Γιατί το γρασίδι μου κιτρινίζει και πεθαίνει; | 2021

1
Γιατί το γρασίδι μου κιτρινίζει και πεθαίνει; | 2021


0Μερίδια

Μπορεί να είναι ανησυχητικό να βλέπετε τον εκπληκτικό καταπράσινο κήπο σας να κιτρινίζει. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί σε μπαλώματα, σε μεγάλες επιφάνειες ή σε όλο τον κήπο σας. Αν έχετε φανεί έξω στην αυλή σας και αναρωτηθήκατε „Γιατί το γρασίδι μου κιτρινίζει και πεθαίνει;“ δεν είσαι μόνος μου. Σε αυτό το άρθρο Gardening Pool, θα μιλήσουμε για πιθανούς λόγους και τον τρόπο επιδιόρθωσης του καθενός.

Γιατί το γρασίδι μου κιτρινίζει και πεθαίνει
Το γρασίδι κιτρινίζει και πεθαίνει

Το γεγονός είναι ότι υπάρχουν πολλές εφικτές αιτίες πίσω από αυτό το χρώμα που εναλλάσσεται στο γρασίδι σας.

Αλλά μην πανικοβάλλεστε για αυτό. Αυτό είναι κοινός τόπος και οι περισσότερες από τις απαντήσεις είναι αρκετά απλές στην εφαρμογή.

Με λίγη προσοχή, ο κίτρινος, μαρασμένος κήπος σας θα είναι το πιο απλό πρόβλημα.

Τώρα, άδειες, βάλτε το γρασίδι σας στο βαθύ άπειρο χαλί που αναζητάτε!

Γιατί το γρασίδι μου κιτρινίζει και πεθαίνει – Αιτίες και λύσεις

Εδώ είναι ένας αριθμός από τους μέγιστους όχι ασυνήθιστους λόγους για τους οποίους το γρασίδι κιτρινίζει και αρχίζει να πεθαίνει στο γρασίδι.

Θα μοιραστούμε επιπλέον τον καλό τρόπο αντιμετώπισης κάθε προβλήματος.

Λανθασμένες εφαρμογές λιπασμάτων

Η ακατάλληλη λίπανση του κήπου σας μπορεί να τον κάνει να κιτρινίσει.

Τόσο η υπερλίπανση όσο και η από κάτω λίπανση μπορεί να είναι δυσμενείς για τους χλοοτάπητες.

Υπεργονιμοποίηση αιτίες χημικών εγκαυμάτων που προκαλούν το γρασίδι να κιτρινίζει ή ακόμα και να πεθαίνει. Όπως και με τα μέγιστα φυτά (ή ακόμα και με τους ανθρώπους!), το γρασίδι έχει ένα ευνοϊκό pH και οποιεσδήποτε εκδόσεις του εξωτερικού είναι στο δρόμο για να δημιουργήσουν προβλήματα.

Υπογονιμοποίηση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κιτρίνισμα του χόρτου λόγω ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά. Οι πιο συνηθισμένοι ένοχοι είναι ο σίδηρος και το άζωτο.
Εάν γνωρίζετε ότι ολόκληρος ο κήπος σας είναι κίτρινος, τότε το μέγιστο πιθανό είναι να έχετε έλλειψη αζώτου. Συγκριτικά, ένας κήπος που έχει το πιο εύχρηστο κίτρινο σε μπαλώματα είναι πιο πιθανό να έχει έλλειψη σιδήρου.

Να είστε προσεκτικοί, αν και, καθώς το πολύ άζωτο είναι ο κύριος λόγος για χημικά εγκαύματα μέσα στο γρασίδι, έτσι η ρίψη επιπλέον λιπάσματος μπορεί επιπλέον απλώς να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Το καλύτερο λίπασμα για κίτρινο γρασίδι

Αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί με τη σωστή χρήση λιπασμάτων. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα και χρησιμοποιήστε το τέλειο λίπασμα για την εποχή.

Χρησιμοποιούμε και προτείνουμε Milorganite. Είναι ένα φυσικό άζωτο λίπασμα βραδείας εκτόξευσης που περιλαμβάνει Σίδηρο. Δέχτηκε καίει το γρασίδι σας και θα μπορούσε να το βοηθήσει να πρασινίσει.

Το γρασίδι έχει αποκλειστικές ανάγκες σε κάθε εποχή, επομένως τα λιπάσματα θα χρησιμοποιούν μοναδικές αναλογίες αζώτου, φωσφόρου και καλίου για να το φιλοξενήσουν. Μπορείτε ακόμη και να πάρετε ένα κιτ δοκιμής εδάφους, το οποίο μπορεί να σας ενημερώσει εάν υπάρχει μια συγκεκριμένη έλλειψη.

Είναι επίσης σημαντικό να διαχέετε το λίπασμα επιπόλαια. Αυτό θα σας βοηθήσει και αποτρέπει τα χημικά εγκαύματα από την υπερβολική γονιμοποίηση σε σημεία που επικαλύπτονται. Θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη των ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά σε περιοχές που αγνοούνται.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να περνάτε συστηματικά πάνω από τον κήπο σας με έναν διασκορπιστή σπόρων, ακριβώς όπως το δείγμα που θα χρησιμοποιούσατε για να κόψετε. Να είστε προσεκτικοί στην εγκατάλειψη κάθε παράλειψης (όπου αλλάζετε). Αυτό είναι κατά το οποίο το ευρύ κοινό ρίχνει περισσότερο λίπασμα κατά λάθος.

Ζωικά ούρα

Για το ίδιο κίνητρο ότι η υπερβολική λίπανση μπορεί να κιτρινίσει το γρασίδι, τα ούρα των ζώων μπορούν επίσης να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Τα ούρα ή ακόμα και τα κόπρανα περιέχουν πολύ άζωτο που θα μπορούσε να προκαλέσει χημικά εγκαύματα στον κήπο σας. Τα ούρα μπορούν επίσης να επηρεάσουν το pH του εδάφους στο οποίο το γρασίδι σας προσπαθεί να αναπτυχθεί.

Τα σκυλιά έχουν μια εξάρτηση από το να κάνουν την εμπορική τους επιχείρηση σε μια ίδια τοποθεσία κάθε μέρα, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Ευτυχώς, αυτό μπορεί να διορθωθεί πηγαίνοντας τον Fido κάπου αλλού για να κάνει την επιχείρησή του.

Και υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής για κουτάβια που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να γίνουν τα ούρα τους φιλικά προς το γρασίδι.

Οι κηλίδες στα ούρα μπορούν γρήγορα να γίνουν πράσινες με τη βοήθεια ενός επιθέματος και επισκευής συσσωματώματος σπόρων. Μια ακόμη πιο γρήγορη απάντηση είναι να ενημερώσετε το έμπλαστρο μέσω της εγκατάστασης του χλοοτάπητα.

Υπερποτίζοντας το γκαζόν σας

Υπερποτίζοντας το γκαζόν σας
Υπερποτίζοντας το γκαζόν σας

Ένα γκαζόν που δέχεται υπερβολική ποσότητα νερού δεν είναι μόνο επιρρεπές σε αταξία (επιπλέον αυτό από κάτω). Ωστόσο, θα μπορούσε να επηρεάσει τη βελτίωση της ρίζας.

Το υπερβολικά ποτισμένο γρασίδι έχει την τάση να κιτρινίζει επειδή το βρεγμένο χώμα δεν επιτρέπει σε πολύ οξυγόνο ή άλλα θρεπτικά συστατικά να διεισδύσουν στις ρίζες. Ως τελικό αποτέλεσμα, οι ρίζες δεν θα αναπτυχθούν βαθιά στο έδαφος, καθιστώντας το γρασίδι σας επιρρεπές σε βλάβες.

Πρέπει να είναι πιο εύχρηστο το πότισμα, ενώ λέτε ότι το κορυφαίο στρώμα του εδάφους είναι στεγνό.

Το πότισμα το πρωί είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας και είναι κρίσιμα χιλιόμετρα για να επιτρέψετε στο νερό να εισχωρήσει και στις λεπίδες του γρασιδιού να στεγνώσουν μέσα στον ήλιο.

Ιδανικά, το μέγιστο γρασίδι μπορεί να χειραγωγηθεί με μόλις μία ίντσα νερό σύμφωνα με την εβδομάδα. Είναι καλύτερα να ποτίζετε το γκαζόν σας βαθιά και σπάνια.

Ορισμένα είδη χόρτου είναι πιο ανθεκτικά στην ξηρασία και μπορούν να παραμείνουν σε πολύ λιγότερο νερό.

Και λάβετε υπόψη σας να γνωρίζετε το χώμα στην αυλή σας. Το γρασίδι που αναπτύσσεται σε βαρύ έδαφος χρειάζεται λιγότερο νερό από το γρασίδι που αναπτύσσεται σε αμμώδες έδαφος.

Ασθένειες του γκαζόν

Ένας κίτρινος κήπος παρουσιάζει αρκετά συχνά διαταραχή.

 • Συνήθως, οι ασθένειες του κήπου είναι του μυκητιακού εύρους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δαχτυλίδια νεράιδων, κηλίδες πράσινου χρυσού, μούχλα χιονιού, φουζάριο ή βρωμιά.
 • Εκτός από το κίτρινο γρασίδι, μπορεί να δείτε μια επίστρωση λευκής ή μαύρης σκόνης ουσίας. Αυτές οι ασθένειες συνήθως αυξάνονται ενώ υπάρχει υπερβολική υγρασία.
 • Η υπερβολική υγρασία μπορεί να οφείλεται σε πράγματα όπως το υπερβολικό πότισμα, το πότισμα πολύ αργό μέσα στη νύχτα ή ένα παχύ στρώμα αχύρου για το γρασίδι σας (που εμποδίζει το νερό να διεισδύσει στο έδαφος και διατηρεί το γρασίδι σας υγρό ως υποκατάστατο).
 • Ο ικανοποιητικός τρόπος για να αποτρέψετε την αταξία στον κήπο σας είναι να τον διατηρήσετε καλά.
  Αυτό περιλαμβάνει κανονικό κούρεμα, αερισμό, αποκόλληση και αρκετό πότισμα στις κατάλληλες περιπτώσεις.

Συμβουλές αερισμού γκαζόν

Ο αερισμός μπορεί επίσης να φαίνεται ότι είναι ένα άσκοπο βήμα για το ευρύ κοινό. Ωστόσο, επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί κάτω από το χώμα και εμποδίζει τον χλοοτάπητα σας να βρέχεται τόσο όμορφα. Υποστηρίζω τον αερισμό και την αποκόλληση μία φορά κάθε 2,5-3,5 χρόνια για μέγιστο γκαζόν ώστε να διατηρείται η φυσική κατάσταση του γκαζόν σας. Παρακολούθησε το γκαζόν και το φόρεμά σου με κομπόστ την ίδια στιγμή για ικανοποιητικά αποτελέσματα.

 • Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ρουτίνας με ασθένεια ακόμα και αφού ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, τότε μπορείτε επίσης να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα μυκητοκτόνο μέσα στο ελατήριο.
 • Αυτός είναι ένας αρκετά καθαρός και λιγότερο δαπανηρός τρόπος και θα πρέπει να διορθώσει τυχόν προβλήματα ασθένειας στον κήπο σας.
 • Αλλά θυμηθείτε – αυτό αντιμετωπίζει το πρόβλημα, τώρα όχι την υποκείμενη αιτία. Θα θελήσετε να λάβετε μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι η ασθένεια δεν θα επανέλθει.

Προβλήματα παρασίτων στο γκαζόν σας

Μερικές φορές θα θέλετε να εξετάσετε καλύτερα τον κήπο σας για να απαντήσετε στο ερώτημα „Γιατί το γρασίδι μου κιτρινίζει και πεθαίνει;“

Τα παράσιτα που προκαλούν κίτρινο γρασίδι είναι πιο δύσκολο να τα συνειδητοποιήσετε, ωστόσο, εάν αυτή είναι η αιτία, είναι απαραίτητο να διαγνώσετε το πρόβλημα αποτελεσματικά.

Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν αποκαταστήσουν την ταλαιπωρία σας, τότε ίσως χρειαστεί να κατεβείτε και να λερώσετε το γκαζόν σας.

Αναζητήστε τυχόν μικροσκοπικά έντομα, σάκους αυγών, ασαφείς ή σκόνες επικαλύψεις σε λεπίδες χόρτου ή ακόμα και τρύπες στο πάτωμα που έχουν δημιουργηθεί μέσω εντόμων.

Μερικά έντομα μπορεί να κιτρινίσουν το γρασίδι σας και να το προορίσουν να πεθάνει μέσω του γλεντιού στις ρίζες του γρασιδιού σας κάτω από το χώμα. Τακτικά περνούν απαρατήρητα λόγω του ότι είναι πιο δύσκολο να τα δεις.

Συμβουλές για το σκάψιμο

Σας συμβουλεύουμε να σκάψετε ένα τμήμα 1 ποδιού x 1 ποδιού x 1 ποδιού του κίτρινου γκαζόν σας, ώστε να μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον χλοοτάπητα και το χώμα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε με τη βοήθεια του να κόψετε ένα «πτερύγιο» στον κήπο σας για να εμφανιστεί κάτω από το γρασίδι.

Μπορείτε να ενημερώσετε τον χλοοτάπητα όταν ολοκληρώσετε την έρευνά σας και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ελάχιστη ζημιά εάν δεν υπάρχουν παράσιτα (θα μπορείτε να στρώσετε το γρασίδι πίσω).

Είτε έχετε γρασίδι (αυτό συνήθως παρέχει ως καφέ κηλίδες, τώρα όχι κίτρινες), είτε κάποιο άλλο παράσιτο, υπάρχουν προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του υποκείμενου προβλήματος.

Η συμβουλή μας για τη θεραπεία μέγιστων προβλημάτων παρασίτων είναι να αγοράσετε και να ακολουθήσετε χρήσιμους νηματώδεις για το γκαζόν σας.

Αυτά τα μικρά σκουλήκια σίγουρα θα αναζητούν και θα καταστρέψουν παράσιτα στο χώμα σας για εσάς και είναι ένας φυτικός (και μάλλον πράσινος) τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία του εδάφους σας και να διορθώσετε προβλήματα στον κήπο. Μπορείτε να τα οργανώσετε στο διαδίκτυο ή να είστε σε θέση να ψωνίσετε για μερικά στο εσωτερικό.

Το χλοοκοπτικό σας μπορεί να χρειάζεται συντήρηση

Εάν λέτε ότι το γρασίδι σας έχει την τάση να κιτρινίζει μετά το κούρεμα της αυλής σας, τότε σίγουρα μπορεί να έχετε θαμπές λεπίδες χλοοκοπτικής.

Οι θαμπές λεπίδες βλάπτουν τις λεπίδες του γρασιδιού με το να μην μειώνουν πλέον καθαρά τους δείκτες των λεπίδων του γρασιδιού σας. Αυτό αφήνει το γρασίδι επιπλέον ευάλωτο στις ασθένειες.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά στο κούρεμα βρεγμένου χόρτου λόγω του γεγονότος ότι τα αποκόμματά σας θα συσσωματωθούν αναπόφευκτα στη λεπίδα και θα δημιουργήσουν μια ασταθή μείωση.

Ο εξαιρετικός τρόπος για να το ξεκαθαρίσετε είναι να ακονίσετε ή να αντικαταστήσετε τις λεπίδες του χλοοκοπτικού σας, από τη διαδρομή. Μπορεί να ακονίσετε επαγγελματικά τις λεπίδες του χλοοκοπτικού σας ή να προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας, αλλά οι νέες λεπίδες δεν είναι πολύ ακριβές και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αισθάνονται πιο άνετα όταν αγοράζουν ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι.

Οι αιχμηρές λεπίδες του χλοοκοπτικού θα εξασφαλίσουν μια εκπληκτική εξαιρετική επένδυση.

Για να αφαιρέσετε το κίτρινο γρασίδι λόγω ενός προηγούμενου θερισμού, μπορείτε να ρυθμίσετε το κατάστρωμα του χλοοκοπτικού σας λίγο χαμηλότερα για να κόψετε τις σπασμένες λεπίδες ένα κομμάτι περισσότερο.

Απλά προσέξτε τώρα να μην τρίψετε το τριχωτό της κεφαλής σας κουρεύοντας πολύ κοντά στο χώμα. Αυτό μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβές για το γρασίδι σας με ένα κουρελιασμένο κόψιμο. Μια ιδανική κορυφή χόρτου ορίζεται δύο ίντσες, ή ένα άγγιγμα μεγαλύτερο.

Και σε περίπτωση που αλλάξετε τις λεπίδες του χλοοκοπτικού σας να είστε προσεκτικοί! Αυτές οι λεπίδες είναι πιο αιχμηρές από την εμφάνισή τους. Χρησιμοποιήστε γάντια, μακριά μανίκια και φορέστε γυαλιά ασφαλείας. Επίσης, έχετε υπόψη σας να αποσυνδέετε το καλώδιο του μπουζί πριν ξεκινήσετε την εργασία για να αποφύγετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Γιατί το γρασίδι μου κιτρινίζει και πεθαίνει; Εξαρτάται.

Είναι δύσκολο να αναφέρετε με βεβαιότητα γιατί το γρασίδι σας κιτρινίζει και πεθαίνει με το σκεπτικό ότι δεν είμαστε πλέον στην αυλή σας μαζί σας.

Αλλά είναι πιθανό ότι το κίνητρο είναι ένα από τα κίνητρα που έχω παραθέσει σε αυτό το άρθρο:

 1. Ακατάλληλη γονιμοποίηση
 2. Ζωικά ούρα
 3. Υπερ-πότισμα
 4. Ασθένειες του γκαζόν
 5. Παράσιτα γκαζόν
 6. Θαμπές λεπίδες χλοοκοπτικής

Αργήστε να διαγνώσετε την ταλαιπωρία και μετά λάβετε μέτρα για την αντιμετώπισή της με βάση πλήρως τις συστάσεις μας σε αυτό το άρθρο.

Το γρασίδι σας μπορεί να επιστρέψει σε αυτό το υγιεινό άπειρο χρώμα αμέσως.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar