Οργάνωση των σπόρων μου – Carol J. Michel

10
Οργάνωση των σπόρων μου – Carol J. Michel

Πρέπει να οργανώσω τους σπόρους μου για να δω τι έχω πριν παραγγείλω ακόμα ένα πακέτο.

Για να το κάνω αυτό, έχω καταλήξει σε μερικές κατηγορίες.

Οι πιο προφανείς κατηγορίες περιλαμβάνουν:

Σπόροι που πάω στη χειμερινή χοιρορηπίδα: Αυτή είναι μια νέα κατηγορία για μένα, καθώς δεν έχω δοκιμάσει ποτέ χειμερινή σπορά. Αλλά μετά από μια πρόσφατη Gardenangelists επεισόδιο podcast με την Ντι όπου μιλούσαμε για χειμερινή σπορά, είμαι μέσα, όπως λένε. Νομίζω ότι αυτό θα λειτουργήσει καλά για τους σπόρους βιόλα που φαίνεται να έχω συσσωρεύσει τον τελευταίο χρόνο.

Σπόροι που πάω σε Εσωτερική χοιρορησιά: Αυτό περιλαμβάνει ντομάτες και πιπεριές, και ίσως μελιτζάνες. Αυτό ήταν κάποτε „Σπόροι που θα σπείρουν σε εσωτερικούς χώρους και μετά δεν το έκανα“ επειδή (επιλέξτε ένα) (1) ήμουν τεμπέλης, (2) αποφάσισα ότι ήμουν πολύ απασχολημένος, (3) έπεισα τον εαυτό μου ότι πρέπει να υποστηρίξω το τοπικό θερμοκήπιό μου αγοράζοντας τα φυτά τους παρόλο που αγόρασα σπόρους για να καλλιεργήσω το δικό μου. Στη συνέχεια, το 2020 συνέβη και όλοι οι άλλοι αποφάσισαν να αγοράσουν αυτά τα φυτά, οπότε τώρα είμαι πίσω στη διατήρηση αυτής της κατηγορίας ως Σπόροι που θα σπείρουν για real.

Σπόροι που θα σπείρω DIrect σε εξωτερικούς χώρους στις αρχές της άνοιξης: Φυσικά, οι κύριοι σπόροι αυτής της κατηγορίας είναι για μπιζέλια. Επιπλέον, υπάρχουν σπόροι για μαρούλια, ραπανάκια και σπανάκι. Ίσως λαχανίδα. Μια υποκατηγορία είναι Σπόροι που πρέπει να σπείρουν απευθείας σε εξωτερικούς χώρους στις αρχές της άνοιξης, αλλά πιθανότατα δεν θα. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει σπόρους που έχουν μπει στη συλλογή μου, αλλά δεν ξέρω γιατί τους έχω ή γιατί τους έσπειρε επειδή δεν τους τρώω ποτέ. Το Ελβετικό Chard θα είναι ένα πακέτο σε αυτή την κατηγορία.

Σπόροι που πρόκειται να σπείρουν απευθείας σε εξωτερικούς χώρους μετά από κάθε κίνδυνο παγετού: Υπάρχουν πολλοί σπόροι σε αυτή την κατηγορία, τους οποίους θα υποδιαιρεθεί περαιτέρω σε λουλούδια και λαχανικά. Επίσης, δείτε παραπάνω για την κατηγορία Πιθανότατα δεν θα σπείροι. Θα πάρω μερικά σε αυτή την υποκατηγορία και γι‘ αυτή την κατηγορία.

Μέχρι τώρα καλά?

Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικές διάφορες κατηγορίες όπως Γιατί έχω αυτούς τους σπόρους? Κάθε κηπουρός καταλήγει με ένα πακέτο ή δύο ή δέκα σπόρους που δεν πρόκειται ποτέ να σπείρει και δεν έχει ιδέα γιατί τους έχει ή πού τους πήρε. Θα πρέπει πραγματικά να δώσουν αυτούς τους σπόρους σε κάποιον άλλο για να σπείρουν, αλλά στη συνέχεια η άνοιξη γίνεται απασχολημένη και ποτέ δεν παίρνετε αυτούς τους σπόρους στον άλλο κηπουρό και έτσι αυτοί οι σπόροι καταλήγουν τελικά σε μια κατηγορία που ονομάζεται Είναι αυτοί οι σπόροι πολύ μεγάλοι για να σπείρουν.

Για τους σπόρους αυτής της „πολύ παλιάς“ κατηγορίας, υπάρχουν τρόποι να καταλάβουμε το ποσοστό βλάστησης προσπαθώντας πραγματικά να βλαστήσουμε μερικούς από τους σπόρους, οι οποίοι αν δεν υπάρχουν πολλοί από τους σπόρους μου φαίνονται χάσιμο χρόνου και σπόρων. Έτσι, αν δεν είναι ένα πακέτο σπόρων για κάποια σπάνια ποικιλία φυτών που είναι δύσκολο να πάρει, έχω την τάση να παραγγείλω μόνο νεότερους σπόρους, αλλά στη συνέχεια, για κάποιο λόγο, αποτυγχάνουν να πλάσουν αυτούς τους παλαιότερους σπόρους.

Αλλά τελευταία, γίνομαι καλύτερα για να ν‘ αιφνιφνιάω αυτούς τους παλιούς σπόρους. Στην πραγματικότητα, ηχογράφησα ένα σωρό βίντεο με μένα διαλογή σπόρων και παλιές ετικέτες φυτών πίσω στο 2020. Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, μπορεί να δεις μερικά από αυτά. Ζζζζζζζ

Μια άλλη κατηγορία σπόρων είναι Μακάρι να ήμουν ο τύπος κηπουρού που έσπειραν αυτούς τους τύπους σπόρων. Κάθε κηπουρός περνάει μια φάση όταν αγοράζει σπόρους για κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να αναπτυχθεί από σπόρους, για οποιονδήποτε λόγο. Κάποτε αγόρασα σπόρους hellebore και στη συνέχεια είδα στο πακέτο ότι μπορεί να πάρει μέχρι και 18 μήνες πριν βλαστήσουν. Εύχομαι…

Και φυσικά, υπάρχει μια τελευταία κατηγορία, Σπόροι με τους οποίο δεν ξέρω τι να κάνω, αλλά φαίνεται λάθος να τους πετάξω.. Αυτοί θα μπορούσαν να είναι παλιοί σπόροι, νέοι σπόροι, περίεργοι σπόροι, αλλά μοιραστείτε κοινό ότι όταν κοιτάξετε το πακέτο δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι πρέπει να κάνετε με αυτούς. Δεν σου το λένε τότε. Θα τα αφήσω στην άκρη στο σωρό τους και ίσως κάποια μέρα, θα μου μιλήσουν και θα μου πουν τι πρέπει να τα κάνω.

Ελπίζω να βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες καθώς κοιτάζετε τα δικά σας κουτιά, καλάθια και σωρούς πακέτων σπόρων.

Θα αναφέρω αργότερα πώς πήγε η οργάνωση μου και αν σκεφτώ νέες κατηγορίες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar