Γιατί δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τις πληροφορίες κηπουρική στο Διαδίκτυο & Πώς να ανθίσει φυτά εσωτερικού χώρου;

13
Γιατί δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τις πληροφορίες κηπουρική στο Διαδίκτυο & Πώς να ανθίσει φυτά εσωτερικού χώρου;

Γιατί δεν εμπιστεύεσαι τις πληροφορίες κηπουρική στο ίντερνετ; Ως μέρος της προσπάθειάς μου να καταρρίψω μύθους κηπουρικής, προσπαθώ επίσης να καταλάβω πώς δημιουργούνται οι μύθοι.

Αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή για να δείξω γιατί οι πληροφορίες κηπουρού στο διαδίκτυο δεν είναι αξιόπιστες. Προσέλαβα κάποιον να γράψει ένα άρθρο για να κάνει τα φυτά εσωτερικού χώρου να ανθίσουν περισσότερο. Πόσο ακριβείς θα είναι οι πληροφορίες; Θα είναι κατάλληλο για δημοσίευση σε ένα από τα ιστολόγιά μου;

Σε αυτή την ανάρτηση θα συζητήσω μερικούς από τους μύθους που περιβάλλουν τα φυτά εσωτερικού χώρου και θα σας δώσω κάποια εικόνα για το πόσα blogs παίρνουν το δημοσιευμένο υλικό τους.

Γιατί είναι τόσοι πολλοί ιστότοποι κηπουρική λάθος;

Γιατί δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε πληροφορίες κηπουρική στο Διαδίκτυο;

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Πριν από μερικές εβδομάδες έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον που επαινεί το άρθρο μου: Η μαγική δύναμη των φλούδων μπανάνας στον κήπο – ή όχι!

Είπε ότι το άρθρο μου ήταν τόσο καλό, θα ήθελε να προσθέσω έναν σύνδεσμο στο άρθρο του και ότι και με τα δύο συνδεδεμένα μαζί θα επωφεληθούμε και οι δύο. Το blog my Garden Myths δέχεται πολλούς επισκέπτες και έχω δύο εβδομαδιαία αιτήματα από ανθρώπους να γράψουν άρθρα για μένα ή να με έχουν σύνδεσμο με τον ιστότοπό τους. Προσπαθούν να συλλάβουν τους αναγνώστες μου ή/ και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Είχα μια πιο προσεκτική ματιά και διάβασα το άρθρο στο ιστολόγιό του. Ήταν εντελώς ανοησίες. Το άρθρο του αφορούσε τα μεγάλα πλεονεκτήματα του λιπάσματος τσαγιού μπανάνας που είχα απομυθοποιήσει εντελώς στο άρθρο μου. Προφανώς δεν διάβασε την ανάρτησή μου!

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Ανέφερε άλλο ένα ενδιαφέρον γεγονός. Το άρθρο του γράφτηκε από έναν τρίτο συγγραφέα – έναν συγγραφέα φάντασμα που «γράφει όλες τις αναρτήσεις του».

Αυτό μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά πολλά από τα δημοφιλή ιστολόγια κηπουρικής ΔΕΝ γράφονται από τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου. Ο μόνος στόχος τους είναι να δημιουργήσουν πολύ περιεχόμενο, ώστε να μπορούν να το επικολλήσουν με διαφήμιση. Αν ο αναγνώστης κάνει κλικ σε οποιαδήποτε από τις διαφημίσεις, ο κάτοχος του ιστολογίου λαμβάνει προμήθεια. Αυτός είναι ο σκοπός αυτών των ιστολογίων. Δεν έχει καμία σχέση με την παρουσίαση καλών, πραγματικών συμβουλών κηπουρική. Η βιομηχανία τους αποκαλεί „δόλωμα κλικ“ και υπάρχουν σε κάθε είδος και ομάδα ενδιαφέροντος. Είναι η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου και η αιτία της πολύ παραπληροφόρησης.

Το ευρύ κοινό δεν κατανοεί αυτό το τελευταίο σημείο. Πολλά ιστολόγια δεν ενδιαφέρονται για την παρουσίαση καλών, έγκυρων πληροφοριών. Είναι στην επιχείρηση της δημιουργίας φθηνού περιεχομένου με διαφημίσεις.

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, υπάρχουν πολλά καλά blogs εκεί έξω, γραμμένα από πολύ έμπειρους κηπουρούς. Συνήθως περιέχουν λιγότερες διαφημίσεις και οι ιδιοκτήτες του ιστολογίου είναι οι βασικοί συγγραφείς, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνετε ένα καλό από το δόλωμα κλικ.

Πού μπορείτε να βρείτε φθηνό περιεχόμενο; Αυτό είναι εύκολο.

Προσλάβετε έναν συγγραφέα κήπων

Γράφω όλες τις δικές μου αναρτήσεις ιστολογίου και κάνω τη δική μου έρευνα. Δεν έχω προσλάβει ποτέ συγγραφέα φαντασμάτων, αλλά στο όνομα της επιστήμης ήθελα να δω πόσο εύκολο ήταν να πάρω κάποιο φτηνό περιεχόμενο.

Πήγα στο. Fiverr.com, ένας ιστότοπος όπου μπορείτε να προσλάβετε φθηνή εργασία για όλα τα είδη έργων. Γιατί είναι φθηνά; Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς γίνεται σε χώρες με πολύ χαμηλότερους μισθούς. Η ποιότητα της εργασίας ποικίλλει πολύ, από φτωχή έως εξαιρετική.

Βιβλίο

Έλεγξα μερικούς συγγραφείς κήπων και διάλεξα το καλύτερο – είχε πανεπιστημιακό πτυχίο στην κηπουρική. Την προσέλαβα να γράψει ένα „πραγματικό, καλά ερευνημένο“ άρθρο 500 λέξεων για το ιστολόγιό μου Garden Fundamentals, με τίτλο „Πώς να κάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου να ανθίσουν περισσότερα?“ Με διαβεβαίωσαν ότι το άρθρο ήταν αυθεντικό και καλά ερευνημένο. Το κόστος ήταν 23 δολάρια Καναδάς.

Το άρθρο είναι αρκετά καλό και θα μπορούσα εύκολα να το δημοσιεύσω στο ιστολόγιό μου. Οι περισσότεροι αναγνώστες θα το έβρισκαν εκπαιδευτικό και ευχάριστο και είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα λάμβανα πολύ λίγα παράπονα για το περιεχόμενο, κυρίως επειδή οι άπειροι κηπουροί θα το διάβαζαν.

Δεν θα είμαι. Η δημοσίευση του ως ξεχωριστή δημοσίευση, επειδή περιέχει σφάλματα και αφήνει έξω σημαντικές λεπτομέρειες. Ωστόσο, τα περισσότερα blogs δολώματος κλικ δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να το χρησιμοποιήσουν και να το δημοσιεύσουν με το δικό τους όνομα.

Προσλάβετε έναν διαφορετικό συγγραφέα κήπων

Δοκίμασα και κάτι άλλο. Δημοσίευσα μια προσφορά εργασίας στο Fiverr για ένα διαφορετικό άρθρο στον κήπο. Έδωσα αρκετά συγκεκριμένες απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας στην κηπουρική, της ικανότητας έρευνας χρησιμοποιώντας επιστημονικά περιοδικά και ένα ιστορικό δημοσιευμένων άρθρων κήπων. Ζήτησα επίσης να δω το δείγμα δημοσιευμένο έργο. Σε 24 ώρες είχα πάνω από 50 αιτούντες που όλοι προσφέρθηκαν να γράψουν φθηνά άρθρα και με διαβεβαίωσαν ότι γνώριζαν το θέμα.

Όταν κοίταξα τα προφίλ τους σχεδόν κανένας δεν είχε εμπειρία στο γράψιμο υλικού κηπουρική. Κοίταξα μερικά άρθρα που παρείχαν και ήταν γεμάτα παραπληροφόρηση.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν αυτοί οι συγγραφείς είχαν πάρει τη συναυλία, θα είχαν μπει στο διαδίκτυο για να διαβάσουν μερικά από τα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης Google και να αντιγράψουν ό, τι διάβασαν. Χωρίς γνώση του θέματος, το άρθρο θα είχε ελάχιστη ουσία και πολλούς μύθους.

Δεν είναι περίεργο ότι πολλές από τις πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι λανθασμένες.

Μη με παρεξηγείς. Δεν κατηγορώ τους συγγραφείς. Το πρόβλημα είναι με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται ιστολόγια που είτε δεν γνωρίζουν τίποτα για την κηπουρική είτε δεν ενδιαφέρονται για τους αναγνώστες τους.

Πώς να κάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου να ανθίσουν περισσότερα?

Έχω συμπεριλάβει το πλήρες άρθρο από τον επιλεγμένο συγγραφέα μου στο τέλος αυτής της ανάρτησης. Στην πραγματικότητα είναι καλύτερο από ό, τι περίμενα, αλλά εξακολουθεί να περιέχει ορισμένα λάθη και ορισμένες σημαντικές παραλείψεις.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι Hardy

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τροπικά – δύσκολα μπορείτε να τα καλέσετε ανθεκτικά.

Όταν τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν ανθίζουν, τότε είναι που ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου είναι μεγάλα τροπικά φυτά που ποτέ δεν ανθίζουν όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Είναι φυσιολογικό να μην ανθίζουν. Άλλα φυτά μπορούν να ανθίσουν, αλλά σπάνια το κάνουν όταν καλλιεργούνται ως φυτά εσωτερικού χώρου.

Poinsettia χρειάζονται μεγάλες περιόδους του σκότους για να προκαλέσει την ανθοφορία

Δεν είναι αλήθεια, δεν είναι αλήθεια. Αυτοί χρειάζονται 14 ώρες απόλυτου σκότους κάθε βράδυ. και έντονο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας (10 ώρες).

Βεβαιωθείτε ότι το φυτό του σπιτιού σας έχει τουλάχιστον 2 ώρες ηλιακού φωτός

Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί με διαφορετικούς τρόπους. Αυτό είναι άμεσο ηλιακό φως ή απλά φως από έξω; Είναι πολύ ασαφές.

Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να αναπτυχθούν αρκετά καλά και να ανθίσουν χωρίς ηλιακό φως, υπό την προϋπόθεση ότι παίρνουν αρκετό τεχνητό φως. Δεν χρειάζονται 2 ώρες ηλιακού φωτός. Εάν βασίζεστε μόνο στο φως του ήλιου, 2 ώρες δεν είναι αρκετά για να ανθίσουν τα περισσότερα ανθισμένα φυτά.

Αναρωτιόμουν από πού προήλθε ο αριθμός των 2 ωρών – φαίνεται τόσο περίεργο. Έψαξα στο google „Πώς να πάρετε φυτά εσωτερικού χώρου για να ανθίσουν περισσότερα“ και σίγουρα, η κορυφαία θέση πρότεινε 2 ώρες. Δεν ήταν ένας αξιόπιστος ιστότοπος και γεμάτος μύθους. Συνέστησε ακόμη και τη χρήση φλούδων μπανάνας για τη διατροφή των φυτών. Στη συνέχεια, έκανα ξανά την αναζήτηση, αλλά αυτή τη φορά πρόσθεσα „site:.edu“ στο τέλος της αναζήτησης. Αυτό εγείρει μόνο εκπαιδευτικούς ιστότοπους – κυρίως κυβερνητικούς και πανεπιστημιακούς ιστότοπους. Κανείς δεν πρότεινε 2 ώρες φωτός.

Το φτωχό σε θρεπτικά συστατικά έδαφος πρέπει να αντικατασταθεί

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου δεν καλλιεργούνται στο έδαφος, οπότε παρέχει πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα άμεμπτα μέσα ενημέρωσης δεν εξαντλούνται, ούτε γερνούν. Τα φυτά σε γλάστρες πρέπει να γονιμοποιούνται τακτικά, αλλά το έδαφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια.

Το λίπασμα είναι πιο αποτελεσματικό όταν γνωρίζετε την ανεπάρκεια

Όχι ακριβώς. Το λίπασμα είναι πιο αποτελεσματικό μόνο εάν το λίπασμα παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που λείπουν από τα μέσα ενημέρωσης. Η απλή γνώση της ανεπάρκειας έχει μικρή αξία. Είναι ένα μικρό σημείο, αλλά ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι κηπουροί δεν πρέπει να ασχολούνται με μια δοκιμή εδάφους – δεν ακολουθούν τις συστάσεις ούτως ή άλλως.

Εξάλλου, ποιος δοκιμάζεται στο έδαφος της σπιλάνας;

Ένα ισορροπημένο λίπασμα είναι καλύτερο

Τόσες πολλές πηγές κηπουρική το λένε αυτό, αλλά δεν είναι αλήθεια. Χρήση φυτών θρεπτικά συστατικά σε αναλογία NPK περίπου 3-1-2, οπότε αυτό είναι το καλύτερο λίπασμα για χρήση. Επίσης, το άζωτο και το κάλιο εκχύουν πιο γρήγορα, οπότε θα πρέπει να προστεθούν σε υψηλότερες ποσότητες από το P.

Ένα ισορροπημένο λίπασμα θα αναπτυχθεί και τα φυτά λουλουδιών, αλλά το επιπλέον P και K απλά ξεπλένεται κάτω από την αποχέτευση, αυξάνοντας τη ρύπανση των ποταμών και των λιμνών, για να μην αναφέρουμε το επιπλέον κόστος.

Συχνότητα λιπάσματος

Πόσο συχνά πρέπει να γονιμοποιείτε και πόσο πρέπει να χρησιμοποιείται; Αυτά είναι σημαντικά σημεία που λείπουν, ειδικά αν ένα φυτό δεν ανθίζει όπως αναμένεται. Σε γενικές γραμμές χρειάζονται περισσότερο λίπασμα όταν actively καλλιέργεια και αν καλλιεργούνται καλά, έχουν τη δυνατότητα να ανθίσουν καλά.

Δοκιμή pH με κιτ pH

Πραγματικά δεν βλέπω το νόημα αυτού, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τι να κάνετε με τα δεδομένα μόλις τα λάβετε. Εκτός από τα κιτ δοκιμής pH στο κέντρο κήπου δεν είναι πολύ καλά. Εάν το pH πρέπει να προσαρμοστεί, θα πρέπει να πριν από τη φύτευση στα νέα μέσα και με τη χρήση του σωστού είδους λιπάσματος.

Πρόγραμμα ποτηλουού

„YΤο πρόγραμμα ποτίσμα τους χειμώνες θα έχει χαμηλότερη συχνότητα από αυτή τα καλοκαίρια.“ Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια ή όχι. Η εξάτμιση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γύρω υγρασία και την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται από το φυτό. Τα σπίτια το χειμώνα είναι στεγνά και έχουν υψηλότερο ρυθμό εξάτμισης, αν και τα φυτά τείνουν να γίνονται πιο αργά λόγω του λιγότερου φωτός, μειώνοντας τις ανάγκες τους για νερό.

Για να είστε στην ασφαλή πλευρά, είναι καλή ιδέα να ακολουθήσετε ένα καλά καθορισμένο πρόγραμμα ποτίσμα χωρίς να το υπερχειλίσει ή κάτω από το πότισμα.“ Αυτή είναι κακή συμβουλή. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι νερό σε ένα πρόγραμμα ειδικά αν οι ανάγκες το χειμώνα και το καλοκαίρι είναι διαφορετικές.

Χρησιμοποίησε τις άκρες των δακτύλων σου για να νιώσεις το πύλος. Εάν αισθάνεται ξηρό στην αφή, τότε το πότισμα οφείλεται!“ Αυτή είναι η σωστή συμβουλή, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τη συμβουλή της χρήσης ενός χρονοδιαγράμματος.

Κοινό πρόβλημα με πολλές συμβουλές κηπουρικής

Μπορεί να νομίζεις ότι η κριτική μου παραπάνω είναι λίγο σκληρή, αλλά δεν είναι. Δώστε σε έναν νέο κηπουρό αυτά τα λανθασμένα κομμάτια πληροφοριών και θα αγωνιστούν για χρόνια πριν διευθετήσουν τα πράγματα. Εν τω μεταξύ, παίρνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδίδουν λάθος πληροφορίες σε πολλούς άλλους.

Υπάρχει ένα άλλο σημαντικό σημείο και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα με πολλούς διαδικτυακούς ιστότοπους. Οι πληροφορίες είναι πολύ επιφανειακές και στερείται πολλών από τις απαιτούμενες λεπτομέρειες. Αν κοιτάξετε το τμήμα σχετικά με τη γονιμοποίηση και υποθέσετε ότι είστε νέος κηπουρός, ξέρετε πραγματικά πώς να γονιμοποιήσετε τα φυτά σας; Πρέπει το λίπασμα να αλλάξει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους; Πόσο πρέπει να χρησιμοποιηθεί; Πώς επηρεάζει την άνθιση, η οποία τελικά είναι το κύριο σημείο του άρθρου;

Βρίσκω ότι πολλές διαδικτυακές πληροφορίες δίνουν αρκετές λεπτομέρειες για να κάνουν τον αναγνώστη να αισθάνεται ότι δεν έχει σπαταλήσει εντελώς το χρόνο του, αλλά δεν παρέχει αρκετές λεπτομέρειες για να εκπαιδεύσει πραγματικά τον αναγνώστη. Ένας από τους κύριους λόγους για αυτό είναι ότι τα άρθρα γράφονται από άτομα με περιορισμένη κατανόηση του αντικειμένου. Δεν μπορούν να εξηγήσουν τις λεπτομέρειες επειδή δεν καταλαβαίνουν τις κύριες έννοιες.

Πώς κάνεις τα φυτά εσωτερικού χώρου να ανθίζουν περισσότερο; Έχω γράψει και δημοσιεύσει ένα ξεχωριστό blog με όλες τις λεπτομέρειες. Πώς να πάρετε φυτά εσωτερικού χώρου για να ανθίσουν περισσότερα.

Πώς να κάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου να ανθίσουν περισσότερα?

Το ακόλουθο είναι το άρθρο από τον συγγραφέα φαντασμάτων μου:

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι γνωστό ότι είναι χαμηλής συντήρησης και ανθεκτικά, αλλά μερικές φορές μπορεί να μην ανθίζουν αρκετά, να διαρκούν περισσότερο από το αναμενόμενο ή να αρνούνται να ανθίσουν καθόλου. Τότε είναι που ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά!

Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το φυτό σας να ανθίσει περισσότερο:

Φως

Ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου όπως η poinsettia απολαμβάνουν να μένουν στο σκοτάδι και απαιτούν να βυθιστούν σε μεγάλες περιόδους σκότους για να προκαλέσουν ανθοφορία. Ωστόσο, τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου απαιτούν χαμηλά έως μέτρια επίπεδα ηλιακού φωτός για να ανθίσουν καλά εγκαίρως σε αντίθεση με το φυτό poinsettia. Εάν το φυτό του σπιτιού σας δεν ανθίζει αρκετά, τότε ο πιο πιθανός λόγος είναι η έλλειψη ηλιακού φωτός. Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται τουλάχιστον 6 – 8 ώρες άμεσου ή μερικό ηλιακού φωτός, αλλά τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να επιβιώσουν με πολύ λίγα.

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το φυτό του σπιτιού σας έχει τουλάχιστον 2 ώρες ηλιακού φωτός (περισσότερα είναι καλύτερα) εάν παρατηρήσετε καθυστερήσεις στην ανθοφορία ή την αραιή ανθοφορία.

Έδαφος και θρεπτικά συστατικά

Μερικές φορές η έλλειψη επαρκούς διατροφής μπορεί να κρατήσει το φυτό του σπιτιού σας από την ανθοφορία τόσο ενθουσιωωτικά όσο περιμένετε. Εάν το φυτό του σπιτιού σας άνθισε νωρίτερα μέσα στο έτος και αρνείται να ανθίσει ξανά, τότε πιθανότατα έχει εξαντλήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι διαθέσιμα στο έδαφος. Όταν συμβεί αυτή η κατάσταση, ήρθε η ώρα να ανανεώσετε το μέσο καλλιέργειας του φυτού σας. Η πιο αποτελεσματική λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να επανατοποθέτησε το φυτό σας σε φρέσκο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος. Χαλαρώστε τις ρίζες του φυτού σας (φορώντας γάντια) για να εξαγάγετε το φυτό του σπιτιού σας και τοποθετήστε το προσεκτικά στο νέο έδαφος. Εάν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες αρχίζουν να σέρνονται προς τα πάνω, τότε το φυτό σας χρειάζεται περισσότερο χώρο. Ίσως ήρθε η ώρα για ένα μεγαλύτερο δοχείο!

Το φως του ήλιου και το πότισμα είναι απαραίτητα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια εναλλακτική λύση είναι να εισαγάγετε λίπασμα στο αναπτυσσόμενο μέσο του φυτού σας. Χρησιμοποιώντας ένα λίπασμα yieΤα πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα όταν γνωρίζετε ποια έλλειψη θρεπτικών συστατικών στοχεύετε. Για να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα που έχει ίσα μέρη αζώτου, καλίου και φωσφόρου. Παρακαλούμε να φτάσετε στο τοπικό κατάστημα κηπουρικής και να πάρετε ένα κιτ δοκιμών pH εδάφους για να διασφαλίσετε ότι το καλλιεργητικό μέσο του φυτού σας δεν είναι ούτε πολύ όξινο ούτε πολύ αλκαλικό για τις προτιμήσεις του. Ωστόσο, χρειάζεται λίγος χρόνος για να ξεκινήσουν τα εφέ λιπάσματος. Για το λόγο αυτό, η τοποθέτηση του φυτού σας σε φρέσκο έδαφος είναι συνήθως η προτιμώσιμη επιλογή.

Νερό

Κάθε φυτό θα έχει τις μοναδικές του απαιτήσεις νερού. Πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τα είδη του σπιτιού σας και την κλιματική ζώνη που ζείτε και επίσης να εξετάσετε την τρέχουσα εποχή. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα ποτίωσής σας τους χειμώνες θα έχει χαμηλότερη συχνότητα από αυτή τα καλοκαίρια λόγω των υψηλών ρυθμών εξάτμισης. Τα περισσότερα ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου θα ανθίσουν με πολύ λίγο νερό, αλλά μερικά είναι πιο απαιτητικά όταν πρόκειται για υγρασία. Για να είστε στην ασφαλή πλευρά, είναι καλή ιδέα να ακολουθήσετε ένα καλά καθορισμένο πρόγραμμα ποτίσμα χωρίς να το υπερχειλίσει ή κάτω από το πότισμα. Χρησιμοποίησε τις άκρες των δακτύλων σου για να νιώσεις το πύλος. Εάν αισθάνεται ξηρό στην αφή, τότε το πότισμα οφείλεται!

(Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο καλλιέργειας του οικιακού σας αεροπλάνου έχει μικρές τρύπες στο κάτω μέρος για να επιτρέψετε την περίσσεια νερού).

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar