περισσότερα: 5 Συμβουλές για την αποθήκευση βοτάνων

Απαραίτητες μετρήσεις. Κρατώ τουλάχιστον ένα ηλεκτρονική ζυγαριά με ικανότητα μέτρησης σε γραμμάρια, και 4-5 διαβαθμισμένοι κύλινδροι για μετρήσεις βάμματος. κρατάω κι εγώ μεταλλικές σέσουλες, μικρές μεταλλικές χοάνεςκαι μια συλλογή από μικρό, Μεσαίοκαι μεγάλα μπολ ανάμειξης.

Ετικέτες! Για όλα όσα έχετε, επισημάνετε το με κοινό όνομα, βοτανική ονομασία, ημερομηνία και στοιχεία επικοινωνίας, εάν δίνετε φόρμουλες σε πελάτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σύστημα ετικετών θέλετε. Απλός Ετικέτες Avery λειτουργούν καλά, ή ένα ηλεκτρονικό Εκτυπωτής Dymo. Λατρεύω επίσης αυτά τα υπέροχα διάφορες ετικέτες φαρμακείου.

(Για τον επαγγελματία φαρμακοποιό) Παρακολούθηση βοτάνων. Αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθείτε εάν διανέμετε φυτικά σκευάσματα σε ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των πελατών. Αυτό μπορεί να είναι ένα συνδετικό υλικό όπου παρακολουθείτε τις παρτίδες βοτάνων σας (κατά την άφιξη) και αναφέρετε ημερομηνίες για το πότε άνοιξαν τα μπουκάλια και τις σακούλες και πότε εξαντλήθηκαν. Θα συνιστούσα επίσης να παρακολουθείτε τυχόν COA (Πιστοποιητικά Ανάλυσης) εάν προσφέρονται από τους προμηθευτές βοτάνων σας για τυχόν βότανα που έχετε παραγγείλει. Αυτό απλώς σας υποστηρίζει στα μέτρα ποιοτικού ελέγχου σας.

Υλικά καθαρισμού. Διατηρείτε πάντα το χώρο σας τακτοποιημένο και καθαρό (ακόμα κι αν είναι στη δική σας κουζίνα). Διατηρώ πάντα μερικά μπουκάλια πράσινο σπρέι καθαρισμού, βιοαποδομήσιμα χαρτοπετσέτες και οινόπνευμα εντριβής (για το τρίψιμο του λαιμού των μπουκαλιών βάμματος μετά τη χρήση, ώστε να μην κολλάνε κλειστά).

Δεν είστε σίγουροι ποια μορφή βοτάνου να έχετε στη διάθεσή σας; Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός φυτικών παρασκευασμάτων

Μαγικά Βότανα

Επισκεφτείτε τη σελίδα καταστήματος Apothecary για να δείτε μερικά από τα αγαπημένα μου προϊόντα και βότανα για να προμηθευτείτε το δικό σας φαρμακείο. Έχετε το δικό σας φαρμακείο; Θα ήθελα πολύ να το δω! Μοιραστείτε με την κοινότητα χρησιμοποιώντας #curatingmyapthecary και ας εμπνευστούμε ο ένας από τον χώρο του άλλου!

Φωτογραφίες από Ρενέ Μπερντ

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Η Ginger Tonic Botanicals μπορεί να κερδίσει μια μικρή προμήθεια για τα προϊόντα που αγοράζονται μέσω αυτών των συνδέσμων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar