Προσωπική Οικονομική Βελτίωση με τον καρπό του πνεύματος

0
Προσωπική Οικονομική Βελτίωση με τον καρπό του πνεύματος

ΕγώΕίναι εύκολο να κρίνουμε τους άλλους από τις πράξεις τους, όπως κρίνουμε τον εαυτό μας από τις προθέσεις μας.

Η ανάπτυξη χαρακτήρων μπορεί να αποδειχθεί μια προκλητική και ανηφορική ανάβαση. Θέλουμε να πάμε καλά, αλλά μερικές φορές δυσκολευόμαστε να το κάνουμε.

Κάποιες μέρες ζούμε μια ζωή με νίκη και άλλες ντρεπόμαστε πολύ να κοιταχτούμε στον καθρέφτη!

Υπάρχουν μέρες που συνθλίβουμε τους οικονομικούς μας στόχους και άλλες μέρες που ο προϋπολογισμός μας καταρρέει και αηδιάζουμε. Ετσι είναι η ζωή.

Ευτυχώς μας δόθηκε ο καρπός του πνεύματος.

The Fruit Of The Spirit

Ο Θεός, με την απέραντη σοφία Του, τοποθέτησε στο πλευρό του καθενός από εμάς τους σπόρους εννέα χαρακτηριστικών που πρέπει να αναπτυχθούν.

Τα εννέα φρούτα είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, υπομονή, καλοσύνη, καλοσύνη, πίστη, πραότητα και αυτοέλεγχος.

Καθένα από αυτά, όπως θα ανακαλύψετε σύντομα, έχει ένα οικονομικό στοιχείο σε αυτά. Το χρήμα αγγίζει σχεδόν κάθε τομέα της ζωής μας και η χάρη του Θεού είναι αρκετά ωφέλιμη για να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούμε σύμφωνα με το θέλημά Του.

Νο 1 – Αγάπη

The Fruit Of The Spirit - Love

Οι μη Χριστιανοί έχουν δύο αγαπημένους στίχους που συχνά παραθέτουν: Ματθαίος 7:1 και Α‘ Τιμόθεο 6:10. Συχνά αυτοί οι στίχοι παρατίθενται εσφαλμένα ή βγαίνουν εντελώς εκτός πλαισίου.

Ο στίχος από τον Τιμόθεο Α‘ αναφέρεται συχνά ως „Τα χρήματα είναι η ρίζα κάθε κακού“. Αυτή η απόδοση του στίχου είναι εσφαλμένη.

Γιατί η αγάπη για τα χρήματα είναι η ρίζα κάθε είδους κακού. Μερικοί άνθρωποι, ανυπόμονοι για χρήματα, έχουν περιπλανηθεί από την πίστη και διαπέρασαν τον εαυτό τους με πολλές θλίψεις (Α‘ Τιμόθεο 6:10, NIV).

Υπάρχουν αρκετοί μοναδικοί ορισμοί για την αγάπη και συχνά αναμειγνύονται.

Θα μπορούσε κανείς να δηλώσει, „Λατρεύω την πίτσα!“ αλλά αυτό το είδος αγάπης είναι διαφορετικό από την αγάπη που θα είχε κανείς για ένα παιδί.

Ο Ιησούς μας πληροφόρησε ότι το να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας την καρδιά, την ψυχή, το μυαλό και τη δύναμή μας, ενώ αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας, ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε. Είναι ζωτικής σημασίας να κρατάμε την αγάπη στη σωστή της θέση.

Στην παραβολή του άδικου οικονόμου ο Ιησούς μας έδωσε εντολή να κάνουμε φίλους με χρήματα.

Τι σημαίνει ακόμη αυτό;

Στο πλαίσιο ολόκληρης αυτής της παραβολής, θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματά μας για να λεηλατήσουμε την κόλαση και να κατοικήσουμε τον παράδεισο. Εδώ είναι ένα μήνυμα που παρέδωσα πρόσφατα που το εξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες.

Κάντε φίλους με τα χρήματα αλλά μην τα αγαπάτε.

#2 – Χαρά

The Fruit Of The Spirit - Χαρά

Η χαρά δεν βασίζεται στις περιστάσεις ή τις καταστάσεις μας – αυτό θα ήταν ευτυχία. Ο Τζέιμς μας ενθάρρυνε να μετράμε όλη τη χαρά όταν πέφτουμε σε δοκιμαστικές καταστάσεις.

Μπορούμε να επιλέξουμε τη χαρά ή τη δυστυχία.

Είναι αδύνατο να αποφύγεις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Καθένας από εμάς θα αντιμετωπίσει μια κατάσταση που δοκιμάζει την πίστη μας και μερικές φορές τη λογική μας. Εκείνες τις στιγμές, μετρήστε το όλο χαρά. Ξέρω ότι είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά μπορεί να γίνει.

Ας φωνάζουν από χαρά και ας χαίρονται, που ευνοούν τη δίκαιη υπόθεση μου. και ας λένε συνεχώς: «Ας μεγαλύνει ο Κύριος που ευαρεστείται στην ευημερία του δούλου Του» (Ψαλμός 35:27, NKJV).

Είναι εντάξει να κερδίζεις στον πλούτο. Σύμφωνα με τον Ψαλμό 35:27, ο Θεός το ευχαριστιέται! Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορούσαμε να φωνάξουμε από χαρά λίγο περισσότερο.

#3 – Ειρήνη

The Fruit Of The Spirit - Ειρήνη

Οι καυγάδες για τα χρήματα είναι μια από τις κύριες αιτίες συζυγικών τριβών και τελικά διαζυγίου.

Ξέρω ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν άσχημα όταν ένα ζευγάρι τσακώνεται για χρήματα. Οι εγωισμοί μελανιάζονται, οι αδυναμίες αποκαλύπτονται, τα όνειρα γκρεμίζονται και η ελπίδα αναβάλλεται.

Η ειρήνη, όπως αναφέρεται στον καρπό του πνεύματος, είναι η απουσία ή το τέλος της διαμάχης. Είναι μια κατάσταση αδιατάρακτης και αδιατάρακτης ευημερίας. Δεν ακούγεται άνετο και άνετο;

Ας κυριαρχήσει στις καρδιές σας η ειρήνη του Χριστού, αφού ως μέλη ενός σώματος κληθήκατε σε ειρήνη. Και να είστε ευγνώμονες (Κολοσσαείς 3:15, NIV)

Ακούγεται σαν να έχουμε ένα ρόλο να παίξουμε. Στο χέρι μας είναι να αφήσουμε την ειρήνη να κυριαρχήσει στις καρδιές μας.

Ναι, είναι πολύ πιο εύκολο να ξεσπάσεις θυμό, αλλά αυτό δεν είναι ειρηνικό. Η πεσμένη φύση μας θέλει να ρίχνει ευθύνες, να δείχνει με το δάχτυλο και να κάνει σαρωτικές κατηγορίες. Αυτές οι συμπεριφορές δεν παράγουν ειρήνη.

Να είσαι ευγνώμων. Ο προϋπολογισμός είναι δύσκολος και μερικές φορές υπάρχουν περισσότεροι μήνες παρά χρήματα. Όλοι έχουμε ακόμα λόγους να είμαστε ευγνώμονες.

Έχω συνειδητοποιήσει ότι συχνά σκέφτομαι πράγματα που δεν έχω παρά τις αμέτρητες ευλογίες που έχω. Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι που ευχαρίστως θα ανταλλάσσουν τα προβλήματά τους με τα δικά μου. Όταν ο προϋπολογισμός είναι δύσκολος, αφιερώστε λίγο χρόνο για να είστε πραγματικά ευγνώμονες για όσα έχει ήδη κάνει ο Θεός.

Αφήστε την ειρήνη του Θεού να κυριαρχήσει στην καρδιά και την οικογένειά σας.

#4 – Υπομονή

The Fruit Of The Spirit - Υπομονή

Περίμενα να το παρακάμψεις αυτό. Σε λίγους αρέσει να μιλάνε για υπομονή. Επιπλέον, πολλοί Χριστιανοί είναι δεισιδαίμονες σχετικά με αυτό. Είναι πεπεισμένοι ότι αν το αναφέρουν, θα τους συμβούν κάθε λογής τρελές. Δεν είναι αλήθεια. Ναι, πρέπει να νικήσουμε αλλά ο Θεός δεν είναι δεσποτικός δικτάτορας.

Πριν προχωρήσουμε βαθύτερα, ένας ορισμός της υπομονής θα ήταν χρήσιμος. Δεν έχει ηλιόλουστη διάθεση περιμένοντας στο DMV για μισή μέρα. Είναι πολύ περισσότερο από αυτό.

Η υπομονή είναι η ιδιότητα που δεν υποκύπτει στις περιστάσεις και δεν υποκύπτει σε δοκιμασία. Ένα άτομο που λειτουργεί με υπομονή είναι σταθερά σταθερό.

Αδέρφια μου, να μετράτε χαρά όταν πέσετε σε διάφορες δοκιμασίες, γνωρίζοντας ότι η δοκιμή της πίστης σας παράγει υπομονή. Αλλά αφήστε την υπομονή να έχει το τέλειο έργο της, για να είστε τέλειοι και ολοκληρωμένοι, χωρίς να σας λείπει τίποτα (Ιακώβου 1:2-4, NKJV).

Τα άσχημα πράγματα, τα προκλητικά πράγματα και οι δύσκολες συνθήκες θα σας βρουν. Μπορείς να τρέξεις αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς. Όταν χτυπήσουν αυτές οι συνθήκες, ήρθε η ώρα να προσαρμόσουμε την προοπτική μας.

Το κλάμα για το πόσο άδικη είναι η ζωή δεν θα λύσει το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να παραταθεί.

Όταν συμβαίνουν αυτές οι δοκιμές, μετρήστε το ή σκεφτείτε το με χαρά. Γιατί; Ο Θεός εξακολουθεί να εργάζεται μέσα μας τόσο για να θέλει όσο και να κάνει κατά την ευχαρίστησή Του. Δεν μας έχει παραιτηθεί. Μας δουλεύει ακόμα! (Αυτά είναι πραγματικά καλά νέα!)

Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Είμαι σε μια εποχή της ζωής που φαίνεται ότι έχω το άγγιγμα κατά του Μίδα. Νιώθω σαν τον Άντι μέσα Το γραφείο όταν ο Μάικλ του έδωσε όλους τους μεγαλύτερους λογαριασμούς ως δώρο. «Θα τους χάσω όλους!».

Ωστόσο, όταν πέφτω σε αυτές τις δοκιμασίες, ξέρω ότι ο Θεός εργάζεται μέσα μου. Η υπομονή αναπτύσσεται και ο Θεός θα την ανταμείψει.

#5 – Καλοσύνη

The Fruit Of The Spirit - Καλοσύνη

Η καλοσύνη, δυστυχώς, δεν έχει την ίδια βαρύτητα με κάποιους άλλους καρπούς του πνεύματος. Ίσως παρεξηγηθεί. Ας ελπίσουμε ότι μετά από σήμερα θα έχετε μια νέα εκτίμηση για τον λωτό του καρπού του πνεύματος που είναι γνωστός ως καλοσύνη.

Ο καρπός της καλοσύνης είναι να έχεις την αβλαβή περιστερά χωρίς τη σοφία του φιδιού. Το μοιάζω με αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν θέλεις να είσαι γενναιόδωρος, αλλά προτού ο εγκέφαλός σου κλωτσήσει και σε αποτρέψει. Θέλεις απλά να είσαι ευλογία.

Είναι επίσης η μελοποίηση του χαρακτήρα μας. Καθώς μεγαλώνουμε, είμαστε συχνά λιγότερο ανταγωνιστικοί και πιο ικανοί να προσφέρουμε σε ένα άτομο το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Γενικά είμαστε πιο ευγενικοί αφού επιζήσουμε από αυτό το πράγμα που λέγεται ζωή.

# 6 – Καλοσύνη

The Fruit Of The Spirit - Goodness

Η καλοσύνη είναι ο χαρακτήρας που ενεργοποιείται και εκφράζεται στην πράξη. Είναι η επιθυμία να ΚΑΝΕΙΣ κάτι. Η καλοσύνη παρέχει την ιδέα να είναι ευλογία και η καλοσύνη κάνει το σχέδιο πράξη.

Το να κερδίζεις χρήματα είναι φοβερό, αλλά όλοι τελικά συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στη ζωή από το να συλλέγεις άλλο ένα δολάριο. Κάποιοι επιθυμούν να αλλάξουν το οικονομικό, οικογενειακό τους δέντρο.

Άλλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν πόρους για να ξεκινήσουν μια υποτροφία ή να ταΐσουν παιδιά ή για να ιδρύσουν ένα νοσοκομείο.

Η καλοσύνη ενεργοποιεί την καλοσύνη μας και κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν.

#7 – Πιστότητα

The Fruit Of The Spirit - Faithfulness

Δυστυχώς, η πίστη δεν είναι η λέξη που θα επέλεγα όταν συζητούσα τις χρηματικές συνήθειες των περισσότερων ανθρώπων.

Σχεδόν το 80% των Αμερικανών ζουν από μισθό σε μισθό. Σχεδόν το 40% των Αμερικανών δεν μπορούσε να καλύψει μια έκτακτη ανάγκη 400 $ με μετρητά.

Ωστόσο, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι έχουν πολυτέλειες που οι άνθρωποι μόλις πριν από είκοσι χρόνια δεν απολάμβαναν.

Η μέση πληρωμή αυτοκινήτου είναι τώρα πάνω από 550 $ ανά μήνα. Τα δάνεια αυτοκινήτου είναι εύκολο να ληφθούν. Ξέρω πολλούς εικοσάχρονους + ετών που οδηγούν αυτοκίνητα που είναι καινούργια – και έχουν την πληρωμή για να το αποδείξουν. Έχουν μικρό προαιρετικό εισόδημα όσο μεγάλο μέρος του ξοδεύτηκε πριν το κερδίσουν.

Επιπλέον, απαιτείται στους οικονόμους να βρεθεί κάποιος πιστός (Α Κορινθίους 4:2, NKJV).

Η οικονομική πίστη δεν είναι μια απλή πρόταση. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Παύλος είναι αρκετά δυνατή. Απαιτείται πίστη.

# 8 – Ευγένεια

The Fruit Of The Spirit - Gentleness

Η ευγένεια παίρνει ένα κακό ραπ όπως και η καλοσύνη.

Σε ορισμένες μεταφράσεις η λέξη πραότητα χρησιμοποιείται αντί για πραότητα. Ναι, όχι πολύ καλύτερα. Ωστόσο και οι δύο λέξεις είναι ισχυρές!

Μας λένε ότι ο Μωυσής ήταν πράος. Ο Μωυσής μπήκε στο παλάτι του Φαραώ και τον κυνήγησε! Διαβάζουμε στους Ψαλμούς και στην Επί του Όρους Ομιλία ότι οι πράοι θα κληρονομήσουν τη γη. Όχι πολύ άθλια.

Ο Ιησούς περιέγραψε τον εαυτό Του ως ευγενικό. Απαλό δεν σημαίνει μαλακό. Ένα ευγενικό άτομο δεν είναι ένα σπρώξιμο.

Αυτός που έχει αναπτύξει πλήρως τον καρπό της ευγένειας είναι ισχυρός και έχει πλήρη επίγνωση της δύναμης. Ο Ιησούς μπήκε στην Ιερουσαλήμ πάνω στο πουλάρι ενός γαϊδάρου – ταπεινός και ευγενικός. Είχε πλήρη επίγνωση του ποιος ήταν και της δύναμης που είχε στη διάθεσή Του. Στη διάθεσή Του, ήταν λεγεώνες αγγέλων που θα μπορούσαν να είχαν αφανίσει την ανθρωπότητα. Επέλεξε τη διαδρομή της ευγένειας.

Δεν υπάρχει λόγος να καυχιόμαστε για χρήματα ή πλούτη. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τον πλούτο ως όπλο ενάντια στους άλλους.

Το να εξυψώνουμε τον εαυτό μας με βάση την οικονομική βαθμολογία είναι κακή φόρμα και αρκετά κολλητική. Παραμείνετε ταπεινοί. Απλώς διαχειριζόμαστε τους πόρους του Θεού. Σου το εμπιστεύεται. Τρέξτε το όπως θα το έτρεχε – απαλά.

Γιατί ποιος σε κάνει να διαφέρεις από τον άλλον; Και τι έχεις που δεν έλαβες; Τώρα αν όντως το έλαβες, γιατί καυχιέσαι σαν να μην το είχες λάβει; – Α’ Κορινθίους 4:7

#9 – Αυτοέλεγχος

The Fruit Of The Spirit - Αυτοέλεγχος

Πιστεύω ακράδαντα στη ζωή χωρίς χρέη. Η Βίβλος δεν αναφέρει ποτέ το χρέος με θετικό τρόπο. Ο δανειολήπτης είναι σκλάβος του δανειστή.

Το να ζεις μια ζωή χωρίς χρέη μπορεί να είναι δύσκολο γιατί το χρέος είναι μια πανταχού παρούσα μέθοδος χρηματοδότησης ενός τρόπου ζωής που δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά. Η πρόθυμη είσοδος σε χρέη (δουλεία) θα μπορούσε να θεωρηθεί ως δυσαρέσκεια με την προμήθεια του Θεού.

Αισθανόμαστε ότι αξίζουμε ευρωπαϊκές διακοπές, αλλά τα μετρητά δεν είναι διαθέσιμα. Το τραγούδι σειρήνας των Visa και MasterCard μπορεί να είναι σαγηνευτικό. Πριν το καταλάβουμε, χρεώνουμε καφέ και κρουασάν σε ένα μπιστρό στο Καρτιέ Λατέν του Παρισιού.

Ο αυτοέλεγχος είναι ο καρπός του πνεύματος που μας απαιτεί να σηκώσουμε τα μανίκια. Αυτό είναι που απαιτεί πειθαρχία. Ο Ιησούς είπε ότι αν θέλαμε να γίνουμε μαθητής Του θα χρειαζόταν να αρνούμαστε τον εαυτό μας καθημερινά. Ανετα? Οχι. Αξίζει? Ναί.

συμπέρασμα

Δώρα του Πνεύματος δίνονται αλλά ο καρπός του πνεύματος πρέπει να αναπτυχθεί.

Αν σκάψουμε βαθιά, θα μπορούσαμε να γίνουμε μάρτυρες δραματικών οικονομικών αποτελεσμάτων απλά αναπτύσσοντας τον καρπό του πνεύματος στη ζωή μας. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μέσα στον καθένα μας.

Ας φροντίσουμε να ανθίσουν.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar