Η αλήθεια για το Btk – Μπακίλος thuringiensis var. Κουστάκη

13
Η αλήθεια για το Btk – Μπακίλος thuringiensis var. Κουστάκη

Όλοι μιλούν για το Btk λόγω της επιδημίας των τσιγγάνων σκώρων φέτος. Αυτό το μικροβιακό φυτοφάρμακο σκοτώνει κάμπιες αλλά δεν βλάπτει άλλα έντομα. Δυστυχώς, η δημοτικότητά του έχει προκαλέσει αρκετές παρερμηνείες σχετικά με το προϊόν.

Το βλέπω συνέχεια στον κόσμο της κηπουρική. Λίγη παρεξηγημένη αληθινή επιστήμη μεταμορφώνεται σε λύσεις που απλά δεν λειτουργούν. Ας βλέπαμε προσεκτικά το Btk και να διαχωρίζουμε το επιστημονικό γεγονός από τη φαντασία.

Η αλήθεια για το Btk - Μπακίλος thuringiensis var. Κουστάκη

Η αλήθεια για το Btk – Μπακίλος thuringiensis var. Κουστάκη

Τι είναι το Btk (Μπακίλους Θουριγκένιενσης var. κουστάκι);

Bt είναι η σύντομη μορφή για Μπακίλους Θουριγκένσις, ένα βακτήριο που βρίσκεται φυσικά στο έδαφος. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα έντομα και μετά από ορισμένες δοκιμές διαπίστωσαν ότι ένα συγκεκριμένο στέλεχος bt, που ονομάζεται kustaki ήταν ιδιαίτερα καλό στη θανάτωση κάμπιων. Αυτό το ειδικό βακτήριο ονομάζεται τώρα Btk.

Το Btk είναι αποτελεσματικό στη θανάτωση παρασίτων καλλιεργειών όπως Ευρωπαϊκός γεωτρύπανος καλαμποκιού, βρόγχος λάχανου, κερατοειδής ντομάτας, κάμπια μηδικής, και φυλλόφυλλα, καθώς και παράσιτα σε καλλωπιστικά φυτά. κάμπια σκηνών, πτώση webworm.

Υπάρχουν άλλα 20 ή έτσι στελέχη Bt που είτε χρησιμοποιούνται είτε ερευνούνται για άλλες εφαρμογές ελέγχου παρασίτων.

Bti είναι Μπακίλους Θουριγκένσις υποβρυχία. Ισραηλένσις και αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό στον έλεγχο των προνυμφών κουνουπιών και μαύρων μύγες. Είναι το δραστικό συστατικό στο Καρφώματα κουνουπιών, ένα εμπορικό προϊόν για τον έλεγχο αυτών των προνυμφών στο νερό.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Μπακίλους Θουριγκένσις αζαουάι χρησιμοποιείται για τις προνύμφες σκώρων κεριών στις κηρήθρες και Μπακίλος thuringiensis Σαν Ντιέγκο χρησιμοποιείται για το σκαθάρι της πατάτας κολοράντο. BeetleGONE, ένα εμπορικό προϊόν που περιέχει Μπακίλους Θουριγκένσις γαλέρια (Btg) ισχυρίζεται ότι είναι αποτελεσματικό τόσο κατά των προνυμφών όσο και κατά του ενήλικου ιαπωνικού σκαθαριού.

Βλέπω μια σειρά σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη χρήση της Bt για τον έλεγχο παρασίτων, αλλά τέτοιες δηλώσεις είναι παραπλανητικές, εκτός εάν καθοριστεί το συγκεκριμένο στέλεχος. Ο Bt και ο Btk δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αν δεν αγοράσεις το σωστό στέλεχος, δεν θα δουλέψει.

Πώς λειτουργεί το Btk;

Bt παράγει πρωτεΐνες κρυστάλλου κατά τη διάρκεια της σποράς, που ονομάζονται εντομοκτόνα δέλτα-ενδοτοξίνες. Διαφορετικές πρωτεΐνες λειτουργούν ενάντια σε διαφορετικά έντομα προσαρτώντας σε συγκεκριμένες θέσεις δέσμευσης στο έντερο του εντόμου. Ενεργοποιούνται μόνο όταν διαλύονται στο αλκαλικό περιβάλλον του εντέρου. Μόλις συνδεθούν σχηματίζουν τρύπες στο έντερο, οι οποίες τελικά οδηγούν στο θάνατο. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ημέρες, αλλά το έντομο σταματά να τρώει σύντομα μετά την κατάποση.

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Αυτό το φυτοφάρμακο δεν είναι τόσο γρήγορη δράση όσο πολλές χημικές ουσίες που αναγκάζουν ορισμένους κηπουρούς να συμπεράνουν ότι δεν λειτουργεί.

Αυτός ο τύπος θέσης δέσμευσης του εντέρου δεν βρίσκεται στα θηλαστικά, οπότε το βακτήριο κινείται μέσα από το έντερο μας χωρίς καμία επίδραση.

Το Btk βρίσκεται συνήθως στο έδαφος και στα φύλλα φυτών, αλλά η φυσική ποσότητα στα φυτά δεν είναι αρκετή για να σκοτώσει τις προνύμφες. Δεν χρειάζεται πολύ επιπλέον Btk για να είναι θανατηφόρο, αλλά είναι σημαντικό να καταπιεί από το έντομο – είναι ένα δηλητήριο στομάχου.

Τα προϊόντα Btk περιέχουν ζωντανά βακτήρια;

Εάν διαβάσετε τις περισσότερες από τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το Btk, σας αφήνει με την αίσθηση ότι αυτά τα προϊόντα περιέχουν βακτήρια ή βακτηριακούς σπόρους και όταν αυτά τρώγονται από προνύμφες, προκαλούν θάνατο των προνυμφών, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Βιβλίο

Τα ακόλουθα είναι από τους κατασκευαστές του Safer’s Btk (προσωπική επικοινωνία), „Το προϊόν Btk μας δεν περιέχει ζωντανά βακτήρια / σπόρια / στερεά και αυτά δεν θα αναπαραχθούν στην επιφάνεια του φυτού. Για να περιπλέξωΕ θέματα, υπάρχουν και άλλα προϊόντα φυτοφαρμάκων που είναι ζωντανά και αναπαράγονται μετά την εφαρμογή, Btk τυχαίνει να μην είναι ένα από αυτά.“

Η υγεία του Καναδά το επιβεβαιώνει επίσης αυτό. Όταν χρησιμοποιείτε btk δεν ψεκάζετε ζωντανά βακτήρια.

Ποια έντομα σκοτώνονται από btk;

Το Btk είναι αποτελεσματικό μόνο σε έντομα οικογένεια Λεπιδόπτερα· τους σκώρους και τις πεταλούδες. Παρόλο που σκοτώνει όλα αυτά, πρέπει να καταναλωθεί από το έντομο για να προκαλέσει βλάβη. Έτσι δεν θα βλάψει τα αυγά και δεν είναι αποτελεσματικό για τους ενήλικες, καθώς δεν περνούν πολύ χρόνο τρώγοντας φύλλα επικαλυμμένα με βακτήρια.

Σε πολλές περιπτώσεις είναι αποτελεσματικό μόνο όταν οι κάμπιες είναι μικρές. Για παράδειγμα, λειτουργεί καλά στο τσιγγάνος σκώρος όταν η κάμπια έχει μέγεθος μικρότερο από 1/2″, αλλά δεν θα σκοτώσει μεγαλύτερους.

Οποιοσδήποτε τύπος Bt έχει περιορισμένη χρήση για βαρετές προνύμφες που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους τρώγοντας μέσα στο φυτό.

Το Btk δεν βλάπτει έντομα που δεν βρίσκονται στην οικογένεια Lepidoptera. Οι προτάσεις για τη χρήση του για τον έλεγχο διαφόρων σκαθαριών όπως το σκαθάρι αγγουριού και το σκαθάρι πατάτας είναι απλά λάθος.

Ο Btk σκοτώνει τον Σόφλι;

Bristly τριαντάφυλλο πριονίδι, πηγή φωτογραφίας: Μπεατρίς Μόισετ

Bristly αυξήθηκε πριονίδι, πηγή φωτογραφίας: Μπεατρίς Μόισετ

Ο όρος κάμπια πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για να αναφέρεται στις προνύμφες των σκώρων και των πεταλούδων, αλλά οι κηπουροί τείνουν να χρησιμοποιούν τον όρο για οποιεσδήποτε παρόμοιες προνύμφες που τρώνε τα φύλλα των φυτών τους. Μια τέτοια ομάδα είναι η πριονίδι. Έχουν προνύμφες που μοιάζουν πολύ με κάμπια, αλλά δεν είναι πραγματικές κάμπιες. Οι περισσότεροι ενήλικες μοιάζουν με σφήκες.

Ο τριαντάφυλλο πριονίδι και πριονίδι πεύκου είναι κοινά παράσιτα στον κήπο. Δεδομένου ότι δεν είναι Λεπιδόπτερα, δεν βλάπτονται από btk.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αναγνωρίσετε το παράσιτο που προσπαθείτε να ελέγξετε. Ακριβώς επειδή μοιάζει με κάμπια, ή επειδή βρήκατε βλάβη στα φύλλα που μοιάζει σαν να κατασκευάστηκε από κάμπια, δεν υπάρχει λόγος να αρχίσετε να ψεκάζετε btk.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

Είναι ασφαλές το Btk;

Ένα από τα αξιοθέατα του Btk είναι ότι είναι εξαιρετικά ασφαλές. “ Σε πάνω από 30 χρόνια ασφαλούς χρήσης, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα.“ Δεν βλάπτει τα ευεργετικά έντομα, τους ανθρώπους ή άλλα άγρια ζώα. Έχει μια σύντομη διάρκεια ζωής μία φορά ψεκάζεται σε φυτά και φεύγει σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Είναι ένα φυσικό βακτήριο που βρίσκεται στο έδαφος, οπότε δεν υπάρχει καμία ανησυχία ότι θα βλάψει τα μικρόβια του εδάφους και γίνεται ανενεργό στο νερό μέσα σε 48 ώρες.

Τα εμπορικά προϊόντα περιλαμβάνουν επίσης αδρανή συστατικά μαζί με το Btk που επιτρέπουν στο σπρέι να κολλήσει στη βλάστηση. „Αυτά τα συστατικά περιλαμβάνουν τρόφιμα που παρέχουν επίσης διατροφή για βακτήρια, όπως άμυλο πατάτας, γλυκόζη ή σακχαρόζη, πρωτεΐνες από καλαμπόκι ή σόγια και νερό. Πρόσθετα συστατικά μπορεί να είναι το υδροξείδιο του νατρίου (μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται επίσης για την προσαρμογή των επιπέδων του pH στις σοκολάτες, το παγωτό και τη μαργαρίνη), το φωσφορικό κάλιο και ένας παράγοντας πάχυνσης που βρίσκεται στο τυρί κρέμα και το παγωτό. Άλλα αδρανή συστατικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά πάντα σε πολύ μικρότερες ποσότητες από αυτές που αναφέρονται παραπάνω.“ Σημειώστε ότι το βακτηριακό φαγητό έχει απομείνει από την ανάπτυξη των βακτηρίων κατά τη διάρκεια της παρασκευής – δεν είναι εκεί για να τροφοδοτήσει βακτήρια στα φύλλα.

Ανάπτυξη αντοχής σε παράσιτα

Ένα ισχυριζόμενο όφελος των μικροβιακών εντομοκτόνων είναι ότι, δεδομένου ότι δεν είναι χημικές ουσίες, τα παράσιτα δεν θα αναπτύξουν αντίσταση σε αυτά. Αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ο μηχανισμός παράδοσης σε αυτή την περίπτωση είναι ένα βακτήριο, αλλά το ενεργό εντομοκτόνο είναι μια χημική ουσία, η πρωτεΐνη κρυστάλλου. Υπάρχουν τώρα ένα δύο περιπτώσεις αντίστασης στο Btk, συμπεριλαμβανομένου του σκώρου diamondbackκαι ο γεωτρύπανος καλαμποκιού.

Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το περιβάλλον

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Btk; Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

  • Το υψηλό φως υποβαθμίζει το προϊόν
  • Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι χαμηλές θερμοκρασίες το απενεργοποιούν
  • Η βροχή και η άρδευση το ξεπλένουν από τα φύλλα

Νεότερα σκευάσματα προσπαθούν να λύσουν αυτά τα προβλήματα, αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Αποφύγετε τις υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες για να το παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του.

Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το χρονοδιάγραμμα

Ο χρόνος εφαρμογής είναι κρίσιμος. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία πρέπει να γίνεται όταν οι προνύμφες τρέφονται. Τα αυγά, τα κουτάβια και οι ενήλικες (στις περισσότερες περιπτώσεις) δεν επηρεάζονται.

Ορισμένα παράσιτα θα έχουν ένα δεύτερο ή ακόμη και τρίτο κύμα κατά τη διάρκεια του έτους. Ο συγχρονισμός του ψεκασμού για την έναρξη κάθε κύματος είναι πιο αποτελεσματικός.

Πρέπει οι κηπουροί να χρησιμοποιούν btk;

Ναι. Αυτό είναι ένα αποτελεσματικό προϊόν που είναι πολύ ασφαλές στη χρήση, δεν έχει σχεδόν κανένα περιβαλλοντικό μειονέκτημα και είναι εύκολο για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να εφαρμόσει, εκτός από τα μεγάλα δέντρα.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί κηπουροί δεν θα αφιερώσουν χρόνο για να το χρησιμοποιήσουν σωστά. Χρησιμοποιήστε το μόνο από εσάς θα ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.

  1. Αναγνωρίστε το παράσιτο. Βεβαιώσου ότι ξέρεις τι προσπαθείς να σκοτώσεις.
  2. Αποφασίστε αν η καταστροφή από το παράσιτο δικαιολογεί ένα πρόγραμμα ψεκασμού – μικρές προσβολές είναι εύκολο να απογειώνονται με το χέρι.
  3. Ερευνήστε το παράσιτο έτσι ώστε να ξέρετε πότε να ψεκάσετε. Ο ψεκασμός τη λάθος στιγμή είναι χάσιμο χρόνου και πόρων. Μέχρι να δείτε τη ζημιά, μπορεί να είναι πολύ αργά για ψεκασμό.
  4. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες της ετικέτας.

Περισσότερα για τον τσιγγάνο σκώρο

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar