Καλύτερο μαξιλάρι Zabuton το 2022 (και πώς να επιλέξετε ένα)

Καλύτερο μαξιλάρι Zabuton το 2022 (και πώς να επιλέξετε ένα)

März 6, 2021 0 Von admin

Τι είναι το zabuton; Στο παρελθόν, μπορεί να έχετε ακούσει κάποιον να αναφέρει το „zabuton“ και να αναρωτηθήκατε τι σημαίνει. Είναι ο ιαπωνικός όρος για τα μαξιλάρια διαλογισμού ή τα χαλάκια που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της πρακτικής καθιστικού.

Μερικές φορές οι άνθρωποι το μπερδεύουν με ένα zafu. είναι δύο διαφορετικά πράγματα αλλά χρησιμοποιούνται μαζί ως σετ μαξιλαριών διαλογισμού.

Ένα μαξιλάρι διαλογισμού zafu είναι ένα χαμηλό μαξιλάρι που μοιάζει με μαξιλάρι γεμάτο με καπόκ, φλούδες φαγόπυρου ή άλλο υλικό που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει το σώμα σας καθώς κάθεστε σε θέση seiza. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό μαξιλάρι, αλλά χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Ιαπωνία ως μέρος της πρακτικής Ζεν. Το zafu είναι ένα μαξιλάρι που τοποθετείται πάνω από το χαλάκι διαλογισμού zabuton.

Ο συνδυασμός και των δύο σχηματίζει το «κάθισμα» σε μια περιοχή όπου διαλογίζεστε. Αυτός ο συνδυασμός χρησιμοποιείται σε πολλές δραστηριότητες με προσοχή.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι ένα παράδειγμα πώς να ΜΗΝ διαλογίζεσαι να κατανοήσουν τη σημασία ενός τέτοιου μαξιλαριού.

Μαξιλάρι διαλογισμού Zabuton
Πώς να μην κάθεστε για διαλογισμό

Αυτή η παραπάνω στάση είναι αδύνατο να κρατηθεί χωρίς zabuton ή/και zafu. Αν το κάνετε, σε λίγα λεπτά, οι γλουτοί σας θα μουδιάζουν, οι αστραγάλοι και τα γόνατά σας θα πονούν τρομερά, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να κρατήσετε την πλάτη σας ίσια εκτός αν την κρατήσετε σε τοίχο ή καναπέ. Αποφύγετε αυτό με κάθε τρόπο.

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να καθίσετε για ένα 10λεπτο διαλογισμό, πρέπει να είστε άνετα.

Τι πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις zafu και zabuton; Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί κάποιες γνώσεις που πήρα από τη δική μου εμπειρία.

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το κατάλληλο χαλάκι zabuton για τις ανάγκες σας. Για να σας βοηθήσουμε να περιορίσετε τις επιλογές σας, έχουμε καταλήξει σε μια λίστα χαρακτηριστικών που θα κάνουν τη σημαντικότερη διαφορά κατά την αγορά ενός.

Μπορείτε επίσης να πάτε μετά από μια καρέκλα διαλογισμού, αλλά αυτός δεν είναι ο παραδοσιακός τρόπος να καθίσετε για ζαζέν ή άλλα είδη διαλογισμού.

Τι σημαίνει η λέξη Zabuton;

Το Zabuton είναι ένας τύπος ιαπωνικού μαξιλαριού καθίσματος. Ο πρώτος χαρακτήρας σημαίνει «κάθομαι» και ίσως να είστε εξοικειωμένοι με το δεύτερο μέρος -布団 που αναφέρεται σε ένα στρώμα παλαιού τύπου κατασκευασμένο από χοντρό βαμβακερό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για ύπνο κατά τη διάρκεια της φώτισης!

Έτσι ουσιαστικά τα zabuton λειτουργούν ως σύγχρονα φουτόν σχεδιασμένα ειδικά ώστε να μπορούμε να καθίσουμε άνετα χωρίς να προκαλέσουμε κανένα κακό ή ενόχληση

Τι είναι ένα Zabuton

Το zabuton είναι ένα ιαπωνικό μαξιλάρι δαπέδου που μπορείτε να το βρείτε σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε όλη την Ιαπωνία. Αυτά τα όμορφα μαξιλάρια χρησιμοποιούνται συχνά για να κάθεστε ενώ απολαμβάνετε νόστιμο φαγητό ή χαλαρώνετε μετά από μια διδακτική συνεδρία σε έναν από αυτούς τους χώρους, αλλά τι μπορεί να μην γνωρίζετε για αυτά;

Πολλά χρειάζονται για να κάνουν αυτό το ταπεινό έπιπλο να ξεχωρίζει από άλλα τυπικά καθίσματα – είναι συνήθως στρογγυλά με απαλές άκρες, ώστε να μην γρατσουνίζουν τα γόνατά σας όταν ξαπλώνετε. Υπάρχουν επίσης φούντες που κρέμονται σε κάθε γωνία που βοηθούν στη διατήρηση της θερμότητας μακριά κατά τους κρύους μήνες.

History of Zabuton Meditation Cushion

Τέτοια μαξιλάρια χρησιμοποιούνται για να κάθονται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Αυτά τα επιθέματα υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια και πρωτοεμφανίστηκαν στην Ιαπωνία τον 17ο αιώνα. Είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, όπως αφρό ή βαμβάκι.

Παρά τη χρήση του για σκοπούς διαλογισμού, το zabuton χρησιμοποιείται επίσης στην καθημερινή ζωή στην Ιαπωνία. Η πιο κοντή του εκδοχή χρησιμοποιείται ως μαξιλάρι καθίσματος.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο μαξιλάρι διαλογισμού Zabuton
Ένα zabuton χρησιμοποιείται στα ιαπωνικά σπίτια για καθιστικό.

Είναι επίσης γνωστό ως „suwari buton“, που σημαίνει καθιστικό μαξιλάρι. Στην αρχή της Ιαπωνίας, ήταν γνωστό ως «σιτόνε» και είχε στρογγυλό σχήμα, που χρησιμοποιούνταν κυρίως από τους αριστοκράτες και τον διαλογισμό ζεν. Αργότερα έγινε τετράγωνο, με βαμβακερή γέμιση και πήρε «ζαμπούτον» (μαξιλάρι δαπέδου).

Κυκλοφορεί σε μεγάλα και μικρά μεγέθη, καθώς αποτελεί αντικείμενο για κάθε καθημερινή καθιστική δραστηριότητα και όχι μόνο για πρακτική διαλογισμού, ενώ προοριζόταν και για καλεσμένους και οικογένεια.

Ακόμη και το ύφασμα και η γέμισή τους (πάχος και τύπος υφάσματος) αλλάζουν για καλοκαιρινή και χειμερινή χρήση.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο μαξιλάρι διαλογισμού Zabuton;

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγοράσετε το zabuton για διαλογισμό που βασίζεται αποκλειστικά στο μέγεθός του πρώτα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην λειτουργεί πάντα τόσο καλά όσο ελπίζατε. Τα κύρια κριτήρια για την αγορά ενός zabuton είναι τα ακόλουθα:

  1. Επιλέξτε ένα zabuton που είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά.
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρούμενο κάλυμμα για εύκολο πλύσιμο.
  3. Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει άνετα τα πόδια και τα πόδια σας, αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να πρέπει να κουλουριαστείτε ή να τεντωθείτε για να καθίσετε πάνω του.
  4. Αν ψάχνετε για μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένο βαμβάκι ή ύφασμα κάνναβης.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα Zabuton;

Κατά τον διαλογισμό, το zabuton παρέχει επιπλέον άνεση και υποστήριξη στους γλουτούς, τα γόνατα, τους αστραγάλους και το κάτω μέρος της πλάτης. Βελτιώνει σημαντικά τη συνολική σας στάση όταν κάθεστε στο πάτωμα έναντι μιας σκληρής επιφάνειας όπως ξύλινα ή τσιμεντένια πατώματα.

Επειδή αυτά τα χαλάκια παρέχουν στήριξη στο κάτω μέρος της πλάτης και στα πόδια σας, μειώνουν την πίεση από εκείνες τις περιοχές που διαφορετικά θα ήταν άβολα χωρίς τη χρήση τέτοιου χαλιού.

Επομένως, όταν επιλέγετε ένα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο υλικό ταιριάζει καλύτερα στον σωματότυπό σας και πώς σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε.

Καθώς η πρακτική του διαλογισμού σας εξελίσσεται και κάθεστε για μεγαλύτερες περιόδους, η στάση σας θα αλλάξει επίσης. Τα διπλωμένα πόδια σας θα «πέσουν» σταδιακά πιο χαμηλά από το σώμα σας, ακουμπώντας απαλά στο zabuton. Εάν κάθεστε σε ένα ξύλινο ή τσιμεντένιο πάτωμα, θα πονέσετε πολύ. Το ίδιο ισχύει για τη μέση και τον πισινό σας. Το βίντεο που ενσωματώσαμε δείχνει πολλά από την όλη στάση και τη σημασία αυτών των δύο στοιχείων «μαξιλαριού».

Τα αποτελέσματα του διαλογισμού απέχουν πολύ από την κατανόηση και την ηρεμία του νου. Η ποιότητα του ύπνου σας επηρεάζεται θετικά. Διαβάστε για τις διάφορες διαταραχές ύπνου που προβληματίζουν πολλούς ανθρώπους.

Πώς να γνωρίζω το σωστό μέγεθος Zabuton για μένα;

Εάν έχετε ένα zafu, καθίστε πάνω του με σταυρωμένα τα πόδια σας. Εάν αυτή είναι η συνηθισμένη σας στάση, πρέπει να μετρήσετε ένα τετράγωνο που σας περιλαμβάνει ενώ κάθεστε στο στρογγυλό zafu.

Εάν δεν μπορείτε να καθίσετε με τα πόδια σας σταυρωμένα και πρέπει να τα διπλώσετε κάτω από το σώμα σας (σε στάση σέιζα) ή τα τεντώνετε ενώ ακουμπάτε την πλάτη σας στον τοίχο, τότε μετρήστε το.

Σε οποιαδήποτε από αυτές τις στάσεις, τα πόδια και το σώμα σας πρέπει να βρίσκονται μέσα στην περιοχή που καλύπτεται από το zabuton.

Δεν θέλετε κανένα μέρος του σώματός σας να βρίσκεται σε σκληρό πάτωμα, είτε ξύλο είτε άλλο, ενώ κάθεστε. Λάβετε υπόψη ότι χρειάζεστε ένα zafu στην κορυφή του zabuton για να κάθεστε σωστά. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι μόνο σε ένα zabuton και να κρατάς το σώμα σου κάθετο στο πάτωμα. Επιπλέον, καθώς δεν είναι πολύ παχύ, οι γλουτοί ή τα πόδια σας θα κρυώσουν γρήγορα ή θα πονέσουν αρκετά σύντομα.

Από ποιο υλικό πρέπει να είναι κατασκευασμένο το Zabuton μου;

Όταν αγοράζετε ένα zabuton για διαλογισμό, βεβαιωθείτε ότι το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του είναι αυθεντικά υλικά από βαμβάκι ή μετάξι. Αυτό θα εξασφαλίσει την άνεσή σας όταν διαλογίζεστε πάνω τους. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχουν κατασκευαστεί καλά και δεν βιάζονται να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση.

Ο πιο φιλικός προς τον χρήστη τύπος είναι αυτός που έχει αφαιρούμενο κάλυμμα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να το τραβήξετε έξω και να το πλύνετε όποτε χρειαστεί.

Μην πλένετε εντελώς το zabuton σας. Εάν το κάνετε αυτό, η γέμιση από βαμβάκι ή μαλλί θα καταστραφεί σταδιακά και το zabuton θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό.

Αυτός ο οδηγός από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης σας οδηγεί -με ακριβή μέτρηση- να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα zabuton.

Πώς να καθίσετε στο πάτωμα;

Αυτό το βίντεο είναι μάλλον επεξηγηματικό για το πώς να καθίσετε σε ένα zabuton και ένα zafu. Δείχνει διαφορετικούς τρόπους καθίσματος ανάλογα με την ευελιξία σας.

Πού μπορώ να αγοράσω ένα μαξιλάρι διαλογισμού Zabuton;

Εδώ προτείνονται αντικείμενα που μπορείτε να αγοράσετε και ταιριάζουν σε κάθε στυλ.

Mindful και μοντέρνο μεγάλο μαξιλάρι διαλογισμού

Δείτε τις λεπτομέρειες αυτού του χαλιού από εδώ. Ένα μεγάλο χαλάκι δαπέδου προσφέρει ανακούφιση από την πίεση στα γόνατά σας όταν κάθεστε σε ένα μαξιλάρι zafu, μισοφέγγαρο ή πάγκο διαλογισμού.

Αυτό έρχεται με στιβαρό βαμβακερό twill και ενισχυμένη ραφή για το εξωτερικό κάλυμμα.

Αυτό είναι το τυπικό στυλ ενός τέτοιου χαλιού.

Στρογγυλό μαξιλάρι Zafu και μεγάλο τετράγωνο χαλάκι Zabuton

Αυτή η πολύχρωμη επιλογή είναι άνετο, σταθερό και αναπνέει, χάρη στα φυσικά φυτικά υλικά.

Είναι γεμάτο με νέο, μη επεξεργασμένο καπόκ, μια φυτική ίνα που εξάγεται από τους καρπούς ενός τροπικού δέντρου.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων συνεδριών διαλογισμού, αυτό το χαλάκι καθίσματος διαλογισμού και το μαξιλάρι γιόγκα προσφέρουν υψηλό επίπεδο άνεσης.

Πτυσσόμενο κάθισμα δαπέδου διαλογισμού 2 σε 1 σετ

Αν αγαπάτε τα έντονα χρώματα και ένα διαφορετικό είδος μαξιλαριού καθίσματος, τότε αυτό μπορεί να είναι για εσάς.

Ωστόσο, το μαξιλάρι καθίσματος δεν είναι ένα zafu αλλά ένα μπλοκ και δεν αφαιρούνται καλύμματα για το πλύσιμο τους.

Συμπέρασμα για το Zabuton για Διαλογισμό

Χωρίς αμφιβολία, τα μαξιλάρια zabuton είναι η καλύτερη λύση για να κάθεστε σε σκληρά δάπεδα. Και ας το παραδεχτούμε. όλοι πρέπει να καθόμαστε και να διαλογιζόμαστε τη μια ή την άλλη στιγμή.

Δεν έχει σημασία αν είστε έμπειρος βετεράνος ή αρχάριος, απλά ξεκινάτε με τη γιόγκα και τον διαλογισμό. Πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ μαξιλαριών zabuton διαθέσιμα σήμερα. Ωστόσο, μόνο ορισμένες μάρκες θα παρέχουν τη βέλτιστη άνεση και υποστήριξη στο σώμα σας κατά τη διάρκεια των συνεδριών διαλογισμού.

Η επιλογή του σωστού δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε, αλλά μπορεί να κάνει την επόμενη συνεδρία σας πιο ευχάριστη από πριν!

Εάν βρίσκετε αυτό το άρθρο χρήσιμο για το zabuton, σκεφτείτε να διαβάσετε αυτά τα άρθρα παρακάτω –