Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια φυσικά, στον κήπο

12
Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια φυσικά, στον κήπο

Μερικοί κηπουροί πρέπει να μισούν τα μυρμήγκια επειδή μιλούν συνεχώς για φυσικούς τρόπους για να τα ξεφορτωθούν στον κήπο. Αν νομίζατε ότι οι θεραπείες στο σπίτι είναι δημοφιλείς για πράγματα όπως γυμνοσάλιαγκες ή ιριδισμένα, δεν συγκρίνεται με τον αριθμό των διαθέσιμων λύσεων για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια φυσικά.

Έχει γίνει πολλή έρευνα για τα μυρμήγκια φωτιάς, και για καλό λόγο. Δαγκώνουν και τσιμπούν και το τσίμπημά τους είναι οδυνηρό.

Τι μας λέει η επιστήμη για τον έλεγχο των μυρμηγκιών έξω; Ας βλέπαμε πιο προσεκτικά τις φυσικές θεραπείες στο σπίτι για να απαλλαγούμε από τα μυρμήγκια.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια φυσικά, στον κήπο

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια φυσικά, στον κήπο, φωτογραφία από Μπράιαν Μάι

Μυρμήγκια στον κήπο

Πριν κοιτάξω πώς να τα ξεφορτωθώ, ας καταλάβουμε το πρόβλημα που προκαλούν στον κήπο.

Ως επί το πλείστον τα μυρμήγκια δεν είναι πρόβλημα στον κήπο. Δεν τρώνε φυτά, εκτός από πολύ ξηρά σημεία. Σίγουρα, μπορεί να τα βρείτε σε μια μισοφαγωμένη φράουλα, αλλά κάτι άλλο έβγαλε λίγο από αυτή τη φράουλα και το μυρμήγκι απλά ρουφάει μερικούς από τους λιγότερους χυμούς.

Όταν κάνουν μια φωλιά προσθέτουν πολύ αέρα στο έδαφος, ο οποίος μπορεί να αυξήσει το ύψος του εδάφους. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα όταν προσπαθείτε να κουράτε το γκαζόν, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι μια μικρή ταλαιπωρία.

Τα μυρμήγκια γονιμοποιούν ακόμη και τα φυτά σας. Έχει πλέον αποδειχθεί ότι περιττώματα μυρμηγκιών παρέχει στο φυτό θρεπτικά συστατικά.

Τα μυρμήγκια της φωτιάς δαγκώνουν και τσιμπούν. Σίγουρα είναι λογικό να τα ξεφορτωθούμε αυτά και κανείς δεν θέλει μυρμήγκια στο σπίτι.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Τα μυρμήγκια μπορούν να βλάψουν τα φυτά εάν χτίσουν τη φωλιά τους ακριβώς κάτω από μικρότερα φυτά ή κάτω από φυτά των οποίων οι ρίζες δεν μπορούν να ανεχθούν τον επιπλέον αέρα και τις ξηρές συνθήκες της φωλιάς των μυρμηγκιών. Μπορεί να είναι πρόβλημα στους βραχώδεις κήπους. Τα μυρμήγκια όπως το αμμώδες έδαφος αυτών των κήπων και των φυτών είναι τόσο μικρά που δεν χρειάζονται πολλά για να τα σκοτώσουν.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μυρμήγκια σε φυτά που έχουν αφίδες. Τα μυρμήγκια καλλιεργούν τις αφίδες και παίρνουν μέλι από αυτά. Το μυρμήγκι δεν είναι πραγματικά το πρόβλημα, είναι οι αφίδες. Απαλλαγείτε από τις αφίδες και τα μυρμήγκια συνήθως αφήνουν το φυτό ήσυχο.

Τα μυρμήγκια είναι επίσης πολύ πολύτιμα για τον κήπο. Συλλέγουν πολλά νεκρά έντομα και εκτρέουν το έδαφος. Για να κατανοήσετε καλύτερα την αξία των μυρμηγκιών στον κήπο δείτε Μυστικά ενός σούπερ οργανισμού.

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Ως επί το πλείστον, τα μυρμήγκια δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά για κάποιο λόγο οι κηπουροί θέλουν να τα ξεφορτωθούν. Πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό είναι αδύνατο. Εάν σκοτώσετε τα μυρμήγκια στον κήπο σας ή τα κυνηγήσετε μακριά, άλλα μυρμήγκια απλά θα βρουν τον κήπο σας και θα αρχίσουν να ζουν εκεί. Η απαλλαγή από τα μυρμήγκια δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί και με τα μυρμήγκια εκτός από τα μυρμήγκια φωτιάς, θα μπορούσατε επίσης να μάθετε να ζείτε μαζί τους.

Τα μυρμήγκια δεν είναι μόνο μυρμήγκια

Αυτή η κατεύθυνση δεν είναι ακριβώς αλήθεια, τα μυρμήγκια είναι μυρμήγκια, αλλά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μυρμηγκιών. Υπάρχουν μερικά 22.000 είδη , και όμως, όταν οι άνθρωποι μιλούν για θεραπείες στο σπίτι για να απαλλαγούν από τα μυρμήγκια, σπάνια αναφέρουν το είδος του μυρμηγκιού που ελέγχεται. Ένα συγκεκριμένο παρασκεύασμα μπορεί στην πραγματικότητα να λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο είδος μυρμηγκιού, αλλά χωρίς πλήρεις λεπτομέρειες, οι ανέκδοτες αναφορές είναι ως επί το πλείστον ανούσιες.

Τα μυρμήγκια πυρκαγιάς αναφέρονται συχνά, αλλά σε τουλάχιστον μία διαδικτυακή συζήτηση κάθε κόκκινο μυρμήγκι θεωρήθηκε μυρμήγκι φωτιάς, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Πόσοι κηπουροί μπορούν πραγματικά να αναγνωρίσουν ένα μυρμήγκι φωτιάς; Δεν μπορώ.

Βιβλίο

Ζω στη ζώνη 5 του Οντάριο, και πάντα πίστευα ότι τα μυρμήγκια της φωτιάς συνέβησαν μόνο σε θερμότερες ζώνες, όπως οι νότιες ΗΠΑ. Αποδεικνύεται ότι ακόμα και στο Οντάριο έχουμε μυρμήγκια φωτιάς, αλλά δεν είναι τα ίδια. μυρμήγκι φωτιάς που βρέθηκε στις νότιες ΗΠΑ ή είναι απλά ένας μύθος; Περισσότερα για αυτό σε μια άλλη θέση.

Γιατί είναι όλα αυτά σημαντικά;

Εκτός από επιστημονικές μελέτες και κυβερνητικές εκθέσεις, ο τύπος του μυρμηγκιού σπάνια αναφέρεται. Δεν μπορούμε να το κάνουμε. ας υποθέσουμε ότι ένα φάρμακο για έναν τύπο μυρμηγκιού λειτουργεί σε όλους τους άλλους τύπους. Αυτό με δυσκολεύει να καταλήξετε σε συμπεράσματα σε αυτήν την αναθεώρηση. Αν ξέρω το είδος του μυρμηγκιού που συζητείται, θα το αναφέρω. Αν όχι, θα τα φωνάζω μυρμήγκια. Κάθε δοκιμή που έχει γίνει έχει γίνει μόνο σε λίγα είδη.

Φυσικές θεραπείες στο σπίτι για τα μυρμήγκια

Σε μία μόνο συζήτηση του Ομίλου Facebook, αναφέρθηκαν 20 διαφορετικές θεραπείες στο σπίτι για τα μυρμήγκια. Κανείς τους δεν είχε αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι δούλευαν. Εδώ είναι η λίστα.

 • καλαμποκάλευρο
 • σαπούνι πιάτων
 • καφέδες
 • Νηματώδεις
 • λάδι μέντας
 • Διατόμων
 • κανέλα
 • βραστό λάδι κινητήρα
 • ξίδι
 • Δάφνης
 • σκόνη κιμωλίας
 • κατιφέδες
 • σάπτσα κέδρου
 • αλάτι
 • μαγειρική σόδα
 • άμυλο καλαμποκιού
 • σχοινόπρασο φυτών
 • φυτικό σκόρδο
 • βραστό νερό
 • φλούδες αγγουριού

Μερικά από αυτά θα κυνηγήσουν τα μυρμήγκια έξω από τον κήπο σας και άλλα θα τα σκοτώσουν πραγματικά, ή έτσι υποστηρίζεται.

Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει μία από τις παραπάνω θεραπείες και ορκίζεται ότι λειτουργεί, παρόλο που οι περισσότεροι δεν λειτουργούν. Γιατί το κάνεις αυτό;

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα μυρμήγκια κινούνται λίγα μέτρα μακριά σε ένα σημείο που είναι λιγότερο ορατό και ο κηπουρός νομίζει ότι έχουν φύγει. Μερικά μυρμήγκια έχουν πολλαπλές εισόδους στη φωλιά τους. Αν παίζεις με ένα άνοιγμα, ή τοποθετήσεις κάτι εκεί που δεν τους αρέσει, απλά σε ξεγελούν και χρησιμοποιούν άλλη είσοδο.

Είναι σχεδόν αδύνατο για έναν ιδιοκτήτη σπιτιού να επιβεβαιώσει ότι τα μυρμήγκια σε μια φωλιά σκοτώνονται, αλλά το ισχυρίζονται όλη την ώρα. Βλέποντας μερικά νεκρά μυρμήγκια δεν αποδεικνύει τίποτα. Πρέπει να σκοτώσεις όλες τις βασίλισσες για να σκοτώσεις τη φωλιά. Καλή τύχη στο να το αποδείξεις αυτό.

Η Διατομική Γη σκοτώνει τα Μυρμήγκια;

Η διατομική γη (DE) είναι τα σκελετικά κατάλοιπα των θαλάσσιων διατομών. Είναι λειαντικά και έχουν ικανότητα ξήρανσης. Είναι αυτή η ικανότητα ξήρανσης που τα καθιστά επικίνδυνα για τα έντομα. Τα έντομα παραμένουν ενυδατωμένα εκκρίνοντας κηρώδες υλικό στο σώμα τους. Το DE απορροφά αυτά τα υλικά, το έντομο στεγνώνει και πεθαίνει.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

Ένα από τα προβλήματα με το DE είναι ότι λειτουργεί μόνο όταν στεγνώνει. Αν βραχεί, δεν λειτουργεί πλέον. Εάν το υγρό DE στεγνώσει, ενεργοποιείται ξανά.

Για να λειτουργήσει η DE, πρέπει να το τοποθετήσετε σε μια τοποθεσία όπου τα μυρμήγκια έρχονται σε επαφή με αυτό. Το ξεσκόνισε σε ανοίγματα φωλιών λειτουργεί καλά. Τα μυρμήγκια στη συνέχεια το μεταφέρουν βαθύτερα στη φωλιά όπου επηρεάζει άλλα μυρμήγκια.

Λειτουργεί η DE στα μυρμήγκια φωτιάς; „De κηπευτικού τύπου DE που εφαρμόζεται σε ανάχωμα ως εναιώρημα σκόνης ή νερού μπορεί να μετακινήσει αποικίες μυρμηγκιών, αλλά πιθανώς να μην τις εξαλείψει.“ De σκοτώνει μερικά μυρμήγκια, αλλά όχι όλα τα μυρμήγκια σε μια φωλιά.

Ο Μπόραξ σκοτώνει τα Μυρμήγκια;

Το Borax είναι αρκετά τοξικό για τα μυρμήγκια. Δεν μπορούν να το μυρίσουν ή να το δοκιμάσουν. Όταν αναμειγνύεται με ζάχαρη, τα μυρμήγκια το παίρνουν πίσω στη φωλιά μαζί με τη ζάχαρη, το ταΐζουν στις προνύμφες και τη βασίλισσα. Με την πάροδο του χρόνου πεθαίνουν από δηλητηρίαση βορίου.

Το Borax χρησιμοποιείται επίσης ως δραστικό συστατικό σε διάφορα εμπορικά προϊόντα μυρμηγκιών.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες στο σπίτι που προωθούνται και μερικές είναι αρκετά περίπλοκες και περιλαμβάνουν άλλα συστατικά που είναι εντελώς περιττά. Η απλούστερη φόρμουλα είναι να αναμίξετε βόρακα και ζάχαρη 50/50 και να την τοποθετήσετε κοντά σε μια φωλιά. Μπορείτε επίσης να το διαλύσετε στο νερό αν θέλετε μια υγρή μορφή. Ορισμένοι τύποι χρησιμοποιούν λιγότερο βόρακα.

Το Βόρακα περιέχει βόριο, ένα στοιχείο που τοξικό τόσο για τα φυτά όσο και για τα ζώα και βάζοντας πάρα πολλά στο έδαφος κοντά στα φυτά μπορεί να τους σκοτώσει. Το Borax έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια ως καθαριστικό, οπότε είναι σχετικά ασφαλές για τον άνθρωπο, αλλά βεβαιωθείτε ότι εσείς, τα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα σας δεν το τρώτε.

Το καλαμποκάλευρο σκοτώνει τα μυρμήγκια;

Ο ισχυρισμός πάει κάπως έτσι. Βάλτε καλαμποκάλευρο κοντά στη φωλιά. Τα μυρμήγκια θα τρώνε το καλαμποκάλευρο και μόλις μπει στο στομάχι τους απορροφά νερό, διαστέλλεται και τα μυρμήγκια ανατινάζονται.

Ωραία ιστορία – αλλά εντελώς ανοησίες.

Για αρχή, τα ενήλικα μυρμήγκια δεν τρώνε στερεά τρόφιμα. Δεν θα έτρωγαν ποτέ καλαμποκάλευρο.  Εκτός αυτού, το καλαμποκάλευρο δεν θα ανατινάξει κανένα έντομο, ούτε καν γυμνοσάλιαγκες.

Τα μυρμήγκια μπορεί να πάρουν λίγο καλαμποκάλευρο και να το πάρουν στη φωλιά για να ταΐσουν προνύμφες που μπορούν να τρώνε στερεά τρόφιμα. Στη συνέχεια, οι προνύμφες παλινδρομούν χωνευμένο καλαμποκάλευρο σε υγρή μορφή, την οποία τρώνε οι ενήλικες. Το καλαμποκάλευρο είναι πραγματικά καλό φαγητό για τα μυρμήγκια.

Πώς ξεκίνησε αυτός ο μύθος; Απλά μαντεύω, αλλά το καλαμποκάλευρο χρησιμοποιείται συχνά σε χημικά δολώματα μυρμηγκιών. Τα μυρμήγκια αγαπούν το καλαμπόκι, έτσι παίρνουν το καλαμποκάλευρο, μαζί με το παρασιτοκτόνο, πίσω στη φωλιά τους. Το παρασιτοκτόνο τους σκοτώνει.

Φαντασίαε τα μυρμήγκια στη φωλιά τους, κάθονται δίπλα σε ένα ζεστό τζάκι, γελώντας με τα κεφάλια τους στους ανθρώπους κηπουρούς που συνεχίζουν να τα ταΐζουν καλαμποκάλευρο.

Τα νηματώδη θα σκοτώσουν τα μυρμήγκια;

Υπάρχουν εμπορικά προϊόντα που περιέχουν νηματώδη (Καρποκαπσάε του Στάινερνμα, ή Στάινερνμα Φένια) και ισχυρίζονται ότι „επιτίθενται και σκοτώνουν νεαρές προνύμφες μυρμηγκιών σε φωλιές και απωθούν τα ενήλικα μυρμήγκια από την κατασκευή νέων φωλιών σε επεξεργασμένες περιοχές“.

Ο Πανεπιστήμιο της Φλώριδης, Γραφείο επέκτασης, έχει αυτό να πει, „δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί για την πραγματική μείωση των πληθυσμών των μυρμηγκιών πυρκαγιάς ή των αποικιών μυρμηγκιών πυρκαγιάς στο πεδίο. Δεν γνωρίζουμε αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία που τεκμηριώνουν οποιοδήποτε είδος νηματώδους να είναι αποτελεσματικό για τον έλεγχο των εισαγόμενων αποικιών μυρμηγκιών πυρκαγιάς. Αυτά τα νηματώδη είναι σε θέση να σκοτώσουν μεμονωμένα μυρμήγκια στο εργαστήριο, αλλά σε δοκιμές πεδίου οι αποικίες μυρμηγκιών συνήθως ανταποκρίνονται στα νηματώδη μετακινώντας, μερικές φορές χωρίζοντας αποικίες στη διαδικασία.“ Όταν δοκιμάζεται σε γλάστρες νηπιαγωγείου, η το νηματώδες ήταν αναποτελεσματικό στον έλεγχο των μυρμηγκιών πυρκαγιάς και η παρούσα έκθεση κατέληγε στο συμπέρασμα ότι, «Τα στελέχη που έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα προκάλεσαν τα μυρμήγκια σε επεξεργασμένα ανάχωμα να μετακινηθούν προσωρινά από το επεξεργασμένο ανάχωμα, αλλά λίγες αποικίες εξαλείφθηκαν στην πραγματικότητα. „

Επικοινώνησα με δύο εταιρείες που πωλούν τέτοια προϊόντα και τους ζήτησα έρευνα που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς τους. Το ένα δεν απάντησε ποτέ και το άλλο είχε αυτό να πει, „αυτό το προϊόν δεν σκοτώνει τα μυρμήγκια. Τους εκνευρίζει, οπότε απομακρύνονται. Δυστυχώς, πόσο μακριά είναι άγνωστο μέχρι να κάνετε την πρώτη σας αίτηση και να επαναλάβετε τις αιτήσεις που απαιτούνται κάθε τέσσερις εβδομάδες μέχρι να φύγουν τα μυρμήγκια», αλλά δεν παρείχε καμία έρευνα.

Φαίνεται να υπάρχει πολύ μικρή δοκιμή των νηματωδών για τον έλεγχο των μυρμηγκιών και οι προμηθευτές προϊόντων δεν παρέχουν καμία έρευνα για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους. Καμία από τις διαδικασίες ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων (IPM) για τα μυρμήγκια δεν αναφέρει καν τη χρήση νηματωδών.

Για να εφαρμόσετε νηματώδη, πρέπει να τα ποτίσετε. Αυτό λειτουργεί καλά για grubs που ζουν ακριβώς κάτω από το στρώμα χλοοτάπανσης, αλλά η προσπάθεια να τα ποτίσω έτσι ώστε να φτάσουν στον πυθμένα μιας φωλιάς μυρμηγκιών δεν είναι πολύ πιθανό.

Το βραστό νερό θα σκοτώσει τα μυρμήγκια;

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ρίχνοντας βραστό νερό σε μια φωλιά μυρμηγκιών θα τους σκοτώσει. Η αλήθεια είναι ότι οι φωλιές μυρμηγκιών μπορούν να πάνε πολύ βαθιά στο έδαφος, μέχρι και 6 πόδια (2 μέτρα) για τα μυρμήγκια φωτιάς. Κατά την πρώτη διαταραχή σε μια φωλιά, η βασίλισσα μετακινείται χαμηλότερα στη φωλιά. Αν δεν φτάσει το βραστό νερό και τη σκοτώσει, η φωλιά θα επιβιώσει.

Εδώ είναι τι το οι ειδικοί λένε για τη χρήση βραστού νερού στα μυρμήγκια φωτιάς, „1-2 γαλόνια πολύ ζεστό σε βραστό νερό θα σκοτώσει FRESH ανάχωμα μυρμηγκιών φωτιάς 60% του χρόνου. Προσέξτε να μην μαγειρεύετε φυτά!“ Ο Πανεπιστήμιο της Φλώριδας λέει, „Ζεματίζοντας το νερό (190ºF-212ºF) έχει χρησιμοποιηθεί σε ανάχωμα (μυρμήγκια πυρκαγιάς) με ποσοστό επιτυχίας εξάλειψης 20%-60%. Ρίξτε αργά τουλάχιστον 3 γαλόνια στο ανάχωμα, προσέχοντας να αποφύγετε να καείτε. Ένα ανάχωμα μπορεί να χρειαστεί αρκετές θεραπείες για να φτάσει και να σκοτώσει τη βασίλισσα και το κοπάδι. Το ζεστό νερό μπορεί να τραυματίσει τα φυτά κοντά στο ανάχωμα.“

Λειτουργεί μερικές φορές, σε νέες φωλιές, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ νερό.

Καθώς οι φωλιές μυρμηγκιών μεγαλώνουν, γίνονται όλο και βαθύτερες και στη συνέχεια το βραστό νερό γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό και είναι μόνο μια επιλογή όταν η φωλιά δεν είναι κοντά στα φυτά.

Καφές και μυρμήγκια

Τόσο τα δικά μου πειράματα όσο και αυτά του Δρ Wizzie Brown, εντομολόγου στο Texas AgriLife Extension δείχνουν ότι οι χώροι καφέ δεν επηρεάζουν τα μυρμήγκια.

Μυρμήγκια που αγαπούν ένα φυτό μέντας

Μυρμήγκια που αγαπούν ένα φυτό μέντας

Το νομισματοκοπείο σκοτώνει τα μυρμήγκια;

Μυρμήγκια σέρνονται σε όλα τα φύλλα μέντας

Μυρμήγκια σέρνονται σε όλα τα φύλλα μέντας

Η μέντα και άλλα αρωματικά βότανα συνιστώνται συχνά για τον έλεγχο των μυρμηγκιών.

Οι κηπουροί έχουν αναφέρει ότι οι λόφοι των μυρμηγκιών χτίζονται ακριβώς κάτω από τα φυτά μέντας τους – νομίζω ότι αυτό είναι πολύ αποκαλυπτικό. Έχω επίσης εξετάσει την επίδραση του νομισματοκοπείου στα μυρμήγκια με περισσότερες λεπτομέρειες και δεν βρήκα απολύτως καμία επίδραση. Στην πραγματικότητα, τα μυρμήγκια φαίνεται να απολαμβάνουν το περπάτημα σε όλο το νομισματοκοπείο.

Τι γίνεται με τον έλεγχο μυρμηγκιών κανέλας;

Η κανέλα αντιμετωπίζει όλα τα είδη παρασίτων και έχω κάνει μια πλήρη έκθεση για τις αντιμυκητιακές ιδιότητές της και ανακάλυψα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αγοράζουν την „πραγματική“ κανέλα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ: Κανέλα – Σταματά να αποσβεσά σε φυτά;

Ο Δρ Wizzie Brown, εντομολόγος στο Τέξας AgriLife Επέκταση έχει επίσης δοκιμάσει κανέλα στα μυρμήγκια πυρκαγιάς και δεν βρήκε καμία επίδραση.

Το αιθέριο έλαιο κανέλας δοκιμάστηκε και διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο απωθεί τα μυρμήγκια, αλλά και να τους σκοτώσει, γεγονός που μπορεί να οδήγησε ορισμένους κηπουρούς να υποθέσουν έργα κανέλας. Αυτού του είδους η λανθασμένη χρήση των επιστημονικών αποτελεσμάτων είναι κοινή. Η έρευνα εξέτασε μόνο αιθέρια έλαια, μια πολύ συμπυκνωμένη μορφή κανέλας και όλη αυτή η δουλειά έγινε στο εργαστήριο. Δεν έγιναν δοκιμές πεδίου. Αυτή η έρευνα, αν και ενδιαφέρουσα, δεν μας λέει τίποτα για το πώς λειτουργεί η σκόνη κανέλας στο πεδίο.

Μυρμήγκια και αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια είναι εκχυλίσματα φυτών που περιέχουν διάφορες χημικές ουσίες σε συμπυκνωμένη μορφή. Η έλξη για τη χρήση αυτών είναι ότι είναι φυσικά και πιθανώς λιγότερο τοξικά για τον άνθρωπο από άλλα φυτοφάρμακα.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι διάφορα έλαια επιβραδύνετε τη διατροφική συμπεριφορά των μυρμηγκιών πυρκαγιάς, ή να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων που αποστέλλονται σε τρόφιμα, ωστόσο, αυτές οι επιπτώσεις είναι βραχύβιες και δεν προκαλούν την αποικία να κινηθεί ή να πεθάνει.

Μια εργαστηριακή μελέτη Τα μυρμήγκια της Αργεντινής διαπίστωσαν ότι τα αιθέρια έλαια αποτρέπουν τα μυρμήγκια, αλλά το αποτέλεσμα ήταν βραχύβιο.

Θα ήταν λάθος να υποθέσουμε ότι τα φυτά από τα οποία εξάγονται αυτά τα έλαια έχουν οποιαδήποτε επίδραση στα μυρμήγκια.

Το λάδι μέντας ήταν μία από τις λύσεις που προτείνονται στο Facebook, αλλά δεν δόθηκε καμία φόρμουλα για εφαρμογή. Οι δοκιμές έδειξαν ότι ένα διάλυμα 1% μπορεί να αποτρέψει τα μυρμήγκια, αλλά πρέπει να εφαρμόζεται κάθε εβδομάδα.

Κίτρος εκχύλισμα λαδιού έχει επίσης αποδειχθεί ότι λειτουργεί ως βρέχτισμα φωλιών (1.5 fl oz πορτοκαλί πετρέλαιο και 3 fl oz σαπούνι αυγής®/νερό κοριτσιών ανά ανάχωμα ).

Μπορεί η Ασπαρτάμη να ελέγξει τα μυρμήγκια;

Ο Ο θρύλος λέει ότι αν βάλετε λίγο γλυκαντικό που περιέχει ασπαρτάμη στη φωλιά θα σκοτώσει τα μυρμήγκια (χάρη στο Laidback Gardener για αυτό).

Το 2006, το Spoof News δημοσίευσε ένα άρθρο που περιγράφει λεπτομερώς την τοξικότητα της ασπαρτάμης στα μυρμήγκια. Ο τίτλος ήταν, FDA πιστοποιεί ασπαρτάμη ως δηλητήριο μυρμηγκιών, και συνεχίζει λέγοντας, „Αυτή η μαλακία (ασπαρτάμη) σκοτώνει τα μυρμήγκια νεκρά. Λειτουργεί σε μυρμήγκια ξυλουργών, ασημόψαρα, κατσαρίδες και σχεδόν τα πάντα στην πραγματικότητα.“

Το άρθρο τελείωσε με, „Η παραπάνω ιστορία είναι μια σάτιρα ή παρωδία. Είναι εντελώς φανταστικό“, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους θεούς του διαδικτύου να διαδώσουν το μύθο και πολλές ιστοσελίδες και εφημερίδες εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η ασπαρτάμη σκοτώνει τα μυρμήγκια.

Τα μυθικά άρθρα που αναπτύχθηκαν από αυτή την απάτη είναι αρκετά διασκεδαστικά – αν δεν ήταν τόσο λυπηρό. Εδώ είναι μια ματιά σε αυτό που είπε κάποιος.

Πώς λειτουργεί: Ασπαρτάμη είναι ένας νευροποίνων. Πιθανότατα σκοτώνει τα μυρμήγκια παρεμβαίνοντας στο νευρικό τους σύστημα. Θα μπορούσε να είναι άμεσο, όπως να σταματήσουν την καρδιά τους, ή κάτι πιο λεπτό όπως να σκοτώσουν την αίσθηση της γεύσης τους, ώστε να μην μπορούν να καταλάβουν τι είναι φαγώσιμο, ή να μυρίσουν, ώστε να μην μπορούν να ακολουθήσουν τα ίχνη τους, ή να αναγνωρίσουν λανθασμένα τα μέλη των αποικιών τους, έτσι αρχίζουν να πολεμούν ο ένας τον άλλον. Δεν είμαι σίγουρος τι τους προκαλεί να καταλήξουν να πεθάνουν, απλά να ξέρετε ότι για πολλά είδη μυρμηγκιών θα τα σκοτώσει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Καμία από τις πληροφορίες αυτής της παραγράφου δεν ήταν στην αρχική πλαστογραφία – όλα είναι κατασκευασμένα ανοησίες. Η ασπαρτάμη δεν σκοτώνει ούτε αποθαρρύνει τα μυρμήγκια.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μοιάζει μια φωλιά μυρμηγκιών;

Πράγματα που δεν ελέγχουν τα μυρμήγκια

Οι άνθρωποι φαίνεται να τα φτιάχνουν, ή ακούνε κάποια γεγονότα και τα ερμηνεύουν λανθασμένα. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι οι περισσότερες θεραπείες στο σπίτι δεν λειτουργούν και αυτό ισχύει επίσης για τον έλεγχο των μυρμηγκιών DIY. Κανένα από αυτά δεν έχει επιστημονική υποστήριξη: σαπούνι πιάτων, ξύδι, φύλλο δάφνης, σκόνη κιμωλίας, κατιφέδες, σάπια κέδρου, αλάτι, σόδα ψησίματος, άμυλο καλαμποκιού, σχοινόπρασο, σκόρδο, φλούδα αγγουριού, σόδα κλαμπ, στάχτες ξύλου, φτυαρίζοντας μυρμήγκια από δύο φωλιές μαζί. Αν βρείτε κάποια επιστημονική υποστήριξη για αυτά, ενημερώστε με στα σχόλια.

Πώς να ελέγξετε τα μυρμήγκια

Τι δουλειά έχει;

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε αν τα μυρμήγκια είναι πραγματικά ένα πρόβλημα. Είναι απίθανο να τα ξεφορτωθείτε στον κήπο.

Εάν πρέπει να ελεγχθούν, η ακόλουθη εργασία σε κάποιο βαθμό.

 • Διατόμων
 • Βόραξ
 • Λάδι Μέντας
 • Έλαιο εσπεριδοειδών

Τι γίνεται με τα εμπορικά προϊόντα; Ο Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα είχε αυτό να πει., „Εμπορικά διαθέσιμο βιολογικά προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως το βορικό οξύ ή η διατομική γη μπορούν να σκοτώσουν τα μυρμήγκια, αλλά η αποτελεσματικότητά τους να σκοτώσουν ολόκληρες αποικίες δεν έχει αποδειχθεί με συνέπεια.“

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι θεραπείες πρέπει να επαναλαμβάνονταιch ώρα νέα μυρμήγκια έρχονται στον κήπο σας. Τίποτα δεν κρατάει τα μυρμήγκια έξω από τον κήπο, εκτός ίσως από ένα μυρμήγκι.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar