Είναι οι μυκητιασικές έως βακτηριακές αναλογίες σημαντικές για την ανάπτυξη των φυτών;

7
Είναι οι μυκητιασικές έως βακτηριακές αναλογίες σημαντικές για την ανάπτυξη των φυτών;

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η αναλογία μυκήτων προς βακτήρια ποικίλλει σε διαφορετικούς τύπους εδάφους και σε διαφορετικές κοινότητες φυτών. Τα δάση έχουν υψηλότερη αναλογία μυκήτων, ενώ τα λιβάδια και το γεωργικό έδαφος είναι υψηλότερα σε βακτήρια. Αυτό έχει οδηγήσει στην ιδέα ότι τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα όταν η αναλογία μυκήτων προς βακτηρίων ταιριάζει με τις ανάγκες τους. Οι κηπουροί πρέπει όχι μόνο να παρακολουθούν την αναλογία μυκήτων προς βακτήρια, αλλά και να τροποποιούν το έδαφος για να το αλλάξουν.

Σε αυτή τη θέση θα εξετάσω την επιστημονική υποστήριξη αυτής της ιδέας.

Είναι οι μυκητιασικές έως βακτηριακές αναλογίες σημαντικές για την ανάπτυξη των φυτών;

Είναι οι μυκητιασικές έως βακτηριακές αναλογίες σημαντικές για την ανάπτυξη των φυτών;

Αναλογία μυκήτων προς βακτηρίων

Οι μύκητες είναι σχετικά μεγάλοι σε σύγκριση με τα βακτήρια. Όταν μιλάμε για την αναλογία μυκητιασικών: βακτηριακών (F:B) μιλάμε πραγματικά για τη βιομάζα αυτών των δύο οργανισμών, όχι για τον πραγματικό αριθμό.

Πολλοί διαφορετικοί τύποι εδαφών έχουν αναλυθεί για αυτή την αναλογία.

  • Δάσος κωνοφόρων: 100 έως 1.000
  • Φυλλοβόλα δάση: 5 έως 100
  • Ιώβ και λιβάδια: 0,1 έως 1
  • Γεωργικές εκτάσεις 0,1 έως 1

Τα δάση έχουν πολύ υγιές έδαφος, ενώ το γεωργικό έδαφος είναι λιγότερο υγιές. Αυτό έχει οδηγήσει στην ιδέα ότι η ύπαρξη υψηλότερου σχετικού μυκητιασικής πληθυσμού έχει ως αποτέλεσμα υγιέστερο έδαφος.

Ο Δρ Ingham και η σχολή ιστού τροφίμων εδάφους

Ο Δρ Ingham έκανε μερικές από τις πρώτες εργασίες μέτρησης των μυκητιασικών προς βακτηριακών αναλογιών. Στη συνέχεια ανέπτυξε την ιδέα ότι κάθε φυτό έχει μια προτιμώμενη αναλογία και ότι οι κηπουροί και οι αγρότες πρέπει να δημιουργήσουν αυτή τη «βέλτιστη» αναλογία για τα φυτά που καλλιεργούν.

Πώς το κάνουν αυτό οι κηπουροί; Όλα ξεκινούν με τη μέτρηση του εδάφους και τον προσδιορισμό της τρέχουσας αναλογίας F:B.

Το Soil Food Web School του Δρ Ingham παρέχει μαθήματα που θα σας διδάξουν πώς να αναγνωρίζετε και να μετράτε μικρόβια κάτω από ένα μικροσκόπιο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτή η γνώση θα σας επιτρέψει να υπολογίσετε την αναλογία F:B.

Πολλές από αυτές τις έννοιες έχουν τεκμηριωθεί στο βιβλίο Teaming With Microbes και έχω κάνει μια λεπτομερή ανασκόπηση αυτού του βιβλίου.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Η Σχολή Εδαφοτροφείων δεν είναι η μόνη ομάδα που διαδίδει αυτή την ιδέα. Συζητείται επίσης με τη μορφή Κορεατική Φυσική Γεωργία (KNF) και Περμακουλτούρα.

Γεγονότα σχετικά με τη μυκητιασική έως βακτηριακή αναλογία

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι διαφορετικά εδάφη έχουν διαφορετικές αναλογίες. Είναι επίσης αποδεκτό ότι οι γεωργικές πρακτικές όπως η άροση και η χρήση συνθετικού λιπάσματος τείνουν να ευνοούν τη βακτηριακή ανάπτυξη.

Οι αναλογίες μπορούν να τροποποιηθούν αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το έδαφος. Η προσθήκη οργανικής ύλης αυξάνει τον συνολικό πληθυσμό των μικροβίων. Η χρήση οργανικής ύλης με υψηλή αναλογία C/N ευνοεί τη μυκητιασική ανάπτυξη και η οργανική ύλη χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών ευνοεί τη βακτηριακή ανάπτυξη.

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Αυτό στο οποίο η επιστήμη δεν συμφωνεί είναι η ιδέα ότι τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα στο έδαφος με μια συγκεκριμένη αναλογία F:B.

Τι ήρθε πρώτο το κοτόπουλο ή το αυγό;

Αποδεχόμαστε το γεγονός ότι το έδαφος στα δάση έχει υψηλή αναλογία μυκήτων προς βακτήρια. Αλλά αυτό σημαίνει ότι τα δέντρα πρέπει να αναπτυχθούν σε τόσο υψηλή αναλογία; Τι ήρθε πρώτο, το δάσος ή το μυκητιασικό κυρίαρχο έδαφος; Αυτή είναι η βασική ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί.

Εάν πάρουμε το γεωργικό έδαφος και το τροποποιήσουμε για να αυξήσουμε την αναλογία των μυκήτων, θα αναπτυχθούν καλύτερα τα δέντρα; Απαιτείται η τροποποίηση για την καλλιέργεια δέντρων;

Βιβλίο

Ή είναι αυτή μια περίπτωση όπου τα δέντρα θα αναπτυχθούν μια χαρά στο γεωργικό έδαφος και με την πάροδο του χρόνου η παρουσία τους τροποποιεί το έδαφος για να ευνοήσει την ανάπτυξη μυκήτων;

Πώς μετρά η επιστήμη την αναλογία F:B;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ποσοτικοποιήσετε την ποσότητα των μυκήτων και των βακτηρίων στο έδαφος, αλλά καμία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε επιστημονικές μελέτες δεν περιλαμβάνει ένα ελαφρύ μικροσκόπιο, όπως προωθείται από τον Δρ Ingham. Εάν δεν είναι κατάλληλη μέθοδος για έμπειρους επιστήμονες, γιατί να πιστεύει κανείς ότι η μέθοδος δουλεύει για ερασιτέχνες κηπουρούς;

Επίσης, δεν είναι ένα mater της καταμέτρησης των μικροβίων, δεδομένου ότι είναι μια αναλογία μάζας (βάρους) και όχι αριθμών.

Ακόμη και η οι επιστήμονες δεν συμφωνούν στην καλύτερη μέθοδο μέτρησης της αναλογίας, “ Λόγω όλων των διαφορετικών μεθόδων και παραγόντων μετατροπής για τον υπολογισμό των αναλογιών F:B, είναι αμφισβητήσιμο να συγκρίνουμε διαφορετικές μελέτες.“

Μερικά κοινά παραδείγματα

Τα χόρτα και τα δέντρα αναπτύσσονται σε πολύ διαφορετικές αναλογίες F:B. Όταν το άκουσα για πρώτη φορά, φαντάστηκα αμέσως ένα σύγχρονο πάρκο. Πολλά υγιή παλιά δέντρα που περιβάλλονται από γρασίδι. Τόσο τα δέντρα όσο και το γρασίδι αναπτύσσονται καλά και αυτά τα πάρκα βρίσκονται σε όλα τα είδη εδάφους. Πώς μπορούν αυτοί οι δύο τύποι φυτών να αναπτυχθούν τόσο καλά μαζί αν απαιτούν διαφορετικές αναλογίες;

Πάρτε ένα καλά χρησιμοποιημένο γεωργικό πεδίο και αφήστε τη φύση να αναλάβει. Τι θα συμβεί; Τα ιοί καλύπτουν το έδαφος αρκετά γρήγορα. Λίγο μετά από αυτό, οι θάμνοι και τα πρωτοποριακά δέντρα αρχίζουν να αναπτύσσονται. Τελικά εμφανίζονται τα κωνοφόρα. Εάν τα δέντρα και ειδικά τα κωνοφόρα απαιτούσαν υψηλά μυκητιασικά εδάφη, γιατί να αναπτυχθούν; Το γεωργικό έδαφος και το έδαφος κάτω από τα ιριδισμένα είναι βακτηριακά εδάφη, εντελώς ακατάλληλα για τα δέντρα, εάν η αναλογία F:B είναι σημαντική.

Σε ένα βίντεο στο YouTube, ο Δρ Ingham επισημαίνει ότι οι κράμβες χρειάζονται ένα βακτηριακό έδαφος και οι ντομάτες χρειάζονται ένα πιο μυκητιακό έδαφος. Αλλά οι κηπουροί καλλιεργούν αυτές τις καλλιέργειες δίπλα-δίπλα εδώ και χρόνια.

Τι γίνεται με την υδροπονία; Τα φυτά φαίνεται να αναπτύσσονται αρκετά καλά χωρίς χώμα ή μικρόβια.

Τα παραδείγματα κοινής λογικής δεν υποστηρίζουν την ανάγκη για ειδικές μυκητιασικές έως βακτηριακές αναλογίες.

Τι λέει η επιστήμη;

Έκανα μια αναζήτηση για μελέτες που εξέτασαν την ανάπτυξη των φυτών σε διαφορετικές αναλογίες F:B. Δεν βρήκα ούτε ένα. Αν βρείτε ένα, προσθέστε τον σύνδεσμο στα παρακάτω σχόλια.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

Έλεγξα για λίστες φυτών και την προτιμώμενη αναλογία F:B, και δεν βρήκα καμία από την επιστημονική κοινότητα. Ένας πωλητής μικροβίων είχε μια πολύ σύντομη λίστα, αλλά δεν παρείχε καμία αναφορά στην πηγή και ισχυρίστηκε ότι, „Οι περισσότεροι οπωρώνες χρειάζονται υψηλή αναλογία“.  Ένα από τα σχόλια στη συζήτηση για την Πύλη Έρευνας που αναφέρθηκε παρακάτω είπε το αντίθετο.

Ο Το Ινστιτούτο Ρόντεϊλ κάνει τη δήλωση, „τα νήματα απαιτούν έδαφος με πολλά βακτήρια“. Δεν έχουν δει ποτέ στεριά μετά από δασική πυρκαγιά; Καλύπτεται γρήγορα με ιοί εκμεταλλευόμενος το αυξημένο φως.

Κάποιος έκανε την ερώτηση στο Πύλη έρευνας, „Ποιοι είναι οι βέλτιστοι λόγοι μυκητιασικής έως βακτηριακής βιομάζας για διαφορετικές καλλιέργειες?“

Κανείς δεν υπέδειξε μια τέτοια λίστα και ένας επιστήμονας είπε, „δεν έχουμε ακόμη ποσοτικοποιήσει το βέλτιστο φορτίο βακτηρίων και μυκήτων του εδάφους σε σχέση με τα επίπεδα παραγωγής“, πράγμα που υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει κατάλογος.

Μια μελέτη εξέτασε την F:B από την άποψη του pH και διαπίστωσε ότι η βιομάζα μυκήτων δεν άλλαξε πολύ καθώς το pH άλλαξε από 4 σε 8, αλλά αυτή η βακτηριακή ανάπτυξη επηρεάστηκε πολύ από το pH. Τα βακτήρια είναι πιο εμφανή στο υψηλό pH. Το όξινο έδαφος έχει υψηλότερη αναλογία F:B από το αλκαλικό έδαφος. Τα κωνοφόρα δέντρα προτιμούν να αναπτύσσονται σε όξινο έδαφος, όπως και οι μύκητες – μπορεί το pH του εδάφους να εξηγήσει την υψηλότερη αναλογία F:B στα κωνοφόρα δάση;

Υπάρχει επίσης πολλή ερευνητική εργασία που προσπαθεί να κατανοήσει τη σχέση μεταξύ του F:B και της απομόνωσης του άνθρακα και πώς το F:B επηρεάζει τα φυσικά οικοσυστήματα. Αλλά φαίνεται ότι ακόμα και σε αυτό. δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία σχετικά με τη σημασία της αναλογίας.

Είναι σαφές ότι η μελέτη της σωστής αναλογίας για τα φυτά δεν έχει γίνει, ούτε αποτελεί τρέχουσα προτεραιότητα. Δεν γνωρίζουμε πώς οι αλλαγές στην αναλογία μυκήτων προς βακτηρίων επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών ούτε έχουμε καμία εικόνα για τα βέλτιστα επίπεδα για οποιοδήποτε συγκεκριμένο φυτό. Κάθε ομάδα που προωθεί τη σημασία της αναλογίας F:B για τα αναπτυσσόμενα φυτά αγνοεί εντελώς την τρέχουσα επιστήμη.

Αριθμός έναντι αναλογίας

Γνωρίζουμε ότι το έδαφος με υψηλότερα επίπεδα μικροβίων τείνει να αναπτύσσεται υγιέστερα φυτά. Τα υψηλότερα επίπεδα οργανικής ύλης θα αυξήσουν τη βιομάζα μικροβίων, καθιστώντας το έδαφος υγιέστερο, αλλά προσθέτει επίσης άλλα οφέλη όπως καλύτερη κατακράτηση υγρασίας, υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών ουσιών και καλύτερη συγκέντρωση.

Η προσθήκη οργανικής ύλης, η μείωση της άροσης και της συμπύκνωσης αυξάνουν τον αριθμό των μικροβίων. Αυτό είναι διαφορετικό από το να προσπαθείς να ελέγξεις την αναλογία.

Είναι οι μυκητιασικές έως βακτηριακές αναλογίες σημαντικές για την ανάπτυξη των φυτών;

Δεν ξέρουμε πώς η αναλογία επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τρέχουσα επιστήμη που να υποστηρίζει την ιδέα ότι τα φυτά χρειάζονται μια ειδική αναλογία. Δεν υπάρχει επίσης υποστήριξη για την ιδέα ότι οι κηπουροί πρέπει να τροποποιήσουν την αναλογία για καλύτερη ανάπτυξη των φυτών.

Υποψιάζομαι. ότι το περιβάλλον του εδάφους και τα φυτά που αναπτύσσονται εκεί, επηρεάζουν την αναλογία μυκητιασικών βακτηρίων. Τα φυτά οδηγούν τη μυκητιακή ανάπτυξη, όχι το αντίθετο.

Ο λόγος που τα δάση έχουν υψηλότερη αναλογία είναι ότι τα δέντρα παράγουν δύσκολα να αφομοιώσουν μόρια όπως η λιγνίνη. Αυτό δεν είναι τροφή για βακτήρια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μύκητες, οι οποίοι στη συνέχεια ανταγωνίζονται τα βακτήρια, αλλάζοντας την αναλογία. Τα λιβάδια παράγουν πολύ λιγότερη λιγνίνη και πολύ καλύτερα βακτηριακά τρόφιμα και επομένως τα βακτήρια τα πάνε καλύτερα, μειώνοντας την αναλογία.

Τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν με οποιαδήποτε αναλογία. Τα χόρτα αναπτύσσονται στα δάση αν υπάρχει περισσότερο φως και τα δέντρα τα πάνε μια χαρά σε λιβάδια χαμηλής αναλογίας.

Δεν υπάρχει επιστήμη που να υποστηρίζει την ιδέα ότι οι κηπουροί ή οι αγρότες πρέπει να προσπαθήσουν να χειριστούν την αναλογία μυκήτων προς βακτηρίων. Δεν υπάρχουν αποδεκτοί κατάλογοι της βέλτιστης αναλογίας για τα φυτά. Εδώ είναι αυτό που καταλήγει μια έκθεση, „Η σύγκριση ενός δεδομένου εδάφους με μια εξιδανικευμένη „βέλτιστη“ μικροβιακή κοινότητα του εδάφους δεν θα είναι ποτέ χρήσιμη, επειδή μια «βέλτιστη» μικροβιακή κοινότητα του εδάφους απλά δεν υπάρχει.“

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar