Πώς η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καταστρέφει την οικονομία — Beating Broke

0
Πώς η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καταστρέφει την οικονομία — Beating Broke

Το τελευταίο πράγμα που πιθανότατα περίμενες, σήμερα, ήταν μια ανάρτηση για το πώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση καταστρέφει την οικονομία. Σε τελική ανάλυση, οι προσωπικοί οικονομικοί blogger δεν υποτίθεται ότι ασχολούνται αποκλειστικά με την πρόοδο του εαυτού σας, να ξοδεύετε με σύνεση και να κερδίζετε ό,τι μπορείτε; Ίσως, αλλά είμαι της προσωπικής πεποίθησης ότι κάποιος μπορεί ακόμα να προχωρήσει, να ξοδέψει με σύνεση και να κερδίσει όλη αυτή την αξία χωρίς να χρειάζεται να πάει στο κολέγιο. Πριν κατέβω σε μια εφαπτομένη, επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει τη θέση της. Εάν θέλετε να είστε μηχανικός, γιατρός, κοινωνικός λειτουργός ή ακόμα και δάσκαλος, πιθανότατα θα χρειαστεί να έχετε πτυχίο κολεγίου. Για εκείνα τα επαγγέλματα που απαιτούν πτυχίο κολεγίου, απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το αντιμετωπίσουμε. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάτε σε ένα κολέγιο του οποίου τα δίδακτρα υπερβαίνουν πολλά χρόνια από τον αναμενόμενο μισθό για το επάγγελμα που επιθυμείτε να έχετε. Τελικά, η ιδέα είναι να μάθουμε ένα επάγγελμα για να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα, όχι να μάθουμε ένα επάγγελμα για να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα.

Το υψηλότερο χρέος φοιτητικού δανείου είναι επαχθές.

Πώς σχετίζονται όλα αυτά με την οικονομία; Οι επιπτώσεις του υψηλού κόστους των διδάκτρων είναι εκτεταμένες. Το πρόσθετο χρέος των δανείων κολλεγίων μπορεί να δημιουργήσει έναν κυκλικό διάδρομο χρέους. Ένας φοιτητής που αποφοίτησε πρόσφατα μπορεί να έχει ένα μικρό χρονικό διάστημα για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του, αλλά γρήγορα επιβαρύνεται με μια πληρωμή φοιτητικού δανείου. Ο νεοεκλεγμένος επαγγελματίας συνήθως εργάζεται επιπλέον ώρες για να βγάλει επιπλέον χρήματα για να εξοφλήσει τα μεγάλα φοιτητικά δάνεια που έχουν συσσωρεύσει. Ο συνδυασμός λιγότερου ελεύθερου χρόνου με υψηλότερα ποσοστά αποπληρωμής χρέους δημιουργεί ένα κενό όπου τα χρήματα που κερδίζονται δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να εισέλθουν στην οικονομία. Και όλοι γνωρίζουν ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να εισέλθουν χρήματα στην οικονομία είναι οι καταναλωτικές δαπάνες.

Οι Υπερβολικές Εκπαιδευτικές Απαιτήσεις είναι Υπερβολικές.

Όμως, το πρόσθετο χρέος δεν είναι ο μόνος λόγος που η τριτοβάθμια εκπαίδευση καταστρέφει την οικονομία. Δεν είναι καν το επιτόκια φοιτητικών δανείων. Η οικονομία μας είχε πάντα ένα άτυπο ιεραρχικό σύστημα. Όταν το λέω αυτό, δεν εννοώ ότι οι άνθρωποι με τα πτυχία πήραν τις καλύτερες δουλειές. Όχι πολύ καιρό πριν, οι άνθρωποι που είχαν τις καλύτερες θέσεις εργασίας ήταν οι άνθρωποι που ταίριαζαν καλύτερα σε αυτό. Για πολλές θέσεις, αυτό σήμαινε ότι τα άτομα που έπαιρναν τις καλύτερες θέσεις εργασίας ήταν τα άτομα με τη μεγαλύτερη εμπειρία και τις περισσότερες ικανότητες για τη θέση. Κάπου στην πορεία, οι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις αποφάσισαν ότι ένα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούσε να αντικαταστήσει κάποιο επίπεδο εμπειρίας. Όλο και περισσότερες εταιρείες αποφάσισαν ότι αυτό ήταν καλό. Και τώρα, πολλές θέσεις εργασίας απαιτούν να έχετε κάποιο πτυχίο. Η εμπειρία του πραγματικού κόσμου σε μια θέση έχει ξεπεραστεί από την εμπειρία στην τάξη. Εργασίες εισαγωγικού επιπέδου που θα μπορούσαν εξίσου εύκολα να γίνουν άριστα από ένα άτομο με απολυτήριο γυμνασίου ξαφνικά κλείνονται σε οποιονδήποτε χωρίς πτυχίο. Οποιοσδήποτε φιλοδοξεί να κατέχει μια τέτοια θέση πρέπει επομένως να φοιτήσει στο κολέγιο για τουλάχιστον δύο χρόνια αντί να περάσει αυτά τα δύο χρόνια αποκτώντας εμπειρία και επαγγελματικές δεξιότητες για τη θέση. Το χειρότερο, ούτως ή άλλως, για την οικονομία είναι ότι αυτό το άτομο στη συνέχεια αποσύρεται ουσιαστικά από την οικονομία για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια. Αντί να κερδίζει χρήματα, να πληρώνει φόρους και να συνεισφέρει στην οικονομία, αυτό το άτομο συσσωρεύει το χρέος ενώ παίρνει τόσες πολλές πιστώσεις που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε το χρόνο για να αναλάβουν μια εργασία μερικής απασχόλησης.

Πώς διορθώνουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Κολλεγιακό Ταμείο © by Tax Credits

Νομίζω ότι, πρώτα και κύρια, πρέπει να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι το πτυχίο είναι «απαίτηση». Σταματήστε να πιέζετε τα παιδιά μας να αποκτήσουν ένα πτυχίο και αντ‘ αυτού ωθήστε τα να λάβουν την ελάχιστη απαιτούμενη εκπαίδευση για να επιτύχουν τη δουλειά/θέση που επιθυμούν. Τα παιδιά θα είναι παιδιά και θα κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά δεν θα πρέπει να νιώθουν ότι τους σπρώχνουν σε μια κολεγιακή εκπαίδευση επειδή οι γονείς τους θέλουν να πάρουν μια.

Πρέπει να σταματήσουμε να απαιτούμε πτυχία για θέσεις που σαφώς δεν χρειάζονται πραγματικά. Στον συγκεκριμένο τομέα μου (IT για όσους είναι περίεργοι ανάμεσά σας), πολύ λίγα από αυτά που έμαθα στο κολέγιο έχουν εφαρμοστεί στην εργασιακή μου εμπειρία. Κι όμως, κάθε μια από τις θέσεις που είχα (με εξαίρεση την πιο πρόσφατη μερική απασχόληση) απαιτούσε τετραετές πτυχίο στον τομέα. Επιτρέψτε μου να σας πω, οποιοσδήποτε με ικανότητα για IT και προθυμία να μάθει στη δουλειά θα μπορούσε εύκολα να έχει εκπληρώσει όλα τα καθήκοντα που είχα. Είναι γεγονός. Πόσες άλλες θέσεις υπάρχουν με τον ίδιο τρόπο; Πολλά πολλά, θα έβαζα στοίχημα.

Από αυστηρά οικονομική σκοπιά, πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας για το πώς να προχωρήσουν στην απόκτηση πτυχίου, εάν αυτό επιλέξουν να κάνουν. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν, σε αυτήν την εποχή του Διαδικτύου. Μας η ίδια η κυβέρνηση έχει πληθώρα πληροφοριών για βοήθεια, και υπάρχουν πολλοί άλλοι πόροι, όπως Μεγάλο Μέλλονέχουν επίσης πολλές πληροφορίες.

Πρέπει επίσης να εκφράσουμε σωστά τι πρέπει να κάνει ένας φορολογικά υπεύθυνος ενήλικας. Δεν μπορώ να μετρήσω τον αριθμό των συμφοιτητών μου (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου) που πήραν τα μέγιστα επιτρεπόμενα φοιτητικά δάνεια, παρόλο που δεν χρειάζονταν αυτό το ποσό, έτσι ώστε να έχουν τα επιπλέον κεφάλαια διαθέσιμα για να κάνουν αυτό που τους αρέσει. Ναι, είναι μερικά από τα φθηνότερα χρήματα που θα δανειστείτε ποτέ, αλλά αν δεν σκοπεύετε να επενδύσετε σε λογαριασμό εγγυημένου επιτοκίου ενώ φοιτάτε στο κολέγιο, εξακολουθεί να είναι χρέος. Και κάθε δεκάρα από αυτό θα κάνει την οικονομική σας ζωή πιο δύσκολη μόλις αποφοιτήσετε.

Επιτέλους, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την ιδέα ότι όλοι δικαιούμαστε μια πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Δεν είμαστε. Είναι ένα προνόμιο που πληρώνουμε βαρύτατα. Ακριβώς επειδή μπορείτε να ξοδεύετε 50.000 $ ετησίως για να αποκτήσετε το πτυχίο σας στη βιβλιοθήκη, δεν σημαίνει ότι δικαιούστε ή πρέπει.

Έχεις πτυχίο; Ήταν απαραίτητο για τη θέση σας; Θα έπρεπε να ήταν; Πώς θα διορθώνατε την τριτοβάθμια εκπαίδευση;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar