Ένας οδηγός για ενσυνείδητη φωτογραφία για καλύτερα οφέλη για το μυαλό και την υγεία

0
Ένας οδηγός για ενσυνείδητη φωτογραφία για καλύτερα οφέλη για το μυαλό και την υγεία

Η ενσυνείδητη φωτογραφία είναι μια πρακτική φωτογραφίας κατά την οποία η κάμερα γίνεται προέκταση του μυαλού σας και θεωρείται ως το πολικό αντίθετο της κύριας ανταγωνιστικής φωτογραφίας, χωρίς επιθετικότητα, συγκατάβαση και, το πιο σημαντικό, χωρίς βιασύνη.

Αυτός ο τύπος φωτογραφίας ευδοκιμεί στο να είναι πλήρως παρών τη στιγμή και να λαμβάνει αυτή τη στιγμή, διαμορφώνοντας έναν μοναδικό δεσμό και μια συμβιωτική σχέση μεταξύ τέχνης και επίγνωσης.

Σας βάζει σε μια ενεργή κατάσταση, σας βγάζει από το μυαλό σας και σας ενθαρρύνει να συνδεθείτε με τον έξω κόσμο. Όταν βγαίνετε έξω από την ατελείωτη φλυαρία του μυαλού σας, μπορείτε να δείτε τον κόσμο με νέα μάτια και να καταγράψετε μια αφήγηση σε μια μόνο λήψη για να μοιραστείτε πώς βλέπετε τα πράγματα.

ενσυνείδητη φωτογραφία

Ωστόσο, εάν ενδώσετε σε εσωτερικές φλυαρίες και συναισθηματικές επιθυμίες, το όραμά σας θα θολώσει και θα επικεντρωθείτε περισσότερο στο να ζήσετε όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο κεφάλι σας παρά πολλά από αυτά που συμβαίνουν γύρω σας.

Για να βυθιστούμε πλήρως στην εμπειρία της ενσυνείδητης φωτογραφίας, πρέπει να αφήσουμε τους στόχους, τις επιθυμίες, τις προσδοκίες, τις τεχνικές και τα άγχη μας.

Να θυμάστε ότι η ενσυνείδητη φωτογραφία αφορά τη διαδικασία και όχι το αποτέλεσμα, γι‘ αυτό η κρίση του αποτελέσματος είναι αντιπαραγωγική στη συνειδητή φωτογραφία.

Για να επιτύχετε ενσυνειδητότητα στη φωτογραφία, πρέπει να μπορείτε να παρατηρείτε τα πράγματα σαν να τα βλέπετε για πρώτη φορά, παρόλο που μπορεί να τα γνωρίζετε.

Με αυτό το άρθρο, σας καθοδηγούμε για το τι συμβαίνει όταν συνδυάζετε την προσοχή και τη φωτογραφία και πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτήν την ικανότητα.

Πώς να ξεκινήσετε με τη Mindful Photography

Αρχικά, απαιτείται προγραμματισμός και προσπάθεια για την εφαρμογή των νέων πρακτικών και τη διατήρηση της συνεχούς εστίασης.

ενσυνειδητότητα στη φωτογραφία

Ξεκινήστε κάνοντας τη συνειδητή φωτογραφία ως προτεραιότητα, για να εξασκηθείτε στη νοημοσύνη και τη φωτογραφία πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Πρέπει να αναπτύξετε ένα ενσυνείδητο τελετουργικό φωτογραφίας και να αφιερώσετε μια συγκεκριμένη ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να εξασκηθείτε στην ενσυνειδητότητα για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Μην προσπαθήσετε να επιβάλετε προσοχή και μην απογοητεύεστε εάν οι φωτογραφίες σας δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας.

Τώρα, ας δούμε τον επόμενο μήνα. Συνεχίστε να εξασκείτε τη συνειδητή φωτογραφία εστιάζοντας στα διάφορα στοιχεία γύρω σας. Προσπαθήστε να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και κάντε το επόμενο καθήκον σας.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε μια προσεκτική βόλτα για να αυξήσετε την επίγνωσή σας και να σας συνδέσει με την παρούσα στιγμή. Καθώς αυξάνεται η επίγνωσή σας για αυτό που βλέπετε, θα αρχίσετε να παρατηρείτε νέα χαρακτηριστικά και αντικείμενα.

Αν δείτε κάτι που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον, μπορείτε τώρα να εστιάσετε σε αυτό και να πειραματιστείτε με τη σύνθεσή του. οι εικόνες που δημιουργείτε θα αντικατοπτρίζουν την αίσθηση του θαυμασμού, της εκτίμησης και της περιέργειάς σας.

Οφέλη της ενσυνείδητης φωτογραφίας

Βελτιώνει την Υγεία σας

Η ενσυνειδητότητα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υγεία και την ευεξία μειώνοντας το στρες και το άγχος και βελτιώνοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου.

ενσυνειδητότητα στη φωτογραφία

Με την επίγνωση, μπορείτε να ηρεμήσετε και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να βυθιστεί στο περιβάλλον σας και πριν το καταλάβετε, όλες οι ανησυχίες σας για το μέλλον και οι ανησυχίες για το παρελθόν έχουν εξαφανιστεί.

Όταν εξασκείτε τη συνειδητή φωτογραφία, μπορείτε να αποκομίσετε τα ίδια οφέλη. Το μειωμένο άγχος, τα αυξημένα επίπεδα εστίασης και συγκέντρωσης, η αυξημένη συναισθηματική επίγνωση και η αυξημένη ικανότητα ανταπόκρισης στην ενσυναίσθηση και τη συμπόνια είναι όλα οφέλη για την υγεία της ενσυνείδητης φωτογραφίας.

Σας ενθαρρύνει να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, να είστε συμπονετικοί και να εκτιμάτε την παρούσα στιγμή.

Σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε στο θέμα που έχετε μπροστά σας και να παρακολουθείτε τις μεταβαλλόμενες καταστάσεις του.

Η ενσυνείδητη φωτογραφία είναι επίσης ένα εξαιρετικό κίνητρο για να βγείτε έξω, να παρατηρήσετε και να ακούσετε και να είστε παρόντες για να τραβήξετε την εικόνα που αιχμαλωτίζει την προσοχή σας.

Φέρτε λοιπόν μια φωτογραφική μηχανή ή ακόμα και μόνο το τηλέφωνό σας και να είστε έτοιμοι να παρατηρήσετε και να απαθανατίσετε οτιδήποτε σας τραβήξει την προσοχή, ενώ παράλληλα θα βελτιώσετε την υγεία σας.

Ενθαρρύνει την αυτογνωσία και την εκτίμηση του περιβάλλοντός σας

Η προσεκτική φωτογραφία προωθεί μια στενότερη σχέση με το περιβάλλον σας, το θέμα σας και την τρέχουσα εμπειρία σας.

ενσυνειδητότητα στη φωτογραφία

Όταν αρχίσετε να εκτιμάτε τον δικό σας χώρο και διευρύνετε την περιέργειά σας, μπορείτε απλά να είστε παρόντες εκεί που βρίσκεστε και οι εικόνες θα σας παρουσιαστούν.

Κατά τη διαδικασία εξοικείωσης με τον εαυτό σας. μπορεί να μην είστε σίγουροι για το ποιος είστε, τι σας αρέσει και πώς να εκφραστείτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εάν μόλις ξεκινάτε ως φωτογράφος, η αυτογνωσία είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Επιπλέον, επιτρέποντας στις εικόνες να έρθουν σε εσάς, επιτρέποντας στον εαυτό σας να ελκύεται από το θέμα σας, η ενσυνείδητη φωτογραφία σας ενθαρρύνει να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτογνωσία και μπορείτε να μετρήσετε τι σας αρέσει ή δεν σας αρέσει και τι είναι αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο .

Η ενσυνείδητη φωτογραφία σάς επιτρέπει να εκτιμήσετε τον απείρως όμορφο οπτικό κόσμο, ενώ παραμένετε ταπεινοί, εμπνευσμένοι και παιδικοί με την αίσθηση του θαύματος.

Σας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρετε συναισθήματα

Οι συναισθηματικές εικόνες είναι ένας σίγουρος τρόπος για να δημιουργήσετε δυνατές εικόνες. Αυτό το συναίσθημα θα μπορούσε να είναι δέος, επιθυμία, λύπη, λαχτάρα ή οποιοδήποτε από τα άλλα ανθρώπινα συναισθήματα, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα.

Ως αποτέλεσμα, η αποτύπωση γνήσιων συναισθημάτων και συναισθημάτων σε μια εικόνα είναι απαραίτητη για τη δημιουργία όμορφων, πραγματικά συναρπαστικών εικόνων που μιλούν στο κοινό σας σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Είναι απίθανο να εκφράστηκε κάποιο συναίσθημα στον θεατή, εάν δεν υπήρχε συναίσθημα στη φωτογραφία.

Καλλιεργεί την ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη μας δίνει τη δυνατότητα να νιώθουμε περισσότερα θετικά συναισθήματα και αναπτύσσουμε μια αίσθηση εκτίμησης για καλές εμπειρίες. Βελτιώνουμε επίσης την υγεία μας και γινόμαστε καλύτεροι στην αντιμετώπιση αντιξοοτήτων και στην ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων.

Αποκτάμε μια αίσθηση ευγνωμοσύνης για τη ζωή όταν προσπαθούμε να παρατηρήσουμε το περιβάλλον μας ή να δείξουμε εκτίμηση για τους ανθρώπους, τα μέρη ή τα πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Μας ελκύουν πράγματα που σημαίνουν κάτι για εμάς, πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες, μέσω της συνειδητής φωτογραφίας, καλλιεργώντας έτσι περισσότερη ευγνωμοσύνη για αυτό που βλέπουμε.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, η ενσυνείδητη φωτογραφία μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να απολαύσετε καθημερινές εμπειρίες και να καλλιεργήσετε ευγνωμοσύνη.

Επιπλέον, ένα υπέροχο πράγμα συμβαίνει όταν η επίγνωση και η ευγνωμοσύνη αλληλοενισχύονται σε έναν αυτοσυντηρούμενο βρόχο.

Σου δίνει έναν σκοπό

Οι άνθρωποι έχουν μια έντονη επιθυμία να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους, κάτι που απαιτεί μια συνειδητή αποδοχή της παρούσας στιγμής, επειδή ο σκοπός δεν έχει τελικό σημείο.

Γι‘ αυτό πρέπει να προσπαθούμε καθημερινά για τον σκοπό μας και χρειαζόμαστε μια υγιή δόση αυτογνωσίας για να καθορίσουμε ποιος είναι ο σκοπός μας.

Η ενσυνείδητη φωτογραφία έχει τη δυνατότητα να δώσει νόημα και σκοπό στη ζωή μας. Ικανοποιεί τη δημιουργική σας επιθυμία και μας παρέχει διέξοδο και ευκαιρία για μάθηση και αυτοβελτίωση. Επιπλέον, μπορεί να έχει σχεδόν διαλογιστικό χαρακτήρα, ικανοποιώντας την επιθυμία να βιώσουμε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας.

Όταν ανακαλύψετε την αίσθηση του σκοπού στη φωτογραφική μας πρακτική, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν είστε οι καλύτεροι. Αντίθετα, θα μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στη μικρή σας γωνιά του κόσμου.

Ενσυνείδητες συμβουλές φωτογραφίας

Ενώ οι πρακτικές ενσυνειδητότητας δεν είναι δύσκολο να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή, χρειάζεται χρόνος για να γίνουν συνήθεια.

Όταν είστε σε μια συνειδητή κατάσταση, είστε παρόντες και συνειδητοποιείτε το περιβάλλον σας, παρατηρώντας τις λεπτομέρειες παντού γύρω σας. Θα μπορείτε να επιλέξετε πού θα εστιάσετε την προσοχή, την ενέργειά σας, ακόμη και την αναπνοή σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε την ενσυνειδητότητα με τη φωτογραφία σας:

  • Πλησιάστε πιο κοντά στο θέμα σας

Περπατήστε γύρω από το θέμα που σας κέντρισε το ενδιαφέρον, αναζητώντας διαφορετικές γωνίες και προοπτικές και δίνοντας μεγάλη προσοχή στον τρόπο αλληλεπίδρασης των στοιχείων.

Εάν το θέμα είναι πολύ μακριά, δοκιμάστε να κάνετε ζουμ με τα πόδια σας και να κινηθείτε πιο κοντά σε αυτό. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο, όπου το ζουμ μειώνει την ευκρίνεια της εικόνας.

Δοκιμάστε να τραβήξετε μια φωτογραφία με ενδιαφέροντες χρωματικούς συνδυασμούς και μην ανησυχείτε για τη σύνθεση γιατί θα αλλοιώσει την πρόθεσή σας.

Επικεντρωθείτε στην απλή εμπειρία του να βλέπετε ένα χρώμα. δεν χρειάζεται να κυνηγήσετε κάτι φανταχτερό και όταν βρείτε κάτι που σας αρέσει, πλησιάστε και πυροβολήστε το.

Η υφή είναι λιγότερο ορατή από το χρώμα και απαιτεί να εμβαθύνουμε λίγο στην οπτική εμπειρία.

Ξεκινήστε με μια ξεκάθαρη πρόθεση να αναγνωρίσετε την υφή και στη συνέχεια δώστε προσοχή στο πώς το φως επηρεάζει την αντίληψή σας για την υφή. Σκεφτείτε πώς θα ήταν να αγγίξετε αυτή την υφή και μετά προσπαθήστε να αποτυπώσετε ολόκληρο το πράγμα.

Τελικές λέξεις

Η φωτογραφία Mindfulness είναι κάτι περισσότερο από έναν απλό τρόπο ηρεμίας ενός υπερδραστήριου μυαλού. Έχει πολύ πιο βαθιά και εκτεταμένα πλεονεκτήματα.

Θα εκπλαγείτε με το πώς βελτιώνεται η εστίαση και η ρύθμιση των συναισθημάτων σας με την πάροδο του χρόνου, αν εξασκείτε τακτικά την ενσυνειδητότητα.

Η καθημερινή εξάσκηση θα σας βοηθήσει να μπείτε στη ζώνη και, τελικά, θα μπορέσετε να δεσμεύσετε τη συνείδησή σας και να εξερευνήσετε πού βρίσκεστε για να βρείτε την ομορφιά στα εγκόσμια. Δεν θα χρειαστείτε μια γραφική θέα επειδή η ενσυνειδητότητά σας θα ανοίξει άγνωστες προηγουμένως δημιουργικές δυνατότητες.

Τέλος, για να ξεκλειδώσετε τη δημιουργικότητά σας και να κάνετε τις φωτογραφίες σας ακόμα πιο εντυπωσιακές, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες τεχνικές μετα-επεξεργασίας για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες του ταξιδιού σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:

Schreibe einen Kommentar