Πόσες πιπεριές ανά φυτό: Αυτό κάνουν οι επαγγελματίες

0
Πόσες πιπεριές ανά φυτό: Αυτό κάνουν οι επαγγελματίες

Οι περισσότεροι κηπουροί θέλουν να μάθουν πόσες πιπεριές μπορούν να καλλιεργήσουν ανά φυτό, ώστε να μπορούν να προσδιορίσουν εάν τα φυτά τους παράγουν αρκετά. Οι πιπεριές είναι ένα νόστιμο λαχανικό που μπορεί να σερβιριστεί με σχεδόν οποιοδήποτε γεύμα, και το καλύτερο είναι ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να τις καλλιεργήσουν στις δικές τους αυλές, εύκολα και απλά, είτε σε κήπο είτε σε δοχεία.

Πόσες πιπεριές ανά φυτό

Κατά μέσο όρο, τα φυτά πιπεριάς παράγουν 5 – 10 πιπεριές κατά μέσο όρο. Αυτή είναι η τυπική παραγωγή για φυτά πιπεριάς. Ωστόσο, ανάλογα με τον τύπο, το φυτό μπορεί να δώσει ελαφρώς περισσότερα ή λιγότερα λαχανικά.

Πόσες πιπεριές ανά φυτό μπορούν να αναπτυχθούν;

Το μέγεθος του φυτού της πιπεριάς είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για τον καθορισμό του πόσες πιπεριές θα πρέπει να περιμένετε από ένα φυτό. Το μέγεθος ενός φυτού πιπεριάς εξαρτάται από το πόσο χρόνο είχε αυτό το φυτό για βλαστική ανάπτυξη πριν καρποφορήσει. Ένα μόνο φυτό μπορεί να αποδώσει από 5 έως 10 πιπεριές.

Τα φυτά της πιπεριάς καλλιεργούνται σε θερμοκήπια και συνήθως έχουν μεγαλύτερη καλλιεργητική περίοδο από αυτά που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους. Είναι κομμένα και εκπαιδευμένα με σπάγκους, και συχνά καλλιεργούνται με κύριους μίσχους που θα φτάσουν σε ύψος περισσότερο από δέκα πόδια.

Περίπου 12 πιπεριές κάθε φυτό παράγονται από αυτά τα φυτά πιπεριάς.

Η έλλειψη χρόνου ανάπτυξης είναι ο κύριος λόγος για τις χαμηλές αποδόσεις πιπεριάς. Ένα φυτό πιπεριάς που φυτεύεται έξω και έχει μόνο 3-4 μήνες για να αναπτυχθεί και να καρποφορήσει είναι πιθανό να αυξηθεί σε μόνο 1,5’x1,5′ και να αποδώσει μόνο λίγες πιπεριές.

Πώς να πάρετε τις μέγιστες πιπεριές από τα φυτά σας;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε και να κάνετε εάν θέλετε να πάρετε τις περισσότερες πιπεριές από το φυτό σας, γι‘ αυτό κάντε κάποια έρευνα για το πώς να αποκτήσετε τη μέγιστη απόδοση από το φυτό πιπεριάς σας.

  • Παρέχετε επαρκές ηλιακό φως

Απαιτούνται τουλάχιστον 6 ώρες ηλιοφάνειας κάθε μέρα για να ευδοκιμήσει το φυτό σας πιπεριάς. Βεβαιωθείτε ότι είστε σε πλήρη ηλιοφάνεια, όχι μισό ήλιο.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πιπεριά σας λαμβάνει επαρκές έδαφος. Πρέπει να είναι γόνιμο και να στραγγίζει καλά. Αν αφήσετε το νερό να καθίσει στο κρεβάτι ή το δοχείο θα προκαλέσει την αποσύνθεση του φυτού.

Εάν φυτεύετε το φυτό σας σε γλάστρα, βεβαιωθείτε ότι έχει βάθος τουλάχιστον 10 ίντσες για να επιτρέψετε στις ρίζες να αναπτυχθούν αρκετά βαθιά ώστε το φυτό να ευδοκιμήσει.

Οι πιπεριές προτιμούν ένα ζεστό κλίμα. Δεδομένου ότι το φυτό προσπαθεί να διατηρήσει ενέργεια για να επιβιώσει στο κρύο, δεν θα είναι σε θέση να παράγει καλή απόδοση. Επιπλέον, η υπερβολική ζέστη προκαλεί την πτώση των ανθοφοριών πριν από την παραγωγή των καρπών. Η θερμοκρασία για το φυτό δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 50 βαθμούς Φαρενάιτ και δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 90 βαθμούς Φαρενάιτ.

Εάν το φυτό σας πιπεριάς δεν παίρνει αρκετό νερό, θα παράγει αδύναμα άνθη με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. Μπορεί να μην πεθάνουν όλα, αλλά η σοδειά που αποδίδουν είναι κακής ποιότητας ή το φυτό μπορεί να μείνει εντελώς αδρανές. Για να διατηρήσετε τα φυτά σας ζωηρά και υγιή, ποτίστε τα τουλάχιστον μια ίντσα την εβδομάδα.

Για να αναπτυχθούν πολλά φρούτα, το φυτό χρειάζεται τη σωστή διατροφή. Το πολύ άζωτο κάνει το φυτό να αναπτύξει μεγάλο αριθμό φύλλων αλλά λίγους καρπούς. Τα επίπεδα καλίου και φωσφόρου στο έδαφος σας πρέπει να είναι υψηλά. Προσθέστε μια κουταλιά λίπασμα κατά τη φύτευση και άλλη μια όταν το φυτό αρχίσει να ανθίζει για να φτάσει το χώμα σας σε αυτά τα θρεπτικά επίπεδα.

συμπέρασμα

Μπορείτε να εκτελέσετε όλα τα παραπάνω τώρα που ξέρουμε πώς να καλλιεργούμε πολλές πιπεριές ανά φυτό και να απολαμβάνουμε μια πλούσια σοδειά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar