Προσοχή σε αυτές τις οικονομικές παγίδες όταν επιλέγετε ένα κολέγιο — Beating Broke

2
Προσοχή σε αυτές τις οικονομικές παγίδες όταν επιλέγετε ένα κολέγιο — Beating Broke

Οικονομικές παγίδες κατά την επιλογή ενός κολεγίου

Καθώς όλο και περισσότεροι μαθητές γυμνασίου αποφασίζουν να φοιτήσουν στο κολέγιο, ο αγώνας για την εύρεση του «τέλειου» κολεγίου ξεκινά συχνά ήδη από το δεύτερο έτος του μαθητή γυμνασίου, αν και πιο τυπικά στο πρώτο του έτος. Οι μαθητές μπορεί να λάβουν υπόψη την «αύξηση» ενός σχολείου και την κατάταξή του όταν επιλέγουν ένα κολέγιο, αλλά υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ως γονέας, είναι απαραίτητο να μπείτε στην αναζήτηση του παιδιού σας στο κολέγιο με μια δόση πραγματικότητας. Εξάλλου, η φοίτηση στο κολέγιο μπορεί να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Συμβουλέψτε το παιδί σας να προσέχει αυτές τις οικονομικές παγίδες όταν επιλέγει ένα κολέγιο.

Οικονομικές παγίδες κατά την επιλογή ενός κολεγίου

Το κολέγιο είναι ακριβό! Ακόμα κι αν το παιδί σας φοιτά σε τοπικό πανεπιστήμιο και ζει στην πανεπιστημιούπολη, η τιμή μπορεί να είναι 20.000 $ ετησίως ή περισσότερο. Για αυτού του είδους την επένδυση, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά αυτούς τους παράγοντες, οι οποίοι θα σας εξοικονομήσουν χρήματα και θα βοηθήσουν εσάς και το παιδί σας να επιλέξετε προσεκτικά το σωστό κολέγιο.

Το ποσοστό διατήρησης

Πόσοι φοιτητές που μπαίνουν ως πρωτοετείς επιστρέφουν για το δεύτερο έτος; Αυτό είναι το ποσοστό διατήρησης του κολεγίου. Κολέγια με υψηλά ποσοστά διατήρησης είναι πιθανό να κάνουν κάτι σωστό για τους μαθητές τους. Εάν το κολέγιο που εξετάζει το παιδί σας έχει χαμηλό ποσοστό διατήρησης, να ανησυχείτε.

Η μεταφορά σε διαφορετικό κολέγιο επειδή το παιδί σας είναι δυσαρεστημένο με αυτό που αρχικά επέλεξε μπορεί να είναι ακριβό. Μπορεί να μην μεταφερθούν όλες οι πιστωτικές μονάδες του παιδιού σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει περισσότερα για να ολοκληρώσει το πτυχίο της, κάτι που συνέβη σε μένα. Έφυγα από το αρχικό μου κολέγιο μετά από ένα εξάμηνο. Τελικά μου πήρε πέντε χρόνια για να αποφοιτήσω από το κολέγιο, εν μέρει λόγω του κολεγίου που επέλεξα αρχικά και του γεγονότος ότι ορισμένες μονάδες δεν μεταφέρθηκαν.

Το μέσο ποσοστό διατήρησης σε εθνικό επίπεδο είναι 78%. Εάν το κολέγιο που θέλει να παρακολουθήσει το παιδί σας είναι χαμηλότερο από αυτό, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε γιατί προτού στείλετε το παιδί σας.

Το ποσοστό αποφοίτησης

Πόσο πιθανό είναι οι νέοι φοιτητές να αποφοιτήσουν σε τέσσερα χρόνια; Αυτό είναι το ποσοστό αποφοίτησης. Δυστυχώς, το ποσοστό αποφοίτησης σε εθνικό επίπεδο είναι εκπληκτικά χαμηλό. «Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Στατιστικών, μόνο το 41% ​​των φοιτητών που φοιτούν για πρώτη φορά πλήρους φοίτησης κερδίζουν πτυχίο σε τέσσερα χρόνια και μόνο το 59% κερδίζουν πτυχίο σε έξι χρόνια» (CNBC).

Τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα χαμηλότερα ποσοστά αποφοίτησης;

Οικονομικές παγίδες κατά την επιλογή ενός κολεγίου

Πρώτον, ορισμένοι φοιτητές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους και δεν ολοκληρώνουν ποτέ τα πτυχία τους. Ο ξάδερφός μου παράτησε τη νομική σχολή μετά από ένα χρόνο και είχε δεκάδες χιλιάδες δολάρια χρέος για να το επιδείξει χωρίς το πτυχίο της Νομικής. Τελικά πήρε το μεταπτυχιακό του σε διαφορετικό πεδίο, αλλά η εξόφληση των δανείων της νομικής σχολής του πήρε χρόνια. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο.

Δεύτερον, εάν το παιδί σας αποφοιτήσει αλλά χρειάζεται πέντε ή έξι χρόνια για να το κάνει, το παιδί σας είναι σε καλύτερη θέση—έχει το πτυχίο του. Ωστόσο, έχετε τα χρήματα για να πληρώσετε για ένα ή δύο επιπλέον χρόνια στο κολέγιο; Οι περισσότερες οικογένειες περιμένουν ότι το παιδί τους θα αποφοιτήσει σε τέσσερα χρόνια και προϋπολογίζουν για αυτό. Όταν η αποφοίτηση διαρκεί περισσότερο, πολλές οικογένειες μένουν να λαμβάνουν επιπλέον δάνεια που δεν είχαν προγραμματίσει. Δυστυχώς, αυτό το σενάριο είναι εκπληκτικά κοινό καθώς τα περισσότερα σχολεία έχουν αρκετά χαμηλά επίπεδα ποσοστά αποφοίτησης τετραετίας.

Ορισμένες υποτροφίες δεν είναι ανανεώσιμες

Εάν το παιδί σας πληροί τις προϋποθέσεις για οικονομική βοήθεια, προειδοποιήστε ότι το κολέγιο μπορεί συνήθως να χειραγωγήσει το πακέτο οικονομικής βοήθειας του πρώτου έτους για να καταστήσει δυνατή τη φοίτηση στο σχολείο. Ωστόσο, συχνά το κάνουν αυτό βρίσκοντας υποτροφίες που προσφέρει το κολέγιο. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε είναι ότι ορισμένες από αυτές τις υποτροφίες δεν είναι ανανεώσιμες.

Ίσως για το πρώτο έτος του κολεγίου, οι γονείς πρέπει να πληρώσουν 7.000 $. Ωστόσο, για το δεύτερο έτος, μετά τη λήξη ορισμένων από αυτές τις εφάπαξ υποτροφίες, μπορεί να κοιτάτε έναν λογαριασμό 15.000 $ ετησίως. Μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά αν περιμένατε να πληρώνετε μόλις 7.000 $ το χρόνο; Αυτό μπορεί να είναι ένα σοκ για πολλούς γονείς.

Βεβαιωθείτε ότι όταν υπογράφετε τη συμφωνία οικονομικής βοήθειας γνωρίζετε ποιες υποτροφίες είναι ανανεώσιμες και ποιες εφάπαξ, ώστε να μην εκπλαγείτε την επόμενη χρονιά.

Η πληρωμή για το κολέγιο μπορεί να αυξήσει το εισόδημά σας

Μερικοί γονείς επιλέγουν να πληρώσουν για το κολέγιο βγάζοντας χρήματα από τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης τους. Όταν όμως το κάνουν αυτό, τα χρήματα που αποσύρουν μετρούν ως εισόδημα στην επόμενη φορολογική δήλωση που θα υποβάλουν. Στη συνέχεια, όταν το βλέπει αυτό το κολέγιο, βλέπουν ότι το εισόδημα των γονέων έχει αυξηθεί και η οικονομική βοήθεια μειώνεται περαιτέρω.

Στην ιδανική περίπτωση, έχετε έναν τρόπο να πληρώσετε για το κολέγιο που δεν θα αυξήσει το εισόδημά σας και θα μειώσει το ποσό της οικονομικής βοήθειας για την οποία πληροίτε τις προϋποθέσεις. Εάν πιστεύετε ότι το να βγάζετε χρήματα από το συνταξιοδοτικό σας ταμείο είναι ο μόνος τρόπος πληρωμής, σκεφτείτε να επιλέξετε άλλο κολέγιο. Ή, επιλέξτε να λάβετε δάνεια PLUS και είτε να τα επιστρέψετε παραδοσιακά είτε να τα επιστρέψετε με χρήματα από το συνταξιοδοτικό σας ταμείο μετά την αποφοίτηση του παιδιού σας. Στη συνέχεια, κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει την προσφορά οικονομικής βοήθειας.

Εξετάστε τα Έξοδα Διαβίωσης

Οικονομικές παγίδες κατά την επιλογή ενός κολεγίου

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την τιμή του κολεγίου, συνήθως εξετάζουν τα δίδακτρα και το δωμάτιο και τη διατροφή. Ωστόσο, το παιδί σας θα έχει πολλά περισσότερα έξοδα από αυτό. Λάβετε υπόψη τις ακόλουθες πρόσθετες δαπάνες που μπορεί να επιβαρύνουν οι μαθητές:

  • ταξίδι στο σπίτι για διακοπές,
  • ρούχα εάν το κλίμα στο σχολείο είναι διαφορετικό από το κλίμα στο σπίτι,
  • ψυχαγωγία,
  • φαγητό όταν η καφετέρια του κολεγίου είναι κλειστή,
  • αμοιβές αδελφότητας ή συγγένειας εάν δεσμεύονται,
  • πλυντήριο,
  • τέλη στάθμευσης,
  • καλοκαιρινή αποθήκευση για τα κολεγιακά έπιπλα και άλλα αγαθά όταν είναι σπίτι στις καλοκαιρινές διακοπές

Τελικές σκέψεις

Η επιλογή ενός κολεγίου μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν επηρεάζεται από την κομψή διαφήμιση του κολεγίου. Το πιο σημαντικό, λάβετε υπόψη τις πολλές οικονομικές παγίδες όταν επιλέγετε ένα κολέγιο. Ερευνήστε τα ποσοστά διατήρησης και αποφοίτησης του κολεγίου. Κατανοήστε το δικό σας πακέτο οικονομικής βοήθειας, ειδικά εάν οι υποτροφίες που λαμβάνει το παιδί σας είναι ανανεώσιμες ή εφάπαξ. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη και τα έξοδα διαβίωσης. Εάν λάβετε υπόψη όλες αυτές τις μεταβλητές, θα είστε πιο προετοιμασμένοι οικονομικά για το τι πρόκειται να συμβεί στα επόμενα τέσσερα (ή έξι!) χρόνια το παιδί σας θα είναι φοιτητής κολεγίου.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς βοηθάμε τον έφηβό μας να εξοικονομήσει χρήματα για το κολέγιο

Βοηθήστε τον φοιτητή σας προσθέτοντάς τον ως Εξουσιοδοτημένο χρήστη στην πιστωτική σας κάρτα

Συμβουλές διαχείρισης χρημάτων για τους φοιτητές και τους γονείς τους

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar