Πώς να απαλλαγείτε από ένα γκαζόν γεμάτο ζιζάνια το 2021

0
Πώς να απαλλαγείτε από ένα γκαζόν γεμάτο ζιζάνια το 2021


1Μερίδια

Η ύπαρξη ενός φωτεινού, άπειρου, εκπληκτικού κήπου είναι κάτι για το οποίο προσπαθούν πολλά ανθρώπινα όντα. Ωστόσο, τα ζιζάνια μπορούν γρήγορα να μετατρέψουν έναν εκπληκτικό άπειρο κήπο σε ένα ασταθές, δυσάρεστο χωράφι. Αν σκέφτεστε έναν τρόπο για να απαλλαγείτε από ένα γκαζόν γεμάτο ζιζάνια. Θα σας βοηθήσουμε σε αυτό με τα πλήρη καθοδηγούμενα άρθρα μας, απλά να είστε μαζί μας.

Απαλλαγείτε από ένα γκαζόν γεμάτο ζιζάνια
Απαλλαγείτε από ένα γκαζόν γεμάτο ζιζάνια

Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις για τη διαχείριση των ζιζανίων εάν θέλετε να διατηρήσετε το γρασίδι σας υψηλής ποιότητας και φρέσκο.

Ορισμένες στρατηγικές περιλαμβάνουν την αποτροπή των παρασίτων από το να τρέφονται με το υγιεινό γρασίδι σας. Ενώ άλλοι χρησιμοποιούν λιπάσματα, τεχνικές βοτάνων ή χημικές ουσίες για να χειριστούν τα ζιζάνια.

Μαθαίνοντας πώς να αντιλαμβάνεστε ποιο είδος ζιζανίων θα θέλετε να αντιμετωπίσετε και ποιο πρόβλημα έχει το γκαζόν σας το πρώτο βήμα για να εξαφανίσετε απολύτως τα ζιζάνια από τον κήπο σας.

Τύποι ζιζανίων γκαζόν

Απλώς για να έχουμε λίγη κατανόηση του ιστορικού, είναι σωστό, ώστε να μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει τα τρία κύρια είδη ζιζανίων, τα πλατύφυλλα, τα γρασίδι και τα γρασίδι.

  • Το πλατύφυλλο έχει μεγάλα επίπεδα φύλλα που δεν μοιάζουν με γρασίδι ή βελόνες.
  • Ένα πολύ γνωστό πλατύφυλλο ζιζάνιο θα ήταν η πικραλίδα.
  • Τα χλοώδη ζιζάνια μπορεί να εξαπατήσουν λόγω της παρόμοιας εμφάνισής τους με το πραγματικό γρασίδι.

Αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο όπως το γρασίδι όπως σωστά.

Οι αλεπούδες και τα καβουρόχορτα δεν είναι ασυνήθιστα είδη χορταρωδών ζιζανίων.

Τέλος, υπάρχουν ζιζάνια που μοιάζουν με γρασίδι, τα οποία, για άλλη μια φορά, μοιάζουν πολύ με το αληθινό γρασίδι και τα χορταριασμένα ζιζάνια εξίσου όμορφα.

Η διάκριση μεταξύ ζιζανίων που μοιάζουν με γρασίδι και γρασίδι είναι ότι τα ζιζάνια που μοιάζουν με γρασίδι μπορεί να φαίνονται περισσότερο σαν σωλήνας και δεν είναι επίπεδα.

Το άγριο κρεμμύδι και το άγριο σκόρδο είναι δύο ευρέως γνωστά ζιζάνια που μοιάζουν με χόρτο.

Πώς να απαλλαγείτε από ένα γκαζόν γεμάτο ζιζάνια: Ερωτήσεις

Χημικές ή Φυσικές Επεξεργασίες;

Η αυτοματοποιημένη επιλογή για πολλούς ανθρώπους όταν θέλουν να σκοτώσουν τα ζιζάνια είναι να αρπάξουν μερικά χημικά ζιζανιοκτόνα και να τα χύνουν σε όλο τον κήπο.

Το τρομερό στοιχείο περίπου είναι ότι ψεκάζετε χημικά μέσα στο πάτωμα, το νερό και τον αέρα.

Αυτό δεν είναι πλέον επικίνδυνο για το έδαφος, αλλά επιπλέον για τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους!

Τελικά αυτό μπορεί επιπλέον να δημιουργήσει ένα ευαίσθητο περιβάλλον για να ευδοκιμήσει ο κήπος και θα μπορούσατε να σκοτώσετε το γρασίδι που χρειάζεστε με παρόμοιο τρόπο με το να σκοτώσετε τα ζιζάνια που δεν θέλετε στον κήπο σας.

Ο αντίκτυπος ενός υγιούς χλοοτάπητα

Ένας υγιεινός κήπος γεννά έναν υγιή κήπο και τον επιπλέον χρόνο που αφιερώσατε για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον στην αυλή σας όπου το γρασίδι μπορεί να ευδοκιμήσει. Τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχετε με τα ζιζάνια του γκαζόν.

Ένας πολύ παχύς όμορφα διατηρημένος κήπος δεν θα αφήσει κενά μέσα στο κάλυμμα όπου τα ζιζάνια μπορούν να ριζώσουν.

Όταν το γρασίδι είναι πυκνό, θα απορροφήσει όλο το φως του ήλιου και τα θρεπτικά συστατικά. Στο δρόμο για να εμποδίσει τα ζιζάνια να ευδοκιμήσουν.

Εάν έχετε περιβαλλοντική συνείδηση ​​και φροντίζετε κατά προσέγγιση την υγεία του εαυτού σας και των κατοικίδιων σας. Η χρήση χημικών ενώσεων δεν είναι πλέον η καλύτερη επιλογή. Αλλά θα καλύψουμε και τις δύο επιλογές εδώ, έτσι ώστε να μπορείτε να προτιμάτε τη δική σας οικογένεια και το γκαζόν σας.

Οδηγός αφαίρεσης και συντήρησης ζιζανίων γκαζόν

Οδηγός αφαίρεσης και συντήρησης ζιζανίων γκαζόν
Οδηγός αφαίρεσης και συντήρησης ζιζανίων γκαζόν

Εάν το πρόβλημά σας με τα ζιζάνια είτε μόλις ξεκίνησε, είτε έχετε καθαρίσει πρόσφατα όλα τα ζιζάνια και έχετε μερικά να επιστρέψουν. Είναι σημαντικό να διατηρηθούν τα ζιζάνια όπως προκύπτουν για πρώτη φορά.

Το να διατηρείτε το γκαζόν σας καλά ποτισμένο, σωστά γονιμοποιημένο και σε κατάλληλο μήκος είναι όλες οι προσεγγίσεις για να διατηρήσετε τα ζιζάνια μακριά.

Ειδικά για τις πικραλίδες, είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε και να τις τραβήξετε έξω προτού σπαρθούν.

Αυτά τα ζιζάνια θα σας δείξουν περίφημα ότι βρίσκονται στη διάρκεια της σποράς τους όταν το κίτρινο λουλούδι τους μετατραπεί σε 15.500 σπόρους σε ένα πουφ σε μια κορυφή.

Φροντίστε να τραβήξετε το φυτό προς τα έξω μέσω του θεμελίου και να απαλλαγείτε από όλα τα τμήματα της ρίζας από τα αναπτυσσόμενα, εάν είναι εφικτό.

Συμβουλές για την Pro-Active Φροντίδα & Συντήρηση γκαζόν

Η συντήρηση του γκαζόν είναι ένα κρίσιμο μέρος της απομάκρυνσης των ζιζανίων.

Το κούρεμα του χόρτου σας είναι κάτι που πολλοί υποθέτουν ότι είναι ένας μεγάλος προληπτικός βαθμός ζιζανίων. Ωστόσο, μπορεί ειλικρινά να επιτρέψει στα ζιζάνια να έχουν κάπου για να επιτύχουν το φως της ημέρας και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Το κούρεμα και το να αφήνουμε το γρασίδι να αναπτυχθεί 3-4 ίντσες είναι ένα εξαιρετικό προτιμώμενο δόγμα.

Η λίπανση είναι επίσης απαραίτητη, αλλά η υπερβολική λίπανση μπορεί να είναι ένας δολοφόνος κήπου και να προάγει τα ζιζάνια.
Οι περισσότεροι χλοοτάπητες δεν χρειάζονται περισσότερες από δύο συσκευασίες λιπασμάτων κάθε 12 μήνες.

Φροντίστε να κάνετε έρευνα για το είδος του εδάφους και το μέρος στο οποίο μένετε.

Το πάρα πολύ λίπασμα θα δημιουργήσει έναν χώρο για να ευδοκιμήσουν τα ζιζάνια. Αν και δεν είναι πλέον επαρκής, δεν θα επιτρέψει πλέον στον κήπο σας να γίνει αρκετά ανθεκτικός για να τα διατηρήσει.

Φυσικές μέθοδοι για την απομάκρυνση των ζιζανίων

Πολλά ανθρώπινα όντα τα τελευταία χρόνια δοκιμάζουν φυσικές στρατηγικές για να θεραπεύσουν προβλήματα με τα ζιζάνια, προτιμώντας τη χρήση χημικών ενώσεων.

  • Υπάρχει μια φυσική περιποίηση που γίνεται με ξύδι, αλάτι και συνηθισμένο υγρό πιάτων.
  • Το ξύδι έχει θεωρηθεί ότι είναι ένας φυσικός ζιζανιοκτόνος σκοτώνοντας το φυτό πάνω από το έδαφος.
  • Πρέπει να είναι ένα γερό ξύδι, τουλάχιστον 11-21% οξικό οξύ. Τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι κλαδιών.
  • Στη συνέχεια, πάρτε οποιοδήποτε καθημερινό υγρό πιάτων και ρίξτε μερικές σταγόνες στο ξύδι.
  • Αυτό λειτουργεί ως τρόπος να διακοπεί το ξύδι, ώστε να απορροφηθεί πιο εύκολα.
  • Αυτό πρέπει να τοποθετηθεί χωρίς καθυστέρηση σε ζιζάνια σε περιοχές που θα θέλατε πραγματικά να παραμείνει το χώμα χρησιμοποιήσιμο ακόμα και μετά την απόρριψη αυτών των ζιζανίων.
  • Εάν υπάρχει μια περιοχή στην οποία θα θέλατε πραγματικά να σκοτώσετε ολόκληρη την παρτίδα, ανεξάρτητα από την περίπτωση. Στη συνέχεια, πάρτε μια ελάχιστα χαρακτηριστική τεχνική.

Θα πρέπει να πάρετε ένα γαλόνι από το ίδιο ξύδι και να προσθέσετε 2 φλιτζάνια αλάτι γραφείου ή οποιαδήποτε άλλη μορφή αλατιού που μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε μπακάλικο.

Ανακατέψτε εξαιρετικά σωστά και προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ή μερικές σταγόνες από το ίδιο υγρό πιάτων.

Είτε ρίξτε ή ψεκάστε αυτό στην περιοχή των ζιζανίων και των φυτών που θα θέλατε πραγματικά να σκοτώσετε και επίσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχετε προβλήματα με τα ζιζάνια. Αναπτύσσεται εδώ για άλλη μια φορά γιατί το αλάτι ουσιαστικά θα «αποστειρώσει» το έδαφος.

Ζιζανιοκτόνα Αφαίρεση ζιζανίων

Ζιζανιοκτόνα Αφαίρεση ζιζανίων
Ζιζανιοκτόνα Αφαίρεση ζιζανίων

Εάν ολόκληρος ο κήπος σας έχει κατακλυστεί από ζιζάνια και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί όσον αφορά το τράβηγμα των ζιζανίων, τη λίπανση, τη διατήρηση του χόρτου στις 3-4 ίντσες και το καλό πότισμα. Το τελευταίο κατάλυμα είναι τα ζιζανιοκτόνα.
Προσοχή στη συλλογή, γιατί δεν είναι μόνο δηλητηριώδες για άλλα φυτά. Αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδες για ανθρώπους και κατοικίδια.

Επομένως, φροντίστε πάντα να συμμορφώνεστε με τις εντολές προσεκτικά και επιβεβαιώνετε ότι το γρασίδι που αναπτύσσετε μπορεί να αναπτυχθεί σωστά χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο.

Ο καθένας θέλει ένα ωραίο γκαζόν για το σπίτι του/της.

Παρόλο που μπορεί να νιώθουμε ότι ποτίζουμε, κουρεύουμε και λιπαίνουμε καλά. Κάθε τόσο πρέπει να κοιτάμε κάθε άλλη ματιά για να δούμε αν το κάνουμε σύμφωνα με το είδος του χώματος, του γρασιδιού και του περιβάλλοντος στο οποίο ζει το γκαζόν μας.

Τα ζητήματα με τα ζιζάνια μπορεί να είναι εξαντλητικά και μπορεί να φαίνονται εξαιρετικά απογοητευτικά. Ωστόσο, με λίγη δουλειά και πολλή αγάπη, τα προβλήματα με τα ζιζάνια μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία του παραπέρα.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από ένα γκαζόν γεμάτο ζιζάνια (ή σε περίπτωση που παρόλα αυτά έχετε ερωτήσεις) ενημερώστε μας χρησιμοποιώντας ένα σχόλιο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar