Θα πρέπει να αγοράσετε πασχαλιές για τον κήπο

4
Θα πρέπει να αγοράσετε πασχαλιές για τον κήπο

Οι πασχαλιές, οι οποίες ονομάζονται επίσης πασχαλιές και σκαθάρια γυναικών είναι καλοί θηρευτές για πράγματα όπως οι αφίδες και πολλοί άνθρωποι συνιστούν την αγορά τους ως φυσική μέθοδο ελέγχου παρασίτων στον κήπο.

Δουλεύει αυτό; Πρέπει να αγοράσεις πασχαλίτσες για τον κήπο;

Αν αγοράσετε πασχαλιές για τον κήπο, πηγή φωτογραφιών Sam Prestigiacomo

Θα πρέπει να αγοράσετε πασχαλιές για τον κήπο, πηγή φωτογραφιών Σαμ Πρετιγιάκομο

Είναι οι Πασχαλίτσες Αρπακτικά;

Οι πασχαλιές ξεκινούν τη ζωή τους ως αυγό, το οποίο εκκολάπτεται σε προνύμφες που πολλοί δεν θα αναγνώριζαν – δείτε την παρακάτω εικόνα. Αυτές οι προνύμφες είναι ένας αδηφάγος κυνηγός εντόμων. τους αρέσει ιδιαίτερα να τρέφονται με αφίδες.

Μόλις εξελιχθούν στο γνωστό ενήλικο σκαθάρι, συνεχίζουν να κυνηγούν και να σκοτώνουν παράσιτα. Οι πασχαλιές είναι καλοί θηρευτές και πρέπει να ενθαρρύνονται στον κήπο.

Είναι οι αγοραγενείς πασχαλίτσες εγγενείς;

Υπάρχουν περίπου 6.000 είδη πασχαλίτσες. Πολλοί κηπουροί στη Βόρεια Αμερική γνωρίζουν για την τοπική πασχαλίτσα και την ασιατική Lady Beetle, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν πολλές „τοπικές γηγενείς“ πασχαλιές.

Για παράδειγμα Το Οντάριο έχει καταγράψει 80 διαφορετικά είδη, συμπεριλαμβανομένης της 9-κηλίδας πασχαλίτσα (Κοτσινέλα Νορμοτάτα), η εγκάρσια πασχαλίτσα (Κοτσινέλα τρανσβογκουτάτα) και η πασχαλίτσα με δύο κηλίδες (Ανδαλιά μπιπουνκτάτα).

Οι πιο κοινές πασχαλιές που πωλούνται είναι η συγκλίνουσα πασχαλίτσα (Η ιπποδαμία συγκλίνουν), η οποία είναι εγγενής στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής και το σκαθάρι της ασιατικής κυρίας (Χαρμόνια αξουρίδης), η οποία δεν είναι εγγενής στη Βόρεια Αμερική. Αξιόπιστες πηγές θα καθορίσουν το είδος που πωλείται, αλλά ορισμένες πηγές σε ιστότοπους όπως το Amazon δεν περιλαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Συλλογή πασχαλίτσας και αγροκτήματα

Προνύμφες πασχαλίτσας που τρώνε μαύρες αφίδες, πηγή φωτογραφίας: Gilles San Martin

Προνύμφες πασχαλίτσας που τρώνε μαύρες αφίδες, πηγή φωτογραφίας: Ζιλ Σαν Μάρτιν

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτές οι πασχαλιές εκτραφούν σε αιχμαλωσία, αλλά αυτό σπάνια συμβαίνει. Οι περισσότερες πασχαλιές προς πώληση συλλέγονται από την άγρια φύση. Στη Βόρεια Αμερική, η Καλιφόρνια είναι ένας κοινός χώρος συλλογής.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα με τη συλλογή άγριων σκαθαριών. Η δημοτικότητα των αγορασμένων γυναικείων σκαθαριών έχει εκτοξευθεί στα ύψη και κανείς δεν ξέρει τι κάνει αυτό στους τοπικούς πληθυσμούς. Φανταστείτε κάποιον να έρχεται στη γειτονιά σας για να συλλέξει γηγενείς μέλισσες, για αποστολή σε όλη τη χώρα.

Ένα δευτερόλεπτο το πρόβλημα έχει να κάνει με παράσιτα και ασθένειες που είναι τοπικές στην περιοχή συλλογής, αλλά που μπορεί να μην υπάρχουν στην τοποθεσία σας. Η μεταφορά αυτών των συλλεγόμενων πασχαλιών θα μπορούσε να μεταδώσει ασθένειες σε τοπικούς πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων τοπικών ειδών.

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Η συγκλίνουσα πασχαλίτσα είναι πολύ ανταγωνιστική και η εισαγωγή περισσότερων στην περιοχή σας μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στα τοπικά είδη σας, μερικά από τα οποία είναι ήδη κοντά στην εξαφάνιση.

Είναι οι Πασχαλίτσες αποτελεσματικές στον κήπο;

Μόλις απελευθερώσετε τις πασχαλιές θα ψάξουν για φαγητό και θα φροντίσουν τυχόν αφίδες που μπορεί να έχετε. Αλλά οι περισσότεροι κήποι στην πίσω αυλή δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις 1.000 ή περισσότερες πασχαλιές που αγοράσατε, οπότε η πηγή τροφής έφυγε γρήγορα και πετούν μακριά. „Σχετικά με Το 95% των σκαθάρια που απελευθερώθηκαν σε ερευνητικές μελέτες πέταξαν μακριά μέσα σε 48 ώρες. Οι υπόλοιποι έφυγαν μέσα σε 4 ή 5 ημέρες.“

Αυτό θηρευτής λειτουργεί καλύτερα σε ένα κλειστό θερμοκήπιο, αλλά σε μια ανοιχτή αυλή, δεν λειτουργούν πολύ καλά Καθόλου.

Βιβλίο

Οι πασχαλίτσες γεννούν αυγά μόλις απελευθερωθούν;

Το σκαθάρι τρώει αφίδες, αλλά οι ενήλικες τρώνε περίπου το 1/10 όσο και οι αναπτυσσόμενες προνύμφες. Για να είναι αποτελεσματικές οι πασχαλιές πρέπει να βάλουν αυγά και να ξεκινήσουν την επόμενη γενιά, και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.

Πεδίο που συλλέγεται τα σκαθάρια γυναικών είναι συνήθως σε μια κατάσταση γνωστή ως αναπαραγωγική διάπλαση. Δεν θα παράγουν αυγά μέχρι να τρέφονται για αρκετές εβδομάδες και αυτό δεν θα συμβεί μέχρι να πετάξουν μακριά από τον κήπο σας.

Να αγοράσεις πασχαλίτσες;

Όχι, όχι για τον κήπο σου. Αντ ‚αυτού, δημιουργήστε έναν κήπο που τους προσελκύει φυσικά.

Πώς να προσελκύσετε πασχαλίτσες στον κήπο σας

Η κύρια πηγή τροφής τους είναι οι αφίδες, οπότε είναι σημαντικό να επιτρέψετε σε μερικές αφίδες να ζουν στον κήπο. Χωρίς πηγή τροφής δεν θα μείνουν.

Διαφορετικοί τύποι laybugs προτιμούν διαφορετικούς τύπους αφιδών. Μερικοί προτιμούν αφίδες δέντρων, μερικές σαν αφίδες τριαντάφυλλου, και άλλοι προτιμούν αφίδες σταυροφόρου (μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι) αφίδες. Μια ποικιλία φυτών είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Σπίτι πασχαλίτσας

Σπίτι πασχαλίτσας

Πασχαλίτσες τρώνε επίσης γύρη και nectar, ειδικά στις αρχές του έτους πριν εκκολαφθούν αφίδες. Μερικοί τα είδη χρησιμοποιούν τη γύρη ως κύρια πηγή τροφής όλο το καλοκαίρι. Τα ίδια πρώιμα λουλούδια που είναι καλά για τις μέλισσες είναι καλά για πασχαλιές.

Μην ψεκάζετε φυτά για παράσιτα. Οτιδήποτε ψεκάζετε για ένα παράσιτο, βλάπτει επίσης τα ευεργετικά έντομα. Το εντομοκτόνο σαπούνι και τα έλαια είναι λιγότερο επιβλαβή για τα σκαθάρια των γυναικών από τα φυτοφάρμακα.

Μην καθαρίσεις το φθινόπωρο. Αυτό το σκουπίδι φύλλων που φαίνεται λίγο ακατάστατο είναι το ιδανικό μέρος για πασχαλιές να κρύβονται και να ξεχειμωνιάζουν. Επίσης, μην καθαρίζετε πολύ νωρίς την άνοιξη ή μπορεί να μετακινήσετε όλα τα ευεργετικά έντομα σε χειμερία νάρκη στο σωρό κομποστοποίησης πριν μπορέσουν να ξυπνήσουν.

Τι γίνεται με τα σπίτια πασχαλίτσας και τους τροφοδότες;

Δεν δουλεύουν. Μην σπαταλάς το χρόνο σου ή τα λεφτά σου πάνω τους.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar