Καλλιέργεια ορχιδέων στην καλλιέργεια νερού – Είναι καλή ιδέα;

11
Καλλιέργεια ορχιδέων στην καλλιέργεια νερού – Είναι καλή ιδέα;

Πρωτοσυνάντησα την κουλτούρα του νερού για ορχιδέες πριν από 5 χρόνια. Η άμεση αντίδρασή μου ήταν ο τρόμος. Καλλιεργώ ορχιδέες για πάνω από 30 χρόνια και αυτό που σκοτώνει περισσότερες ορχιδέες από οτιδήποτε άλλο είναι το υπερβολικό νερό. Τώρα οι άνθρωποι προτείνουν να βυθίζουν τις ρίζες στο νερό με πλήρη απασχόληση – αυτό είναι τρελό – ή είναι;

Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να είναι σε θέση να τα καλλιεργήσουν καλά στο νερό. Η παρακάτω εικόνα είναι ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο που περιέχει αρκετές ορχιδέες phalaenopsis στην καλλιέργεια νερού και φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά. Είμαι επίσης μέλος μιας ομάδας facebook αφιερωμένης στην κουλτούρα του νερού ορχιδέας και έχω δοκιμάσει προσωπικά τόσο την πλήρη όσο και την ημι-υδάτινη κουλτούρα. Σε αυτή την ανάρτηση θα εξετάσω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τεχνικής και θα σας δώσω τις εντυπώσεις μου. Θα απαντήσω στην ερώτηση, είναι καλή τεχνική για την καλλιέργεια ορχιδέων;

Καλλιέργεια ορχιδέων στην κουλτούρα του νερού - Είναι καλή ιδέα;

Καλλιέργεια ορχιδέων στην καλλιέργεια νερού – Είναι καλή ιδέα;

Τι είναι η κουλτούρα του νερού ορχιδέας;

Με απλά λόγια καλλιεργεί ορχιδέες σε περισσότερο νερό και υπάρχουν τρεις κύριες τεχνικές: καλλιέργεια πλήρους νερού, καλλιέργεια ημι-νερού και ημι-υδροπονία.

Με βάση τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους θα νομίζατε ότι είναι καλά καθορισμένοι, αλλά δεν είναι. Ο καθένας έχει τον δικό του ορισμό, αλλά αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς και αυτοί που χρησιμοποιώ.

Πλήρης καλλιέργεια νερού για ορχιδέες

Η λέξη πλήρης είναι λίγο παραπλανητική επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις οι ρίζες δεν είναι πλήρως βυθιζόμενοι στο νερό. Μερικοί άνθρωποι τα βυθοκάσουν πλήρως, αλλά οι περισσότεροι θα βυθίσουν μόνο τα 2/3 των ριζών, ή ακόμα και το 1/3 από αυτές. Το κλειδί αυτής της μεθόδου είναι ότι κάποιο μέρος της ρίζας βρίσκεται πάντα στο νερό. Είναι συνηθισμένο, όταν ξεκινάτε μια νέα ορχιδέα με αυτή την τεχνική να έχετε τις ρίζες να κάθονται πάνω από τη γραμμή του νερού και να τις αφήνετε να αναπτυχθούν στο νερό.

Καλλιέργεια ημι-νερού για ορχιδέες

Αυτή η τεχνική έχει τις ρίζες που κάθονται στο νερό για λίγες ημέρες και στη συνέχεια αφαιρείται το νερό έτσι ώστε οι ρίζες να μπορούν να στεγνώσουν. Αυτός ο υγρός-ξηρός κύκλος μπορεί να είναι 2 ημέρες υγρός και 5 ημέρες ξηρός (ένας κοινός κύκλος), ή 5 ημέρες υγρός και 2 ημέρες ξηρός ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή που σας ταιριάζει.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Ημι-υδροπονικός πολιτισμός για ορχιδέες

Αυτή η τεχνική είναι ακόμα πιο μεταβλητή. Υπάρχει κάποιο αδρανές υλικό στο βάζο (πήλινα βότσαλα λέκας, ελαφρόπετρα, πέτρες) και λίγο νερό. Η στάθμη του νερού μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε ύψος και μπορεί ακόμη και να αποστραγγίζεται περιοδικά για να δώσει στο φυτό μια ξηρή περίοδο. Από την άποψη των ορχιδέων αυτή η μέθοδος είναι πραγματικά η ίδια με τις δύο παραπάνω τεχνικές, οπότε θα την αγνοήσω σε αυτή τη θέση.

Ποιες ορχιδέες μπορούν να καλλιεργηθούν στην κουλτούρα του νερού;

Οι περισσότερες επιφυτικές ορχιδέες μπορούν να αναπτυχθούν με αυτόν τον τρόπο, αλλά η εστίαση ήταν κυρίως στην ορχιδέα σκώρων, τη φαλαινοψία, η οποία είναι μακράν η πιο δημοφιλής ορχιδέα που καλλιεργείται στο σπίτι.

Λειτουργεί η κουλτούρα του νερού;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι λειτουργεί. Τα φυτά είναι πολύ προσαρμόσιμα και μπορείτε να τα αναπτύξετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Με βάση τις εικόνες που έχω δει, η ανθοφορία είναι καλύτερη στην καλλιέργεια γλάστρας από την καλλιέργεια νερού. Η παραπάνω εικόνα είναι μια σπάνια εξαίρεση.

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Αντί να ρωτήσουμε αν λειτουργεί, θα πρέπει να ρωτήσουμε τα ακόλουθα.

  • Είναι η καλλιέργεια του νερού καλύτερη από την παραδοσιακή καλλιέργεια γλάστρας;
  • Είναι μια εύκολη μέθοδος στη χρήση;

Δηλωμένα οφέλη της καλλιέργειας νερού ορχιδέας

Φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή την τεχνική, οπότε σκέφτηκα ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιοι καλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι το δοκιμάζουν. Ζήτησα λόγους σε ένα Όμιλος Facebook που είναι κυρίως αφιερωμένος στην κουλτούρα του νερού και πήρε μόνο τρεις απαντήσεις. Στη συνέχεια πήγα κοιτάζοντας αναρτήσεις ιστολογίου που προωθούν τη μέθοδο και δεν βρήκα σχεδόν κανένα διεκδικημένο όφελος. Εδώ είναι η συνολική λίστα με το τι βρήκα.

  • Λιγότερα σκνίπες μυκήτων
  • Λιγότερα παράσιτα
  • Λιγότερη εργασία
  • Ευκολότερη παρακολούθηση προβλημάτων ρίζας

Βρήκα επίσης αυτή τη δήλωση, „η καλλιέργεια νερού μιμείται τον φυσικό τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι ορχιδέες“. Αυτά είναι ανοησίες. Στη φύση οι ορχιδέες βρέξουν και στη συνέχεια στεγνώνουν γρήγορα. Μερικοί αναπτύσσονται σε τροπικές περιοχές, αλλά ακόμη και σε βροχερές εποχές όταν βρέχει όλη την ημέρα οι ρίζες δεν κάθονται στο νερό επειδή τρέχουν ως επί το πλείστον κάθετα κατά μήκος κορμών δέντρων. Είναι βρεγμένα. αλλά όχι βυθισμένος στο νερό.

Για να κατανοήσουμε αυτά τα ισχυριζόμενοι οφέλη πρέπει να τα συγκρίνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας ορχιδέων που βρίσκεται σε φλοιό ή πιο συχνά φλοιό καρύδας. Το Sphagnum χρησιμοποιείται επίσης, αλλά είναι ένα πιο δύσκολο μέσο για αρχάριους και δεν το συνιστώ, επειδή σκοτώνει πάρα πολλά φυτά.

Βιβλίο

Ο πολιτισμός στο φλοιό καρύδας είναι απλός. επανατοποφορά κάθε δύο χρόνια που διαρκεί 10 λεπτά, και ποτίετε και γονιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα που διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά. Μπορείτε να δείτε πλήρεις λεπτομέρειες για αυτήν τη μέθοδο σε αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής βίντεο YouTube.

Λιγότεροι μύκητες Gnats

Δεν είμαι σίγουρος γιατί γίνεται αυτός ο ισχυρισμός. Σωστά οι ορχιδέες νερού δεν έχουν σκνίπες μύκητα. Αυτό το βίντεο θα σας δείξει πώς να απαλλαγείτε από σκνίπες μύκητα σε χώμα γλάστρας: Να απαλλαγούμε από μύκητες Gnats.

Λιγότερα παράσιτα

Τα κοινά παράσιτα στις ορχιδέες είναι mealybugs και κλίμακα. Και τα δύο ζουν στο φύλλωμα και όχι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υπάρχουν ριζωμένα mealybugs που ζουν στο έδαφος, αλλά δεν τα έχω δει ποτέ σε ορχιδέες μέσα γλάστρας. Κανένα έντομο δεν σέρνεται πολύ μακριά και η μετάδοση είναι συνήθως φυτό σε φυτό. Εάν τα φύλλα των φυτών αγγίξουν, θα μετακινηθούν από το ένα φυτό στο άλλο, ακόμη και με καλλιέργεια νερού.

Λιγότερη εργασία

Η πλήρης καλλιέργεια νερού είναι λιγότερη δουλειά. Μπορείτε να αφήσετε το φυτό για ένα μήνα μεταξύ πότισμα, αλλά πρέπει επίσης να ξεπλύνετε το γυάλινο δοχείο από καιρό σε καιρό, γεγονός που προσθέτει εργασία. Περνάω 5 λεπτά ανά φυτό, την εβδομάδα. Πρέπει να μειώσεις αυτή τη φορά;

Η καλλιέργεια ημι-νερού είναι περισσότερη δουλειά από τη χρήση μέσων γλάστρας.

Ευκολότερη παρακολούθηση προβλημάτων ρίζας

Αυτό είναι ένα έγκυρο όφελος της καλλιέργειας νερού. Μπορείτε εύκολα να δείτε τις ρίζες και τυχόν προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν αμέσως.

Σε κάποιο βαθμό η χρήση καθαρών γλάστρων σας επιτρέπει επίσης να δείτε τις ρίζες σε φυτά σε γλάστρες, αλλά τα περισσότερα από αυτά εξακολουθούν να είναι κρυμμένα από τα μέσα ενημέρωσης.

Δεδομένου ότι οι σάπιες ρίζες είναι ο νούμερο ένα δολοφόνος ορχιδέων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το να τις βλέπεις είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα. Ωστόσο, εάν ποτίσετε σωστά και αποκατενώνετε κάθε δύο χρόνια οι σάπιες ρίζες σπάνια αποτελούν πρόβλημα. Εάν τα φύλλα παρουσιάζουν προβλήματα είναι αρκετά εύκολο να σηκώσετε το φυτό από την κατσαρόλα και να εξετάσετε τις ρίζες.

Αρνητικές πτυχές της καλλιέργειας του νερού

Κανείς δεν φαίνεται να μιλάει γι‘ αυτό, αλλά υπάρχουν κάποια σημαντικά προβλήματα.

  • Δύσκολο να υποστηρίξει τα φυτά.
  • Αργή διαδικασία για να συνηθίσουν τα φυτά στην καλλιέργεια νερού.
  • Οι ρίζες αφαιρούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία.
  • Η λίπανση είναι πιο δύσκολη στην καλλιέργεια πλήρους νερού.

Δύσκολο να υποστηρίξει τις εγκαταστάσεις

Oncidium Twinkle που κρατιέται επάνω με τη χορδή και τα καλαμάκια κατανάλωσης

Oncidium Twinkle που κρατιέται επάνω με τη χορδή και τα καλαμάκια κατανάλωσης

Οι συμβουλές ρίζας είναι τρυφερές και το χτύπημα τους δεν είναι καλό για αυτούς. Τα κανονικά μέσα σε μια κατσαρόλα κρατούν το φυτό στη θέση του ώστε να μην κινείται και μπορείτε εύκολα να προσθέσετε κλιπ μετά την επανατοποθέτηξη για να κρατήσει το φυτό πολύ σταθερό ενώ σχηματίζει νέες ρίζες.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

Οι ορχιδέες στην καλλιέργεια του νερού κάθονται σε ένα ανοιχτό δοχείο και δεν υπάρχει τίποτα για να τις κρατήσουν στη θέση τους. Το Phalaenopsis έχει οριζονικά φύλλα που εμποδίζουν το φυτό να πέσει στο δοχείο, αλλά άλλες ορχιδέες αναπτύσσονται πιο κάθετα και στη συνέχεια πρέπει να στήσετε κάποιο καλώδιο ή χορδή για να τα κρατήσετε όπως στην παραπάνω εικόνα. Και στις δύο περιπτώσεις μετακινούνται κάθε φορά που αντικαθιστάτε το νερό ή σηκώνετε το δοχείο.

Η στασιμότητα των στελεχών λουλουδιών είναι πιο δύσκολη στην καλλιέργεια νερού από ό, τι στην καλλιέργεια γλάστρας.

Αργή διαδικασία για να συνηθίσετε τα φυτά στην καλλιέργεια νερού

Η έναρξη των φυτών στην καλλιέργεια νερού είναι πιο δύσκολη. Πρώτα κόβεις παλιές ρίζες γιατί θα σαπίσουν στο νερό. Μπορούν να αποκοπούν πλήρως ή απλά να συντομευθούν ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το νερό. Καθώς σχηματίζονται νέες ρίζες αγγίζουν αργά το νερό καθώς μεγαλώνουν.

Εάν ξοδεύετε λίγο χρόνο σε φόρουμ καλλιέργειας νερού ορχιδέας βλέπετε ότι πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να μεγαλώσουν τις ορχιδέες τους στο νερό, τόσο για πλήρεις όσο και για ημι-συνθήκες. Δεν είναι μια απλή διαδικασία, ειδικά για έναν αρχάριο ορχιδέας.

Η χρήση ορχιδέας για την καλλιέργεια νερού μπορεί να διαρκέσει 6 έως 12 μήνες. Πολλά φυτά θα χάσουν τα χαμηλότερα φύλλα during τη διαδικασία αντιστάθμισης της απώλειας ριζών. Αυτό καθυστερεί την ανθοφορία μέχρι το φυτό να γίνει αρκετά ισχυρό και πάλι.

Σύγκρινέ το με την κουλτούρα του χόρτου. Τοποθετήστε σωστά την ορχιδέα και το νερό – αυτό είναι. Μπορείτε ακόμη και να το κάνετε όταν το φυτό είναι σε λουλούδι χωρίς να το βλάψετε, αν και προσπαθώ να το αποφύγω αυτό.

Οι ρίζες καταργήθηκαν για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Στην καλλιέργεια νερού είναι ζωτικής σημασίας να αφαιρεθούν τυχόν νεκρές ή άρρωμες ρίζες επειδή σαπίζουν στο νερό. Μερικοί άνθρωποι προτείνουν πραγματικά να κοπούν όλες οι ρίζες που κάνουν τεράστια ζημιά στο φυτό.

Υποστηρίζεται ότι η ορχιδέα πρέπει να κάνει „ρίζες νερού“. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια. Οι ρίζες καλλιέργειας νερού δεν φαίνονται διαφορετικές, αλλά μπορεί να υπάρχουν κάποιες εσωτερικές δομικές ή χημικές διαφορές. Η μόνη μελέτη για την καλλιέργεια νερού ορχιδέας που βρήκα αναφέρει, „Η ρίζες του Doritis pulcherrima (παρόμοια με τα phals) θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν προσαρμοστική ανάπτυξη υπό συνθήκες καλλιέργειας νερού και η νέα ρίζα θα μεγάλωνε είτε από την παλιά ρίζα είτε από το ριζώμη απευθείας.“ Αυτό υποδηλώνει ότι αναπτύσσονται ειδικές ρίζες νερού.

Στην καλλιέργεια γλάστρας μπορείτε να καθαρίσετε λίγο τις ρίζες και να αφαιρέσετε τις νεκρές ενώ τις επανατοποφορά τους, αλλά ακόμα και αυτό δεν αποτελεί απαίτηση. Το φυτό θα φροντίσει για το κλάδεμα των ριζών από μόνο του.

Η λίπανση είναι πιο δύσκολη στην καλλιέργεια πλήρους νερού.

Έχω κάνει μια πλήρη ανασκόπηση των μύθων λιπάσματος ορχιδέας εδώ: Μύθοι λιπάσματος ορχιδέας – Αναπτύξτε περισσότερα λουλούδια.

Χρειάζονται περισσότερο λίπασμα από ό, τι συστήνουν οι ειδικοί ορχιδέας, αλλά βλάπτονται επίσης από πάρα πολύ. Πώς γονιμοποιείτε στην καλλιέργεια νερού; Στην ημι-μέθοδο μπορείτε να πετάξετε το νερό και να το αντικαταστήσετε με νέο νερό που περιέχει τη σωστή ποσότητα θρεπτικών ουσιών. Αλλά σε πλήρη κουλτούρα ποτέ δεν ξέρεις πόσα θρεπτικά συστατικά έχεις στο νερό. Καθώς το νερό εξατμίζεται συγκεντρώνει το αχρησιμοποίητο λίπασμα. Καθώς οι ρίζες απορροφούν θρεπτικά συστατικά, το επίπεδο μειώνεται. Δεν έχετε ιδέα πόσο είναι στο νερό και ως εκ τούτου δεν ξέρετε αν πρέπει να προσθέσετε περισσότερα.

Κάτω από τη λίπανση οδηγεί σε μικρότερα φυτά και λιγότερα λουλούδια. Η υπερβολική γονιμοποίηση μπορεί να σκοτώσει το φυτό.

Στην καλλιέργεια γλάστρας το υπερβολικό λίπασμα ξεπλένεται στον πυθμένα της κατσαρόλας με το επόμενο πότισμα καθιστώντας ευκολότερη τη λίπανση.

Δοκιμή πλήρους καλλιέργειας νερού

Έχω καλλιεργήσει εκατοντάδες είδη ορχιδέων και κάποτε είχα 1.000 διαφορετικά φυτά. Κέρδισα και βραβείο Καλύτερου Σόου ένα χρόνο, οπότε ξέρω λίγα γι‘ αυτούς. Προσπάθησα να μετακινήσω ένα φάλο σε πλήρη καλλιέργεια νερού για να το βιώσω από πρώτο χέρι.

Οι ρίζες συνέχισαν να σαπίζουν μόλις περνούσαν πολύ χρόνο κάτω από το νερό. Το φυτό μετακινήθηκε κάθε φορά που πήρα το δοχείο – αυτό δεν μπορεί να είναι καλό για νέες συμβουλές ρίζας. Στο τέλος των 6 μηνών, τα φύλλα συρρικνώθηκαν και πέθαινε από την έλλειψη ριζών.

Δεν θα συνιστούσα ποτέ αυτή τη μέθοδο.

Phalaenopsis στην πλήρη καλλιέργεια νερού. Οι κατώτερες ρίζες στο νερό σαπίζουν. Τα πάνω που μένουν στεγνά είναι μια χαρά.

Phalaenopsis στην πλήρη καλλιέργεια νερού. Οι κατώτερες ρίζες στο νερό σαπίζουν. Τα πάνω που μένουν στεγνά είναι μια χαρά.

Δοκιμή καλλιέργειας ημι-νερού

Έβαλα άλλο ένα φαλλό στην κουλτούρα του ημι-νερού. Έχει περίπου μια ίντσα νερό στο κάτω μέρος. Στεγνώνει από καιρό σε καιρό, αλλά συνήθως υπάρχει λίγο νερό στο κάτω μέρος. Οι ρίζες και το δοχείο είναι όλα πράσινα, καλυμμένα με φύκια.

Το φυτό είναι εντάξει και μόλις άρχισε να ανοίγει μερικά μπουμπούκια. Δεν έχει τόσα φύλλα όσο άλλα φυτά που καλλιεργούνται στα μέσα ενημέρωσης. Είχε κάποια σήψη ρίζας, αλλά όχι τόσο όσο στην καλλιέργεια πλήρους νερού.

Δεν αδειάζω το νερό κάθε λίγες μέρες – αυτό είναι πάρα πολύ δουλειά. Απλά το αφήνω να εξατμιστεί και μετά το αντικαθιστώ. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει άλατα στο δοχείο, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν πρόβλημα.

Δεν θα συνιστούσα ούτε αυτή τη μέθοδο, αλλά λειτουργεί και είναι ευκολότερο να συνηθίσετε μια ορχιδέα στις συνθήκες. Αυτό που θα έκανα ήταν να βάλω την ορχιδέα στο σκάφος και να βάλω 1/4 ίντσα νερό στον πυθμένα. Όταν στεγνώσει αυτό, προσθέστε λίγο ακόμα. Αυξήστε αργά το επίπεδο σε μερικές ίντσες. Είναι καλύτερο να πετάτε το νερό περιοδικά για να αποτρέψετε τη συσσώρευση αλατιού.

Μια άλλη δοκιμή καλλιέργειας νερού

Αυτή η ορχιδέα καλλιεργήθηκε από κάποιον άλλο που ζητούσε βοήθεια στο διαδίκτυο. Είναι στην καλλιέργεια νερού εδώ και ένα χρόνο και τώρα ανησυχούν για τα κιτρινίζοντας φύλλα. Το κάτω μισό του ριζικού συστήματος σαπίζει – μπορείτε να δείτε καθαρά τη γραμμή νερού. WΔηλαδή λιγότερες ρίζες, το φυτό δεν μπορεί να υποστηρίξει τα φύλλα, οπότε ρίχνει τα περισσότερα από αυτά. Κανονικά ένα φάλο θα χάσει ένα φύλλο κάθε φορά καθώς μεγαλώνει ένα νέο. Έχει λουλούδια, αλλά η ακίδα δεν δείχνει πολλά άνθη.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό αυτού που βλέπω στο διαδίκτυο από νέους καλλιεργητές ορχιδέας που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την κουλτούρα του νερού.

Αυτή η ορχιδέα ήταν στην καλλιέργεια νερού για ένα χρόνο και τώρα δείχνει σάπιες ρίζες και κίτρινα φύλλα.

Αυτή η ορχιδέα ήταν στην καλλιέργεια νερού για ένα χρόνο και τώρα δείχνει σάπιες ρίζες και κίτρινα φύλλα.

Πρέπει να καλλιεργήσετε ορχιδέες στην κουλτούρα του νερού;

Όχι!

Απλά δεν βλέπω το νόημα. Υπάρχουν λίγα οφέλη και σημαντικά μειονεκτήματα. Η κουλτούρα του ποτ είναι πολύ πιο εύκολη για τον αρχάριο υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε μερικούς απλούς κανόνες ποτίστρου (δείτε παραπάνω βίντεο).

Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν δοκιμάσει την καλλιέργεια γλάστρας και έχουν ποτίσει τα φυτά τους, οπότε κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καλλιέργεια γλάστρας είναι δύσκολη. Στη συνέχεια, θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και η καλλιέργεια νερού λειτουργεί καλά για πολλά άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Ποιος δεν έχει ριζώσει ένα κομμάτι φυτού στο νερό; Είναι τόσο απλό. Αλλά οι ρίζες ορχιδέας είναι πολύ διαφορετικές και η κουλτούρα του νερού γι ‚αυτούς δεν είναι απλή.

Η βιομηχανία έχει επίσης κάνει μεγάλη κακή υπηρεσία στους κηπουρούς με την πώληση φυτών σε γλάστρες σε βρύα σφάγνου. Μπορείτε να κάνετε το sphagnum να λειτουργήσει, αλλά είναι πολύ δύσκολο να κάνετε το πότισμα σωστό και αυτός είναι ένας λόγος που οι νέοι καλλιεργητές ορχιδέας αποτυγχάνουν. Εάν τα φυτά πωλούνταν σε φλοιό καρύδας, πολλοί περισσότεροι κηπουροί θα είχαν επιτυχία μαζί τους.

Ο Η Αμερικανική Εταιρεία Ορχιδέας δεν αναφέρει καν την κουλτούρα του νερού στην ιστοσελίδα τους. Η καλλιέργεια ποτ έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία εδώ και 150 χρόνια και έχει αποδειχθεί από χιλιάδες καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο.  Είναι πιο εύκολο να γίνει, μεγαλώνει μεγαλύτερα φυτά και παράγει περισσότερα λουλούδια. Οι ρίζες της ορχιδέας χρειάζονται αέρα.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar