Πώς να απαλλαγείτε εντελώς από τα μανιτάρια στο γκαζόν

0
Πώς να απαλλαγείτε εντελώς από τα μανιτάρια στο γκαζόν


1Μερίδια

Τα μανιτάρια είναι συναρπαστικά (και μερικές φορές νόστιμα), αλλά όσον αφορά τα μανιτάρια για το γκαζόν σας, δεν είναι τόσο μύκητες. Συγγνώμη, έπρεπε! Τα μανιτάρια του χλοοτάπητα μπορεί να είναι ενοχλητικό σε κάθε άλλη περίπτωση καταπράσινο άπειρο κήπο. Σε αυτόν τον οδηγό Gardening Pool, θα μάθετε πλήρως πώς να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια στο γκαζόν. Είναι υποπροϊόν κάτι που συμβαίνει κάτω από το έδαφος. Έτσι, μπορεί να είναι ενοχλητικό να ψάχνεις να βρεις τον τρόπο να απαλλαγείς από τα μανιτάρια στην πίσω αυλή. Ευτυχώς, πολύ συχνά, τα μανιτάρια γκαζόν είναι σχετικά αθώα και οι περισσότερες μορφές μυκήτων του γκαζόν δεν προκαλούν ασθένεια.

  Απαλλαγείτε από τα μανιτάρια στο γκαζόν
Μανιτάρια στο γκαζόν

Ωστόσο, μπορεί να είναι τοξικά για τα παιδιά και τα κατοικίδια σε ορισμένες περιπτώσεις. Επομένως, είναι σημαντικό να τα ξεφορτωθείτε ή τουλάχιστον να ελέγξετε την τοξικότητά τους νωρίτερα από το να αποφασίσετε να αποδεχτείτε απλώς την παρουσία τους για το γκαζόν σας.

Υπάρχουν τόσα πολλά συγκεκριμένα είδη μανιταριών.

Υπάρχει το εξαιρετικά αναγνωρίσιμο μανιτάρι σε σχήμα ομπρέλας. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μανιτάρια που φαίνονται σαν χέρια, ζελέ, φωλιές κοτόπουλου και φουσκωτά για να αναφέρουμε μερικά.

Τα μανιτάρια μπορεί ακόμη και να είναι μια επίθεση στις αισθήσεις σας. μερικά είναι βρωμερά για να τραβήξουν μύγες.

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη μανιταριών που υπάρχουν άτομα που κάνουν ειλικρινά μια ολόκληρη καριέρα μελετώντας τα (μυκητολόγοι).

Γιατί μεγαλώνουν τα μανιτάρια στους χλοοτάπητες;

Τα μανιτάρια ευδοκιμούν σε υγρά και σκοτεινά περιβάλλοντα όπου βασίζονται αρκετά οργανικά σε αποσύνθεση.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σάπια φύλλα, άχρηστο γρασίδι, κορμούς δέντρων, ζωικά απόβλητα και πολλά άλλα.

Πώς Διαδίδονται

Τα σπόρια ξεδιπλώνονται ενώ ένα μανιτάρι μαζεύεται, καταστραφεί ή ενοχλείται. Μπορούν να μεταφερθούν με τη βοήθεια του ανέμου, των εντόμων, των πουλιών και των διαφόρων ζώων.

Αυτά τα σπόρια δημιουργούν νηματώδεις ρίζες που αναφέρονται ως υφές που τοποθετούνται κάτω από το έδαφος σε ψάθες. Μπορείτε σίγουρα να δείτε αυτά τα χαλάκια με τη μείωση ενός μικρού κομματιού του κήπου.

Η αξία των μανιταριών γκαζόν

Μανιτάρια γκαζόν
Μανιτάρια γκαζόν

Οι μύκητες στην πραγματικότητα εξυπηρετούν έναν σημαντικό λόγο στον κήπο μέσω της αφομοίωσης της φυσικής αποσύνθεσης και της παροχής βιταμινών στο περιβάλλον έδαφος και τη βλάστηση.

Εκτός από την παρουσίαση ζωτικών βιταμινών, αυτό το χαρακτηριστικό είναι θεμελιώδες για την πρόληψη της συσσώρευσης φυσικής μνήμης.

Στις καλύτερες καταστάσεις, χαρούμενοι και ακμάζοντες μύκητες θα φυτρώσουν μανιτάρια. Τα οποία είναι πραγματικά τα καρποφόρα σώματα που επιβαρύνονται για τον πολλαπλασιασμό των σπορίων. Αυτή είναι μια μορφή ρουφηξιάς πικραλίδας με όλους τους σπόρους της.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι μύκητες έχουν ήδη τοποθετηθεί όμορφα κάτω από το πάτωμα. Τα μανιτάρια γκαζόν χρησιμεύουν απλώς ως οπτική ειδοποίηση ότι υπάρχει ένας ακμάζων μύκητας στο γρασίδι σας.

Καφέ γρασίδι που προκαλείται από μύκητες

Ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο οι μύκητες μπορούν να γίνουν δύσκολοι είναι όταν οι υφές που μοιάζουν με ψάθα μεγαλώνουν τόσο πυκνά που εμποδίζουν το γρασίδι σας να πάρει τις βιταμίνες που επιθυμεί. Αυτό μπορεί να παρακινήσει το γρασίδι να φαίνεται καφέ.

Όταν συμβαίνει αυτό στο γρασίδι σας, μπορεί να δείτε ένα στρογγυλό σχέδιο δακτυλίου για το γρασίδι σας. Όταν τα μανιτάρια παρατηρούν αυτό το δείγμα δαχτυλιδιού, στην καθομιλουμένη αναφέρεται ως κύκλος ή δαχτυλίδι νεράιδων.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια σε περιοχές με γκαζόν

  • Ένας από τους λόγους που οι ιδιοκτήτες αγωνίζονται να απαλλαγούν από τα μανιτάρια του γκαζόν από το γκαζόν τους είναι ότι αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα, όχι πλέον τον λόγο.
  • Η αφαίρεση των μανιταριών πάνω από την επιφάνεια δεν θα αποκαταστήσει το πρόβλημα των μυκήτων κάτω από το έδαφος.
  • Τούτου λεχθέντος, είναι, ωστόσο, πολύ σημαντικό να τα καταργήσετε για να μπορέσετε να σας σώσει και να ξεδιπλώσετε.
  • Όπως σημειώθηκε παραπάνω, τα μανιτάρια είναι τα καρποφόρα σώματα και είναι πλήρως υπεύθυνα για την ανάπτυξη των σπορίων.
  • Ο ικανοποιητικός τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά είναι με τη βοήθεια του να σκάψετε ολόκληρο το μανιτάρι με ένα φτυάρι κήπου.

Κάντε το γκαζόν σας λιγότερο φιλόξενο για τα μανιτάρια

Εάν σκέφτεστε πώς να καταργήσετε τα μανιτάρια σε περιοχές με γκαζόν. Η σύστασή μας είναι να κάνετε ό,τι κάνετε για να απορρίψετε τις νομικές οδηγίες σας. Κάντε το σπίτι σας ένα μέρος όπου δεν θέλουν να είναι.

Οι μύκητες ευδοκιμούν σε υγρά και σκιερά περιβάλλοντα όπου μπορεί να υπάρχει πρόσβαση σε αρκετά φυσικά σωματίδια ή απόβλητα. Ο καλύτερος τρόπος για την εξάλειψη των μυκήτων είναι να δημιουργήσετε ένα λιγότερο ιδανικό περιβάλλον.

Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι για να το δοκιμάσετε.

Λιγότερο Νερό

Οι σκιερές περιοχές του χλοοτάπητα θα πρέπει να ποτίζονται πολύ λιγότερο συχνά και να αφήνονται να στεγνώσουν περισσότερο μεταξύ των χρόνων του ποτίσματος.

Σας συμβουλεύουμε να ποτίζετε σε βάθος αλλά κάθε τόσο στη θέση του ποτίσματος πιο συχνά, ωστόσο για μικρότερη χρονική διάρκεια.

Το πότισμα το πρωί αφήνει το γρασίδι να πάρει το νερό που επιθυμεί νωρίτερα από ό,τι ο ηλιακός βοηθά να στεγνώσει η ουσία. Πρέπει να μείνετε μακριά από το νερό τη νύχτα γιατί το νερό θα ζήσει για το γκαζόν σας και θα δημιουργήσει ένα πραγματικά τέλειο υγρό και σκοτεινό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μυκήτων.

Περισσότερη ροή αέρα

Ο αερισμός του εδάφους του κήπου σας και η εξάλειψη τυχόν αχύρου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αέρα και της διείσδυσης του νερού, ώστε το έδαφος να στεγνώνει πιο γρήγορα.

Ο αερισμός μπορεί επίσης να διεισδύσει στο υπάρχον στρώμα υφών και να διακόψει το αυξημένο δείγμα του. Ακόμη και το συχνότερο κούρεμα για να διατηρήσετε το γρασίδι πιο κοντό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε υγρασία.

Το πιο κοντό γρασίδι τείνει να στεγνώνει πολύ γρήγορα από το ψηλό γρασίδι. Επιτρέπει επιπλέον στον επιπλέον αέρα και την ηλιοφάνεια να φτάσει στο έδαφος.

Απλά προσέξτε να τραβήξετε τα μανιτάρια γκαζόν πριν το κούρεμα. Διαφορετικά, το χλοοκοπτικό μπορεί να χτυπήσει γύρω από τα σπόρια των μανιταριών και να επιδεινώσει το πρόβλημα του γκαζόν.

Εφαρμόστε λίπασμα πλούσιο σε άζωτο

Η διασπορά ενός πλούσιου σε άζωτο λιπάσματος στο γρασίδι σας θα ενισχύσει τη διαδικασία αποσύνθεσης του πλούσιου σε άνθρακα φυσικού αριθμού στο χώμα σας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία ή να αποτρέψει την ανάπτυξη των μυκήτων.
Ένα ακριβές παράδειγμα είναι το θειικό αμμώνιο που λαμβάνεται σε αναλογία 5,5 κιλών σύμφωνα με 1.050 τετραγωνικά πόδια.

Μπορείτε επίσης να πετάξετε το σάπιο φυσικό ύφασμα μαζί με το σάπιο ξύλο, τα φύλλα, τα αποκόμματα γρασιδιού (να τα φυλάξετε σε προβληματικές περιοχές μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα) και τα απορρίμματα κουταβιών από το πάτωμα του κήπου σας.

Αυτό διώχνει σωστά την πηγή τροφής των μυκήτων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το κάνετε αυτό σε σκιερές περιοχές του γκαζόν σας ή σημεία στα οποία το νερό έχει την τάση να συσσωρεύεται.

Λάβετε υπόψη ότι μερικά περιουσιακά στοιχεία οργανικού υλικού μπορεί στην πραγματικότητα να θαφτούν. Αυτό είναι ιδιαίτερα πραγματικό στην περίπτωση. Είχατε οποιεσδήποτε πρόσφατες ανακαινίσεις στις οποίες η ξυλεία έχει αφεθεί στο πίσω μέρος και έχει περιληφθεί με σκόνη. (όλοι έχουμε συναντήσει τουλάχιστον έναν τέτοιο εργολάβο, σωστά;).

Εναλλακτικά, εάν έχετε εξαλείψει δέντρα ή θάμνους αλλά έχετε αφήσει τις ρίζες στο πίσω μέρος του. Αυτές οι βαριές σε άνθρακα ουσίες μπορούν επίσης κατά πάσα πιθανότητα να αποσυντεθούν κάτω από το έδαφος και να ενθαρρύνουν την έκρηξη των μυκήτων.

Ένας σωρός κομποστοποίησης επιθυμεί σταθερότητα άνθρακα και αζώτου για να διασπαστεί γρήγορα και η εξισορρόπηση του άνθρακα από παλιό ξύλο, ρίζες και φύλλα σάπιας για το γρασίδι σας με άζωτο θα επιταχύνει τη διαδικασία.

Χρήση μυκητοκτόνου για να σκοτώσετε μανιτάρια στο γκαζόν σας

Χρήση μυκητοκτόνου για να σκοτώσετε μανιτάρια στο γκαζόν σας
Χρήση μυκητοκτόνου για να σκοτώσετε μανιτάρια στο γκαζόν σας

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μυκητοκτόνα δεν λειτουργούν σε αυτές τις συνθήκες.

Αυτό είναι αντίθετο με αυτό που θα σας ενημερώσουν πολλές εταιρείες που προωθούν μυκητοκτόνα, αλλά είναι γνήσιο.
Τα κινητήρια μυκητοκτόνα δεν θα διορθώσουν το πρόβλημα που προκαλεί την ανάπτυξη μανιταριών στην αυλή σας. Δεν διεισδύουν μέσα από το έδαφος αρκετά βαθιά ώστε να αποκτήσουν τις υφές.

Τα μανιτάρια του δαπέδου μπορεί να πεθάνουν, ωστόσο στη συνέχεια στοιχηματίστε ποιος θα πάει πιο κάτω στο Home Depot σε μια εβδομάδα ή θα πάρει περισσότερο Μυκητοκτόνο;

Τα μυκητοκτόνα χλοοτάπητα υποτίθεται ότι για το ωίδιο των φύλλων ή τη σήψη των ριζών … μύκητες που κατοικούν πιο κοντά.

Τα μυκητοκτόνα δεν σκοτώνουν σίγουρα τους μύκητες, όπως υποδηλώνει το όνομα. Αντίθετα, συνήθως ζωγραφίζουν με τη βοήθεια του να επικαλύπτουν τον μύκητα που επικρατεί και να τον εμποδίζουν να διαδώσει τα σπόρια του.

Με αυτόν τον τρόπο, ένα μυκητοκτόνο μπορεί να βοηθήσει στην ενσωμάτωση της δυσκολίας και τελικά ο μύκητας συνεχίζει τον τρόπο ζωής του και πεθαίνει.

Αλλά ο μύκητας του κήπου τείνει να είναι πιο παραγωγικός και πιο μακροχρόνιος.

Τα περισσότερα εμπορεύματα ή μυκητοκτόνα που διαφημίζονται ειδικά για την εξόντωση μανιταριών γκαζόν είναι σχεδόν παράνομα πλέον. Επομένως, το καλό σας στοίχημα είναι να ακολουθήσετε τις ολιστικές προσεγγίσεις που αναφέραμε παραπάνω.

Ξεκινώ από την αρχή

Εάν επιδιώξετε τις παραπάνω απαντήσεις και εξακολουθείτε να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μανιτάρια ντόπινγκ. Τότε θα μπορούσατε να σκάψετε αυτό το μέρος του γκαζόν.

Αυτή είναι η πυρηνική επιλογή και θα θυμάστε αν το να σκάψετε ένα τεράστιο τμήμα του κήπου σας είναι μια εξέλιξη σε σχέση με ορισμένα μανιτάρια.

Για την πλειοψηφία, τώρα δεν αξίζει τον κόπο.

Αλλά αν έχετε αποφασίσει να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Στη συνέχεια, θα θελήσετε να σκάψετε τουλάχιστον 13 έως 19 ίντσες βαθιά στο χώμα. Θα θελήσετε επίσης να πετάξετε έως και 17 έως 23 ίντσες σε εξωτερικό χώρο της πληγείσας περιοχής για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε όλες τις υφές κάτω από το πάτωμα.

Μετά από αυτό, θα μπορούσατε να ξεδιπλώσετε λίγο νέο χώμα και σπόρους χόρτου για να δημιουργήσετε μια νέα έκρηξη σε αυτήν την τοποθεσία. Βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να ακολουθείτε την παραπάνω σύσταση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιστρέψετε κατευθείαν στο πρώτο.

Μάθετε να αγαπάτε τα μανιτάρια & να συνυπάρχετε ειρηνικά

Τα μανιτάρια δεν φαίνονται υπέροχα στο γκαζόν, ωστόσο, δεν είναι γενικά πολύπλοκα ή επικίνδυνα. Είναι χωρίς αμφιβολία σημάδι μυκήτων που κάνουν τη διαδικασία τους για να προσφέρουν βιταμίνες στο έδαφος.

Όπως τα περισσότερα πράγματα στη φύση, υπάρχουν για να βοηθήσουν στην επίτευξη σταθερότητας, και σε περίπτωση που σας δοθεί ότι αυτό είναι μέρος του εδάφους σας που επιτυγχάνει αυτή τη σταθερότητα. Μπορεί να αρχίσετε να σας αρέσουν.

Όσο μακροσκελής και αν δεν σας ενδιαφέρει η είσοδος κατοικίδιων ζώων και νέων σε αυτά. Τότε είναι εντάξει να απομακρύνετε τα μανιτάρια όπου μπορεί να βρίσκονται στο γρασίδι σας.

Είναι ειλικρινά αρκετά ακίνδυνα και συνήθως απλώς ένα σημάδι της ακριβούς υγείας του εδάφους. Όσο το γρασίδι δεν είναι η απώλεια ζωής.

Η απώλεια ζωής του γρασιδιού και το καφέ χρώμα μπορεί να υποδηλώνουν ότι το στρώμα υφών έχει γίνει πολύ παχύ και μάλλον θα έπρεπε να κάνετε κάτι.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια σε περιοχές με γκαζόν; Με Υπομονή

Τα μανιτάρια είναι αθώα, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικά για έναν ιδιοκτήτη ενός σπιτιού που αναρωτιέται πώς να πετάξει τα μανιτάρια στην πίσω αυλή. Όπου αυτός ή αυτός έχει ξοδέψει χρόνο και ηλεκτρισμό καλλιεργώντας έναν εκπληκτικό κήπο.

Μέχρι να δείτε μανιτάρια, θα υπάρχει ήδη μια τεράστια αύξηση μυκήτων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Η αφαίρεση των μανιταριών μπορεί να σας βοηθήσει να μην ξεδιπλώσετε περαιτέρω. Ωστόσο, δεν σκοτώνει τους μύκητες κάτω από την επιφάνεια, ώστε να μπορείτε να αναμένετε μεγαλύτερη ομοτίμηση.

Για τις καλύτερες πιθανότητες εξάλειψης των μυκήτων:

  • Αφήστε το γκαζόν σας να στεγνώσει πριν το ποτίσετε,
  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετά καλή αποστράγγιση και ροή αέρα, και
  • Αφαιρέστε τα οργανικά υπολείμματα και τα απόβλητα που λειτουργούν ως πηγή τροφής για μύκητες.

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας για το πώς να απαλλαγείτε εντελώς από τα μανιτάρια στο γκαζόν θα αποδειχθεί χρήσιμος για εσάς.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar