Ενημέρωση προειδοποίησης κοπριάς και σάπιας – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

10
Ενημέρωση προειδοποίησης κοπριάς και σάπιας – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

Τον περασμένο Οκτώβριο ενημέρωσα την προειδοποίηση για τα ζιζανιοκτόνα πυριδίνης που μπορούν να βλάψουν ή να σκοτώσουν τόσο τις καλλιέργειες τροφίμων όσο και τα διακοσμητικά φυτά. Δυστυχώς, ορισμένοι αναγνώστες είχαν από τότε φυτικές ζημιές αφού αγόρασαν ακούσια κοπριά ή σάπτσωμα που περιέχουν ένα από αυτά τα ζιζανιοκτόνα, παρά το γεγονός ότι ένας κυβερνητικός ιστότοπος της NSW δήλωσε ότι δεν έχει συμβεί ζημιά στην Αυστραλία.
Ως αποτέλεσμα, αναρτώ μια υπενθύμιση.
Τα ζιζανιοκτόνα πυριδίνης είναι αποτελεσματικά μόνο σε φυτά πλατύφυλλων φύλλων, αλλά οι χημικές ουσίες παραμένουν ενεργές σε σάπια κομμένα από ψεκασμένους βοσκότοπους και σε κοπριά από ζώα που έχουν βόσκουν σε ψεκασμένους βοσκότοπους μέχρι οι χημικές ουσίες να διασπώνται από τα μικρόβια του εδάφους. Ιδιαίτερη ανησυχία για τους οικιακούς κηπουρούς και τα συμβούλια που ανακυκλώνουν τα απόβλητα σε κομπόστ για γεωργική και οικιακή χρήση είναι τα προϊόντα που περιέχουν αμινοπυλιδοειδής, κλλοπυραλοειδής και πικλοράμη επειδή είναι αρκετά επίμονα και τα υπολείμματα από αυτά τα ζιζανιοκτόνα μπορούν να βλάψουν τα φυτά για έως και 24 μήνες. Ωστόσο, επειδή η Αυστραλιανή Αρχή Φυτοφαρμάκων και Κτηνιατρικών Φαρμάκων (APVMA) θεωρεί το άτομο που ψεκάζει το ζιζανιοκτόνο ως τον «τελικό χρήστη του προϊόντος», τυχόν προειδοποιήσεις περιορίζονται στις ετικέτες των προϊόντων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ανυποψίαστους κηπουρούς οι οποίοι, καλή τη πίστει, αγοράζουν σάπια, κομπόστ ή κοπριά μολυσμένα με το ζιζανιοκτόνο και οι οποίοι ενδέχεται να μην αναγνωρίζουν την αιτία της βλάβης στις καλλιέργειές τους επειδή δεν έχουν χρησιμοποιήσει προσωπικά ζιζανιοκτόνα.
Ένας πρόσφατος έλεγχος της ιστοσελίδας τους δείχνει ότι το APVMA έχει καταχωρίσει 233 ζιζανιοκτόνα που περιέχουν τουλάχιστον ένα από την ομάδα πυριδίνης ζιζανιοκτόνων – ένας αδύνατος κατάλογος για έλεγχο πριν αγοράσετε σάπες, κοπριά ή κομπόστ. Ολόκληρη η οικογένεια ντομάτας, τα μαρούλια, τα ηλιοτρόπια, το σπανάκι, οι φράουλες και τα όσπρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε βλάβες από αυτά τα ζιζανιοκτόνα, τα οποία μπορούν επίσης να επηρεάσουν μια σειρά από καλλωπιστικά φυτά.
Για την προστασία του κήπου σας από ζημιές από πυριδίνη ζιζανιοκτόνα: χρησιμοποιείτε μόνο αερόβια κομπόστ κοπριάς σε κήπους. Η αερόβια κομποστοποίηση απαιτεί εβδομαδιαία στροφή ή ανάδευση για να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία κομποστοποίησης πραγματοποιείται από μικρόβια που απαιτούν οξυγόνο. Η διάσπαση του ζιζανιοκτόνου θα είναι πολύ αργή σε σωρούς κομποστοποίησης που δεν αερίζονται.
Το Mulch που φέρει ετικέτα βιολογικής καταχώρισης ΔΕΝ περιέχει ζιζανιοκτόνα. Τα σάπτσες από μη πιστοποιημένες πηγές είναι προϊόντα υψηλού κινδύνου, επειδή η ξήρανση και η δεμάτια των υλικών σάτσας εξαλείφει τη μικροβιακή δράση και το ζιζανιοκτόνο θα εξακολουθεί να είναι ενεργό. Το μόνο ασφαλές κομπόστ για αγορά είναι το οργανικό κομπόστ.

Εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε πιστοποιημένη-βιολογική κοπριά ή σάπια, ελέγξτε την ασφάλεια του προϊόντος σπέρνοντας μερικά εποχικά κατάλληλα μπιζέλια ή φασόλια σε γλάστρες που περιέχουν πιστοποιημένο-βιολογικό μείγμα γλάστρας (με την κοπριά αναμεμειγμένη μέσω αυτού) ή καλυμμένα με την αγορασμένη σάπια. (Ποτίζω αυτή την κατσαρόλα μέσα από την σάπτσα). Κρατήστε τις δοχείες καλά ποτιές για να εξαλείψετε άλλες πηγές στρες. Θα πρέπει να είστε σε θέση να δείτε αν μια εισροή είναι μολυσμένη εντός 21-28 ημερών. Απορρίψτε τυχόν προσβεβλημένα φυτά και αναμίξτε γλάστρες με οικιακά σκουπίδια.
Τα συμπτώματα που πρέπει να αναζητήσετε είναι:
Κακή βλάστηση ή θάνατος δενδρυλλίων, στριφτά, βεντεμιωμένα ή επιμήκη φύλλα και στριμμένη ανάπτυξη, λανθασμένοι λοβοί.

Επιστρέψτε τις υπόλοιπες μολυσμένες εισροές στον προμηθευτή σας. Εάν αυτό δεν είναι μια επιλογή, αερόβια κομποστοποίηση είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να σπάσει αυτά τα ζιζανιοκτόνα. Ελέγξτε το ώριμο κομπόστ για υπολείμματα ζιζανιοκτόνων.
Εάν διαπιστώσετε ότι η σάπια έχει επηρεαστεί, χρησιμοποιήστε την σε κρεβάτια που μπορείτε να αφήσετε αγρανάπαυση μέχρι τα αερόβια μικρόβια στην κορυφή να σπάσουν το ζιζανιοκτόνο ή, εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, να το λιπασματοποιήσετε αερόβια. εάν διαπιστώσετε ότι τα κρεβάτια κήπου έχουν επηρεαστεί, σκάψτε οργανικό εγγεγραμμένο κομπόστ μέσα από το κρεβάτι και κρατήστε το υγρό για να διατηρήσετε τους μικροοργανισμούς του εδάφους να σπάνε το ζιζανιοκτόνο το συντομότερο δυνατό.
Ενημερώστε τον προμηθευτή σας για το πρόβλημα, καθώς οι ετικέτες των προϊόντων ζιζανιοκτόνων πυριδίνης αναφέρουν ότι οι καλλιέργειες που υποβάλλονται σε επεξεργασία δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για σανό, ενσίρωση ή κλινοσκεπάσματα ζώων και η κοπριά δεν πρέπει να εξαπλώνεται σε εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια ευπαθών καλλιεργειών.

Παρακαλούμε επίσης να αφιερώσετε ένα ή δύο λεπτά για να ενημερώσετε το APVMA για προβλήματα με αυτά τα ζιζανιοκτόνα. Το APVMA ενθαρρύνει το κοινό να αναφέρει προβλήματα φυτοφαρμάκων μέσω της νέας Πρόγραμμα αναφοράς ανεπιθύμητων εμπειριών (AERP) με e-mail: [email protected], τηλέφωνο 1800 700 583, ή φαξ: 612 6210 4813.

Περισσότερες πληροφορίες:
Παραδείγματα βλάβης ζιζανιοκτόνων πυριδίνης

Μπορείτε να βρείτε αυστραλιανά ονόματα προϊόντων αυτών των ζιζανιοκτόνων πηγαίνοντας στο APVMA Σελίδα ενημέρωσης του κοινού (PUBCRIS). Στην περιοχή Τύπος προϊόντος, επιλέξτε «ζιζανιοκτόνο» και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε αμμινοπυράλιd, κλλοπυραλιδίδη ή picloram στον ενεργό συστατικό πίνακα. Κάντε κλικ στην επιλογή ‚Αναζήτηση‘.

Η κυβέρνηση της NSW γνωρίζει τα προβλήματα με αυτά τα ζιζανιοκτόνα στην Αυστραλία από το 2005.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar