Πόσο καιρό πρέπει να κάνετε διαλογισμό για να δείτε αποτελέσματα;

Πόσο καιρό πρέπει να κάνετε διαλογισμό για να δείτε αποτελέσματα;

März 16, 2022 0 Von admin

Οι άνθρωποι που προσεγγίζουν τον διαλογισμό ως προσωρινή θεραπεία σύντομα ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει όριο στο πόσο καιρό θα πρέπει να διαλογιστείτε για να δείτε αποτελέσματα. Αυτό ισχύει για πόσους μήνες ή χρόνια πρέπει να κάνετε διαλογισμό και πόσο χρόνο να κάνετε διαλογισμό ανά συνεδρία.

Ο λόγος είναι διπλός. Κάθε άτομο έχει διαφορετικές δυνατότητες, προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει και άλλα πράγματα να κάνει στην καθημερινή του ζωή.

Και οι δύο αυτοί λόγοι επηρεάζουν τον καθημερινό χρόνο που έχει ο καθένας. Το καλό είναι ότι ο διαλογισμός δίνει αποτελέσματα κάθε φορά που τον κάνεις. Ακόμη και μικρές στιγμές γαλήνης (λίγα δευτερόλεπτα) μπορούν να συμβούν και να σας δείξουν τη δυνατότητα εφαρμογής του διαλογισμού συχνά. Όταν σταματήσετε την εξάσκηση, μπορείτε να δείτε πολλές διαφορές και μειονεκτήματα.

Πόσο καιρό πρέπει να κάνετε διαλογισμό για να δείτε αποτελέσματα;

Η γενική αρχή είναι να ξεκινήσετε με τον χρόνο που αισθάνεστε άνετα και να προχωρήσετε ανάλογα. Τελικά, η πρακτική θα σας οδηγήσει στο διαλογισμό για πιο εκτεταμένες περιόδους. Ακόμη και ένας 10λεπτος διαλογισμός έχει αποτελέσματα.

Μην απογοητεύεστε. Δεν έχει καμία πρακτική αξία αφού δεν έχει νόημα να συγκρίνεις την πρακτική σου με την πρακτική κάποιου άλλου. Δεν είναι κανενός είδους διαγωνισμός αλλά μια εσωτερική διαδικασία. Είναι μόνο για εσάς. Πάρτε, λοιπόν, τον χρόνο που χρειάζεστε.

Τι Λέει η Επιστήμη

Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν τα οφέλη του διαλογισμού, ακόμη και για σύντομες αλλά σταθερές περιόδους, και το πολυάριθμα οφέλη. Ακόμη και οι σύγχρονες εφαρμογές διαλογισμού (κυρίως εφαρμογές χαλάρωσης και εν μέρει που βοηθούν την εστίαση) ξεκινούν με συνεδρίες 5-10-15-20 λεπτών.

Μελέτες το 2017 και το 2018 δείχνουν τη σχέση του διαλογισμού με την καλοσύνη και θετικά συναισθήματα.

Πράγματι, ο διαλογισμός για σύντομες ή μεγαλύτερες περιόδους είναι μια διαδικασία οικοδόμησης δεξιοτήτων. Στα βιβλία τους για τον διαλογισμό, και οι δύο Δαλάι Λάμα και Thich Nhat Hanh μιλήστε για τα διάφορα στάδια για να μάθετε να εστιάζετε και να κρατάτε την προσοχή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να προχωρήσετε βαθύτερα στον διαλογισμό για να αποκτήσετε βαθύτερες κατανοήσεις και ιδέες.

Η εξάσκηση για έως και 10-15 λεπτά την ημέρα θα σας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα για την ημέρα. Σταδιακά θα «ζητήσετε» περισσότερο χρόνο για διαλογισμό, είτε την ίδια μέρα είτε στην ίδια συνεδρία.

Έτσι, απλώς συσσωρεύεται. Ορισμένα χαρακτηριστικά είναι κοινά μεταξύ των ασκούμενων (όπως λένε οι μελέτες). Αυτά είναι:

  • Η συχνότητα της εξάσκησης
  • Η διάρκεια της πρακτικής
  • Ακολουθώντας τα βήματα για να χαλαρώσετε και να διαλογιστείτε
  • Κατανοώντας γιατί εξασκείτε
  • Αν σας αρέσει η εξάσκηση

Δεδομένου ότι μπορείτε πράγματι να έχετε καλά αποτελέσματα από τις πρώτες ημέρες και τις πρώτες συνεδρίες, η διατήρηση μιας συνεπούς πρακτικής για εβδομάδες θα ενισχύσει αυτά τα αποτελέσματα.

Πόσες φορές την ημέρα πρέπει να κάνετε διαλογισμό;

προσεγμένο περπάτημα διαλογισμός φύση
Συνειδητός διαλογισμός περπατήματος

Μία φορά την ημέρα είναι ιδανική, ακόμη και για σύντομο χρονικό διάστημα. Η κατανομή μιας συγκεκριμένης ώρας την ημέρα δημιουργεί επίσης μια συνήθεια. Φυσικά, δεν είναι αυτό το πεδίο εφαρμογής. να χτίσουν συνήθειες.

Ωστόσο, στην αρχή, είναι ωφέλιμο για την ικανότητα δέσμευσής σας να βλέπετε τα εξαιρετικά αποτελέσματα (και τα εμπόδια), κάτι που συμβαίνει όταν κάνετε κάτι κάθε μέρα.

Έτσι, βάλτε στόχο να το κάνετε μια φορά. Εάν μπορείτε να το κάνετε περισσότερες από μία φορές, είναι επίσης εντάξει. Επίσης, διαβάστε αυτό το άρθρο όπου αναλύουμε την καλύτερη ώρα για διαλογισμό σε μεγαλύτερο βάθος σχετικά με διαφορετικές περιόδους ημέρας (πρωί, απόγευμα, βράδυ).

Πότε να περιμένετε αλλαγές

Α, αυτή είναι η «ερώτηση εκατομμυρίων δολαρίων», που τίθεται κυρίως από «δυτικούς». Η απάντηση είναι απλή. Κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια για άλλο άτομο. Επίσης, τι ακριβώς εννοούμε με τα «αποτελέσματα»;

Μια απόφαση να εξερευνήσετε τον διαλογισμό στην καθημερινή σας ζωή είναι από μόνη της ένα είδος αλλαγής. Αυτή είναι μια ενέργεια που οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα. κάθεσαι ήσυχα, παρατηρείς τις σκέψεις σου, βλέπεις τι συμβαίνει. Έτσι, υπάρχει η πρώτη σας αλλαγή και αποτέλεσμα. Ήταν γρήγορο, σωστά;

Γενικά, ο διαλογισμός δείχνει σωρευτικά αποτελέσματα καθώς τον κάνετε.

Θα δείτε ότι είστε πιο χαλαροί, συγκεντρωμένοι και ικανοί να σκέφτεστε πιο καθαρά και να μην εκνευρίζεστε από πράγματα που σας ενοχλούσαν στο παρελθόν εύκολα.

Καθώς το κάνετε, θα εξερευνήσετε περισσότερο τον εαυτό σας και θα αναγνωρίσετε περισσότερα πράγματα σχετικά με το ποιοι είστε και τι θέλετε.

Όλα αυτά συνήθως χρειάζονται χρόνο, επομένως είναι καλύτερο να μην σκεφτείτε πόσο χρόνο θα πρέπει να κάνετε διαλογισμό σαν να ήταν κάποια θεραπεία με ημερομηνία λήξης, αλλά σαν ένα ταξίδι. Πολλά πράγματα θα συμβούν σε αυτό το ταξίδι που θα αποκαλύψουν πολλά για εσάς. Αυτά τα πράγματα είναι αυτό που είσαι και σκέφτεσαι. Άρα, είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν. Το να τους αρέσουν ή να μην τους αρέσουν δεν έχει καμία πρακτική αξία εκτός από το να σας δίνουμε τις σχετικές πληροφορίες. Αγκαλιάστε τους όλους αν είναι δυνατόν.

Αυτές οι πληροφορίες και οι γνώσεις γύρω από αυτές θα σας απελευθερώσουν. Σε ελευθερώνω.

Μερικές φορές θα φαίνεται ως επώδυνο, και άλλες θα είναι λυτρωτικό ή ένα «θαύμα». Όλα είναι βοηθητικά.

Δοκιμάστε διαφορετικές ώρες και τοποθεσίες. Μερικές φορές ο διαλογισμός έξω μπορεί να σας δώσει μια διαφορετική αίσθηση και ιδέες από ένα δωμάτιο. Άλλες φορές ο διαλογισμός με μια ομάδα είναι διαφορετικός από τον διαλογισμό μόνος. Ο περιπατητικός διαλογισμός υπάρχει.

Είναι υπέροχο να χρειάζεται να καθίσετε για διαλογισμό, αλλά μην στοχεύετε να αισθάνεστε καλά. Όταν κάθεστε, μην περιμένετε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είναι άσκοπο και απλώς άλλο ένα σωρό σκέψεις. Γιατί να προσθέσετε περισσότερες σκέψεις στις -περίπου- 50.000 σκέψεις που περνάνε από το μυαλό σας κάθε μέρα;

Έτσι, η λέξη „αναμένω“ δεν είναι ακριβής, όπως μπορείτε να δείτε. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η μόνη «προσδοκία» που μπορεί να έχετε είναι ότι θέλετε να διαλογιστείτε, καθώς σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα και σας δίνει όλες αυτές τις πληροφορίες για τον εαυτό σας.

Γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τον διαλογισμό;

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι το να κάθεσαι για διαλογισμό κάθε μέρα μπορεί να είναι βαρετό. Φανταστείτε να κάθεστε εκεί και να μην κάνετε τίποτα. Δεν είναι σωστό βέβαια. Ο διαλογισμός είναι μια πολύ ενεργή κατάσταση, απλώς όχι με την έννοια που θεωρούμε «να είσαι ενεργός».

Άρα, η υπόθεση εδώ είναι -και πάλι- διπλή. Μερικοί άνθρωποι αρχίζουν και βαριούνται ή απογοητεύονται και σταματούν, ενώ άλλοι αρχίζουν να το σκέφτονται ως κάτι που δεν είναι ενδιαφέρον. Σίγουρα, όλα τα πράγματα στέκονται, και το να κρίνεις το ένα ή το άλλο ή οτιδήποτε άλλο ως καλό ή κακό δεν σημαίνει τίποτα για σένα.

Είναι δύσκολο να κάθεσαι και να διαλογίζεσαι και να μην κάνεις δεύτερες σκέψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρά τα οφέλη που παρατηρείτε, η καθημερινή ζωή μπορεί να τα κατακλύσει και να σας μπερδέψει.

Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να παρατηρούν την πραγματικότητα των πραγμάτων και των φαινομένων, αυτό μπορεί να μην αισθάνεται «απελευθερωτικό» αλλά απογοητευτικό, και πολλοί δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τέτοιες αποκαλύψεις. Άλλοι δεν νιώθουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις εσωτερικές καταστάσεις και τις σκέψεις τους και μπορεί να τις βρουν ενοχλητικές ή ενοχλητικές.

Άλλοι φοβούνται την αλλαγή και αυτό δεν είναι καταδικαστέο. Όλοι φοβόμαστε διάφορα πράγματα σε κάποιο επίπεδο.

Το να βλέπουμε πράγματα και να τα αντιμετωπίζουμε χρειάζεται λίγο θάρρος, ειδικά όταν είμαστε συνεχώς εξαρτημένοι να βλέπουμε τα πράγματα όπως μας τα προβάλλουν οι άλλοι.

Έτσι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι το εγκαταλείπουν για ορισμένες περιόδους ή οριστικά, παρά τις εμφανείς επιπτώσεις. Αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα μπορούν να οδηγήσουν σε τέτοια εγκατάλειψη για τους λόγους που αναφέραμε.

Όλα είναι μέρος της ζωής και πολλοί που έχουν δει τα βαθιά οφέλη του διαλογισμού τον αναζητούν και επιστρέφουν σε αυτόν μέχρι να τον αφήσουν ξανά και ούτω καθεξής μέχρι να αποφασίσουν να καθιερώσουν μια πιο συστηματική διαδικασία εξάσκησης.

Συνοψίζοντας το

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το πόσο καιρό πρέπει να διαλογίζεστε, και ταυτόχρονα, υπάρχει και μία. Αν ρωτήσετε έναν βουδιστή ή ένα θρησκευόμενο άτομο που κάνει διαλογισμό, θα απαντούσε ότι ασκείτε όλη σας τη ζωή. Θα απαντήσουν επίσης ότι ό,τι κάνετε τη μέρα και τη νύχτα είναι μέρος μιας διαδικασίας διαλογισμού (ή «θα έπρεπε» να είναι).

Απλώς συντονίστε το μυαλό σας ώστε να εξασκείται κάθε μέρα για έως και 15 λεπτά και γράψτε ή πληκτρολογήστε αυτή τη χρονική θέση στο ημερολόγιό σας για να το κάνετε. Όλα αυτά χρειάζονται για να ξεκινήσετε. Τα υπόλοιπα θα έρθουν.