Δώδεκα μήνες αργότερα – Πείραμα Ζωής Χώρας

0
Δώδεκα μήνες αργότερα – Πείραμα Ζωής Χώρας

Έχουν περάσει 12 μήνες από τότε που μετακομίσαμε πίσω στην πρόσφατα ανακαινισμένη αγροικία μας. Το αγόρι περνάει ο χρόνος! Δεν περνάει μέρα που να μην νιώθω τόσο τυχερός που ζω σε ένα όμορφο σπίτι γεμάτο φως. Αισθάνεται και πολύ νέο, και επίσης σαν να ζούσαμε πάντα εδώ. Μιλάμε για παράδοξο! Η ζωή έχει γίνει πραγματικά πιο εύκολη από τότε που γυρίσαμε πίσω. Γ και μιλούσαμε για το πόσο όμορφο είναι το σαλόνι τον χειμώνα. Στη μέση της ημέρας, το φως ρέει και όλο το σπίτι είναι τόσο ζεστό που συχνά ανοίγουμε ένα παράθυρο ή μια πόρτα για να μπει ένα δροσερό αεράκι. Είναι τόσο διαφορετικό από το παλιό σπίτι με τα σκοτεινά, μικρά, βροχερά δωμάτια. Ξέρω ότι το έχω ξαναπεί, αλλά η ζεστασιά και το φυσικό φως κάνουν τον χειμώνα πολύ πιο υποφερτό. Το σπίτι είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να διατηρηθεί καθαρό – το να έχετε ένα ντουλάπι για να βάζετε τα πράγματα και τα δάπεδα που καθαρίζονται εύκολα κάνουν αυτό το καθαρό φρικιό χαρούμενο!

Το Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, είχαμε μια φωτιά στη μάντρα και κοίταξα πίσω στο σπίτι και μπορούσα να δω σε κάθε δωμάτιο. Το σπίτι μας δεν είναι από αυτά που θα μπορούσατε να έχετε στα προάστια – τα μεγάλα παράθυρα (χωρίς κουρτίνες ή περσίδες) είναι φανταστικά, αλλά αν είχατε γείτονες, θα έβλεπαν κάθε σας κίνηση (σίγουρα δεν υπάρχουν γυμνά τρεξίματα!). Ευτυχώς, εδώ στο αγρόκτημα, οι πλησιέστεροι γείτονές μας είναι οι πεθεροί μου που μένουν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, και υπάρχουν μερικά μεγάλα δέντρα που εμποδίζουν τη θέα από το σπίτι μας στο δικό τους, επομένως έχουμε αρκετή ιδιωτικότητα.

Όταν μετακομίσαμε, ξέραμε ότι το έργο μας απείχε πολύ από το να τελειώσει, και λαμβάνοντας υπόψη τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε κάνει πολλά! Έχουμε βάψει περισσότερο εξωτερικό μέρος του σπιτιού (αν και υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε!), έτσι τουλάχιστον από το δρόμο προς το σπίτι, όλα φαίνονται στο ίδιο χρώμα – απλά μην κοιτάτε γύρω από τη δυτική πλευρά του σπιτιού εντάξει ??!! Είναι ακόμα κίτρινο. Νομίζω ότι θα το αντιμετωπίσω στις διακοπές του Οκτωβρίου!

Ενώ μιλάμε για έξω, έχουμε βγάλει και την παλιά περίφραξη της αυλής και ο Γ βρίσκεται στη μέση της εγκατάστασης νέου. Ζωγραφίσαμε ξανά την παλιά πύλη και χτίσαμε μια κληματαριά πάνω της, στην οποία θέλουμε να καλλιεργήσουμε μερικά αμπέλια. Ο ξύλινος φράχτης πρέπει να βαφτεί και στη συνέχεια να στερεωθεί το σύρμα κοτόπουλου για να κρατήσει τα τσοκ έξω από τον λαχανόκηπο. Μόλις τελειώσει ο φράχτης, θα μπούμε στο μπροστινό μονοπάτι (έχουμε ήδη έτοιμες λιθόστρωτες), και οι κήποι θα κοπούν και θα φυτευτούν. Ας ελπίσουμε ότι σε άλλους 12 μήνες, θα δείτε μια μεγάλη μεταμόρφωση στον μπροστινό κήπο.

Πιο κοντά στο σπίτι, έχει φυτευτεί ο κήπος μεταξύ της μπροστινής βεράντας και του καταστρώματος. Ο Γ έσυρε δύο μεγάλους βράχους στον κήπο με το τρακτέρ και στη συνέχεια τους έσπρωξε και τους τράβηξε στη θέση τους. Κάνουν ένα ωραίο σκαλοπάτι ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες. Γύρω από τα βράχια, έχει φυτέψει μεγάλο γρασίδι mondo που είναι σκιερό και απαιτεί λίγη συντήρηση. Ενώ ο υπόλοιπος κήπος φαίνεται λίγο ταραχώδης, αυτή η μικρή όαση είναι απλά τέλεια. Βγάλαμε επίσης το παλιό κουτί του κλιματιστικού που ήταν στην κρεβατοκάμαρά μας (το αρχικό σαλόνι) και μπαλώσαμε τους τοίχους. Είναι υπέροχο να μην βγαίνει ένα άσχημο κομμάτι μετάλλου μπροστά από την μπροστινή πόρτα και η κρεβατοκάμαρα φαίνεται επίσης πολύ καλύτερη χωρίς το καφέ φωτιστικό της δεκαετίας του 1970 στον τοίχο.

Στον πίσω κήπο, έχουμε ένα νέο μονοπάτι που τρέχει από την πύλη και συναντιέται με το παλιό που τώρα οδηγεί στον λασπότοπο. Οι φίλοι και η οικογένεια μας βοήθησαν να το ξεκινήσουμε το Σαββατοκύριακο του Πάσχα και μου αρέσει που πλέον έχουμε έναν τρόπο να μπαίνουμε και να βγαίνουμε από το σπίτι χωρίς να πατάμε βρωμιά παντού! Έχουμε αγοράσει και φυτά για να γεμίσουμε τον κήπο μπροστά από το παράθυρο. Την περασμένη άνοιξη φυτέψαμε ένα διακοσμητικό σταφύλι για να αναπτυχθεί στο καφασωτό στη βόρεια βεράντα, και παρόλο που είναι ακόμα πολύ μικρό για να προσφέρει πολλή σκιά, μπορώ να δω ότι σε λίγα χρόνια, θα είναι ένας όμορφος πράσινος θόλος που θα σκιάζει τα βόρεια παράθυρά μας το καλοκαίρι.

Στο εσωτερικό, έχουμε εγκαταστήσει τα επάνω ράφια του ντουλαπιού και επιτέλους αφαιρέσαμε όλα αυτά τα βάζα από το πάτωμα. Στα υπνοδωμάτια, έχουμε τοποθετήσει κουρτίνες (αν και πρέπει ακόμα να τις ατμίσω κατευθείαν). Αυτά στο δωμάτιό μας και το υπνοδωμάτιο των δύο μικρών προέρχονταν από την Pottery Barn Kids, ενώ της Hannah από το Spotlight. Όλο το υλικό προήλθε επίσης από την Pottery Barn Kids. Έχουμε κρεμάσει σκόπιμα τις κουρτίνες ψηλά και φαρδιά για να κάνουμε τα παράθυρα να αισθάνονται μεγαλύτερα και έτσι ώστε οι κουρτίνες να μην καλύπτουν καθόλου τα τζάμια των παραθύρων. Έχουμε επίσης εγκαταστήσει κλιματισμό στο σαλόνι – εξαιρετικό το καλοκαίρι!

Τις τελευταίες εβδομάδες, είχα μια ώθηση για να βγάλω μερικές φωτογραφίες στους τοίχους. Επιτέλους πήραμε τον γιγάντιο παγκόσμιο χάρτη μας πλαισιωμένο (ήταν δώρο πριν από αρκετά χρόνια) και στον τοίχο μελέτης. Ιδανικό για να σχεδιάσουμε την επόμενη περιπέτειά μας ή να απαντήσουμε σε τυχαίες ερωτήσεις σχετικά με την τοποθεσία του Περού ή κάτι παρόμοιο. Βρήκα μερικές παλιές γαλλικές εκτυπώσεις κηπευτικών που αγόρασα πριν από μερικά χρόνια και τις έκοψα σε μια κορνίζα κοντά στη φωτιά, και επίσης κατέβασα μερικά δωρεάν εκτυπώσιμα που βρήκα στο διαδίκτυο ως σύμβολα κράτησης θέσης μέχρι να βρω κάτι που αγαπάμε.

Πριν τα Χριστούγεννα ο Γ έχτισε το όμορφο υπαίθριο τραπέζι μας για 10 από την ξυλεία του παλιού σπιτιού και αγοράσαμε καρέκλες για να το συνοδεύσουμε. Τον τελευταίο χρόνο, αγοράσαμε επίσης ένα κουτί από καυσόξυλα, ένα χαλί για το χολ, ένα νέο έπιπλο τηλεόρασης και έχουμε πάρει πολλά άλλα έπιπλα από δεύτερο χέρι. Παρακολουθώ συνεχώς την αγορά του Facebook, για κάθε ενδεχόμενο.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα θέλαμε να κάνουμε στο εσωτερικό με την επίπλωση. Θα μου άρεσε πολύ καινούργια σαλόνια και ένα χαλί για το σαλόνι, και αν εμφανιστεί η σωστή τραπεζαρία, δεν θα έλεγα όχι και σε αυτό, αλλά όπως λέω συχνά στα παιδιά μας, μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας μόνο μία φορά και σε αυτό το στάδιο, επιλέγουμε να το περάσουμε αλλού. Όταν επιστρέψουμε από τη μεγάλη μας περιπέτεια του χρόνου, θα επικεντρωθώ λίγο περισσότερο στο να κάνω σωστά αυτά τα κομμάτια. Εν τω μεταξύ, μου αρέσει να βγαίνω τα λίγα κομμάτια μας και να εκτιμώ αυτά που ήδη έχουμε.

Όσον αφορά την πραγματική δομή του σπιτιού, υπάρχουν μερικά πράγματα που πιθανότατα θα άλλαζα αν το έκανα ξανά – τίποτα σπουδαίο, αλλά μερικά μικρά πράγματα όπως το σωστό καλαφάτισμα των σοβατεπί (πολύ πιο εύκολο να το κάνετε πριν το βάψετε ). Μας έλειψε να βάλουμε έναν διακόπτη φώτων στο διάδρομο που το κάνει άβολο τη νύχτα (πρέπει να σβήσετε το φως πριν περπατήσετε στο διάδρομο – ωχ). Τέτοια μικρά πράγματα.

Φυσικά, όταν μετακομίσαμε, ήταν πραγματικά μόνο η αρχή. Τα καλύτερα κομμάτια του σπιτιού δεν είναι τα όμορφα παράθυρα, ή το mumroom (που είναι πολύ υπέροχο) ή ακόμα και η κουζίνα που είναι ευχάριστο να δουλεύεις. Τα καλύτερα κομμάτια είναι να κάθεσαι στο τραπέζι της τραπεζαρίας παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια τα κρύα απογεύματα, έχοντας φίλοι για δείπνο ή για να μείνουν για ένα Σαββατοκύριακο και γνωρίζοντας ότι το σπίτι θα χωρέσει όλους. Είναι να έχω την ευρύτερη οικογένειά μου για τα Χριστούγεννα και να βλέπω τα παιδιά να παίζουν ενώ χαλαρώνουν στη βεράντα ή νωχελικά χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα όταν ο Τόμπι ξαπλώνει μπροστά στη φωτιά και παίζει lego. Μαγειρεύουμε μαζί στην κουζίνα και έχουμε αρκετό χώρο για να απλώσουμε. Το καλύτερο κομμάτι είναι να είστε μαζί και να νιώθετε σαν στο σπίτι σας.

*για μια ματιά στο πώς έμοιαζε το σπίτι αμέσως μετά τη μετακόμισή μας, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση για τον εξωτερικό και τον κύριο χώρο καθιστικού και αυτήν τη δημοσίευση για το υπόλοιπο σπίτι.

Schreibe einen Kommentar