Πώς να διορθώσετε μια χορτοκοπτική μηχανή που δεν θα ξεκινήσει μετά το κάθισμα (Εύκολη επιδιόρθωση)

11
Πώς να διορθώσετε μια χορτοκοπτική μηχανή που δεν θα ξεκινήσει μετά το κάθισμα (Εύκολη επιδιόρθωση)

Δεν είναι μυστικό ότι οι χορτοκοπτικές μηχανές πρέπει να διατηρηθούν. Θα πρέπει να καθαρίζεται και να λαδώνεται συχνά και θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά το αέριο και το πετρέλαιο. Αλλά πολλοί νέοι και έμπειροι κηπουροί συχνά βρίσκουν πρόβλημα ξεκινώντας την χορτοκοπτική μηχανή τους που κάθεται στην αποθήκη ή δεν χρησιμοποιείται για λίγο.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να ξεκινήσετε μια χορτοκοπτική μηχανή που κάθεται, έχω συμπεριλάβει διάφορα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να το διορθώσετε μόνοι σας. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια τρομακτική εργασία, αλλά το πρόβλημα είναι απλό να επιλυθεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Πώς μπορώ να κάνω το χλοοκοπτικό μου να ξεκινήσει μετά τη συνεδρίαση;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν το χλοοκοπτικό σας δεν θα ξεκινήσει αφού καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μερικές κοινές αιτίες μπορεί να εμποδίσουν την εκκίνηση του χλοοκοπτικού σας. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε ορισμένα προληπτικά μέτρα για να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα στο μέλλον.

Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το χλοοκοπτικό, πρώτα ασταρώστε τον κινητήρα πιέζοντας τον λαμπτήρα αστάρωμα τρεις ή τέσσερις φορές. Οι περισσότερες κοπές θα έχουν ένα παράθυρο από γυαλί για να ελέγξουν τη στάθμη καυσίμου. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το τσοκ και προσπαθήστε να ξεκινήσετε τη μηχανή. Αν δεν ξεκινήσει, απενεργοποιήστε το τσοκ και προσπαθήστε μερικές φορές ακόμα.

Επίσης, οι περισσότερες κοπές έχουν διακόπτη ασφαλείας για την πρόληψη ατυχημάτων. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης για να βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης ασφαλείας δεν είναι ενεργοποιημένος.

Πριν σκάψετε βαθύτερα στα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, αλλάξτε το καύσιμο, καθαρίστε το φίλτρο λαδιού και αέρα και δοκιμάστε να ξεκινήσετε το χλοοκοπτικό. Εάν εξακολουθεί να μην ξεκινά, ένα βρώμικο καρμπυρατέρ είναι ο πιο κοινός ένοχος για την χορτοκοπτική μηχανή να μην ξεκινήσει μετά από να καθίσει για λίγο.

Πρέπει να καθαρίσετε το καρμπυρατέρ και να αφαιρέσετε τυχόν λάδια ή πιστολίδια που εναποτίθενται μέσα. Θα πρέπει επίσης να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη χορτοκοπτικής μηχανής για να καθαρίσετε το καρμπυρατέρ.

Όταν εργάζεστε με χλοοκοπτικό αερίου, καύσιμα όπως η βενζίνη είναι εξαιρετικά εύφλεκτα. Βεβαιωθείτε ότι δεν ανάβετε τσιγάρα ή ότι έχετε οποιαδήποτε πηγή που θα μπορούσε να προκαλέσει μια σπίθα. Προτιμάται η αντιμετώπιση προβλημάτων σε ανοιχτό περιβάλλον για σωστό εξαερισμό.

Ας σκάψουμε βαθύτερα για να αντιμετωπίσετε μια χορτοκοπτική μηχανή που δεν θα ξεκινήσει αφού καθίσει όλο το χειμώνα.

Ελέγξτε το καύσιμο

ελέγξτε τα καύσιμα χορτοκοπτικών μηχανών

Οποιοδήποτε υπόλοιπο αέριο στην χορτοκοπτική μηχανή για περισσότερο από ένα μήνα γίνεται μπαγιάτικο. Ένα μπαγιάτικο αέριο δεν θα ανάψει κατάλληλα μέσα στη μηχανή. Θα πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό αέριο αναποδογυρίζοντας το δοχείο του χλοοκοπτικού ή σιφόνι προσεκτικά.

Αποθηκεύστε το παλιό λάδι σε ένα δοχείο για να το απορρίψετε με ασφάλεια. Γεμίστε τη δεξαμενή αερίου με φρέσκο καύσιμο και δοκιμάστε να ξεκινήσετε ξανά το χλοοκοπτικό. Μερικοί ειδικοί συνιστούν να αδειάσετε τη δεξαμενή καυσίμου όταν είστε έτοιμοι να αποθηκεύσετε την χορτοκοπτική μηχανή για το χειμώνα. Αυτό δεν συνιστάται, καθώς προκαλεί συσσώρευση υγρασίας μέσα στην κενή δεξαμενή καυσίμου και κινδυνεύει με διάβρωση.

Μπορείτε να αγοράσετε TruFuel (Σύνδεσμος Αμαζονίου) από τοπικό κατάστημα υλικού ή βενζινάδικο χωρίς προσθήκη αιθανόλης. Το καύσιμο που παρασκευάζεται με αιθανόλη συνήθως οπλοποιεί το καρμπυρατέρ με την πάροδο του χρόνου και καθιστά δύσκολη την εκκίνηση του χλοοκοπτικού.

Μπορείτε να γεμίσετε τη δεξαμενή χλοοκοπτικών με TruFuel όταν είστε έτοιμοι να το αποθηκεύσετε για το χειμώνα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε κινητήρα δύο κύκλων ή τεσσάρων κύκλων.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το TruFuel, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο σταθεροποιητή καυσίμου που εμποδίζει τη βενζίνη να πάρει μπαγιάτικο. Βοηθά στην καθαρή λειτουργία του χλοοκοπτικού, διατηρώντας παράλληλα τον κινητήρα ασφαλή.

Αντικαταστήστε το λάδι κινητήρα

Το λάδι κινητήρα είναι ένα ιξώδες υγρό που λιπαίνει τα μέρη του κινητήρα για να το βοηθήσει να γλιστρήσει ομαλά στις σωστές στροφές, εξασφαλίζοντας ότι το χλοοκοπτικό κινείται αποτελεσματικά. Χωρίς αυτό το λάδι, το χλοοκοπτικό θα επιβραδυνθεί, και το έμβολο θα δυσκολεύεται να γυρίσει, αλλιώς ο κινητήρας δεν θα ξεκινήσει καθόλου.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι λαδιού κινητήρα που διατίθενται στην αγορά. Ένα καλής ποιότητας λάδι κινητήρα δεν αφήνει υπολείμματα μέσα.

Όπως και το όχημά σας, θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά το λάδι του κινητήρα. Ο ειδικός συνιστά την αλλαγή λαδιού κινητήρα δύο φορές το χρόνο. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε μία φορά στην αρχή της σεζόν και δεύτερη πριν είστε έτοιμοι να το αποθηκεύσετε για το χειμώνα.

Εάν βρείτε τον κινητήρα να στρίβετε και να παράγετε πολύ λευκό καπνό πριν από την καθυστέρηση, υποδεικνύει κακό λάδι κινητήρα που πρέπει να αντικατασταθεί. Μπορείτε επίσης να επιθεωρήσετε οπτικά το λάδι και αν είναι πολύ παχύ και σκοτεινό, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε.

Αλλαγή φίλτρου αέρα

αλλαγή φίλτρου αέρα χορτοκοπτικής μηχανής

Είναι πάντα σκόπιμο να αλλάξετε το φίλτρο αέρα πριν ξεκινήσετε την χορτοκοπτική μηχανή που έχει αποθηκευτεί για το χειμώνα.

Το φίλτρο αέρα εμποδίζει τη βρωμιά και τα συντρίμμια να καταστρέψουν τον κινητήρα. Αν δεν αντικατασταθεί, θα οδηγήσει σε φθορά της χορτοκοπτικής μηχανής σας eκαι δυσκολία στην εκκίνηση. Αν βρείτε τη μηχανή να στριμώχνετε αλλά να καθυστερεί μετά, είναι ένα σημάδι ενός βρώμικου ή βουλωμένου φίλτρου αέρα.

Θα πρέπει να αντικαθιστάτε το φίλτρο αέρα μία φορά το χρόνο. Το φίλτρο αέρα δεν είναι δαπανηρό και είναι εύκολο να αντικατασταθεί. Ανάλογα με τον τύπο του χλοοκοπτικού, διατίθενται διαφορετικοί τύποι φίλτρων αέρα. Θα πρέπει να ελέγξετε το εγχειρίδιο κατόχου για να γνωρίζετε τον σωστό τύπο και το μέγεθος του φίλτρου αέρα για το χλοοκοπτικό σας.

Η αφαίρεση του φίλτρου αέρα είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Πρώτα, βρείτε το κουτί φίλτρου αέρα στην χορτοκοπτική μηχανή σας. Αφαιρέστε το παλιό φίλτρο αέρα από το κουτί και απορρίψτε το σε κάδο απορριμμάτων.

Πάρτε το νέο φίλτρο από τη συσκευασία του και τοποθετήστε το μέσα στο κουτί. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το καπάκι πάνω από το δοχείο και κλείστε το με ένα κατσαβίδι ή κλειδί.

Ελέγξτε τη σπινθήρα

σπινθήρας χορτοκοπτικής μηχανής

Εάν η χορτοκοπτική μηχανή σας κάθεται για πολύ καιρό, το μπουζί θα μπορούσε να στεγνώσει και να μην ασκεί πλέον ηλεκτρικό ρεύμα. Ευτυχώς, η αλλαγή ενός μπουζί είναι μια εύκολη λύση που ο καθένας μπορεί να κάνει σε λίγα λεπτά με μόνο ένα ζευγάρι πένσες και ένα κατσαβίδι.

Μπορείτε να εντοπίσετε το μπουζί γρήγορα, καθώς θα έχει ένα παχύ μαύρο λαστιχένιο κάλυμμα για να κρατήσει τη βρωμιά και τη σκόνη έξω με ένα καλώδιο συνδεδεμένο σε αυτό. Μπορείτε να αφαιρέσετε το μπουζί με το δεξί κλειδί υποδοχής μεγέθους.

Αφού αφαιρέσετε την πρίζα, ελέγξτε για τυχόν διάβρωση ή ζημιά στο άκρο του μπουζί. Επιθεωρήστε οπτικά το ηλεκτρόδιο για οποιαδήποτε ξηρή εναπόθεση, υποδεικνύοντας ακατάλληλη καύση καυσίμου.

Ένα υγρό άκρο σπινθήρα υποδεικνύει περίσσεια καυσίμου που εισέρχεται στον θάλαμο καύσης, ως αποτέλεσμα ελαττωματικού πνιγμού ή σπασμένης σφραγίδας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να αντικαταστήσετε το μπουζί. Θα πρέπει να αναζητήσετε τον αριθμό μοντέλου που εκτυπώνεται στο ίδιο το μπουζί ή να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο κατόχου για να βρείτε τη σωστή προδιαγραφή σύμφωνα με το χλοοκοπτικό σας.

Το μπουζί είναι ένα μικρό και ουσιαστικό μέρος μιας χορτοκοπτικής μηχανής και συχνά περνά απαρατήρητο όταν επιθεωρούμε το μηχάνημα. Εάν δεν καθαριστεί ή αλλάξει όταν χρειάζεται, μπορεί να παράγει ανεπαρκή σπινθήρα και να δυσκολεύει την εκκίνηση του χλοοκοπτικού.

Καθαρίστε το καρμπυρατέρ

καθαρό καρμπυρατέρ χορτοκοπτικών

Αφού περάσετε από τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, εάν έχετε μια χορτοκοπτική μηχανή που δεν θα ξεκινήσει, το πρόβλημα συχνά έγκειται στο καρμπυρατέρ. Ίσως χρειαστεί να το καθαρίσετε ή να το αντικαταστήσετε για να ξεκινήσετε ένα χλοοκοπτικό.

Συχνά, εάν διαπιστώσετε ότι ο κινητήρας γυρίζει αλλά δεν ξεκινά, τότε το καρμπυρατέρ σας μπορεί να χρειαστεί να καθαριστεί. Μπορεί να χρειαστείτε ένα μικρό κατσαβίδι για να ανοίξετε το καρμπυρατέρ. Θα πρέπει να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο κατόχου ή να παρακολουθήσετε ορισμένα βίντεο YouTube για να γνωρίζετε την τοποθεσία και τα βήματα για να ανοίξετε το καρμπυρατέρ.

Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ κάτω από το καρμπυρατέρ για να αποτρέψετε τη διαρροή καυσίμου στο έδαφος. Μόλις αφαιρεθεί εντελώς από τον κινητήρα, μουλιάστε το καρμπυρατέρ σε ξύδι για μια ώρα.

Το ξύδι βοηθά στην απομάκρυνση των όπλου και των συντριμμιών. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό υδαταινών που μπορείτε να αγοράσετε από ένα κατάστημα οικιακού υλικού ή να το παραγγείλετε online.

Μπορείτε να το ψεκάσετε απευθείας στο καρμπυρατέρ, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα το ψεκάσετε στο κοντινό φίλτρο αέρα.

Αντικαταστήστε την αντλία καυσίμου

Το μείγμα αερίου και πετρελαίου στην αντλία καυσίμου μιας χορτοκοπτικής μηχανής μπορεί να λερωθεί και να φράξει. Αν συμβεί αυτό, η μηχανή του γκαζόν δεν θα ξεκινήσει. Η αντλία καυσίμου σπρώχνει το αέριο από τη δεξαμενή στον κινητήρα μέσω πολλαπλών θυρών.

Μπαγιάτικο αέριο στο χλοοκοπτικό ή πολύ πετρέλαιο μπορεί να διαρρεύσει στην αντλία καυσίμου. Μια πλημμυρισμένη ή φραγμένη αντλία καυσίμου δεν θα παρέχει το κατάλληλο αέριο στον κινητήρα. Μια βρώμικη αντλία καυσίμου μπορεί να προκαλέσει το χλοοκοπτικό να σταματήσει ή να μην ξεκινήσει καθόλου. Ο καθαρισμός της αντλίας καυσίμου είναι μια εύκολη διαδικασία που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε το χλοοκοπτικό.

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσετε την αντλία καυσίμου είναι να αφαιρέσετε το καπάκι αερίου και να καθαρίσετε τυχόν συντρίμμια πάνω του. Στη συνέχεια, εντοπίστε το σωλήνα εισαγωγής που οδηγεί στην αντλία και ψεκάστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού καρμπυρατέρ. Βεβαιωθείτε ότι ξεπλένεται μέσω του σωλήνα για να καθαρίσετε οποιαδήποτε συσσώρευση.

Επίσης, ελέγξτε τον πλαστικό σωλήνα γραμμής καυσίμου για τυχόν συσπάσεις ή συντρίμμια που εμποδίζουν το καύσιμο. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να καθαρίσετε οποιαδήποτε συσσώρευση λαδιού γύρω από την αντλία καυσίμου.

Σφίξτε το καλώδιο φρένων

Ένα χαλαρό καλώδιο φρένων συχνά παραβλέπεται όταν η χορτοκοπτική μηχανή δεν ξεκινά. Το καλώδιο τραβάει τη χειρολαβή όταν χρησιμοποιείται το χλοοκοπτικό. Ένα ελαττωματικό ή χαλαρό καλώδιο δυσκολεύει την εκκίνηση της χορτοκοπτικής μηχανής.

Είναι πιθανό το καλώδιο φρένων να πρέπει να σφίξει. Αυτό συμβαίνει επειδή το καλώδιο μπορεί να έχει χαλαρώσει, φοριέται από το άκρο του καλωδίου προς τα κάτω και πρέπει να αντικατασταθεί. Το καλώδιο φρένων πρέπει να σφίξει ή να αντικατασταθεί πριν επιχειρήσετε να ξεκινήσετε την χορτοκοπτική μηχανή.

Θα πρέπει να ελέγξετε την ένταση στη λαβή φρένων τραβώντας την και παρατηρώντας οποιαδήποτε αδράνεια στο καλώδιο. Εάν η σύσφιξη του καλωδίου φρένων δεν διορθώστε το πρόβλημά σας, ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε. Η αντικατάσταση του καλωδίου φρένων συνήθως θα διαρκέσει λιγότερο από 5 λεπτά και θα κοστίσει μόνο περίπου $ 10 – $ 15.

Έλεγχος κλειδιού σφόνδυλο

Ο σφόνδυλος είναι ο κυκλικός μεταλλικός δίσκος που συνδέει τις λεπίδες της χορτοκοπτικής μηχανής με τον κινητήρα. Αν είναι σπασμένο, τότε η μηχανή του γκαζόν σου δεν θα ξεκινήσει. Συχνά χλοοκοπτικό που χτυπά οποιοδήποτε κούτσουρο ή βράχο μπορεί να σπάσει ή να σπάσει το σφόνδυλο.

Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα αφαιρώντας τον παλιό σφόνδυλο και αντικαθιστώντας τον με έναν νέο από το τοπικό σας κατάστημα υλικού. Κατά την αφαίρεση του ιπτάμενου τροχού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν σφιγκτήρα για να τον διατηρήσετε ασφαλή και ασφαλή.

Καθαρίστε τυχόν αποκόμματα γρασιδιού ή βρωμιά από το σφόνδυλο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τον σφόνδυλο, είναι σημαντικό να μην πετάξετε τον παλιό σφόνδυλο σας μέχρι να επιβεβαιώσετε ότι το έχετε πράγματι διορθώσει.

Αντικατάσταση του στοιχείου ελέγχου Deadman

Μια χορτοκοπτική μηχανή έχει πολλά βασικά μέρη για να λειτουργήσει σωστά, ένα από τα οποία είναι το καλώδιο ελέγχου του νεκρού. Αυτό το καλώδιο παρέχει ασφάλεια σταματώντας τον κινητήρα εάν πρέπει να απομακρυνθείτε από το μηχάνημα για οποιονδήποτε λόγο.

Εάν αυτό το καλώδιο σπάσει ή αποσυνδεθεί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα νέο χωρίς πολλά προβλήματα. Το καλώδιο πρέπει να κρατηθεί στη θέση του για να ξεκινήσει ο κινητήρας.

Συνδέεται με το σύστημα ανάφλεξης του κινητήρα που στέλνει το ρεύμα στο μπουζί για εσωτερική καύση. Η αντικατάσταση οποιουδήποτε σπασμένου ή κατεστραμμένου συστήματος ελέγχου deadman επιτρέπει την εκκίνηση του χλοοκοπτικού.

Ελέγξτε την μπαταρία εκκίνησης

Αν το χλοοκοπτικό σας διαθέτει ηλεκτρικό εκκινητή, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε την μπαταρία για να βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως φορτισμένη. Οι περισσότερες μπαταρίες χλοοκοπτικών μπορούν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια, αλλά μειώνουν την ικανότητα συγκράτησης μιας φόρτισης με την πάροδο του χρόνου.

Ο κρύος καιρός κατά τη χειμερινή περίοδο συχνά υποβαθμίζει τη χωρητικότητα φόρτισης της μπαταρίας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφορτίσετε μπαταρίες πριν προσπαθήσετε να ξεκινήσετε μια χορτοκοπτική μηχανή.

Αν δείτε λευκή διάβρωση στο βύσμα ή η μπαταρία δεν θα έχει φόρτιση μετά από αρκετές ώρες φόρτισης, πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, εάν η χορτοκοπτική μηχανή δεν θα ξεκινήσει αφού καθίσει όλο το χειμώνα ή καθίσει για λίγο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μερικά καθαρά καύσιμα στο καρμπυρατέρ και να τραβήξετε το καλώδιο εκκίνησης. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, ελέγξτε το μπουζί και καθαρίστε το εάν είναι απαραίτητο και, στη συνέχεια, αντικαταστήστε το με ένα νέο πριν προσπαθήσετε ξανά.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, πήγαινέ το σε ένα πιστοποιημένο συνεργείο επισκευής.

πώς να διορθώσετε την χορτοκοπτική μηχανή που δεν θα ξεκινήσει μετά από να καθίσει

Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar