Διδάγματα από τη διαλογή σπόρων

14
Διδάγματα από τη διαλογή σπόρων

Ταξινόσα όλα τα πακέτα σπόρων μου νωρίτερα σήμερα και πήρα μερικά μαθήματα στην πορεία.

Έμαθα…

Είμαι προφανώς ερωτευμένος με την ιδέα της καλλιέργειας διαφόρων ποικιλιών τεύτλων και σπανακιού, παρόλο που δεν τρώω πολύ σπανάκι ή τεύτλα. Το να έχεις όλους αυτούς τους σπόρους είναι ενστικτώδες; Πρέπει να φάω περισσότερα τεύτλα και σπανάκι; Μάλλον θα σπείρουν μερικούς από αυτούς τους σπόρους και θα δω.

Χάρη στους υπέροχους ανθρώπους στα Βοτανικά Ενδιαφέροντα, και την κακή μου συνήθεια να τοποθετώ αρκετές μικρές παραγγελίες αντί για μια μεγάλη παραγγελία για σπόρους, έχω αρκετά πακέτα σπόρων για να με κρατήσει για αρκετό καιρό. Περιλαμβάνουν πάντα ένα πακέτο σπόρους mesclun σε κάθε σειρά ως ευχαριστήριο δώρο.

Το είπα αυτάρεσκα στην Ντι σε ένα. πρόσφατο επεισόδιο podcast των Κηπουρών ότι είχα αρκετά πακέτα γλυκών σπόρων μπιζελιών, οπότε δεν χρειαζόταν να παραγγείλω περισσότερα από έναν ειδικό καλλιεργητή γλυκών μπιζελιών που διαβάσαμε. Αφού ταξινόσα τους σπόρους μου, ανακάλυψα ότι είχα μόνο άδεια πακέτα γλυκών μπιζελιών. Παρήγγειλα μερικά από τα Βοτανικά Συμφέροντα αμέσως. Τώρα, τι άλλο μου διαφεύγει;

Δεν επρόκειτο να καλλιεργήσω γλυκό καλαμπόκι, αλλά μου έχει μείνει λίγο από πέρυσι – αρκετά για μια μικρή πλοκή – και έχω ένα νέο πακέτο για μια ποικιλία που ονομάζεται Wild Violet που παρήγγειλα πριν από μερικές εβδομάδες. Προφανώς, αν θέλετε να δοκιμάσω οποιαδήποτε νέα ποικιλία από οτιδήποτε, απλά προσθέστε τη λέξη „βιολέτα“ σε αυτό. Το „Wild Violet“ μοιάζει με ένα όμορφο γλυκό καλαμπόκι, με βιολετί έγχρωμους πυρήνες σε όλους τους χώρους.

Δεν χρειάζομαι άλλους σπόρους για ντομάτες, πιπεριές ή μελιτζάνες. Ή διάφορα σκουός. Ή μπιζέλια. Ή ραπανάκια. Ή λάχανο. Ή ζίννιας. Ή μαρούλι. Ή πράσινα φασόλια. Περίμενε, αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια. Χρειάζομαι ένα πακέτο σπόρους για ντομάτες τύπου σταφίδας επειδή είμαι ο προμηθευτής φυτών για αυτές τις μικροσκοπικές ντομάτες για την αδελφή μου της οποίας τα εγγόνια τα αγαπούν.

Το μεγαλύτερο μέρος του χειμερινού μου πειράματος σποράς φέτος θα είναι με… περιμένετε για αυτό… Βιόλες! Έχω περίπου 15 διαφορετικές ποικιλίες βιόλες να σπείρω. Αλλά για να δείξω ότι δεν είμαι κηπουρός μιας διαδρομής (τέχνασμα;), θα σπείρω επίσης snapdragons, alyssum, πετούνια και παπαρούνες.

Έχω αρκετούς σπόρους microgreen για να με δουν μέχρι το μπάλωμα μαρουλιού μου του 1957 αρχίζει να παράγει, αν και συνειδητοποιώ ότι τα μικρογκρέην δεν είναι υποκατάστατο του μαρουλιού και αντίστροφα. Απλά φαίνεται ότι μόλις καλλιεργώ λαχανικά έξω, πιθανότατα θα σταματήσω να καλλιεργώ μικρογκρέδια μέσα. Θα δουμε.

Έχω ένα σωρό από μια ντουζίνα πακέτα σπόρων που ξέρω ότι ποτέ δεν θα σπείρουν. θα ήθελε κανείς ένα τυχαίο πακέτο σπόρων να δοκιμάσει; Ενημέρωσέ με!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar