Οδηγός αερισμού γκαζόν: Πότε να αερίζετε το γκαζόν σας

0
Οδηγός αερισμού γκαζόν: Πότε να αερίζετε το γκαζόν σας


2Μερίδια

Ο αερισμός του χλοοτάπητα περιγράφεται μέσω των Biggs και Straton, ως διάτρηση του εδάφους με μικρές τρύπες που επιτρέπουν στον αέρα, το νερό και τα θρεπτικά συστατικά να διεισδύσουν στη βάση. Ο αερισμός ουσιαστικά διασπά τα στρώματα του εδάφους και διευκολύνει τις ρίζες να αναπτυχθούν πολύ βαθύτερα και πιο δυνατά. Κατά συνέπεια, η ανάπτυξη ενός χλοοτάπητα απαλλαγμένου από ζιζάνια και χλοοτάπητα θα μπορούσε να είναι πολύ ανθεκτική. Σε αυτόν τον οδηγό αερισμού γκαζόν δίπλα στην πισίνα κηπουρικής, θα συζητήσουμε πώς και πότε να αερίζεται σωστά το γκαζόν και καλύτερη στιγμή για αερισμό του χλοοτάπητα.

Αεριστή γκαζόν
Αεριστή γκαζόν

Ο αερισμός του χλοοτάπητα ενθαρρύνει επίσης τη συνεκτική ανάπτυξη για όλη τη διάρκεια του χλοοτάπητα, αναπληρώνοντας θρεπτικά συστατικά, οξυγόνο και νερό στις ρίζες και τις περιοχές που ενοχλούν.

Πότε να αερίσετε το γκαζόν;

Υπάρχουν πολλά κίνητρα για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να αερίσετε το γκαζόν σας. Αλλά η κύρια αιτία που οι περισσότεροι άνθρωποι αερίζουν το γρασίδι τους είναι να ανακουφίσουν τη συμπίεση του εδάφους. Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πότε να αερίσουν το γκαζόν και ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να αερίσουν το γκαζόν. Ο σκοπός για αυτό είναι όταν το χώμα του γκαζόν σας είναι συμπαγές. Το χώμα σας εμποδίζει την ικανότητα του αέρα, των θρεπτικών ουσιών και του νερού να διεισδύσει στο έδαφος και να φτάσει στις ρίζες του γρασιδιού σας.

Υπάρχουν επίσης διάφοροι παράγοντες που θέλουν να χαλαρώσουν, οι οποίοι μπορούν να θαφτούν κάτω από την επιφάνεια και ενώ το χώμα του γκαζόν σας είναι συμπαγές. Θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει αέρα, νερό και βιταμίνες από την απορρόφηση.

Ο τύπος του εδάφους στην παρτίδα σας θα υπαγορεύσει την ανάγκη για αερισμό (για παράδειγμα, τα πυκνά εδάφη που είναι βαριά σε άργιλο μπορεί επίσης να θέλουν πιο συνηθισμένο αερισμό από τα χαλαρά, αμμώδη εδάφη). Αλλά η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κάθε γκαζόν θα επωφεληθεί από τον καθημερινό αερισμό.

Πώς να μάθετε εάν το γκαζόν σας χρειάζεται αερισμό

Ο αερισμός δεν είναι σημαντικός για όλους, αλλά θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να αερίζετε το γρασίδι σας για τα διάφορα ακόλουθα κίνητρα.

Εάν το γκαζόν σας χρησιμοποιείται συχνά, και επίσης θα το περιγράφατε ως υψηλούς επισκέπτες του ιστότοπου (για παράδειγμα, μπορεί να έχετε κατοικίδια ή νεαρά παιδιά να τρέχουν πάνω του κάθε μέρα, γεγονός που ασκεί πίεση στο χώμα).
Ένας άλλος λόγος για να αερίσετε είναι ότι αν βάλετε τελευταία το γκαζόν σας. Πρέπει να έχετε έναν οδηγό αερισμού γκαζόν. Συχνά οι νέοι χλοοτάπητες ασκούν πολλές πιέσεις πάνω τους, επομένως είναι σημαντικό να χαλαρώσετε το χώμα, να βάλετε αέρα στις ρίζες, να ξεπεράσετε τους σπόρους και να ντύνετε το γκαζόν σας με φυσικό λίπασμα. Θα πρέπει να γνωρίζετε πότε αερίζεται το γκαζόν και η καλύτερη στιγμή για αερισμό του χλοοτάπητα. Αυτό θα βοηθήσει το γκαζόν σας να εγκατασταθεί και θα σας γλιτώσει από την έκρηξη των ζιζανίων.

Εάν το γρασίδι σας φαίνεται να στεγνώνει ή έχει μια αίσθηση αναπήδησης. Αυτός είναι κάποιος άλλος σκοπός για τον αερισμό και μπορεί να σημαίνει ότι έχετε πρόβλημα αχύρου. Ένας τρόπος δοκιμής είναι να αφαιρέσετε ένα μέρος του γκαζόν με ένα φτυάρι και να σκάψετε 4 ίντσες προς τα κάτω. Εάν το στρώμα αχύρου σας είναι βαθύτερο από μισή ίντσα, ο αερισμός είναι μια καλή ιδέα.

Τέλος, ένα σημαντικό κίνητρο για τον αερισμό είναι σε περίπτωση που κατά την άποψή μου εγκαταστήσατε το γκαζόν σας με χλοοτάπητα. Οι χλοοτάπητες που είχαν αναπτυχθεί με χλοοτάπητα μπορεί να υπάρχει στρώση εδάφους. Όταν υπάρχει πιο λεπτό χώμα πάνω από το άλλο σας χώμα, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ταλαιπωρία στην αποστράγγιση και μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των ριζών. Ο αερισμός και η υπερβολική σπορά του γκαζόν σας θα σας βοηθήσει να το διορθώσετε και να βελτιώσετε την αυλή σας.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αερίσετε το γκαζόν σας;

Εάν έχετε αποφασίσει ότι πρόκειται να αερίσετε το γκαζόν σας. Είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά και να γνωρίζετε τον Οδηγό αερισμού γκαζόν σχετικά με το πότε να αερίζετε το γκαζόν και το καλύτερη στιγμή για αερισμό του χλοοτάπητα.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι το έδαφος έχει αρκετό νερό. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αεριστεί το χώμα που είναι ξηρό. Είτε προσπαθήστε να αερίσετε αμέσως μετά τη βροχή, είτε ποτίστε το γρασίδι σας μια μέρα νωρίτερα από την έναρξη.

Υπάρχουν πολλά μηχανήματα αερισμού που καλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος του γκαζόν σας μια φορά. Προσπαθήστε λοιπόν να κάνετε περισσότερα από ένα περάσματα σε ίση γειτνίαση και ρίξτε το μηχάνημα σε συγκεκριμένες οδηγίες (δηλ. Ανατολή προς Δύση, μετά από Βορρά προς Νότο).

Εάν υπάρχουν περιοχές που δεν χρειάζονται αερισμό, δεν υπάρχει λόγος να επιτευχθεί αυτό. Εξοικονομήστε το ρεύμα σας για τις περιοχές που το χρειάζονται περισσότερο.

Για να διατηρήσετε ένα συνεκτικό γκαζόν. Θα χρειαστεί να επιτρέψετε σε τυχόν βύσματα χώματος που έχουν ανασκαφεί, να στεγνώσουν και στη συνέχεια να τα καταστρέψετε. Μπορείτε να τα καταστρέψετε περπατώντας πάνω από το γκαζόν και συνδέοντας τα βύσματα με ένα χλοοκοπτικό. Αλλά χρησιμοποιώ την επιστροφή μιας τσουγκράνας φύλλου όταν είναι στεγνά.

Αφού αερίσετε το γκαζόν σας

Μετά από αυτήν την τεχνική, φροντίστε να έχετε κατά νου ότι το γκαζόν σας θέλει συνεχώς να φροντίζει. Η λίπανση, το κούρεμα και το συνηθισμένο πότισμα είναι απίστευτα σημαντικά για τη διατήρηση του αεριούχου χλοοτάπητά σας.

Και όπως έχουμε δηλώσει, ακριβώς όταν αερίζετε είναι ο ποιοτικός χρόνος για να υπερσποράσετε το γκαζόν σας και να διορθώσετε το έδαφος με εξαιρετικό οργανικό λίπασμα.

Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε τους νέους σπόρους και το λίπασμα να κατέβουν στο έδαφος (στις τρύπες) και επίσης θα δείτε βελτιωμένα έξοδα βλάστησης και προοδευτικό κέρδος από την τροποποίηση του εδάφους.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να αερίσετε το γκαζόν;

Ακριβώς όπως το χρονοδιάγραμμα όταν φυτεύετε νέους σπόρους ή ποτίζετε το γρασίδι σας είναι απαραίτητο. Ο χρόνος του 1 έτους που αερίζετε το γκαζόν σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας.

Η καλή στιγμή για να ξεκινήσει ο αερισμός είναι όταν το γρασίδι μπορεί να αναπτυχθεί και να αποκατασταθεί εάν κάποιες περιοχές αποδειχθεί ότι είναι ανοιχτές ή καταστραφούν ενώ εξαλείφονται τα θετικά βύσματα εδάφους. Με αυτόν τον τρόπο θα θέλατε να αερίσετε την αναπτυσσόμενη περίοδο (όταν αυτό είναι για εσάς, ακριβώς, θα εξαρτηθεί από τη γεωγραφική σας γειτνίαση).

Το γρασίδι της δροσερής εποχής αναπτύσσεται στις αρχές της άνοιξης και του φθινοπώρου. Ακόμη και όταν το γρασίδι της ζεστής εποχής μεγαλώνει στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Επομένως, αυτές είναι οι εξαιρετικές στιγμές για αερισμό για κάθε είδους γρασίδι.

Εάν εργάζεστε για το γκαζόν σας κάποια στιγμή της λάθος εποχής, δεν θα περιορίζετε πλέον το πλεονέκτημα των ζωγραφιών που κάνετε. Αλλά κινδυνεύετε να προκαλέσετε μεγαλύτερα προβλήματα που είχατε ενώ ξεκινούσατε.

Η βελτίωση του γκαζόν σας απαιτεί επιμονή και προγραμματισμό.

Πόσο συχνά πρέπει να αερίζετε το γκαζόν σας;

Το πόσο τακτικά αερίζετε το γρασίδι σας εξαρτάται κυρίως από το είδος του γρασιδιού που έχετε και τι κάνετε στο καλύτερη στιγμή για αερισμό του χλοοτάπητα. Το είδος και η περίσταση του εδάφους σας και μια ορατή αξιολόγηση του πόσο σωστά μεγαλώνει το γκαζόν σας.

Θα πρέπει να αερίζετε σε κάθε περίσταση που φαίνεται σημαντική. Αυτό μπορεί να σημαίνει όταν έχετε αχυρένια. Αυτό είναι ένα στρώμα από παλιά αποκόμματα ή διαφορετικό ύφασμα που έχει προχωρήσει στο γρασίδι σας. Ή ενώ παρατηρείτε περιοχές του χλοοτάπητα σας που υποφέρουν από βαριά εμπορία.

Ο εμπειρικός μου κανόνας είναι ότι ο αερισμός πρέπει να γίνεται κάθε 11 μήνες ή δύο (Έχουμε αμμώδες χώμα στην παρτίδα μου, επομένως το κάνουμε κάθε διαφορετικό χρόνο). Αλλά αν το γκαζόν σας είναι σε μια εκπληκτικά κατάλληλη μορφή, θα μπορούσατε πιθανώς να το κάνετε λιγότερο συχνά.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τρόποι αερισμού χλοοτάπητα;

Για τον αερισμό, υπάρχει ανάγκη για εξοπλισμό και υπάρχουν τρία ακριβή είδη μηχανών και εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται για τον αερισμό του γκαζόν. Αυτά είναι:

  1. Αερισμός ακίδων
  2. Αερισμός τεμαχισμού
  3. Πυρήνα/βύσμα αερισμού

Η συσκευή που χρησιμοποιείτε για να εκτελέσετε οποιαδήποτε από αυτές τις στρατηγικές αερισμού γκαζόν θα ποικίλλει ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και το μέγεθος της παρτίδας σας.

Υπάρχουν τόσο χειροκίνητες παραλλαγές, βόλτα στο πίσω μέρος των αεριστηρίων και μηχανήματα μεγέθους τρακτέρ που μπορείτε να ρυμουλκήσετε με το τρακτέρ γκαζόν και γκαζόν.

Αεριστήρες Spike για το γκαζόν σας

Οι αεριστήρες ακίδας τοποθετούσαν τρύπες στο έδαφος με μια πραγματική ακίδα.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ειδικά υποδήματα αερισμού που έχουν αιχμές στο κάτω μέρος για να αερίζουν το γρασίδι τους. Αν και φθηνά, αυτά δεν είναι εργαλεία υψηλής ποιότητας για την εργασία. Εάν είναι δυνατόν, είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε πραγματικά μηχανήματα αερισμού ακίδων.

Άλλοι απλώς χρησιμοποιούν ένα πιρούνι ή ένα πιρούνι κοπριάς για να σπρώξουν μερικές τρύπες στο πάτωμα. Αυτός μπορεί να είναι ένας σύντομος και ομαλός τρόπος για να αερίσετε ένα τμήμα του γκαζόν σας που έχει ιδιαίτερα υπερβολική κίνηση.

Θα το κάνουμε ξανά και ξανά σε περιοχές κοντά στο μπροστινό μου διάδρομο όπου οι νέοι και οι επισκέπτες του ιστότοπου κάνουν τακτικά μια συντόμευση στο γρασίδι μου.

Αεριστές τεμαχισμού

Οι αεριστήρες κοπής έχουν συνήθως περιστρεφόμενες λεπίδες. Αυτά μειώνουν το γρασίδι εκτός από το αχυρένιο, και οι λεπίδες μειώνονται βαθιά στο έδαφος για να ενισχύσουν την ολίσθηση του αέρα και τη διείσδυση του νερού.

Αυτοί είναι παρόμοιοι με τους αεραγωγούς με ακίδα καθώς δεν παίρνουν πλέον χώμα από το έδαφος. Ωστόσο, απομακρύνετε μια περιοχή όπου το νερό, ο αέρας και τα θρεπτικά συστατικά εισέρχονται στο έδαφος. Επίσης, τώρα δεν υποκινούν τη συμπίεση του εδάφους.

Μεταξύ αερισμού ακίδας και μείωσης αερισμού, Επιλέγουμε (και προτείνουμε) κοπής αερισμού.

Με αυτές τις τεχνικές που είπαμε, το ωραίο είναι…

Αερισμός πυρήνα για χλοοτάπητες

Η εξαιρετική προσέγγιση του αερισμού του χλοοτάπητα είναι η εφαρμογή ενός κεντρικού αεριστή (που ονομάζεται επίσης βυσματιστής αερισμού). Αυτή είναι η τεχνική που χρησιμοποιούν οι ειδικοί.

Αλλά τα περισσότερα οικιακά κέντρα και οι προσφορές συγκυριαρχίας συστήματος θα σας προσλάβουν έναν επαγγελματικό αεριστή πυρήνα τον οποίο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στο προσωπικό σας γκαζόν για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Αυτοί οι αεριστήρες κάνουν τα βύσματα των σειρών εδάφους με μικρές ακίδες που αφαιρούν τα βύσματα του χώματος από το γκαζόν. Ο αεριστής αφήνει αυτά τα βύσματα πάνω από το γρασίδι σας.

Δεν είναι κάθε gadget το ίδιο και υπάρχουν διακριτικές παραλλαγές μεγεθών με αποκλειστικά πλάτη και βάθη.

Ποια μέθοδο πρέπει να επιλέξετε;

Οι αεριστήρες που εξαλείφουν τα βύσματα χώματος είναι οι απλούστεροι, σύμφωνα με τη μέγιστη φροντίδα του χλοοτάπητα και τους επαγγελματίες του χλοοτάπητα.

Αυτό είναι σίγουρα αυτό που στην πραγματικότητα εντοπίσαμε.

Τούτου λεχθέντος, η αποτελεσματικότητα βασίζεται απλώς στη μορφή του εδάφους της παρτίδας σας. Επίσης, μην ξεχνάτε το μέγεθος της παρτίδας που πρόκειται να αερίσετε ενώ επιλέγετε μια συσκευή και μια μέθοδο για τον αερισμό του γκαζόν.

Οι μέθοδοι τρυπήματος μπορεί να είναι λιγότερο ισχυρές λόγω της πρόκλησης πρόσθετης συμπύκνωσης γύρω από τις οποίες βρίσκεστε κοντά στις τρύπες.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο αερισμού που τραβάει βύσματα χώματος βάθους τουλάχιστον 2,5-3,5 ίντσες. Επιπροσθέτως, αυτά δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 1,5 ίντσες σε διάμετρο και όχι μεγαλύτερη από 4,5 ίντσες μεταξύ τους για καλύτερα αποτελέσματα.

Συντήρηση γκαζόν μετά τον αερισμό

Συντήρηση γκαζόν μετά τον αερισμό
αεριστήρα γκαζόν

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι συντήρησης που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό να έχετε κατά νου να κάνετε μετά τον αερισμό του γκαζόν σας και σας προτείνουμε να διαβάσετε τον οδηγό αερισμού γκαζόν για να κάνετε σωστή συντήρηση του γκαζόν.

Αυτές οι τεχνικές συντήρησης είναι η λίπανση, το πότισμα και το σωστό κούρεμα.

Αμέσως μετά τον αερισμό, μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε περισσότερους σπόρους (που αναφέρεται ως υπερσπορά) ενώ λιπάνετε το γκαζόν σας. Αυτό προτείνουμε, καθώς είναι η πρώτης τάξεως στιγμή για να ρίξετε τους σπόρους και το λίπασμα κατευθείαν στο έδαφος. Θα έχετε το μέγιστο χτύπημα στο δολάριο σας.

Ο αερισμός ανοίγει το γρασίδι σας ώστε να δέχεται θρεπτικά συστατικά. Αυτό θα δημιουργήσει ένα παχύτερο και πιο υγιές γκαζόν που είναι γνωστό. Παράλληλα με τον αερισμό, και όχι χημικό ή φυσικό λίπασμα. Συνιστούμε επιπρόσθετα να ντύνετε με ένα λεπτό στρώμα τέταρτου μέρους οργανικού κοσκινισμένου κομπόστ. Αυτό θα κρατήσει τον σπόρο υγρό και θα προσθέσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Τελικές σκέψεις

Όποια τεχνική αερισμού γκαζόν και αν επιλέξετε, μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία ή μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας διαβάζοντας έναν Οδηγό αερισμού γκαζόν.
Εάν έχετε πολλά πολλά και ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει. Η πρόσληψη ενός οργανισμού εξωραϊσμού για τον αερισμό του γκαζόν σας για εσάς είναι πιθανώς μια μεγάλη επιθυμία.

Εάν έχετε μικρότερη παρτίδα και δεν σκέφτεστε να βάλετε λίγο ιδρώτα στο γκαζόν σας. Νοικιάστε έναν αεριστή και γελάστε! Θα είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Όπως συμβαίνει με κάθε επαναλαμβανόμενη συντήρηση γκαζόν, δώστε προσοχή στο τι επιθυμεί το γκαζόν σας και να είστε προνοητικοί αντί για αντιδραστήριο.

Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να αποτρέψει τα μετρητά και να διατηρήσει το γκαζόν σας πλούσιο και όμορφο.

Ελπίζουμε ότι αφού διαβάσετε τον οδηγό αερισμού γκαζόν θα γνωρίζετε τώρα πότε πρέπει να αερίζετε σωστά το γκαζόν και ποια είναι η καλύτερη στιγμή για αερισμό του γκαζόν.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar