Κύκλος ζωής των χειμερινών ετήσιων ζιζανίων στο γκαζόν και το τοπίο σας

1
Κύκλος ζωής των χειμερινών ετήσιων ζιζανίων στο γκαζόν και το τοπίο σας

χειμερινά ετήσια ζιζάνια

Στον κόσμο των ζιζανίων, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί κύκλοι ζωής – ετήσιοι, διετές και πολυετείς. Τα ετήσια ζουν μόνο για μία περίοδο ανάπτυξης, τα διετή ζουν δύο χρόνια και τα πολυετή για περισσότερα από δύο χρόνια. Μεταξύ αυτών των κύκλων ζωής, υπάρχει επίσης μια διάκριση ως προς το πότε λαμβάνει χώρα η αρχική βλάστηση. Η κοινή σκέψη είναι ότι όλα τα ζιζάνια φυτρώνουν την άνοιξη, αλλά πολλά από αυτά φυτρώνουν το φθινόπωρο, όπως τα Dandelions, Henbit και Shepard’s Purse. Αυτοί οι κύκλοι ζωής αναφέρονται ως ζιζάνια που φυτρώνουν το χειμώνα.

Χειμερινά ετήσια ζιζάνια στο τοπίο σας

Τα χειμερινά ετήσια ζιζάνια είναι συχνά τα πρώτα που εμφανίζονται την άνοιξη. Η διαδικασία βλάστησης ξεκινά συνήθως το φθινόπωρο και τα φυτά επιμένουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε βλαστική κατάσταση. Μπορούν να επιβιώσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και να είναι έτοιμα να αρχίσουν να αναπτύσσονται ξανά μόλις ο καιρός αρχίσει να ζεσταίνει την άνοιξη.

Καθώς ο καιρός ζεσταίνεται, το φυτό θα αρχίσει να κοχλάζει ή να στέλνει ένα μίσχο ή μίσχο λουλουδιών καθώς ο κύκλος ζωής του συνεχίζεται. Αυτή είναι η στιγμή που το φυτό παράγει σπόρους για να διαιωνίσει το είδος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο καιρός συνήθως έχει αρχίσει να ζεσταίνει, γεγονός που σηματοδοτεί στα χειμερινά ετήσια ότι ο κύκλος ζωής τους έχει φτάσει στο τέλος.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όταν ένα φυτό παράγει λουλούδια, δημιουργεί επίσης σπόρους και αυτοί οι σπόροι θα υπάρχουν στο γρασίδι για να βλαστήσουν το επόμενο φθινόπωρο και η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει ξανά. Η εφαρμογή προϊόντων καταπολέμησης ζιζανίων την άνοιξη είναι σημαντική, αλλά είναι εξίσου σημαντική η επεξεργασία ενός χλοοτάπητα για ζιζάνια και το φθινόπωρο.

Κοινά Πρώτα Χειμερινά Ετήσια Ζιζάνια της Άνοιξης

• Henbit

Το Henbit είναι μέλος της οικογένειας της μέντας και έχει τετράγωνους μίσχους με αντίθετα φύλλα. Έχει ροζ έως μοβ άνθη και συνήθως μεγαλώνει περίπου 6 ίντσες ψηλά στη Μεσοδυτική. Το φυτό έχει κυκλικά ή στρογγυλεμένα φύλλα με στρογγυλεμένα δόντια στην άκρη ή στο περιθώριο του φύλλου.

• Πορτοφόλι Shephard

Το Shepherd’s Purse μεγαλώνει από 3 έως 18 ίντσες και σχηματίζει μια ροζέτα που μοιάζει με πικραλίδα. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο φυτών, εκτός από το προφανές ότι το Dandelion είναι πολυετές και το Shepherd’s Purse είναι μονοετές, είναι το σχήμα και η κατεύθυνση των λοβών στα φύλλα. Οι λοβοί σε ένα Dandelion δείχνουν πίσω στο κέντρο της ροζέτας ενώ οι λοβοί του Shepard’s Purse δείχνουν κατευθείαν από τη μέση φλέβα. Οι σπόροι έχουν σχήμα καρδιάς και περιέχουν εκατοντάδες σπόρους.

• Κοινό Chickweed

Το κοτόπουλο έχει μια ρηχή ινώδη ρίζα που αναπτύσσεται καλύτερα σε υγρές, δροσερές σκιασμένες περιοχές. Έχει μικρά λευκά άνθη με 5 πέταλα που είναι σχισμένα σχεδόν μέχρι τη βάση. Τα φύλλα είναι λαμπερά πράσινα και έχουν μήκος περίπου ½ ίντσας, λεία και έντονα μυτερά.

• Φραγκόσυκο Μαρούλι

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του ζιζανίου είναι τα βαθιά λοβωμένα φύλλα με μια προεξέχουσα σειρά από αγκάθια στην κάτω πλευρά της μεσαίας φλέβας.

• Catchweed Bedstraw

Αυτό το ζιζάνιο έχει επίσης τετράγωνα στελέχη με κοντά αγκίστρια στους μίσχους. Αναπτύσσεται καλύτερα υγρές σκιερές περιοχές. Οι αγκυλωτές ράχες προσκολλώνται σχεδόν σε όλα και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Και χρησιμοποιήθηκε ως γέμιση για στρώματα.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα είδη χειμερινών ετήσιων ζιζανίων. Αυτά τα ζιζάνια μπορεί να φυτρώνουν στο γρασίδι σας τώρα, αλλά θυμηθείτε, στην πραγματικότητα άρχισαν να φυτρώνουν το περασμένο φθινόπωρο. Θα πεθάνουν όταν ο καιρός ζεστάνει, αλλά θα αφήσουν πίσω τους εκατοντάδες σπόρους, έτοιμους να βλαστήσουν ξανά το επόμενο φθινόπωρο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την τοπική Spring-Green!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar