Λίστα ελέγχου φθινοπωρινής φροντίδας γκαζόν | Αερισμός, Επίβλεψη, Λίπανση, Κοπή

0
Λίστα ελέγχου φθινοπωρινής φροντίδας γκαζόν | Αερισμός, Επίβλεψη, Λίπανση, Κοπή

Όταν το καλοκαίρι σταματάει, θα πρέπει να ξέρετε πώς να φροντίζετε το γρασίδι σας αυτό το φθινόπωρο. Η Spring-Green, με δεκαετίες τεχνογνωσίας στο γκαζόν υπό τη ζώνη της, συνέταξε τη μοναδική φθινοπωρινή λίστα ελέγχου φροντίδας γκαζόν που χρειάζεστε.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η Fall Lawn Care; Αυτή είναι μια κοινή ερώτηση που μας κάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού εδώ στο Spring-Green. Γνωρίζουμε ότι φαίνεται σαν πολλή δουλειά πριν από τον μακρύ, κρύο χειμώνα, αλλά η φθινοπωρινή φροντίδα του γκαζόν είναι εξαιρετικά σημαντική και να γιατί. Η διαδικασία για ένα όμορφο, πράσινο και καταπράσινο καλοκαιρινό γκαζόν ξεκινά το φθινόπωρο. Το φθινόπωρο είναι μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα περιποίησης γκαζόν για να εξασφαλίσετε την απόλαυση του εξωτερικού χώρου διαβίωσής σας το επόμενο καλοκαίρι.

Προτού το γκαζόν σας αδρανήσει για το χειμώνα, θα θελήσετε να ακολουθήσετε τη εύχρηστη λίστα ελέγχου της Spring-Green για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα υγιές και φιλόξενο γκαζόν όλο το χρόνο.

Τι πρέπει να γνωρίζω για την προετοιμασία του γκαζόν μου για το φθινόπωρο

Τσουγκράνα: Τα φύλλα του φθινοπώρου μπορεί να είναι όμορφα και το αποκορύφωμα της εποχής, αλλά μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στο γκαζόν σας. Το τσουγκράνισμα και το φύσημα των φύλλων από το γρασίδι σας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για κάθε λίστα ελέγχου φθινοπωρινής φροντίδας χλοοτάπητα, επειδή μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως:

 • Αποτρέποντας το γκαζόν σας να πάρει το φως του ήλιου και το οξυγόνο που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει
 • Δημιουργώντας ένα υγρό, υγρό περιβάλλον που προσελκύει ασθένειες, καθώς και ζωύφια και τρωκτικά

Με όλες αυτές τις δυσάρεστες παρενέργειες, τα όμορφα φύλλα αφαιρούνται καλύτερα το συντομότερο δυνατό. Μια εναλλακτική λύση για την πλήρη αφαίρεση των φύλλων είναι η σάπια φύλλα τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χλοοκοπτικό για να κόψετε τα φύλλα και να τα χρησιμοποιήσετε ως λίπασμα για το γρασίδι σας.

Φθινοπωρινός αερισμός: Ο προγραμματισμός του αερισμού του πυρήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου του γκαζόν σας το φθινόπωρο θα σας προετοιμάσει για επιτυχία την άνοιξη. Η διαδικασία αερισμού αφαιρεί κομμάτια ή βύσματα χώματος και τα εναποθέτει στην επιφάνεια του χλοοτάπητα, η οποία τελικά θα αποσυντεθεί. Ο φθινοπωρινός αερισμός πυρήνα παρέχει άφθονα οφέλη, όπως:

 • Μείωση της συχνότητας συμπίεσης του εδάφους
 • Θρέψη και ενθάρρυνση των βαθιών και υγιών ριζών του γκαζόν
 • Αφαίρεση στρωμάτων αχύρου που μπορούν να αποτρέψουν προβλήματα
 • Ανακούφιση ή εξάλειψη του στρες που προκαλείται από τις καλοκαιρινές συνθήκες ξηρασίας
 • Μειώνοντας τα ζιζάνια, μειώνοντας ή μειώνοντας τα προβλήματα εντόμων ή ασθενειών
 • Δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για καλύτερη πρόσληψη λιπασμάτων και προϊόντων ελέγχου
 • Τόνωση της ανάπτυξης νέου χόρτου

Σπόρος: Οι σπόροι είναι το μυστικό για να έχετε ένα πλούσιο και πράσινο (για να μην αναφέρουμε υγιές) γκαζόν το επόμενο καλοκαίρι. Η φθινοπωρινή σας προσπάθεια σποράς και σίτισης θα φέρει μια σειρά από οφέλη στο γκαζόν σας όλο το χρόνο, όπως:

 • Η καλλιέργεια του εδάφους καθιστά πιο πιθανό να αναπτυχθούν οι σπόροι του γρασιδιού
 • Μειώνοντας τον κίνδυνο ασθενειών, ζιζανίων ή εντόμων που προσβάλλουν το γρασίδι σας

Φθινοπωρινή λίπανση γκαζόν: Η λίπανση του γκαζόν σας είναι επίσης ένα κρίσιμο μέρος οποιασδήποτε λίστας ελέγχου περιποίησης χλοοτάπητα. Η λίπανση όχι μόνο προσφέρει θρεπτικά συστατικά για το γρασίδι σας για αποθήκευση και χρήση το χειμώνα, αλλά επίσης τον βοηθά να ευδοκιμήσει κατά την περίοδο αδράνειας. Ακολουθήστε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές κατά τη λίπανση του γκαζόν σας:

 • Η λίπανση του φθινοπώρου είναι η καλύτερη για χόρτα δροσερής εποχής, όπως το Kentucky bluegrass, η λεπτή φέσουα και η πολυετή ρίγα, καθώς και για τα χόρτα θερμής εποχής, όπως το γρασίδι Βερμούδων, το γρασίδι St. Augustine και το γρασίδι zoysia
 • Συνιστώνται δύο εφαρμογές λιπασμάτων για το φθινόπωρο—μία αμέσως μετά την Εργατική Πρωτομαγιά και η άλλη μετά το τελευταίο κούρεμα της σεζόν
 • Επιλέξτε το κατάλληλο λίπασμα για το γκαζόν σας
  • Στις βόρειες περιοχές, επιλέξτε ένα λίπασμα ταχείας αποδέσμευσης με πολύ άζωτο για αργά το φθινόπωρο
  • Στα νότια ή στα δυτικά, χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτο στο νερό άζωτο

Φθινοπωρινός έλεγχος ζιζανίων: Καμία λίστα ελέγχου φθινοπωρινής φροντίδας χλοοτάπητα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς αναφορά στο βοτάνισμα. Είναι αυτό το ενοχλητικό έργο που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Η εξάλειψη των ζιζανίων είναι σημαντική για τη συνολική υγεία του γκαζόν σας όλο το χρόνο, αλλά ειδικά καθώς το προετοιμάζετε για ψυχρότερες θερμοκρασίες και περιόδους αδράνειας.

Κούρεμα: Το κούρεμα δεν είναι μόνο αγγαρεία του καλοκαιριού. Είναι σημαντικό να κόβετε το γκαζόν σας πριν από το χειμώνα, καθώς και να φροντίζετε για τη συντήρηση του χλοοκοπτικού σας. Δείτε τι προτείνει η φθινοπωρινή μας λίστα ελέγχου περιποίησης γκαζόν:

 • Προς το τέλος του φθινοπώρου, κόψτε το γρασίδι σας πιο προσεκτικά (Συμβουλή: Μην κόβετε ποτέ περισσότερο από το ένα τρίτο του γκαζόν ταυτόχρονα, θα πρέπει να είναι μια σταδιακή διαδικασία)
 • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ύψος του γρασιδιού σας για παρατεταμένη υγεία του γκαζόν

Αυτή η λίστα ελέγχου φθινοπωρινής φροντίδας χλοοτάπητα είναι ένας τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε με το στήσιμο του γκαζόν σας για επιτυχία αυτό το φθινόπωρο και μετά. Όταν χρειάζεστε βοήθεια με τη φροντίδα του γκαζόν σας, η Spring-Green είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με όλες τις ανάγκες σας για τη φροντίδα του γκαζόν, συμπεριλαμβανομένων:

 • Φροντίδα γκαζόν—Από τον έλεγχο των ζιζανίων, τη θεραπεία ασθενειών και τον αερισμό έως τη συντήρηση και πολλά άλλα.
 • Υπηρεσίες ελέγχου παρασίτων—Από κουνούπια και ψύλλους μέχρι τσιμπούρια και πολλά άλλα.
 • Υπηρεσίες δέντρων και θάμνων—Από το κόψιμο έως τη θεραπεία ασθενειών και πολλά άλλα.

Επικοινωνήστε σήμερα με τον επαγγελματία Spring-Green της γειτονιάς σας για να ξεκινήσετε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar