Πώς να διατηρήσετε τη λεπίδα του χορτοκοπτικού σας να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα

0
Πώς να διατηρήσετε τη λεπίδα του χορτοκοπτικού σας να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα

ΜΗΧΑΝΗ γκαζον
Έχετε σκεφτεί ποτέ την ευκρίνεια του χλοοκοπτικού σας; Εάν ναι, δεν είστε μόνοι που εξετάζετε την ευκρίνεια του χλοοκοπτικού σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές κοπής και τις βέλτιστες πρακτικές κοπής που είναι διαθέσιμες για κατανάλωση, αλλά με μια θαμπή λεπίδα, δεν θα πάτε πολύ μακριά. Οι επαγγελματίες της Spring-Green, οι επαγγελματίες περιποίησης γκαζόν της γειτονιάς σας, είναι εδώ με τις συμβουλές που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τη λεπίδα του χλοοκοπτικού σας κοφτερή και το γκαζόν σας να φαίνεται αιχμηρό!

Οδηγός για να διατηρήσετε κοφτερές τις λεπίδες του χορτοκοπτικού σας

Έχει πραγματικά σημασία μια κοφτερή λεπίδα χλοοκοπτικού;

Συγκρίνετε την ευκρίνεια της λεπίδας του χλοοκοπτικού σας με το ξυράφι σας. Οι στόχοι σας για ένα καθαρό ξυρισμένο πρόσωπο θα πέφτουν ίσια χωρίς μια κοφτερή λεπίδα, έτσι δεν είναι; Μια παλιά ή θαμπή λεπίδα χορτοκοπτικού μπορεί να κάνει το γρασίδι σας να φαίνεται λιγότερο από εκπληκτικό, καθώς και να προκαλέσει ζημιά στο γρασίδι σας.

Εάν οι λεπίδες του χλοοκοπτικού σας είναι θαμπές ή/και κατεστραμμένες, μπορεί στην πραγματικότητα να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα προβλήματα με το γκαζόν σας. Το θαμπό κόψιμο μπορεί να αφήσει μια σχισμένη λεπίδα γρασιδιού να ταλαιπωρείται και να είναι πιο ευαίσθητη σε παράσιτα και ασθένειες. Καθώς εργαζόμαστε τόσο σκληρά για να διατηρήσουμε το γκαζόν μας υπέροχο όλο το καλοκαίρι, η κατάσταση του χλοοκοπτικού μας μπορεί πραγματικά να αναιρέσει όλη αυτή τη σκληρή δουλειά εάν δεν συντηρηθεί σωστά.

Πώς ακονίζω τη λεπίδα του χλοοκοπτικού μου;

Τα χλοοκοπτικά έχουν μερικές επιλογές για να ακονίσουν τις λεπίδες του χλοοκοπτικού, που κυμαίνονται από μύλο πάγκου, λίμα χειρός, περιστροφικό εργαλείο ή γωνιακό μύλο. Οι λεπίδες του χλοοκοπτικού σας μπορούν επίσης να ακονιστούν με ένα τρυπάνι και πέτρα ακονίσματος που έχουν σχεδιαστεί για το ακόνισμα των θαμπών λεπίδων του χλοοκοπτικού. Ενώ κάθε κατασκευή και μοντέλο χλοοκοπτικού είναι μοναδικά, ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για την αφαίρεση των λεπίδων πριν από το ακόνισμα:

  • Ορισμένα χλοοκοπτικά σάς επιτρέπουν να ακονίζετε τις λεπίδες χωρίς να τις αφαιρέσετε, γεγονός που εξοικονομεί πολύ χρόνο.
  • Ωστόσο, η αφαίρεση της λεπίδας σας επιτρέπει να κάνετε μια πιο ενδελεχή δουλειά και να αποφύγετε την καταστροφή οποιουδήποτε άλλου τμήματος του χλοοκοπτικού.
  • Λάβετε προφυλάξεις ασφαλείας, όπως αποσύνδεση του καλωδίου ανάφλεξης του χλοοκοπτικού σας από το μπουζί ή αφαίρεση της μπαταρίας πριν ξεκινήσετε. Επίσης, αδειάστε τη δεξαμενή αερίου, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διαρροής καυσίμου ενώ ακονίζετε τις λεπίδες του χλοοκοπτικού.
  • Μόλις αφαιρέσετε τις λεπίδες του χλοοκοπτικού, επωφεληθείτε από αυτήν την ευκαιρία για να καθαρίσετε το χλοοκοπτικό σας, απομακρύνοντας τυχόν υπολείμματα που είναι δύσκολο να φτάσετε όταν το χλοοκοπτικό είναι άθικτο.
  • Αφού ακονίσετε τις λεπίδες του χλοοκοπτικού, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τη λεπίδα χρησιμοποιώντας έναν εξισορροπητή λεπίδων χλοοκοπτικού. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό καθώς μια λεπίδα χλοοκοπτικού που δεν έχει ισορροπία μπορεί να καταστρέψει τον κινητήρα και να καταπονήσει το χλοοκοπτικό.

Πόσο συχνά πρέπει να ακονίζονται οι λεπίδες του χλοοκοπτικού;

Μια συνηθισμένη ερώτηση είναι πόσο συχνά, „Πρέπει να ακονίζω τις λεπίδες του χλοοκοπτικού μου;“ Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται. Παράγοντες όπως ο τύπος του χλοοκοπτικού που χρησιμοποιείτε, η ηλικία του χλοοκοπτικού και η κατάσταση του χλοοκοπτικού σας μπορούν να επηρεάσουν τη συχνότητα. Η συχνότητα ακονίσματος θα επηρεαστεί επίσης από το πόσο συχνά κουρεύετε και πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που κόβετε.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας θα ήταν να ακονίσετε εάν παρατηρήσετε ότι το γρασίδι δεν είναι καθαρά κομμένο ή ανομοιόμορφο. Ένα άλλο καλό πλαίσιο αναφοράς είναι να ακονίζετε το χλοοκοπτικό σας μετά από κάθε 20 έως 25 ώρες χρήσης. Αυτό θα μπορούσε να είναι μία φορά το χρόνο για μικρά, προσωπικά χλοοκοπτικά ή μία φορά το τρίμηνο για εκείνους που κόβουν μεγάλες επιφάνειες πιο συχνά.

Πόσα πρέπει να περιμένω να ξοδέψω για το ακόνισμα των λεπίδων του χλοοκοπτικού μου;

Μερικά καλά νέα…δεν κοστίζει πολλά χρήματα για να διατηρήσετε τις λεπίδες του χλοοκοπτικού σας κοφτερές! Εάν είστε τύπος «φτιάξ‘ το μόνος σου», πρέπει να επενδύσεις στο κόστος του ακονίσματος ή του τρυπανιού, το οποίο συνήθως είναι 20 $. Φυσικά, μπορεί να χρειαστεί να λάβετε υπόψη την αξία του χρόνου σας, εάν θέλετε να πάρετε ένα ακριβές κόστος.

Εάν επιλέξετε να το κάνει ένα τοπικό κατάστημα κήπου για εσάς, θα κοστίσει λίγο περισσότερο (πιθανότατα) αλλά θα σας εξοικονομήσει χρόνο. Για όσους από εσάς κάνετε τα μαθηματικά, εάν πληρώσετε κάποιον να ακονίσει τη λεπίδα σας δύο φορές κατά τη διάρκεια του περίοδος κοπής γκαζόνπιθανότατα θα πληρώσετε αρκετά για να καλύψετε το κόστος του εργαλείου ακονίσματος που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε μόνοι σας για τα επόμενα χρόνια.

Ο τακτικός έλεγχος των λεπίδων του χλοοκοπτικού σας είναι απαραίτητος για να διατηρείται το γρασίδι σας καλό, να νιώθετε υγιές και να διατηρείτε το χλοοκοπτικό σας σε βέλτιστα επίπεδα. Το ακόνισμα των λεπίδων του χλοοκοπτικού σας είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας ή να ζητήσετε τη βοήθεια ενός τοπικού επαγγελματία.

Οι επαγγελματίες του Spring-Green είναι εδώ για να σας δώσουν συμβουλές για το σωστό κούρεμα γκαζόν. Όντας τοπική ιδιοκτησία και λειτουργία, η Spring-Green είναι σε θέση να κατανοήσει πραγματικά τις ανάγκες φροντίδας του χλοοτάπητα της περιοχής σας, ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη αξία και τα πιο εξατομικευμένα προγράμματα περιποίησης αυλής για εσάς!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον επαγγελματία περιποίησης γκαζόν Spring-Green της γειτονιάς σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar