Μύκητας Gnats – Ποιες θεραπείες στο σπίτι λειτουργούν πραγματικά;

13
Μύκητας Gnats – Ποιες θεραπείες στο σπίτι λειτουργούν πραγματικά;

Ελέγξτε τις ομάδες κηπουρικής κοινωνικών μέσων και θα βρείτε τουλάχιστον μία ανάρτηση την ημέρα ρωτώντας για ένα φάρμακο για σκνίπες μυκήτων. Θεωρούνται ένα τεράστιο πρόβλημα με τα φυτά και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Πώς τα ξεφορτώνεσαι;

Υπάρχουν επίσης πολλές συμβουλές στο διαδίκτυο, αλλά πολλά από αυτά είναι λανθασμένα. Ας στριφογυρίνουμε μερικούς μύθους για τα σκνίπες του μύκητα.

Μύκητας Gnats - Ποιες θεραπείες στο σπίτι λειτουργούν πραγματικά;

Μύκητας Gnats – Ποιες θεραπείες στο σπίτι λειτουργούν πραγματικά; Πηγή: Άντι Μάρεϊ

Κύκλος ζωής μύκητα Gnat

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι με παράσιτα και ασθένειες δεν είναι ο χρόνος για να κατανοήσουν τη βιολογία τους. Η κατανόηση ενός παρασίτου συνήθως σας δίνει κάποια καλή εικόνα για τον έλεγχό τους, η οποία με τη σειρά της σας επιτρέπει να απομυθοποιήσουν μερικές κοινές οικιακές θεραπείες.

Οι ενήλικες ζουν για περίπου μια εβδομάδα και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βάζουν μερικές εκατοντάδες αυγά σε υγρό έδαφος. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 4-6 ημέρες και οι προνύμφες τρέφονται για δύο εβδομάδες, με κυρίως νεκρή οργανική ύλη, αλλά μπορούν επίσης να τρέφονται με ρίζες φυτών. Στη συνέχεια, κουτάβια για 3-4 ημέρες πριν από την εκκόλαψη νέων ενηλίκων.

Η πραγματική διάρκεια του κύκλου ζωής εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Κάθε στάδιο επιβραδύνεται αν καλλιεργείς φυτά σε ένα κρύο υπόγειο.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν τους παρατηρούν αμέσως και μέχρι να το κάνουν, έχουν πολλές μύγες σε διάφορα στάδια του κύκλου ζωής του.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Προσδιορισμός των σκνίπες μυκήτων

Προνύμφες σκνίπας μύκητα

Προνύμφες σκνίπας μυκήτων, πηγή: ΖωύφιοΓουντγουίκι

Κηπουροί πρώτη ειδοποίηση μύκητα σκνίπες επειδή πετούν γύρω από το κεφάλι σου ενώ φροντίζεις φυτά. Ο ενήλικας είναι μια μικρή, λεπτή μύγα που μοιάζει με κουνούπι, περίπου 1/8 “ σε μέγεθος, με ένα ζευγάρι καθαρά φτερά. Δεν είναι ισχυρά φυλλάδια και συνήθως δεν αποτολμούν πολύ μακριά από τα φυτά.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε τις προνύμφες (ή σκουλήκια) στο έδαφος, αλλά αυτό είναι αρκετά μικρό και συνήθως παραμένει υπόγεια. Έχει μαύρο κεφάλι και υπόλευκο διαφανές σώμα.

Ο μύκητας Gnats βλάπτει τα φυτά;

Αυτό φαίνεται ότι θα πρέπει να είναι μια απλή ερώτηση, αλλά δεν είναι πολύ σαφές πόση ζημιά προκαλούν. Ο όρος μύκητας gnats χρησιμοποιείται για μια σειρά ειδών που είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν. Ορισμένα είδη φαίνεται να βλάπτουν τις ρίζες των φυτών, ενώ άλλα ζουν μόνο σε αποσυντιθέμενη οργανική ύλη. Είναι πολύ πιθανό ότι τα σκνίπες σας κάνουν πολύ μικρή ζημιά στα φυτά.

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Σκοτώνοντας μύκητες Gnats

Τώρα που καταλαβαίνετε τον κύκλο ζωής, γίνεται σαφές γιατί οι άνθρωποι αναφέρουν ότι ορισμένες θεραπείες δεν λειτουργούν. Εάν σκοτώσετε τις μύγες, απλά επιστρέφουν ξανά, επειδή το έδαφος είναι γεμάτο προνύμφες και κουτάβια που δεν έχουν ακόμη εκκολαφθεί.

Από την άλλη εάν αντιμετωπίζετε το έδαφος για να απαλλαγείτε από τις προνύμφες, δεν έχει καμία επίδραση στις υπάρχουσες μύγες. Πρέπει να περιμένετε μέχρι να πεθάνουν από γηρατειά και εν τω μεταξύ γεννούν περισσότερα αυγά.

Έχεις μερικές επιλογές. Σκοτώστε τις μύγες και τις προνύμφες ταυτόχρονα, η οποία πιθανώς απαιτεί τη χρήση δύο διαφορετικών τεχνικών ή σκοτώστε τη μία και περιμένετε να πεθάνει η άλλη από φυσικά αίτια. Λάβετε αυτό υπόψη σας ενώ συζητάμε τις ακόλουθες πιθανές λύσεις.

Βιβλίο

Αφήστε τα φυτά να στεγνώσουν

Κρατώντας το έδαφος στεγνό κάνει δύο πράγματα. Καθιστά δυσκολότερο για τις υπάρχουσες προνύμφες να επιβιώσουν και αποθαρρύνει τις μύγες από την τοποθέτηση νέων αυγών. Δεν ξεφορτώνεται τις υπάρχουσες μύγες.

Προσπαθήστε να αποφύγετε το έδαφος που περιέχει βρύα τύρφης, καθώς τείνουν να κρατούν το νερό περισσότερο. Δυστυχώς σχεδόν όλα τα μείγματα δενδρυλλίων και γλάστρας χρησιμοποιούν βρύα τύρφης. Αμφιβάλλω αν αυτή η σπείρα είναι καλύτερη.

Η ξήρανση του εδάφους λειτουργεί και μπορεί ακόμη και να κάνει τα φυτά σας να αναπτυχθούν καλύτερα.

Σταματήστε μύκητες σκνίπες με διατομική γη

Η διατομική γη (DE) χρησιμοποιείται για τη θανάτωση εντόμων και λειτουργεί με absorέλαια και κεριά στην εξωτερική επιδερμίδα. Χωρίς αυτή την προστασία τα έντομα αφυδατώνουν και πεθαίνουν. Δουλεύει για σκνίπες μυκήτων;

Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε αυτό και κατέληξε στο συμπέρασμα Η διατομική γη που εφαρμόζεται πάνω από τα μέσα γλάστρας δεν λειτουργεί για τον έλεγχο των σκνίπων μυκήτων! Μια άλλη μελέτη εξέτασε την ανάμειξη De στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επίσης διαπίστωσε ότι δεν ελέγχουν μύκητες σκνίπες.

Γιατί λοιπόν τόσοι πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι η De δουλεύει; Νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι η DE είναι αποτελεσματική μόνο όταν είναι στεγνή και πολλοί κηπουροί το γνωρίζουν αυτό. Έτσι, για να λειτουργήσει, στεγνώνουν επίσης το έδαφος. Το ξηρότερο έδαφος σκοτώνει τις προνύμφες και εμποδίζει τους ενήλικες να γεννήσουν αυγά. Οι θετικές ανέκδοτες αναφορές τους μπορεί να είναι απλώς μια περίπτωση εσφαλμένης αναγνώρισης της αιτίας και του αποτελέσματος.

Βρέχια εδάφους υπεροξειδίου

Κάποιοι ισχυρίζονται το υπεροξείδιο σκοτώνει τις προνύμφες και τα αυγά των σκνίπων μυκήτωνΑλλά δεν μπόρεσα να βρω μια αξιόπιστη πηγή που να το επιβεβαιώνει. Όταν το υπεροξείδιο εφαρμόζεται στο έδαφος απενεργοποιείται γρήγορα καθώς αντιδρά με οτιδήποτε οργανικό, συμπεριλαμβανομένων κομματιών νεκρού φυτικού υλικού, βακτηρίων, μυκήτων και προνυμφών σκνίπας μυκήτων. Αυτό ακούγεται ελπιδοφόρο, αλλά αντιδρά επίσης με τις ρίζες των φυτών, βλάπτοντάς τις.

Μια χαμηλή δόση θα απενεργοποιηθεί γρήγορα με μικρή επίδραση και μια υψηλή δόση δεν θα ήταν καλή για τα φυτά. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Καλύψτε το έδαφος με άμμο

Πολλοί αναφέρουν ότι η άμμος στην κορυφή του εδάφους εμποδίζει τις μύγες να γεννούν αυγά, λύνοντας έτσι το πρόβλημα. Ορισμένες ανέκδοτες αναφορές λένε ότι εμποδίζει επίσης τις μύγες να εκκολαφθούν, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με αυτό.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

Εάν σταματήσει η ωοτοκία, οι σκνίπες θα πρέπει να φύγουν σε περίπου 4 εβδομάδες.

Μια μελέτη από Πανεπιστήμιο Purdue διαπίστωσε ότι ένα στρώμα άμμου δεν μείωσε μύκητες σκνίπες. Αυτό το έργο αναφέρεται ως μέρος μιας σύνοψης σχετικά με τους σκνίπες μυκήτων και δεν φαίνεται να έχει δημοσιευθεί.

Μια έκθεση πρότεινε ότι μια κάλυψη της άμμου δεν λειτουργεί, επειδή οι μύγες βάζουν αυγά στις τρύπες αποστράγγισης του δοχείου. Αυτό έχει νόημα, οπότε αν δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο καλύψτε τις τρύπες στις γλάστρες.

Υπάρχουν πολυάριθμες ανέκδοτες αναφορές, αλλά γενικά στερούνται πληροφοριών σχετικά με τον τύπο της άμμου ή το πάχος που εφαρμόζεται. Αυτές οι αναφορές συνοδεύονται σχεδόν πάντα με την πρόταση ότι πρέπει να διατηρείτε τα φυτά στεγνά. Ήταν το ξερό χώμα που δούλεψε, ή η άμμος;

Μικρότεροι κόκκοι άμμου ή/και παχύτερο στρώμα μπορεί να λειτουργήσουν. Το ανώτερο στρώμα θα ήταν σχετικά ξηρό και θα περιείχε πολύ λίγη οργανική ύλη. δεν είναι το τέλειο μέρος για να γεννάς αυγά. Ένα παχύτερο στρώμα καθιστά επίσης δυσκολότερο για τις μικρές μύγες να φτάσουν στο έδαφος. Πόσο χοντρό πρέπει να είναι αυτό; Κανείς δεν ξέρει.

Φύλλα στεγνωτήρα υφάσματος αναπήδησης

Αναπήδηση® αρχική μάρκα ύφασμα μαλακτικό στεγνωτήρα φύλλα δοκιμάστηκαν για να διαπιστωθεί αν απωθούν τα σκνίπες του μύκητα και εργάστηκαν, σε κάποιο βαθμό, σε ένα ειδικό εργαστηριακό περιβάλλον. Οι σκνίπες μύκητα τοποθετήθηκαν στο κεντρικό διαμέρισμα ενός ειδικού θαλάμου και τους επετράπη να πετάξουν προς ένα από τα δύο άκρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα λιγότερες μύγες στο τέλος που περιείχαν το ξηρότερο φύλλο.

Αυτό είναι ενδιαφέρον, αλλά όχι απόδειξη ότι αυτό λειτουργεί σε μια πραγματική κατάσταση, αν και μερικοί τα φυτώρια εισάγουν στεγνωτήρια σε γλάστρες με την ελπίδα να ελέγξουν αυτό το παράσιτο.

Αλλάξτε όλο το έδαφος

Βλέπω αυτή τη σύσταση πολύ, αλλά δεν βγάζει νόημα. Εάν έχετε μύγες, θα βάλουν απλά αυγά στο νέο έδαφος. Εάν έχετε πολλά φυτά θα πρέπει να αλλάξετε το έδαφος σε όλες τις γλάστρες και να πλύνετε καλά όλες τις ρίζες. Μην μπαίνεις στον κόπο.

Κίτρινες κολλώδεις παγίδες για μύκητες Gnats

Τόπος κίτρινες κολλώδεις παγίδες κοντά σε φυτά, και ακριβώς στην επιφάνεια του εδάφους. Οι μύγες έλκονται από αυτές, κολλάνε και πεθαίνουν. Μπορείτε να τα αγοράσετε ή να τα φτιάξετε μόνοι σας, αλλά πολλές συνταγές στο σπίτι δεν λειτουργούν πολύ καλά.

Αυτά λειτουργούν ως σύστημα παρακολούθησης για να σας ενημερώσουν πότε έχετε πρόβλημα και θα πιάσουν μερικές μύγες, αλλά δεν είναι αρκετά αποτελεσματικές για να εξαλείψουν το πρόβλημα.

Μπακίλους Θουριγκένσις Σκοτώνει μύκητες Gnats

Μπακίλους Θουριγκένσις υποβρυχία. Ισραηλένσις ή Bti, είναι ένα φυσικό βακτήριο του εδάφους που είναι τοξικό για μια ποικιλία εντόμων. Όταν τρώγεται από προνύμφες, τις σκοτώνει. Δεν θα απαλλαγεί από τις υπάρχουσες μύγες ή τα κουτάβια, αλλά οι μύγες θα πρέπει να φύγουν σε περίπου 4 εβδομάδες επειδή ελέγχει τις προνύμφες.

Μπακίλους Τουρσίένσις διατίθεται σε διάφορα εμπορικά προϊόντα. Ένα βολικό που είναι άμεσα διαθέσιμο είναι ένα προϊόν που ονομάζεται Καρφώματα κουνουπιών. Σπάμε σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζουμε λίγο στην επιφάνεια του εδάφους και το ποτίζουμε. Επαναλάβετε σε 30 ημέρες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να σταματήσουν τα κουνούπια από την αναπαραγωγή σε βαρέλια συλλογής βροχής.

Νηματώδη για μύκητες Gnats

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν νηματώδη, αλλά δεν αναφέρουν όλοι καλά αποτελέσματα μαζί τους. Αυτό οφείλεται στην κακή αποθήκευση του προϊόντος, όχι επειδή δεν λειτουργούν.

Πρώτα απ’όλα πρέπει να. να πάρει το σωστό είδος νηματώδους, Στάινερνμα Φένια.

Δεύτερον, πρέπει να αποθηκεύονται κρύα και να έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Εάν τα στείλετε, πρέπει να διατηρηθούν κρύα, αλλά όχι κατεψυγμένα, κατά τη διάρκεια της αποστολής. Τα μεγάλα καταστήματα κιβωτίων και το Amazon δεν είναι ένα καλό μέρος για να αγοράσετε ζωντανά βιολογικά επειδή δεν παρέχουν την απαιτούμενη αποθήκευση.

Για φυτά εσωτερικού χώρου και φυτά, συνήθως τα χρειάζεστε το χειμώνα όταν τα φυτώρια δεν είναι ανοιχτά.

Μπορείτε να ελέγξετε αν τα νηματώδη που αγοράσατε είναι ζωντανά. Βάλτε μια μικρή ποσότητα από ένα γυάλινο πιάτο, προσθέστε μερικές σταγόνες νερού σε θερμοκρασία δωματίου. Περιμένετε λίγα λεπτά και χρησιμοποιήστε μεγεθυντικό φακό και μαύρο φόντο για να ελέγξετε για δραστηριότητα. Θα έπρεπε να κολυμπούν. Αν είναι στρέιτ και δεν κινούνται, είναι νεκροί.

Έλεγχος μύκητα Gnats στο σπίτι

Η καλύτερη επιλογή για τον κηπουρό του σπιτιού είναι ο έλεγχος του ποτού. Κρατήστε τα φυτά στεγνότερα και θα εξαλείψετε τα περισσότερα προβλήματα με σκνίπες μυκήτων. Να γνωρίζετε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να ξεκαθαρίσετε ένα πρόβλημα με οποιαδήποτε μέθοδο χρησιμοποιείτε, οπότε μην το εγκαταλείψετε.

Μια δεύτερη επιλογή είναι η Bti. Είναι αποτελεσματικό αν τοποθετηθεί σε κάθε δοχείο και είναι άμεσα διαθέσιμο. Δεν είναι μια γρήγορη λύση, καθώς σκοτώνει μόνο τις προνύμφες.

Τα νηματώδη λειτουργούν, αλλά είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν και δεν είναι εύκολα διαθέσιμα στους κηπουρούς του σπιτιού. Οι άλλες επιλογές που αναφέρονται παραπάνω είτε δεν λειτουργούν είτε δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τις υποστηρίζουν.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar