Βοτανικοί σύμμαχοι για ανθεκτικότητα στις διακοπές

10
Βοτανικοί σύμμαχοι για ανθεκτικότητα στις διακοπές

«Ευτυχία, όχι σε άλλο μέρος, αλλά σε αυτό το μέρος… όχι για άλλη μια ώρα, αλλά αυτή την ώρα». – W. Whitman

Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευτυχία και η χαρά είναι η προεπιλογή της ψυχής μας. Όσο πιο μακριά απομακρυνόμαστε από αυτό που μας φέρνει χαρά και γαλήνη, τόσο περισσότερο το σώμα μας διαμαρτύρεται. Και το αντίθετο της χαράς και της ευτυχίας είναι το άγχος και η δυσφορία. Αυτές οι συνεχείς καθημερινές, εβδομαδιαίες, μηνιαίες, εποχιακές καταστάσεις που βρισκόμαστε και μας απομακρύνουν από την ισορροπία της ευτυχίας. Το βρίσκουμε συχνά την περίοδο των γιορτών, σε αντίθεση με αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτή τη φορά. Μια εποχή ειρήνης, τώρα, με όσους είμαστε ευγνώμονες που μοιραζόμαστε χώρο. Ωστόσο, βρισκόμαστε βομβαρδισμένοι με άγχος αυτόν τον τελευταίο μήνα του χρόνου. Δεκέμβριος, η ώρα της συγκέντρωσης. Η ώρα της τόσης πιθανής χαράς. Επιτρέπουμε την είσοδο του άγχους μέσω ανυποψίαστων πυλών. Αλλά το να κρατάμε τους συμμάχους μας με βότανα κοντά, ειδικά αυτούς που μας βοηθούν να σιγοβράζουμε, μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο χτίζουμε ανθεκτικότητα στο στρες με την πάροδο του χρόνου.

Βοτανικοί σύμμαχοι για ανθεκτικότητα στις διακοπές

Το άγχος είναι μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους κάθε ηλικίας – και δεν αποτελώ εξαίρεση. Αλλά αυτό που έχω διαπιστώσει προσωπικά και μέσω των πελατών με τους οποίους έχω συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι όταν αντιμετωπίζουμε πολλαπλά συστήματα του σώματος συνεργιστικά, Η ανθεκτικότητα στην περιστασιακή αγχωτική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, βελτιώνεται τρομερά από μακροπρόθεσμη προοπτική. Γι‘ αυτό μου αρέσει να βρίσκω φυτικές φόρμουλες που προέρχονται από αυτήν ακριβώς την προοπτική, όπως Simmer Down Tonic από Urban Moonshine. Δεν είναι απλώς μια γρήγορη λύση. Είναι μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα σε ένα μπουκάλι, που συνδυάζει φυτικά προσαρμογόνα και νεύρα μαζί.

Προσαρμογόνα είναι μια κατηγορία βοτάνων που αυξάνουν τη μη ειδική αντίσταση του οργανισμού στο στρες και βελτιώνουν την ανθεκτικότητα του οργανισμού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες. Συνολικά, αυτά τα βότανα υποστηρίζουν το σώμα υποστηρίζοντας την απόκρισή μας στο στρες ώστε να είναι πιο προσαρμοστική και να μην φτάνουμε σε σημείο φυσιολογικής κατάρρευσης (δηλαδή, όταν εμφανίζονται συμπτώματα ή ασθένεια). Τα προσαρμογόνα λειτουργούν κυρίως στα επινεφρίδια και συχνά σκέφτομαι τα προσαρμογόνα ως τα βότανα της αληθινής ζωτικότητας μας, αυξάνοντας την ικανότητά μας να ανεχόμαστε περιβαλλοντικό, σωματικό και βιολογικό στρες.

Νευρικότητα είναι μια κατηγορία βοτάνων που υποστηρίζουν το νευρικό σύστημα – συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός) και του εντερικού νευρικού συστήματος (στο έντερο). Με συνεχή χρήση, τα νεύρα μπορούν να ενισχύσουν και να υποστηρίξουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και να μειώσουν το περιστασιακό άγχος και την ένταση που συχνά κρατάμε στο νευρικό μας σύστημα. Αυτά είναι τα πιο καταπραϋντικά και καταπραϋντικά βότανά μας, απαλά χαλαρωτικά, αλλά και ενισχυτικά.

Το Adaptogens + Nerviness υποστηρίζει το σώμα σας όχι μόνο για τους στρεσογόνους παράγοντες που έχετε μπροστά σας, αλλά και για τους στρεσογόνους παράγοντες που δεν έχουν έρθει ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα: Βοτανικοί σύμμαχοι για συναισθηματική ανθεκτικότητα

The Synergy of Herbal Nervines + Adaptogens

Όταν συνδυάζουμε τις ιδιότητες των βοτάνων, οι ενέργειές τους μπορούν πραγματικά, πραγματικά να λάμψουν. Τα βότανα είναι εξαιρετικά επιτυχημένα στο να υποστηρίζουν απαλά πολλαπλά συστήματα του σώματος ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα μια σταδιακή και επιτυχημένη αλλαγή στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, ενώ είναι κατά τα άλλα αβλαβή και δεν επηρεάζουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος περισσότερο από όσο απαιτείται.

Για καταπραϋντική νευρικότητα, στρες και ευερεθιστότητα, Nerviness + Adaptogens = μια νικητήρια φόρμουλα ηρεμίας.

Simmer Down Tonic συνδυάζει το Ashwagandha + Tulsi, δύο φορές τιμώμενα φυτικά προσαρμογόνα, με τις καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες των τονωτικών νεύρων με γαλακτώδεις κορυφές βρώμης και κάλυμμα κρανίου. Το μείγμα αυτών των βοτάνων υποστηρίζει το νευρικό μας σύστημα για να προάγει μια ήρεμη διάθεση, να ενθαρρύνει έναν πιο ξεκούραστο ύπνο και να εμποδίζει τα αποτελέσματα του καθημερινού ή μακροχρόνιου στρες να σας βαραίνουν*. Το Simmer Down Tonic δεν είναι επίσης καταθλιπτικό. Μπορείτε να το πάρετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, καθώς δεν είναι ηρεμιστικό. Μόλις 1 κουταλάκι του γλυκού κατευθείαν τον μήνα σας ή αναμεμειγμένο με λίγο νερό έως και δύο φορές την ημέρα είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Το μείγμα οικοδόμησης και ενίσχυσης ashwagandha και tulsi + τα ηρεμιστικά αποτελέσματα της γαλακτώδους βρώμης και του κρανίου δεν είναι μαγικές θεραπείες για τα συμπτώματα του στρες. Είναι βαθιά θρεπτικά τονωτικά για να προσαρμόσουμε το σώμα μας με τρόπο που μας επιτρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι, ανθεκτικοί και φυσιολογικά ενδυναμωμένοι να ανεχόμαστε τις επιπτώσεις του περιστασιακού στρες. * Το Simmer Down Tonic είναι μια «φόρμουλα καλύτερου φίλου» – που είναι μαζί σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι κάτι που το έχω μαζί μου σχεδόν παντού, ειδικά όταν ταξιδεύω.

Διαβάστε περισσότερα: 5 τρόποι που χρησιμοποιώ τα βότανα Bitters καθημερινά

Υποστήριξη στρες για τις γιορτές

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο. Ο ύπνος είναι το νούμερο 1 φάρμακο του σώματός σας για την υποστήριξη του αναγεννητικού στρες. Χωρίς επαρκή ύπνο (τουλάχιστον 7 ώρες), τα σωρευτικά αποτελέσματα του στρες μπορούν να γίνουν αισθητά πιο έντονα και η πνευματική, σωματική και συναισθηματική μας λειτουργία μειώνεται. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να δώσετε προτεραιότητα στη ρουτίνα του ύπνου σας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Για επιπλέον υποστήριξη ύπνου, ταξιδέψτε με Χτηπώ το σανό για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε και να χαλαρώσετε σε έναν ξεκούραστο ύπνο.*

Υποστηρίξτε την πέψη σας. Οι μήνες των διακοπών είναι συχνά μια εποχή απόλαυσης και τα πιάτα μας είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά γεμάτα. Με μια συνεχή σειρά από γλυκά, αλμυρά και άφθονα φαγητά παντού γύρω μας, θυμηθείτε να υποστηρίξετε την εξαιρετικά καταπονημένη και κάπως δύσκολη πέψη σας! Βότανα bitters είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό, με ένα μόνο σταγονόμετρο πριν από τα γεύματα για να υποστηρίξετε την πέψη σας πριν από οποιοδήποτε γεύμα.* Η υποστήριξη της πέψης σας είναι ένας μεγάλος, μεγάλος τρόπος για να υποστηρίξουμε ολόκληρη την ευημερία μας καθώς τόσα πολλά από τα θέματα υγείας μας ξεκινούν από το γαστρεντερικό σωλήνα.

Κουνήστε το σώμα σας καθημερινά. Η κίνηση και η καθημερινή άσκηση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να καταπολεμήσουμε και να μειώσουμε το καθημερινό στρες, να υποστηρίξουμε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, να βελτιώσουμε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να βελτιώσουμε τον ύπνο μας. Ακόμη και όταν ταξιδεύετε ή επισκέπτεστε την οικογένεια, αφιερώστε 30 λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε μια μεγάλη βόλτα ή να κάνετε μια καθημερινή ρουτίνα γιόγκα.

Σκεφτείτε μπροστά και προετοιμαστείτε. Αναμένετε αγχωτικές ή άβολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών; Αντί να σιγοβράζετε σε υπερβολικές σκέψεις για αυτά τα μελλοντικά σενάρια, γράψτε το στο ημερολόγιο, ακόμα και ετοιμάστε μερικά πράγματα που θα βοηθήσουν το σώμα σας να προσαρμοστεί σε αυτές τις καταστάσεις (όπως Simmer Down Tonic).* Ξεκινήστε να παίρνετε αυτήν τη φόρμουλα ημέρες, ακόμη και εβδομάδες, πριν ταξιδέψετε και μπείτε σε αυτές τις καταστάσεις για καλύτερη υποστήριξη.

Προσεχείς καθημερινές πρακτικές. Παίρνοντας μεγάλες, βαθιές αναπνοές. Να είστε προσεκτικοί με τα λόγια σας. Δίνοντας μια μακρά, χαρούμενη αγκαλιά. Ύπνος σε λίγο ακόμα. Ακούγοντας βαθιά. Ειμαι εξω. Τρώτε πιο αργά. Να είσαι ευγνώμων για όλα όσα υπάρχουν γύρω σου. Αυτές οι προσεκτικές καθημερινές πρακτικές προσθέτουν σε μια λιγότερο γεμάτη άγχος, πιο αργή μέρα. Και το σώμα σας μπορεί να το νιώσει αυτό και το εκτιμά.

Ελπίζω αυτόν τον Δεκέμβριο, όποιες εμπειρίες φέρει αυτός ο μήνας για εσάς, θα σας φέρει πιο κοντά στη συναισθηματική ευθυγράμμιση της χαράς και της ευτυχίας. Και όταν παρουσιάζεται άγχος (επειδή ξέρω ότι είναι δύσκολο να ξεφύγεις), ετοιμάστε τους συμμάχους σας με βότανα. Κάθε δόση μπορεί να σας φέρει πιο κοντά σε έναν πιο ήρεμο τελευταίο μήνα του χρόνου και την είσοδο μιας ειρηνικής χειμερινής περιόδου.

*Αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν αξιολογηθεί από τον FDA. Αυτό το προϊόν δεν προορίζεται για τη διάγνωση, τη θεραπεία, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar