Αστικός Κήπος | Αργά το καλοκαίρι

17
Αστικός Κήπος |  Αργά το καλοκαίρι

Όταν ξεκινήσαμε τον αστικό μας κήπο το 2013, δεν ξεκινήσαμε από μικρά – μπήκαμε όλοι μέσα και φυτέψαμε πάρα πολλά για να διαχειριστούμε. Ομολογουμένως, ήμασταν υπερβολικοί ιδιοκτήτες σπιτιού. Αρκετές αναθεωρήσεις εξωραϊσμού, εγκαταλειμμένα φυτά ντομάτας και εγκαταλειμμένα κρύα πλαίσια αργότερα, ακονίσαμε τις προσδοκίες μας και αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε καλύτερα τον χώρο για να παράγουμε μόνο αυτό που αγαπάμε πραγματικά (και επίσης αυτό που αγαπούν οι γείτονες… μοιραζόμαστε πολλά μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού) . Ακόμα κι έτσι, αυτό δεν μας δίνει περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα και υπάρχουν μερικές εβδομάδες που ο κήπος μεγαλώνει ένα πόδι ψηλότερα πριν καν το προσέξουμε. Αυτό που παρατηρούμε, ωστόσο, είναι πόσες από τις καθημερινές μας ώρες ξοδεύουμε δουλεύοντας, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή δεν ασχολούμαστε με το να είμαστε έξω, κάτι που είναι, τελικά, αυτό που μας κάνει πιο ευτυχισμένους. Γι‘ αυτό έχουμε πρώτα και καλύτερο κήπο. Η υπαίθρια θεραπεία μας είναι αναμφισβήτητα σημαντική για την ευημερία μας. Τυχαίνει επίσης να είναι νόστιμο και κάνει τη ζωή στην πόλη να νιώθει λίγο πιο συνδεδεμένη με την προέλευση του φαγητού μας.

Όταν πρόκειται για ευεξία, είναι εύκολο να είσαι σχεδόν πολύ συνειδητοποιώντας τι κάνουμε σωστά και τι λάθος. Είναι εύκολο να κατακλύζεσαι με όλα τα πρωτοσέλιδα σχετικά με τη διατροφή και τη διατροφή, τη φροντίδα του εαυτού και τα συμπληρώματα διατροφής, τον διαλογισμό και την άσκηση και τον καθορισμό ορίων και τη διαχείριση του άγχους και όλα αυτά. ο. πράγματα. Οι περισσότεροι από τους πελάτες που βλέπω καθημερινά δεν ξέρουν καν από πού να ξεκινήσουν – επομένως δεν ξέρουν. Καθόλου. Βρίσκονται σε αυτό το αδιέξοδο όπου το να ακούν το σώμα τους δεν είναι μια λογική επιλογή. Όσον αφορά τη διατροφή μόνο, υπάρχουν κυριολεκτικά εκατό διαφορετικές κατευθυντήριες γραμμές και καμία δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για αυτές εσείς. Έχω λοιπόν ένα σχέδιο που δίνω σε κάθε άτομο που βλέπω: Απλά κάνε περισσότερο. Εάν τρώτε μόνο μία μερίδα λαχανικών την ημέρα, προσπαθήστε να κάνετε αυτές τις δύο. Εάν τρώτε μόνο τρία διαφορετικά φρούτα όλη την ώρα, προσπαθήστε να τα φτιάξετε τέσσερα μέχρι το τέλος του μήνα. Εάν πίνετε μόνο 8 ουγγιές νερό την ημέρα, προσπαθήστε να το διπλασιάζετε μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Διατηρώ έναν βιολογικό κήπο γιατί αυτή είναι η δική μου εκδοχή του «περισσότερο» για το πού βρίσκομαι με την υγεία και την ευτυχία μου Αυτός είναι ο περισσότερος χρόνος μου έξω. Η μεγαλύτερη σύνδεσή μου με τη γη. Τα πιο πολύχρωμα φαγητά μου κάθε μέρα. Ο περισσότερος χρόνος μου με τον άντρα μου. Περισσότερη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών από αισθήσεις. Εστίαση περισσότερο στην υγεία του εντέρου μου. Το χαρούμενο μέρος μου.

Στα τέλη του καλοκαιριού, το κύμα όλων των άφθονων και ζουμερών πραγμάτων αρχίζει σιγά σιγά να μαραίνεται και να μαραίνεται. Είναι μια αργή, σχεδόν μη παρατηρήσιμη μετάβαση, αλλά αρχίζει να συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή που αρχίζω να κατεβαίνω αργά από το καλοκαιρινό μου ψηλό και να βγάζω μια βαθιά εκπνοή. Τα πράγματα αρχίζουν να πέφτουν και να στεγνώνουν την ίδια στιγμή που η ενέργειά μου αποθεματοποιείται σε ένα αργό γύρισμα. Είναι η ιδανική εποχή για να μαζέψετε το τελευταίο του καλοκαιριού και να το αποθηκεύσετε για το φθινόπωρο. Είναι μια ήσυχη στιγμή στον κήπο. Μια βαριά, υγρή και αναγεννητική εποχή. Είναι το μόνο που θέλω να κάνω για να περάσω ένα απόγευμα ξεσκίζοντας φυτά ντομάτας μετά από μια εβδομάδα στο γραφείο μου, δεμένη στο email μου και νοερά επί και αρραβωνιασμένοι. Ο χρόνος στον κήπο είναι σαν αυτό το εκτεταμένο μαξιλάρι μυαλού που καλύπτει όλο αυτό που είναι σαν, „Γεια σου καταπονημένος-κατεστραμμένος στον κυβερνοχώρο-σκληρή σκέψη-υπνηλία-καλωδιωμένος-εγκέφαλος…. χαλάρωσε μαζί μου λίγο και θα σε καλύψω με μικρόβια για να φύγει η μυρωδιά του υπολογιστή….”. Ω, φίλε, με τυλίγει για λίγες ώρες και ξεχνάω τι ήταν στη λίστα με τις υποχρεώσεις μου. Χρυσός αυτοφροντίδας.

Επί του παρόντος, μόλις φυτέψαμε περισσότερα παντζάρια και σέσκουλα με μια χούφτα επιπλέον κολοκυθάκια και κολοκυθάκια και πολλά φασόλια. Είμαι στα αρχικά στάδια του σχεδιασμού ενός καλοκαιρινού κήπου με τσάι με βότανα (οοοοοοοσο ενθουσιασμένος γι‘ αυτό!) που θα μοιραστώ περισσότερα του χρόνου. Επίσης, μόλις βάλαμε τις τελευταίες πινελιές σε μια χειροποίητη εξωτερική κουζίνα στην αυλή μας που κάνει πραγματικά την αγάπη μου για τον κήπο και το τραπέζι στιγμιαία. Η μέτρια αυτάρκεια είναι ένας αρκετά μεγάλος στόχος για τη ζωή στην πόλη. (Αυτό, και ο αέναος ακτιβισμός αυτές τις μέρες.)

Διαβάστε περισσότερα: Urban Garden | Ανοιξη

Φωτογραφίες από Ρενέ Μπερντη αδελφή μου νεράιδα άγγελος κήπου.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar