Επιλογή του καλύτερου εδάφους γλάστρας και μείγματος γλάστρας

16
Επιλογή του καλύτερου εδάφους γλάστρας και μείγματος γλάστρας

Κατά τη δημιουργία ορισμένων βίντεο σχετικά με το έδαφος γλάστρας (σύνδεσμοι παρακάτω) εξέτασα πολλά εμπορικά προϊόντα, εξετάζοντας τόσο τα συστατικά όσο και τους ισχυρισμούς μάρκετινγκ. Τι ακαταστασία εκεί έξω! Δεν είναι περίεργο που οι κηπουροί μπερδεύονται όταν βγαίνουν έξω για να αγοράσουν ένα μείγμα γλάστρας. Δημιούργησα αυτή τη θέση για να προσπαθήσω να φέρω κάποια σαφήνεια στην κατάσταση.

Θα περάσω από μια διαδικασία επιλογής ενός καλού προϊόντος επισημαίνοντας παράλληλα τα σημαντικά ζητήματα και δείχνοντάς σας τι ασυναρτησίες μάρκετινγκ μπορείτε να αγνοήσετε. Αυτή η συζήτηση ισχύει για το έδαφος σε γλάστρες για φυτά εσωτερικού χώρου, υπαίθρια δοχεία και σπόρους εκκίνησης.

Επιλέγοντας το καλύτερο εδάφους γλάστρας και potting μίγμα, πίστωση: Νηπιαγωγείο Pistils

Επιλέγοντας το καλύτερο εδάφους γλάστρας και potting mix, πίστωση: Βρεφονηπιακός Σταθμός Πίστιλς

Ποτίζοντας χώμα εναντίον potting μίγμα εναντίον κομπόστ γλάστρας

Ποια είναι η διαφορά; Το κάλυψα λεπτομερώς σε αυτό το βίντεο. Εξαρτάται από το πού ζείτε, αλλά εν ολίγοις, στο ηνωμένο βασίλειο το κομπόστ γλάστρας είναι έδαφος με βάση την προστιθέμενη τύρφη ή το αποσυντεθειμένο ξύλο. Η Αυστραλία χρησιμοποιεί τον όρο μείγμα γλάστρας και είναι ξύλο με βάση χωρίς χώμα. Στη Βόρεια Αμερική είμαστε εντελώς μπερδεμένοι και χρησιμοποιούμε τόσο το μείγμα όσο και το έδαφος, εναλλάξ. Κανονικά βασίζονται στην τύρφη χωρίς χώμα.

Σε αυτή την ανάρτηση, θα χρησιμοποιήσω τόσο το μείγμα γλάστρας όσο και το έδαφος γλάστρας εναλλάξ για να πάρω περισσότερες 🙂 επιτυχίες google Η εστίασή μου εδώ είναι στο υλικό χωρίς χώμα.

Τι κάνει το μείγμα γλάστρας για τα φυτά;

Αυτό θα εκπλήξει πολλούς από εσάς. Επιτρέπει στα φυτά να αναπτυχθούν σε αυτό που ισοδυναμεί με ένα υδροπονικό σύστημα που παρέχει υποστήριξη και αέρα. Αυτό είναι, αυτό είναι. Προσθέτουμε νερό και λίπασμα. Τα μέσα ενημέρωσης είναι αδρανή και ακόμη και όταν αποσυντίθενται δεν προσθέτει ουσιαστικά θρεπτικά συστατικά.

Μόλις το καταλάβετε αυτό, η επιλογή ενός καλού μίγματος γλάστρας γίνεται ευκολότερη.

Επιλογή εδάφους βασικής γλάστρας

Τα πρώτα κριτήρια είναι να επιλέξετε το βασικό προϊόν σας και υπάρχουν τρεις κοινές επιλογές. τύρφη, αποσυντιθέμενο ξύλο και coir.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Οποιαδήποτε από τις επιλογές δέντρου λειτουργεί. Αν έχετε πρόσβαση στην τύρφη, θα την χρησιμοποιούσα, δεδομένου ότι αυτό είναι το ιστορικό πρότυπο στην κηπουρική και γνωρίζουμε ότι λειτουργεί καλά.

Βρύα τύρφης

Η τύρφη και τα βρύα τύρφης είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Ήταν και εξακολουθεί να είναι το χρυσό πρότυπο στη Βόρεια Αμερική. Ήταν το πρότυπο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά απομακρύνονται από αυτό και χρησιμοποιούν αποσυντιθέμενο ξύλο λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Η χρήση τύρφης στην κηπουρική δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο το διαδίκτυο θα σας οδηγούσε να πιστέψετε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‚αυτό εδώ, Τύρφη και τύρφη Βρύα – η αληθινή περιβαλλοντική ιστορία

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Η τύρφη αποσυντίθεται αργά, αλλά δεν προσθέτει σχεδόν καθόλου θρεπτικά συστατικά.

Αποσυντεθειμένο ξύλο

Αυτό μπορεί να γίνει με μια ποικιλία προϊόντων ξύλου, συμπεριλαμβανομένου του φλοιού, και είναι μερικώς αποσυντεθειμένο ξύλο. Παρέχει καλή αποστράγγιση, πολύ αέρα και διατηρεί νερό. Παρέχει λίγα θρεπτικά συστατικά, εν μέρει λόγω της υψηλής αναλογίας C /N.

Κοκοφοίνικα

Το Coir είναι αλεσμένο φλοιό καρύδας και διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο στην αντικατάσταση της τύρφης επειδή οι άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη πεποίθηση ότι είναι μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση.  Αν κοιτάξετε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, θα διαπιστώσετε ότι η παραγωγή προκαλεί σημαντική βλάβη στο γλυκό νερό στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα. Βλέπω Είναι το Coir ένα φιλικό προς το περιβάλλον υποκατάστατο των βρύων τύρφης;

Λειτουργεί πολύ σαν τύρφη.

Πρόσθετα στο μείγμα βασικών γλάστρων

Τα εμπορικά προϊόντα προσθέτουν πολλά πρόσθετα στο βασικό υλικό. Μερικά από αυτά είναι ευεργετικά για τα φυτά. Άλλοι προσθέτουν αξία, αλλά δεν χρειάζονται και μερικοί δεν προσθέτουν καθόλου αξία. Τα πρόσθετα χρησιμοποιούνται κυρίως για να διαφοροποιήσουν το ένα προϊόν από το άλλο. Αγνοήστε τους ισχυρισμούς και κατανοήστε την πραγματική τους αξία.

Βιβλίο

Είναι κοινή λογική να πιστεύουμε ότι τα φυτά χρειάζονται πολλά διαφορετικά πράγματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους, αλλά δεν είναι true. Πολλά μείγματα ορχιδέας περιλαμβάνουν πολλά πρόσθετα και κανένα δεν είναι απαραίτητο. Καλλιεργούσα ορχιδέες σε απλό φλοιό για 20 χρόνια και μετά μεταπήδησα σε απλό φλοιό καρύδας για τα επόμενα 25 χρόνια. Έχω μεγαλώσει εκατοντάδες είδη και έχω κερδίσει τακτικά βραβεία σόου. Θυμηθείτε ότι οι επιφυτικές ορχιδέες αναπτύσσονται σε απλό φλοιό στη φύση.

Ορχιδέα που αναπτύσσεται φυσικά

Ορχιδέα που αναπτύσσεται φυσικά, πίστωση: aboutorchids.com

Ξυλάνθρακας

Ο άνθρακας απορροφά θρεπτικά συστατικά που είναι ένας καλός λόγος για να μην το χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι απαραίτητο.

Χύτευση σκουληκιών της Γης

Υπάρχει μια ισχυρή αβάσιμη πεποίθηση ότι τα κακά σκουληκιών έχουν ειδικές δυνάμεις. Είναι απλά μια μορφή οργανικού λιπάσματος.

Το οργανικό λίπασμα προσθέτει θρεπτικά συστατικά, αλλά προκαλούν επίσης πρόβλημα στις γλάστρες. Ποτέ δεν ξέρεις πόση θρεπτική ουσία προσθέτουν. Αν αποσυντεθούν γρηγορότερα προσθέτουν περισσότερα. Αν αποσυντεθούν πιο αργά προσθέτουν λιγότερα. Έτσι ποτέ δεν ξέρεις αν είσαι κάτω ή πάνω από τη σίτιση των φυτών σου.

Το „οργανικό“ μέρος δεν προσθέτει τίποτα στα φυτά. Η βάση του μίγματος γλάστρας είναι ήδη οργανική ύλη – προσθέτοντας περισσότερα δεν αλλάζει τα πράγματα.

Λιπάσματα

Πολλά προϊόντα προσθέτουν τώρα λίπασμα και αυτό τροφοδοτεί τα φυτά σας για μερικούς μήνες που ακούγεται υπέροχο, αλλά είναι ένα πρόβλημα. Είναι υπερτροφή ή υποτροφία των φυτών σας; Περιλαμβάνει ασβέστιο και μαγνήσιο; Εάν χρησιμοποιείτε μαλακό νερό, πιθανότατα χρειάζεστε πρόσθετο ασβέστιο και μαγνήσιο. Αν χρησιμοποιείτε σκληρό νερό, δεν θέλετε να προστεθεί καθόλου.

Ο κατασκευαστής των μέσων ενημέρωσης δεν ξέρει τι είδους νερό θα χρησιμοποιήσετε, αλλά το κάνετε. Έτσι, είναι πολύ καλύτερο για εσάς να προσθέσετε το λίπασμα που χρειάζεστε.

Αγνοήστε οποιοδήποτε πρόσθετο λίπασμα και εφοδιάστε το δικό σας.

Ασβεστόλιθος

Ο ασβεστόλιθος προστίθεται για να αντισταθμίσει την οξύτητα των βρύων τύρφης. Το αποσυντιθέμενο ξύλο και το coir είναι λιγότερο όξινα και δεν το χρειάζονται.

Δοκίμασα το pH των βρύων τύρφης χρησιμοποιώντας το νερό της βρύσης μου που είναι αρκετά αλκαλικό και το pH της τύρφης αυξήθηκε μετά από μερικές ημέρες. Αν έχετε παρόμοιο νερό δεν θέλετε πραγματικά ασβεστόλιθο στο μείγμα σας.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

Ο ασβεστόλιθος δεν είναι επίσης καλός εάν καλλιεργάτε φυτά που αγαπούν τα οξέα. Είναι καλύτερα να προσθέσετε μερικά μόνοι σας αν το χρειάζεστε.

Γεύματα: Αλφάλφα, Φύκια και Φτερό

Όλα αυτά είναι οργανικά λιπάσματα αργής απελευθέρωσης και όπως αναφέρθηκε παραπάνω για χύτευση σκουληκιών, δεν προσθέτουν πραγματικά μεγάλη αξία σε ένα μείγμα.

Μικρόβια και Μυκοκριζαλοί Μύκητες

Αυτά γίνονται ζεστά προϊόντα κήπου και τώρα προστίθενται σε περισσότερα μείγματα γλάστρας. Τα μικρόβια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο πραγματικό έδαφος, αλλά τα φυτά σε γλάστρες δεν αναπτύσσονται σε πραγματικό έδαφος. Τα μικρόβια δεν χρειάζονται στις γλάστρες μας και δεν είναι καν σαφές ότι προσθέτουν οποιοδήποτε όφελος. Μπορείτε να αναπτύξετε σχεδόν οποιοδήποτε φυτό υδροπονικά χωρίς μικρόβια, ακόμη και ορχιδέες.

Εάν γονιμοποιήσετε, τα φυτά δεν χρειάζονται μικρόβια και αν προσθέσετε ένα καλό επίπεδο φωσφορικού άλατος τότε τα φυτά δεν θα επιτρέψουν καν στους μυκορύζους μύκητες να συνδεθούν με αυτά.

Αυτά τα πρόσθετα δεν προσθέτουν καμία αξία, αλλά δεν κάνουν κανένα κακό, εκτός από το πορτοφόλι σας.

Περλίτης

Τέλος, ένα πρόσθετο που αξίζει να προσθέσετε. Ο περλίτης αυξάνει την αποστράγγιση και τον αέρα στα μέσα ενημέρωσης. Θα κάνει τα βασικά μέσα σας πιο στεγνά και θα παρέχει περισσότερο αέρα στις ρίζες. Αντισταθμίζει επίσης λίγο το υπερβολικό νερό – το οποίο είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα.

Εάν ένα εμπορικό έδαφος γλάστρας περιέχει περλίτη, είναι συνήθως μόνο μια μικρή ποσότητα. Καλύτερα να προσθέσεις κι άλλο.

Άμμος

Η προσθήκη άμμου αυξάνει την αποστράγγιση. Κάνει το ίδιο με τον περλίτη, μόνο που είναι βαρύτερο και ως εκ τούτου κάνει το μείγμα βαρύτερο. Αυτό μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα για μικρές γλάστρες, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη για μεγάλους καλλιεργητές που πρέπει να μετακινηθούν.

Αντί να αγοράσετε ένα προϊόν που περιέχει άμμο, προσθέστε το μόνοι σας εάν χρειάζεται.

Έδαφος (αργαλειός)

Το έδαφος φαίνεται να προστίθεται μόνο σε ένα μείγμα στο „νωμένο Βασίλειο, όπου αποτελεί σημαντικό στοιχείο. Δεν έχω ιδέα γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο και οι „ΠΑ είναι τόσο διαφορετικές από αυτή την άποψη – καλλιεργούμε τα ίδια φυτά.

Βερμικουλίτης

Ο βερμικουλίτης κάνει επίσης τα μέσα να αποστραγγίζονται καλύτερα, αλλά σε αντίθεση με τον περλίτη κρατά περισσότερο νερό με αποτέλεσμα ένα υγρότερο μίγμα. Ο περλίτης φαίνεται πιο δημοφιλής στα εμπορικά μίγματα από τον βερμικουλίτη και δεδομένου ότι οι περισσότεροι κηπουροί έχουν την τάση να υπερχειλίζει, θα μείνω με τον περλίτη.

Ποια είναι τα καλύτερα πρόσθετα;

Ποια πρόσθετα θέλετε σε ένα αγορασμένο προϊόν; Κάποιος περλίτης ή άμμος είναι ένα πλεονέκτημα. Τα υπόλοιπα προσθέτουν μικρή ή καθόλου αξία, οπότε προσθέστε τα μόνοι σας εάν και όταν χρειάζονται.

Εμπορία εδάφους γλάστρας

Η διαφημιστική εκστρατεία συγχέει επίσης τη διαδικασία αγοράς με μια σειρά λέξεων ή ισχυρισμών που πραγματικά δεν σημαίνουν πολλά και δεν προσθέτουν καμία αξία στο προϊόν. Αγνοήστε όλα τα παρακάτω.

Μαύρο έδαφος

Πάντα γελάω μ‘ αυτό. Οι κηπουροί συνδέουν το μαύρο με το καλό έδαφος. Έτσι, αν πουλάτε „χώμα γλάστρας“, γιατί να μην το ονομάσετε „Μαύρο Χώμα Γλάστρας“;

Η λέξη μαύρο δεν σας λέει τίποτα για την ποιότητα του προϊόντος. Αγνοήστε το σε σακούλες εδάφους σε γλάστρες και σε σακούλες πραγματικού εδάφους όπου ο όρος χρησιμοποιείται ακόμη περισσότερο.

Οργανικό Έδαφος

Η λέξη οργανική έχει κακοποιηθεί τόσο πολύ που δεν σημαίνει πολλά πια. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως „βιολογικά πιστοποιημένο μείγμα γλάστρας“, αλλά τα προϊόντα επισημαίνονται ως βιολογικά.

Υπάρχουν Πιστοποιημένα προϊόντα OMRI, αλλά η ονομασία αυτή σημαίνει ότι το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιολογική γεωργία. Δεν είμαι σίγουρος πώς αυτό βοηθά έναν κηπουρό να καλλιεργεί φυτά εσωτερικού χώρου ή ακόμη και να μεγαλώνει φυτά για έναν λαχανόκηπο.

Η λέξη οργανική σε μια τσάντα δεν προσθέτει καμία αξία.

Φυσικό Έδαφος

Τα κύρια συστατικά είναι είτε τύρφη, coir ή ξύλο – όλα αυτά είναι φυσικά. Αυτό σημαίνει ότι όλο το έδαφος σε γλάστρες είναι φυσικό ακόμα και αν ο σάκος δεν επισημαίνεται ως τέτοιος.

Αποστειρωμένο έδαφος

Δεν υπάρχει αποστειρωμένο έδαφος. Είναι πιθανό το μείγμα να αποστειρώθηκε ή να αποστειρώνονται ένα ή περισσότερα συστατικά, αλλά οι εγκαταστάσεις συσκευασίας για το μείγμα γλάστρας δεν είναι αποστειρωμένα περιβάλλοντα. Και ακόμη και αυτό ο κατασκευαστής παρήγαγε ένα αποστειρωμένο προϊόν, μόλις τοποθετήσετε ένα φυτό σε αυτό, δεν είναι πλέον αποστειρωμένο.

Τα περισσότερα από τα συστατικά στο έδαφος γλάστρας είναι αρκετά απαλλαγμένα από παράσιτα και η στειρότητα δεν είναι πραγματικά ένα ζήτημα. Τυχόν παράσιτα στα μέσα αποθήκευσης είτε να μπουν εκεί κατά τη διάρκεια της μαζικής αποθήκευσης, κατά τη διάρκεια της συσκευασίας είτε αφού ανοίξετε την τσάντα.

Μεγάλα φυτά και περισσότερες ανθίσεις

Τέτοιες ετικέτες είναι αρκετά κωμικές. Θυμηθείτε ότι τα μέσα γλάστρας είναι ένα υδροπονικό σύστημα που παρέχει πολύ λίγα στο φυτό. Η ανάπτυξη και η ανθοφορία καθορίζονται κυρίως από τη θερμοκρασία, την υγρασία, τα επίπεδα λιπασμάτων, το νερό και το φως. Μπορείτε να αναπτύξετε μεγάλα φυτά με πολλά άνθη σε σχεδόν οποιοδήποτε μέσο, υπό την προϋπόθεση ότι οι άλλες παράμετροι είναι σωστές και υπάρχει αρκετός αέρας για να αναπτυχθούν οι ρίζες.

Μείγματα ειδικότητας

Υπάρχουν ειδικά χαρμάνια για φυτικές κατηγορίες όπως χυμώδη, αφρικανικές βιολέτες, λαχανικά, ακόμη και μίγματα εκκίνησης σπόρων. Κανένα από αυτά δεν είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν επίσης μερικά τεχνάσματα όπως „μέσα ελέγχου υγρασίας“. Ούτε αυτό το χρειάζεσαι. Ελέγχετε την υγρασία ποτίζοντας σωστά.

Ορισμένα φυτά απαιτούν ένα πιο ξηρό ή υγρό περιβάλλον και προτείνω να χρησιμοποιήσετε το βασικό προϊόν και να το τροποποιήσετε όταν χρειάζεται με άμμο, περλίτη ή βερμικουλίτη.

Ποιο είναι το καλύτερο μείγμα ποτών;

Επιλέξτε το βασικό υλικό. Στη συνέχεια, αναζητήστε ένα προϊόν που χρησιμοποιεί αυτή τη βάση και δεν έχει πάρα πολλά πρόσθετα.

Οι επωνυμίες ονομάτων τείνουν να είναι καλύτερες από τις ανώνυμες μάρκες. Πραγματικά φθηνές μάρκες δεν αξίζει να αγοράσετε, αλλά επίσης δεν χρειάζεστε τις πιο ακριβές. Πληρώνετε υψηλές τιμές για ειδικά πρόσθετα που δεν χρειάζονται ή για επωνυμία σε υπερτιμημένο επίπεδο.

Μόλις βρείτε μια μάρκα που λειτουργεί για εσάς, παραμείνετε σε αυτήν. Με την πάροδο του χρόνου θα το γνωρίσετε και θα καταλάβετε πώς να το ποτιάτε σωστά. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από τη συνεχή αλλαγή εμπορικών σημάτων για να εξοικονομήσετε ένα δολάριο ή δύο.

Υπολογίστε πόσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μερικά χρόνια και αγοράστε χύμα. Θα σας εξοικονομήσει χρήματα και τα μέσα ενημέρωσης δεν γερνούν, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούνται στεγνά.

Τι να χρησιμοποιήσω; Έχω χρησιμοποιήσει ProMix για πολλά χρόνια. Είναι με βάση την τύρφη και έχει λίγο περλίτη σε αυτό. Τώρα έρχεται με μυκοριζικούς μύκητες που δεν προσθέτουν καμία αξία. Το ProMix χρησιμοποιείται επίσης πολύ στη βιομηχανία κηπευτικών.

Για χυμώδεις, προσθέτω λίγη άμμο. Για φυτά που τους αρέσει να είναι στην ξηρή πλευρά, προσθέτω λίγο περλίτη. Για υπαίθρια δοχεία προσθέτω χώμα κήπου που μεταφράζεται σε πολύ λιγότερο πότισμα – δείτε το παρακάτω βίντεο. Αλλά για όλα τα φυτά και το 95% των φυτών εσωτερικού χώρου χρησιμοποιώ απευθείας ProMix.

Θα λειτουργήσουν άλλα μίγματα εξίσου καλά με το ProMix; Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν. Αγοράστε ένα καλό προϊόν που είναι διαθέσιμο τοπικά και κολλήστε με αυτό.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar