Πόσο ζυγίζει μια αυλή με σάπες (με τραπέζια)

16
Πόσο ζυγίζει μια αυλή με σάπες (με τραπέζια)

Λοιπόν, είσαι έτοιμος να μουδιάσες τα κρεβάτια σου στον κήπο; Τέλεια ιδέα! Το σάπισμα είναι ένα από τα βασικά βήματα για τη διατήρηση ενός υγιούς κήπου. Όχι μόνο βοηθά στην καταστολή των ινίων και στη διατήρηση της υγρασίας, αλλά παρέχει επίσης θρεπτικά συστατικά για τα φυτά σας.

Πόσο ζυγίζει μια αυλή με σάτσα; Εξαρτάται πραγματικά από τον τύπο της σάτσας που χρησιμοποιείτε. Αλλά μπορείτε να περιμένετε περίπου 550 λίβρες ανά κυβικό μέτρο. Το βάρος της σάπωσης θα ποικίλει ανάλογα με την περιεκτικότητα σε υγρασία μέσα σε αυτό.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας παρέχουμε την απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και πολλά άλλα. Ας ξεκινήσουμε.

Πόσο ζυγίζει μια αυλή με σάπες;

Η σάπισμα εφαρμόζει ένα στρώμα κάλυψης στην επιφάνεια του εδάφους. Αυτό το στρώμα βοηθά στον έλεγχο των ιχθυών, την κατακράτηση υγρασίας και τη γονιμοποίηση. Το Mulch είναι διαθέσιμο σε πολλές μορφές, όπως οργανικά υλικά όπως κομπόστ και σάπτσες φλοιού ή ανόργανα υλικά όπως πέτρινα τσιπ και χαλίκια.

Το βάρος της σάτσας εξαρτάται από το σάπων υλικό και αν είναι ξηρό ή υγρό. Για παράδειγμα, η ξηρή σάπτσα μπορεί να ζυγίζει μόλις 400 λίβρες, ενώ η υγρή σάτσα μπορεί να ζυγίζει έως και 1.000 λίβρες ανά κυβικό μέτρο.

Εδώ είναι μια περίληψη των ναυπηγείων της σάτσας ζυγίζουν:

Υλικό σάπωνας Βάρος σάπωνας (σε κυβική αυλή)
Ξύλινο σάπτσωνα 550 λίβρες
Λαστιχένιο σάπτσ 1.200 λίβρες
Σάπτσα από άχυρο 1.400 λίβρες
Σάπωνας κομποστοποίησης 1.200 λίβρες
Βράχος ποταμών 1.350 λίβρες
Μάρκες μαρμάρου 650 λίβρες
Βράχος λάβας 520 λίβρες
κορίτσι χρυσαλλώντας σάπισμα

Πώς υπολογίζεις πόση σάπτσα χρειάζεσαι;

Υπάρχουν πολλά προϊόντα και οργανικά υλικά για να διαλέξετε, καθιστώντας δύσκολο να γνωρίζετε πόση σάπτσα χρειάζεστε. Εδώ είναι τα βήματα για να υπολογίσετε πόση σάπτσα χρειάζεστε για οποιοδήποτε κήπο μεγέθους.

  1. Υπολογίστε την έκταση της αυλής ή του κήπου σας (σε τετραγωνικά πόδια).
  2. Πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό με το βάθος της σάπωσης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (συνήθως 3-4 ίντσες).
  3. Η απάντηση είναι ο αριθμός των κυβικών μέτρων σάτσας που θα χρειαστείτε.
  4. Διαιρέστε αυτόν τον αριθμό με 27 (ο αριθμός των κυβικών ποδιών σε ένα ναυπηγείο). Αυτό θα σας πει πόσες σακούλες σάτσα χρειάζεστε.

Τα παραπάνω βήματα σας δίνουν έναν απλό τρόπο για να υπολογίσετε την σάπτσα που χρειάζεστε στην αυλή σας. Ωστόσο, πολλοί παράγοντες, όπως ο τύπος υλικού σάπτσων και το πόσο βαθιά θέλετε το οργανικό στρώμα σάτσας, παίζουν σε αυτά τα βήματα.

Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσες ίντσες υγρασίας θέλετε να διατηρήσει το έδαφός σας και πόσο γρήγορα θέλετε να αποσυντεθεί.

Συνήθως, για κάθε τετραγωνικό πόδι του κήπου που θέλετε να καλύψετε, θα χρειαστείτε 1/4 κυβικά πόδια σάπωνα. Μια κυβική αυλή 1 κυβικού μέτρου θα καλύψει περίπου 103 τετραγωνικά πόδια περιοχής.

Μπορείτε να υπολογίσετε τον αριθμό των τσαντών που θα χρειαστείτε ανάλογα με την περιοχή τετραγωνικών ποδιών που θέλετε να καλύψετε. Για παράδειγμα, θα χρειαστείτε μια τσάντα τεσσάρων κυβικών μέτρων για να καλύψετε μια περιοχή γκαζόν 412 τετραγωνικών ποδιών με σάπτσων.

Πόσο ζυγίζει μια σακούλα με σάπες;

Το βάρος μιας σακούλας σάτσας εξαρτάται από τον τύπο σάτσας από τον οποίο είναι κατασκευασμένος. Για παράδειγμα, μια τσάντα με κομμάτια ξύλου θα ζυγίζει περισσότερο από τα λιπασματοποίηση των απορριμμάτων αυλής, επειδή τα τσιπ ξύλου είναι πυκνότερα από τα απόβλητα ναυπηγείων.

Μια τσάντα σάπωνα μπορεί να ζυγίζει οπουδήποτε μεταξύ 50 λίβρες και 90 λίβρες. Η ποσότητα του χύδην υλικού σε κάθε σακούλα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της σάτσας και τη σύνθεσή της.

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες σακούλες κήπου και τοπίου ζυγίζουν περίπου 50 λίβρες. Ωστόσο, τα πιο χονδροειδή υλικά όπως τα τσιπ ξύλου ή ο φλοιός μπορεί να ζυγίζουν μέχρι και 90 λίβρες ανά τσάντα.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα κυβικό μέτρο χύμα σάπωνα που ζυγίζει 550 λίβρες και κάποια συγκεκριμένη σάπα θα ζυγίζει 400-800 λίβρες. Τις περισσότερες φορές, τα κέντρα κήπου πωλούν αυτές τις σακούλες σε κυβικά μέτρα αντί για τσάντες. Έτσι, αν δεν θέλετε να σέρνετε γύρω από ένα βαρύ φορτίο, έχετε την επιλογή να αγοράσετε σάπτσων από την αυλή αντ ‚αυτού.

Για επαγγελματίες τοποποιούς ή αν πρέπει να καλύψετε μεγάλες αυλές, μπορείτε επίσης να αγοράσετε σάπια χύμα που έρχεται σε παλέτες. Κάθε παλέτα μπορεί να περιέχει οπουδήποτε από 50 έως 70 σακούλες σάτσας που μπορεί να ζυγίζουν οπουδήποτε μέχρι 5.000 λίβρες.

σάπισμα της αυλής

Πόσο ζυγίζουν 2 κυβικά πόδια σάπωνα;

Ένα 2 κυβικά πόδια σάτσας ζυγίζει περίπου 30 λίβρες για ημι-ξηρό ξύλο. Ενώ, αν χρησιμοποιείτε ένα άχυρο σάπτσα, θα ζυγίζει περίπου 50 λίβρες για μια τσάντα 2 κυβικών ποδιών.

Η πιο δημοφιλής σάπια που μπορείτε να αγοράσετε στα περισσότερα κέντρα κήπων είναι τα τσιπ ξύλου, το τεμαχισμένο σκληρό ξύλο, το άχυρο πεύκου, η αράχνη καλαμποκιού, τα βρύα τύρφης, τα κύτους κόκκων κακάο και η διαφορετική πέτρινη σάπια.

Εδώ είναι μια σταθμισμένη περίληψη του σάπτσου σε μια τσάντα 2 κυβικών ποδιών.

Τύπος σάιχλου Βάρος (τσάντα 2 κυβικών ποδιών)
Ξύλινο Σάιμπ 30 λίβρες
Άχυρο Σάουθς 50 λίβρες
Λαστιχένιο σάπτσ 90 λίβρες
Σάπωνας πέτρας ποταμών 200 λίβρες
Σάτσα βράχου λάβας 80 λίβρες
Σάτσα βράχου αυγών 190 λίβρες
Μάρμαρα τσιπ σάπτσων 220 λίβρες

Πόσα κυβικά πόδια είναι σε μια αυλή με σάτσα;

Υπάρχουν 27 κυβικά πόδια σε μια αυλή με σάτσα. Ένα τυπικό οικιστικό έργο απαιτεί 1 μέτρο ξύλου. Αποκλείει κάθε χώρο μεταξύ σανίδων ή κενών στα τοιχώματα συγκράτησης όπου το έδαφος μπορεί να δει παρακάτω.

Επίσης, δεν λαμβάνει υπόψη άλλα εμπόδια, όπως πλάκες σκυροδέματος ή άλλα εμπόδια, τα οποία επηρεάζουν το πόσο μπορείτε να εφαρμόσετε σε κάθε τετραγωνικό υλικό.

Τα περισσότερα κέντρα κήπου πωλούν σάπμπα σε 2 κυβικές σακούλες ποδιών, πράγμα που σημαίνει ότι για κάθε αυλή χώρου γκαζόν, θα χρειαστείτε περίπου 14 τσάντες. Αυτό θα είναι αρκετό για να καλύψει την περιοχή των 150 τετραγωνικών ποδιών με 2 ίντσες στρώσεων.

Πόσο κοστίζει μια αυλή με σάπες;

Η τιμή του σάιδα ποικίλλει ανάλογα με το υλικό, την υφή και την ποιότητα. Τα τσιπ ξύλου είναι συνήθως διαθέσιμα χύμα από μια εταιρεία αφαίρεσης δέντρων και κοστίζουν περίπου $ 15 – $ 25 ανά αυλή.

Η τεμαχισμένη σάπια φλούδα είναι πιο ακριβή σε περίπου $$45-$ 90 ανά ναυπηγείο. Μπορείτε να βρείτε πευκοβελόνες για μόλις $ 2 / λιβρών, η οποία είναι μια πολύ φθηνότερη επιλογή αν έχετε πολύ χώρο για αυτόν τον τύπο σάπωνα.

Η παραπάνω τιμή είναι μόνο για υλικό και η εφαρμογή μπορεί να κοστίσει επιπλέον 20 $ ή περισσότερο ανά ναυπηγείο. Μια αυλή σάπα καλύπτει περίπου 108 τετραγωνικά πόδια σε βάθος 3 ιντσών.

Μπορείτε να αγοράσετε σάπισμα από την τσάντα για μια μικρή αυλή, η οποία συνήθως έρχεται σε δύο κυβικά πόδια τσάντες και κοστίζει περίπου $ 3 – $ 6 ανά τσάντα.

Εάν χρειάζεστε ένα μαζικό φορτίο σάπιας για να παραδοθεί, οι περισσότερες εταιρείες εξωραϊσμού και καταστήματα κήπων παρέχουν υπηρεσίες παράδοσης που μπορεί να κοστίζουν οπουδήποτε από $ 30 έως $ 55 ανά τέλος βάρους ναυπηγείου συν ένα τέλος μεταφοράς από $ 60 έως $ 120.

Πόσα κυβικά μέτρα σάπια θα κρατήσει ένα φορτηγάκι;

Ένα φορτηγό ενός τόνου θα χωρέσει μέχρι 3 κυβικά μέτρα σάπια. Αν θέλετε να καλύψετε μια μεγαλύτερη περιοχή με σάπια, μπορείτε να νοικιάσετε ένα φορτηγό και να το φορτώσετε με σάπια μέχρι να γεμίσει.

Ένα φορτηγό απόρριψης μπορεί να κρατήσει αρκετά μέτρα σάπια ταυτόχρονα, γεγονός που θα σας επιτρέψει να καλύψετε το γκαζόν σας πιο γρήγορα. Ωστόσο, προσέξτε να μην υπερφορτώσετε το κατάλυμά σας.

Εδώ είναι μερικά μοντέλα φορτηγών και η ποσότητα του κυβικού ναυπηγείου που μπορούν να μεταφέρουν.

Φορτηγό Ικανότητα σάπων
Μικρό φορτηγό (Τακόμα, Σύνορα, Δασοφύλακας) 1 κυβικό μέτρο
Μεσαίου μεγέθους φορτηγό (F-150, RAM, GMC) 2.2 κυβικό ναυπηγείο
Μεγάλο φορτηγό (F-250, GM) 2.5 – 3 κυβικά μέτρα
Βαρέων καθηκόντων φορτηγό (F-350) 3 κυβικά μέτρα ή περισσότερο
Ρυμουλκούμενα Μέχρι 2 κυβικά μέτρα

Συμπέρασμα

Το σάπισμα είναι ένα από τα βασικά βήματα για τη διατήρηση ενός υγιούς κρεβατιού κήπου. Όχι μόνο βοηθά στην καταστολή των ινίων και στη διατήρηση της υγρασίας, αλλά αυξάνει επίσης τον αριθμό των οργανικών υλικών στο έδαφός σας που βοηθούν στη φυσική διάσπαση των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων.

Το μέσο βάρος της σάπωσης είναι περίπου 550 λίβρες ανά ναυπηγείο. Είναι σημαντικό να βρείτε τον σωστό τύπο για τη χρήση σας και να τον αποθηκεύσετε σωστά για να αποφύγετε να μουχλιαστείτε ή να διασκορπιστείτε.

βάρος σάπων σε μια αυλή

Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar