Γιατί το φυτό μου φράουλα δεν μεγαλώνει;

0
Γιατί το φυτό μου φράουλα δεν μεγαλώνει;

Όταν τα φυτά της φράουλας είναι πολύ νεαρά, εκτός εποχής, στερούνται καλίου ή τα άνθη τους δεν επικονιάζονται, δεν θα σχηματιστούν καρποί στα φυτά της φράουλας. Ποτίστε τα φυτά φράουλας τακτικά και παρέχετε σκιά για να τα προστατέψετε από την υψηλή θερμότητα για να λάβουν τον μέγιστο καρπό.

Γιατί το φυτό φράουλα μου δεν μεγαλώνει

Όταν ένα φυτό φράουλας έχει πολλά φύλλα και δρομείς αλλά δεν έχει καρπό, τι πρέπει να κάνετε;

Η προσθήκη επιπλέον λιπάσματος στο φυτό φράουλας αφού έχει παράγει μεγάλο αριθμό φύλλων και δρομέων είναι αντιπαραγωγικό. Εάν το φυτό είναι νεαρό, θα χτίσει ένα ισχυρότερο ριζικό σύστημα, περισσότερα φύλλα και μίσχους και περισσότερους δρομείς στον κήπο.

Θα είναι έτοιμο να φυτέψει λουλούδια και καρπούς την άνοιξη του επόμενου έτους. Οι φράουλες θα συνεχίσουν να παράγουν νέα φυτά όσο τους επιτρέπεται να στέλνουν δρομείς. Ο δρομέας του φυτού μπορεί να κοπεί αφού μεγαλώσει σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος και στη συνέχεια να μετακινηθεί σε διαφορετική τοποθεσία.

Φράουλες που δεν φυτρώνουν στον κήπο σας

Δείτε τους κύριους λόγους για τους οποίους οι φράουλες σας δεν μεγαλώνουν:

  1. Ένα νεαρό φυτό φράουλας

Τα φυτά φράουλας που έχουν αγοραστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα από φυτώριο θα χρειαστούν έως και ένα χρόνο για να αποδώσουν καρπούς. Μπορεί να περιμένετε να έχουν μεγάλο ριζικό σύστημα, πολλά φύλλα και μεγάλη ανάπτυξη. Λόγω της ανάπτυξης του φυτού, μπορεί να μην αποκτήσετε καρπό μέχρι την επόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Τα φυτά φράουλας δρομέα θα πολλαπλασιαστούν για να αντικαταστήσουν το μητρικό φυτό εάν αυτό πεθάνει. Θα πρέπει να έχετε ένα κομμάτι φράουλας έτοιμο για συγκομιδή σε ένα ή δύο χρόνια.

Λύση: Κάντε λίγη υπομονή και δείτε τις φράουλες σας να αναπτύσσονται. Τα σπορόφυτα φράουλας χρειάζονται πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν, οπότε αν θέλετε τις φράουλες πιο γρήγορα, αγοράστε ώριμα φυτά από καταστήματα κήπου ή στο διαδίκτυο. Υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να εμφανιστούν οι φράουλες εάν έχετε ένα υγιές πράσινο φυλλώδες φυτό.

  1. Οι φράουλες δεν πρέπει να τρώγονται τώρα λόγω της εποχής του χρόνου

Οι φράουλες καλλιεργούνται σε φυτώρια που καρποφορούν διάφορες περιόδους του χρόνου. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα περισσότερα φυτά παράγουν καρπούς. μερικοί παράγουν ακόμη και φρούτα ξανά το φθινόπωρο. Όταν πάρετε τις φράουλες σας, κοιτάξτε την ετικέτα για να δείτε πότε θα αποδώσει καρπούς.

Λύση: Χρησιμοποιήστε πολλές διαφορετικές ποικιλίες φράουλας και φυτέψτε 2-3 φυτά με διαφορετικά προγράμματα ωρίμανσης. Η συγκομιδή της φράουλας μπορεί να παραταθεί την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο για (σχεδόν) ένα χρόνο.

  1. Έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο φυτό φράουλας σας

Για να καρποφορήσουν τα φυτά φράουλας, πρέπει να παρέχεται η σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Θα είναι δύσκολο για αυτούς να αναπτύξουν φράουλες εάν δεν έχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά. Η βρωμιά που είναι πολύ ανεπαρκής σε θρεπτικά συστατικά, όπως αμμώδες έδαφος ή αργιλώδες έδαφος, μπορεί να εμποδίσει τα φυτά σας να αποκτήσουν τη διατροφή που χρειάζονται.

Λύση: Το πρόβλημα λύθηκε με την προσθήκη καρυκευμένης κοπριάς αγελάδας και κομπόστ στο έδαφος πριν από τη φύτευση φράουλας. Οι φράουλες λατρεύουν τις ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές προσθήκες κοπριάς κοτόπουλου.

  1. Η ανεπαρκής επικονίαση των ανθοφοριών της φράουλας γίνεται πρόβλημα

Τα έντομα ή η ανθρώπινη επικονίαση είναι και οι δύο αποτελεσματικές μέθοδοι επικονίασης των ανθών της φράουλας. Οι φράουλες που καλλιεργούνται μέσα ή σε θερμοκήπιο μπορεί να μην επικονιάζονται από έντομα. Η δουλειά της επικονίασης είναι να μεταφέρει τη γύρη από τη μια άνθιση στην άλλη ενώ συλλέγει νέκταρ. Οι φράουλες μπορούν να καλλιεργηθούν μόνο σε φυτά που το έχουν ως πηγή τροφής.

Λύση: Σχεδιάστε τον κήπο σας για να προσελκύσετε έντομα επικονίασης καλλιεργώντας μια μεγάλη ποικιλία από ανθισμένα φυτά που θα τα δελεάσουν. Λουλούδια διαφορετικών υψών και εποχών ανθοφορίας μπορούν να βρεθούν σε μείγματα αγριολούλουδων. Μετακινήστε τη γύρη από τη μια άνθιση στην άλλη χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο για φυτά εσωτερικού χώρου.

  1. Ανεπαρκές νερό για την παραγωγή φραουλών

Τα φυτά φράουλας θέλουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα νερού για να ευδοκιμήσουν οι ρίζες τους. Εάν παρέχετε πολύ νερό, το φυτό θα αποσυντεθεί, αλλά αν προσθέσετε πολύ λίγο, το φυτό θα στεγνώσει. Στα φυτά φράουλας αρέσουν οι συνθήκες υγρασίας, καθώς οι ρίζες τους είναι ρηχές και παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού τους από την επιφάνεια του εδάφους.

Λύση: Βεβαιωθείτε ότι το φυτό φράουλας σας έχει αρκετό νερό αλλά πρώτα ελέγξτε το χώμα με το δάχτυλό σας. Ποτίστε καλά τη φράουλα σας αν έχει στεγνώσει σε βάθος 1 ίντσας. Σε ζεστό καιρό, φροντίστε οι φράουλες σας να μην στεγνώσουν ελέγχοντάς τις συχνά. Για να βοηθήσετε στη διατήρηση της υγρασίας, καλύψτε το έδαφος με ένα στρώμα αχυρόστρωμα.

  1. Επειδή είναι πολύ ζεστό έξω, οι φράουλες δεν θα αναπτυχθούν καλά

Στις φράουλες αρέσει η εύκρατη θερμοκρασία. αν γίνει πολύ ζεστό, στεγνώνουν και σταματούν να παράγουν καρπούς. Υπάρχει λύση αν ζείτε σε ζεστό κλίμα και θέλετε να παράγετε φράουλες το καλοκαίρι.

Λύση: Τις πολύ ζεστές μέρες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πανί σκιάς για να καλύψει τις φράουλες. Αυτό θα προσφέρει σκιά στις φράουλες και θα επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο εξατμίζεται η υγρασία από το έδαφος. Εφαρμόστε σάπια φύλλα άχυρου ή σάπια φύλλα ζαχαροκάλαμου στις φράουλες και ποτίστε τις προσεκτικά το επόμενο πρωί πριν ανθίσουν.

  1. Οι φράουλες θα επιβιώσουν στη φύτευση πολύ περισσότερο

Σε γενικές γραμμές, οι φράουλες ευδοκιμούν σε γλάστρες, αλλά αν το έδαφος γίνει πολύ ζεστό ή ξηρό, η φράουλα μπορεί να υποκύψει στη μοίρα της αρκετά γρήγορα. Οι σκουρόχρωμες γλάστρες που εκτίθενται στο φως, καθώς και οι ρηχές γλάστρες, ενδέχεται να στεγνώσουν γρήγορα.

Λύση: Μια φυσική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη γλάστρα από ξύλο ή άλλα φυσικά υλικά. Για τις φράουλες, τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι ιδανικά αφού το χώμα είναι πιο βαθύ και έτσι δεν στεγνώνει τόσο γρήγορα. Καλύψτε το με ζαχαροκάλαμο ή άχυρο και προσθέστε από πάνω ένα στρώμα χώματος υψηλής ποιότητας για γλάστρες.

  1. Ένα πλεόνασμα αζώτου καθιστά αδύνατη την παραγωγή φραουλών

Οι φράουλες που λαμβάνουν υπερβολική ποσότητα αζώτου θα εκτρέψουν όλες τις προσπάθειες και τους πόρους τους προς την ανάπτυξη νέων φύλλων και στελεχών και θα πάψουν να αποδίδουν καρπούς. Η ισορροπία μεταξύ αζώτου, καλίου και φωσφόρου, ή NPK, λέει στη φράουλα να αρχίσει να παράγει άνθη και φύλλα. Εάν κάνετε υπερβολική δόση αζώτου, θα καταλήξετε με περισσότερα φύλλα παρά φρούτα.

Λύση: Μην εφαρμόζετε επιπλέον λίπασμα για το άμεσο μέλλον. Για να αναπτύξει φράουλες, το φυτό χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα αζώτου, την οποία θα καταναλώσει πριν βρει τη σωστή ισορροπία. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα πιο γρήγορα εάν χρησιμοποιήσετε ένα πλούσιο σε κάλιο λίπασμα που προάγει τα φρούτα.

Είναι σημαντικό να λαμβάνεται επίσης υπόψη η ηλικία του φυτού της φράουλας. Τα φυτά φράουλας θα παράγουν φράουλες μόνο για 5 ή 6 χρόνια.

Γιατί το φυτό φράουλα μου δεν μεγαλώνει

συμπέρασμα

Εάν το φυτό σας δεν έχει βγάλει ακόμη φράουλες, παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί. Αφήστε το να αναπτυχθεί για λίγο και φροντίστε να παίρνει αρκετό νερό. Η ανθοφορία και η καρποφορία πρέπει να είναι δυνατή σε περίπου τρεις μήνες. Παρόλο που οι φράουλες συνεχίζουν να βγάζουν νέους βλαστούς, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται εκ νέου και να παράγουν νέα φυτά. Σύντομα θα μπορείτε να προσφέρετε στην οικογένειά σας έναν κήπο γεμάτο φράουλες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar