Δοκιμή κομπόστ pH πριν από τη χρήση – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

9
Δοκιμή κομπόστ pH πριν από τη χρήση – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

pHkit.jpg

Είναι σοφό να δοκιμάσετε το pH του κομπόστ (συμπεριλαμβανομένου του σπιτικού κομπόστ) πριν το προσθέσετε στο πελματιές σας, επειδή το pH του πελματιού καθορίζει ποια θρεπτικά συστατικά είναι διαθέσιμα στα φυτά. Το καλοφτιαγμένο αερόβιο κομπόστ έχει pH περίπου 6,0 έως 6,5. Δυστυχώς, δεν ακολούθησα τη συμβουλή μου πρόσφατα όταν, προσωρινά χωρίς σπιτικό κομπόστ, αγοράσαμε από το τοπικό μας Bunnings μερικές τσάντες richgro „All Purpose Organic Compost“ καταχωρημένες ως επιτρεπόμενη εισροή από την BFA.

Παρατήρησα ότι τα μεταμοσχευμένα φυτά όπου είχα εφαρμόσει το κομπόστ δεν έκαναν καμία ανάπτυξη αν και το υπόλοιπο μπάλωμα λαχανικών πήγαινε καλά. Και, στην περιοχή όπου είχα αναμειγνύεται επιπλέον κομπόστ μέσω κάθε τρύπα φύτευσης, τα φυτά είχαν γίνει κίτρινα – ένα σαφές σημάδι ότι το pH του εδάφους ήταν πολύ υψηλό για τα φυτά να απορροφήσουν φώσφορο για ανάπτυξη ρίζας ή σίδηρο. Ο σίδηρος (μαζί με το άζωτο και το μαγνήσιο) είναι απαραίτητος για το σχηματισμό χλωροφύλλης (πράσινος χρωματισμός) στα φύλλα που επιτρέπει στα φυτά να παράγουν υδατάνθρακες για ανάπτυξη. Η ανεπάρκεια σιδήρου (χλωρίωση σιδήρου) ξεκινά στις άκρες των φυτών και τα φύλλα ολόκληρου του φυτού γίνονται κίτρινα μεταξύ των φλεβών ή, σε ακραίες περιπτώσεις, λευκά. Αντίθετα, η χλώρωση αζώτου ξεκινά στα παλαιότερα φύλλα επειδή, όταν το άζωτο είναι ελλιπές, τα φυτά μεταφέρουν το διαθέσιμο άζωτο στις άκρες καλλιέργειας και η ανεπάρκεια μαγνησίου αρχίζει στα περιθώρια των παλαιότερων φύλλων.
Δοκίμασα το πέπλο των περιοχών που επλήγησαν και, βρίσκοντάς το πάνω από το 7,5, στη συνέχεια δοκίμασα το κομπόστ Richgro και η ανάγνωση ήταν μεταξύ 8,0 και 8,5. Καθώς η κλίμακα του pH εκφράζεται ως αρνητικοί λογάριθμοι, μια ένδειξη 8,0 σημαίνει ότι το έδαφος είναι δέκα φορές πιο αλκαλικό από μια ουδέτερη ένδειξη 7,0. Αυτή την εβδομάδα έλαβα μια ερώτηση από έναν αναγνώστη ιστολογίου που δυσκολεύεται να μειώσει το pH του εδάφους του. Είχε επίσης χρησιμοποιήσει την ίδια μάρκα κομπόστ, που αγοράστηκε από την Bunnings στη WA.
Η απάντηση του Richgro ότι τα „εσωτερικά αρχεία“ των εν λόγω παρτίδων δείχνουν pH 7,1 και 7,2 και ότι το κιτ δοκιμής που χρησιμοποίησα „δεν λειτουργεί καλά με εδάφη υψηλού οργανικού κλάσματος ή κομπόστ“, μπλα, μπλα, δεν συνάδει με τα φυσικά συμπτώματα των δενδρυλλίων. Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα μπορεί να προκλήθηκε από τον τύπο της ξυλείας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή βιοχαρατρικής που προστίθεται στο προϊόν. Η τέφρα ξύλου περιέχει μια πολύ αντιδραστική μορφή ασβεστίου και, «Κηπουρική με Βιοχάρ» καταστάσεις ιστότοπων, Η αύξηση του pH του εδάφους είναι η σημαντικότερη συμβολή της biochar στην επιρροή της ποιότητας του εδάφους.
* Πρέπει να προσθέσω ότι η Bunnings ήταν αρκετά ευτυχής να δεχτεί την επιστροφή των ανοιγμένων σακουλών κομπόστ αφού εξήγησα το πρόβλημα.

Για να δοκιμάσετε το pH
Προσθέστε ίσες ποσότητες τροφών από το κρεβάτι που ετοιμάζετε και το κομπόστ που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σε έναν καθαρό κάδο. Ανακατεύουμε καλά και ανακατεύουμε ξανά. Ελέγξτε ένα δείγμα του μείγματος σύμφωνα με τις οδηγίες στο κιτ δοκιμής εδάφους. Στην ιδανική περίπτωση, για υγιή ανάπτυξη των περισσότερων φυτών, η ένδειξη pH πρέπει να είναι μεταξύ 6 και 7,2.
Εάν το pH του εδάφους είναι υψηλότερο από αυτό, ανατρέξτε στο θέμα: «Αλλαγή του pH του εδάφους»
Δείτε επίσης: „Τι είναι το pH του εδάφους;“

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar