Οδηγός αφαίρεσης γκαζόν: Πότε να αποκολλήσετε το γκαζόν σας

0
Οδηγός αφαίρεσης γκαζόν: Πότε να αποκολλήσετε το γκαζόν σας


354Μερίδια

Η αποκόλληση ενός κήπου δεν είναι πάντα ανάγκη. Αλλά όταν τελειώσει καλά, η αποκόλληση του γκαζόν μπορεί πραγματικά να είναι εξαιρετική και καλή για το γκαζόν σας.

Πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα με το γκαζόν τους και δεν είναι καν σίγουροι για το τι είναι το thatch και πώς επηρεάζει τη φυσική κατάσταση ενός κήπου. Το thatch είναι ένα φυσικό στρώμα συντριμμιών που συνήθως κατασκευάζεται από άχρηστο και ζωντανό φυτικό ύφασμα. Αυτή η συνήθως γραφειοκρατία στην οποία οι μίσχοι συναντούν τις ρίζες στο έδαφος. Αυτό μπορεί να αυξηθεί και να μετατραπεί σε ένα στρώμα αχύρου που σε μικρές ποσότητες βρίσκεται ακριβώς στο γρασίδι σας. Ωστόσο, ενώ είναι πάνω από 1,5 ίντσες, μπορεί να προκαλέσει κυρίαρχα προβλήματα. Είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να ανησυχείτε και να αντιμετωπίζετε τακτικά.

Γιατί πρέπει να ξεκολλήσω το γκαζόν μου;

Λεπτά στρώματα αχύρου επιτρέπουν στο νερό, τα θρεπτικά συστατικά και τον αέρα να διεισδύσουν στο έδαφος και να φτάσουν στις ρίζες του κήπου σας. Ωστόσο, μια υπερβολική ποσότητα αχύρου μπορεί να κάνει το άλλο.

Χλοοτάπητα μετά την αποκόλληση
Χλοοτάπητα μετά την αποκόλληση

Διαβάστε επίσης: Οδηγός βήμα προς βήμα Πώς να ισοπεδώσετε μια μεγάλη αυλή

Με αχυρένια πάχος μεγαλύτερη από 1,5 ίντσα. Ο χλοοτάπητας σας θα γίνει καταφύγιο για ζωύφια και διάφορα παράσιτα. Οι ασθένειες του χλοοτάπητα ευδοκιμούν επιπλέον σε παχύ αχυρόχωμα.

Εάν χρειάζεστε έναν υγιεινό και εξαίσιο κήπο, μπορεί να χρειαστεί να ξεκολλάτε κάθε φορά που το αχυρένιο σας είναι παχύτερο από 0,76 ίντσες. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτό παίρνοντας μια μικρή μυστρί γκαζόν ή ένα φτυάρι και σκάβοντας ένα τμήμα του γκαζόν σας. Για να δοκιμάσετε τον χλοοτάπητα (μπορείτε να τον αντικαταστήσετε όταν τελειώσετε).

Πότε πρέπει να ξεκολλήσω το γκαζόν μου;

Υπάρχουν θετικές περιπτώσεις ενώ θα πρέπει να ξεκολλήσετε ιδιαίτερα τον κήπο σας. Αρχικά, φροντίστε να ελέγχετε συνεχώς το στρώμα αχύρου και βεβαιωθείτε ότι είναι πολύ περισσότερο από 1,5 ίντσα. Αν θέλετε να ξεκολλήσετε.

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι ξεκολλάτε μέσα στην εποχή, ανάλογα με το γρασίδι που καλλιεργείτε και ότι πρέπει να συμπίπτουν με τους κύριους χρόνους άνθησης. Για bluegrass του Κεντάκι ή διαφορετικά χόρτα δροσερής εποχής. Οι αρχές του φθινοπώρου ή τα τέλη του καλοκαιριού είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκολλήσετε. Για το γρασίδι Zoysia ή άλλα χόρτα εποχής ζέστης, οι αρχές του καλοκαιριού είναι η ικανοποιητική στιγμή για να ξεκολλήσουν.

Η λάθος στιγμή για να ξεκολλήσετε έναν κήπο είναι όταν το γρασίδι σας είναι φθαρμένο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κυρίαρχη ζημιά.

Πόσο συχνά πρέπει να ξεκολλάω το γκαζόν μου;

Σίγουρα δεν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για περιπτώσεις που πρέπει να ξεκολλήσετε το γκαζόν σας. Πρέπει να ξεκολλάτε τον κήπο σας ειδικά σε κάθε περίπτωση που γίνεται επικίνδυνο στο γκαζόν σας. Αυτός ο τρόπος έχει συνήθως πάχος περίπου 1,5 ίντσας αχύρου.

Διαφορετικές μέθοδοι για να αποσπάσετε το γκαζόν σας

Υπάρχει διάδοση στρατηγικών για να ξεκολλήσετε το γκαζόν σας.

 • Πρώτον, μπορείτε πραγματικά να νοικιάσετε έναν επαγγελματία. Αυτό συνιστάται εάν έχετε υπερβολική άχυρο, είστε γρήγοροι στην ώρα τους. Ή στην πραγματικότητα μισείς να τρέχεις στην αυλή σου.
 • Αν δεν σκέφτεσαι λίγο ιδρώτα. Υπάρχουν πολλές στρατηγικές αποσυναρμολόγησης DIY. Αυτά είναι ειδικά καθοδηγούμενα ή με χρήση ηλεκτρικών εργαλείων.

Ο πολύ καλός τρόπος για να αποφασίσετε σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια τσουγκράνα αποκόλλησης ή μια συσκευή ισχύος είναι να συγκρίνετε τις διαστάσεις του χώρου. Εκτός από το πόσο κατάλληλη για τη σωματική μορφή, είστε.

Εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του γκαζόν σας

Εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αποκόλληση
Εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αποκόλληση

Εάν αποφασίσετε να ξεκολλήσετε μόνοι σας το γκαζόν σας, υπάρχουν 3 κυρίαρχες προσεγγίσεις: Χειροκίνητες τσουγκράνες, ενεργειακές τσουγκράνες και κάθετες χλοοκοπτικές μηχανές. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά σε κάθε συσκευή και προσέγγιση αποκόλλησης. Θα μιλήσουμε λοιπόν για αυτά εδώ και για το ποσοστό του πώς ξεκολλάω το γκαζόν μου.

Χειροκίνητη αποκόλληση γκαζόν

Η χειροκίνητη αποκόλληση είναι το πιο επίπονο σωματικά είδος αποκόλλησης. Αυτό επιτυγχάνεται με μια τσουγκράνα που έχει καμπύλες λεπίδες και σκάβει στον κήπο σας καθώς ξεκολλάτε.

Εάν αρχίζετε να ξεκολλάτε το γκαζόν σας με τσουγκράνα. Ξοδέψτε χρήματα σε μια τσουγκράνα αποσυναρμολόγησης (Μας ανήκει αυτή που θα την έχουμε στο Amazon και λειτουργεί καλά). Υπάρχουν συγκεκριμένες τσουγκράνες για την αποκόλληση οδηγών που μπορεί να είναι συνήθως ικανοποιητικές. Ενώ δεν έχετε πλέον μια υπέροχη ποσότητα για να ξεκολλήσετε. Αυτή είναι η ποιότητα για μικρούς κήπους και αυτές οι τσουγκράνες αγοράζονται στα περισσότερα καταστήματα με κήπους και γκαζόν.
Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τη σιδερένια τσουγκράνα που ήδη κατέχετε. Ωστόσο, κέρδισε δουλειά όπως σωστά. Αξίζει πραγματικά να αγοράσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο για αποκόλληση.

Εάν δεν είστε σε αξιοσημείωτη φυσική φόρμα, τότε αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί πλέον να είναι η εναλλακτική λύση υψηλής ποιότητας για εσάς έως ότου έχετε μόνο μια εντελώς μικρή τοποθεσία για να καλύψετε. Αυτή θα ήταν η πιο φθηνή από τις εναλλακτικές λύσεις για αγορά.

Αποσυναρμολόγηση με Power Rake

Οι ηλεκτρικές τσουγκράνες είναι παρόμοιες με το περπάτημα στο πίσω μέρος των χλοοκοπτικών μηχανών κήπου και διαθέτουν περιστρεφόμενα δόντια που κόβονται στο γρασίδι/χλοοτάπητα. Αυτά τα δόντια σκάβουν στο αχυρόχωμα και πηγαίνουν όλο το χώμα για να τραβήξουν μερίδες και να ξεκουμπώσουν/ξεκολλήσουν το γκαζόν σας Dethatch. Φέρτε το στην επιφάνεια του κήπου σας.

Αυτές οι ενεργειακές τσουγκράνες ισχύουν ιδιαίτερα για τα λεπτά στρώματα αχύρου. Οι τσουγκράνες ισχύος δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή για ευαίσθητο ή νεότερο γρασίδι. Μπορεί να χρειαστεί να το εφαρμόσετε σε δυνατό γρασίδι το οποίο δεν ανησυχείτε να σκίσετε, και συνήθως προτείνω να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν τσουγκράνα αντοχής θα νοικιάσουν έναν επαγγελματικό από το κατάστημα υλικού της γειτονιάς τους ή το κατάστημα αγροτεμαχίων. Ωστόσο, θα πρέπει να αγοράσετε ένα εάν αναγνωρίζετε ότι θα αποσυνδέετε το γκαζόν σας αρκετά συχνά.

Η Ρύθμισή μας για τον αποπτήρα γκαζόν

 1. Κατά την άποψή μας κατέχουμε αυτό το Greenworks Dethatcher, και λειτουργεί πραγματικά καλά. Δεν μας αρέσει που είναι ενσύρματο. Αλλά έχουμε έναν φορητό ενεργειακό σταθμό Dewalt. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να ξεκολλήσω την αυλή μου, απλώς το κολλάω στην κορυφή και συνδέω την ενέργεια του Greenworks. Βάλτε τσουγκράνα σε αυτό που το κάνει να ξεκουμπώνει με σπάγκο, περπατώντας στις μπαταρίες Dewalt μου.
 2. Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με αυτή τη ρύθμιση. Αλλά πιθανώς δεν θα συμβουλεύαμε το Greenworks Dethatcher σε κάποιον με μεγάλη αυλή που δεν έχει εγκατάσταση γεννήτριας με μπαταρία όπως η δική μου. Το να σύρετε ένα σύρμα γύρω από μια μεγάλη αυλή μπορεί να είναι ενοχλητικό.
 3. Εάν έχετε μια μικρή αυλή, η συσκευή Greenworks είναι μια καταπληκτική αξία και πιθανώς μια υψηλότερη επιλογή από την ενοικίαση.

Για πολεμιστές του Σαββατοκύριακου που σκοπεύουν να αποκολλήσουν τον κήπο τους κάθε 3 χρόνια περίπου. Δεν υποστηρίζουμε τις αγορές για τσουγκράνα ηλεκτρικής ενέργειας. Νοικιάστε ένα όταν το χρειάζεστε και εξοικονομήστε το χώρο στο γκαράζ σας για κάτι άλλο.

Αφαίρεση με κάθετο χλοοκοπτικό

Αφαίρεση με κάθετο χλοοκοπτικό
Αφαίρεση με κάθετο χλοοκοπτικό

Όντας η ισχυρότερη από τις 3 τεχνικές DIY, τα κάθετα χλοοκοπτικά κόβονται σε στρώματα αχύρου και μέσα στο έδαφος. Αυτά τα εργαλεία είναι παρόμοια με τις τσουγκράνες ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε ένα κάθετο χλοοκοπτικό για χοντρά αχυρένια και γκαζόν που χρειάζονται τις πιο σημαντικές ζωγραφιές.

Αυτός ο εξοπλισμός πραγματικά σκάβει στη βάση. Ωστόσο, έχετε χειραγωγήσει τους τρόπους με τους οποίους οι τόνοι εξαλείφονται αμέσως. Τα κάθετα χλοοκοπτικά μπορούν να ενοικιαστούν σε καταστήματα υλισμικού και αγροτεμαχίου (στην πραγματικότητα, είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτό που νοικιάζουν τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα) και θα ήταν η πιο ακριβή εναλλακτική λύση.

Όταν νοικιάσαμε έναν εμπορικό αποκωδικοποιητή. Μιλούσαμε με τους φίλους μου και μειώναμε την αξία, ώστε να θέλουμε να κάνουμε όλοι τις αυλές μας την ίδια στιγμή. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε κάποια μετρητά και άπειρους σε όλη την κοινότητα.

Συντήρηση γκαζόν μετά την αποκόλληση

Αφού αποκολλήσετε τον κήπο σας, οι πίνακές σας δεν έχουν τελειώσει.

Θα μπορούσατε να έχετε έναν μάλλον αποσπασματικό, αδύνατο και λίγο κακό κήπο. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τον κήπο σας να φαίνεται ξανά εντυπωσιακός σε όλη του την άπειρη δόξα. Μετά την αποκόλληση, σχεδιάστε να επιτηρήσετε τον κήπο σας. Διαλέξτε έναν εξαιρετικό ικανοποιητικό σπόρο και ανακαλέστε συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού λιπάσματος.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να ελέγχετε τον κήπο σας κάθε 2,4-4,5 χρόνια. Για τους περισσότερους χλοοτάπητες, η αφαίρεση κάθε 0,34 χρόνια μπορεί να είναι επαρκής.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα πράγματα που πρέπει να εμφανίσετε στο γκαζόν σας. Πρώτα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα δοκιμάσετε το pH του εδάφους (θα το χρειαστείτε μεταξύ 5,7-7,3. Τροποποίηση με ασβέστη εάν χρειάζεται).

Σχεδιάστε επίσης να το διατηρήσετε πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ο κήπος σας μπορεί να μην επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση αμέσως, ωστόσο, απλώς κρατήστε τον για να τον θρέψετε και να τον ποτίσετε όμορφα. Ένας ακριβής τρόπος για να διατηρήσετε το pH στη σωστή μορφή είναι να προσθέσετε ασβεστόλιθο δαπέδου (συνήθως αναφέρεται ως „άσβεστος“).

Ο ασβεστόλιθος περιλαμβάνει προφανώς ανθρακικό ασβέστιο και ανθρακικό μαγνήσιο. Κάθε ένα από αυτά κάνει το έδαφος λιγότερο όξινο. Παρόλο που αυτές θεωρούνται κρίσιμες βιταμίνες. Θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το λίπασμα το ίδιο όμορφα. Εάν ελέγξετε το γρασίδι σας και συνεχίσετε να ακολουθείτε αυτά τα βήματα ο κήπος σας πρέπει να διατηρήσει για να ευδοκιμήσει για τα επόμενα χρόνια μέχρι την επόμενη φορά, ίσως χρειαστεί να ξεκολλήσετε.

Αποκόλληση γκαζόν Βήμα-προς-Βήμα

Αυτός είναι ο βήμα προς βήμα τρόπος με τον οποίο συμμορφωνόμαστε μετά την αποξήλωση του κήπου μου.

 • Κόψτε το γρασίδι πιο κοντό από το συνηθισμένο – περίπου 2,5 ίντσες.
 • Αποκολλήστε ολόκληρο το γκαζόν.
 • Μαζέψτε όλο το χαλαρωμένο αχυρόχορτο και το νεκρό γρασίδι. Προσθέστε στο σωρό μου κομποστοποίησης ή μεταφέρετε στην κοντινή μου χωματερή για κομποστοποίηση.
 • Προσθέστε αρχικό λίπασμα (Χρησιμοποιούμε αυτό).
 • Καλύπτεται με υπέροχο συνδυασμό ήλιου και χρώματος (Χρησιμοποιούμε ένα χωρίς πληρωτικά, που πωλείται από το φυτώριο της γειτονιάς μου. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι θα ευδοκιμήσει στην περιοχή μου).
 • Ρίξτε απαλά τους σπόρους με τη γκανιότα των φύλλων μας για να πάρετε τη σωστή επαφή με το χώμα σε ολόκληρο τον κήπο.
 • Καλό γκαζόν με το τέταρτο μέρος οργανικού κομπόστ, ελαφρά τυλιγμένο με τσουγκράνα φύλλων στο εξαπλωθεί ανυπόφορα. Στην πραγματικότητα, διαθέτουμε λίπασμα εντελώς δωρεάν από τη μητρόπολη μου, και αυτό χρησιμοποιούμε εάν δεν έχουμε αρκετό στον προσωπικό μου σωρό κομποστοποίησης.
 • Ποτίζετε κάθε μέρα, κουρεύοντας υπερβολικά, ενώ το νέο γρασίδι φτάνει σε μερικές-3,6 ίντσες.
  Αυτό είναι πολύ κόπο, ωστόσο κάνοντας αυτά τα βήματα κάθε 3,5 χρόνια βελτιώνει το έδαφος. Αφαιρεί την αχυρόχορτο και πυκνώνει τον κήπο μου με νέους σπόρους χόρτου και για μένα. Είναι μια τελείως απολαυστική αποστολή το Σαββατοκύριακο.

Βιώνουμε το τελικό αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών για τα επόμενα τρία χρόνια.

Συμβουλές αποκόλλησης γκαζόν

Η αποκόλληση του γκαζόν μπορεί επίσης να μοιάζει με κάτι που δεν χρειάζεται να κάνετε. Ωστόσο, για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού, είναι ζωτικής σημασίας.

Εάν σας ενδιαφέρει περίπου να έχετε έναν κήπο γεμάτο με υγιές γρασίδι, απαλλαγμένο από ασθένειες και ζωύφια, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη σας την αποκόλληση. Η αποκόλληση μπορεί ειλικρινά να ολοκληρωθεί μέσω του εαυτού σας. Αλλά αν έχετε αγνοήσει το γκαζόν σας και το στρώμα αχύρου έχει πάχος πάνω από 2,5 ίντσες. Θα μπορούσατε να θυμηθείτε την πρόσληψη ενός επαγγελματία. Είναι αρκετοί πίνακες, και όταν έχεις τα μετρητά. Το να κάνετε ένα άτομο να ξεκολλήσει και να καταργήσει το άψυχο γρασίδι θα σας εξοικονομήσει χρόνο και καταπόνηση της πλάτης.

Μπορεί επιπλέον να χρειαστείτε μερικές τάξεις όταν έχετε μια άμετρη συσσώρευση αχύρου και πρέπει να σκεφτείτε να μην απορρίψετε πλέον υπερβολική ποσότητα αυτή τη στιγμή, διαφορετικά θα διαταράξετε τις ρίζες. Εάν έχετε μια μεγάλη ταλαιπωρία ή δεν είστε σίγουροι για το τι να κάνετε. Ο ειδικός του χλοοτάπητα της γειτονιάς σας ή η μέση του γκαζόν σας επιτρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar