Πώς να επιλέξετε τις καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό το 2021

Πώς να επιλέξετε τις καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό το 2021

Mai 11, 2021 0 Von admin

Χρειάζομαι μια καρέκλα zafu ή διαλογισμού; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό και εξηγήστε πώς να επιλέξετε ένα και γιατί το χρειάζεστε.

Στη σημερινή ταραχώδη κοινωνία, η εσωτερική γαλήνη γίνεται όλο και πιο άπιαστη. Καθώς εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δουλειάς τους, διατηρώντας τα πάντα σε τάξη στο σπίτι, αισθάνονται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρουν μια στιγμή για τον εαυτό τους.

Ευτυχώς, ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι Αμερικανοί. Αυτό το γαλήνιο χόμπι σας επιτρέπει να ηρεμήσετε το μυαλό σας, να μειώσετε το άγχος και την κατάθλιψη και να φτάσετε σε μια κατάσταση εσωτερικής ηρεμίας.

Ωστόσο, ο διαλογισμός από μόνος του μπορεί να μην αποφέρει τα αποτελέσματα που θέλετε. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε συνεδρία διαλογισμού, είναι σημαντικό να τον συμπληρώσετε με μια καρέκλα διαλογισμού.

ο καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε μια βαθύτερη κατάσταση ενσυνειδητότητας κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας. Εδώ είναι μερικά από τα κύρια οφέλη από τη χρήση μιας καρέκλας διαλογισμού γιόγκα ενώ κάνετε διαλογισμό.

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Μία από τις πιο κρίσιμες πτυχές του διαλογισμού είναι διατήρηση καλής στάσης. Όταν κάθεστε όρθια, εστιάζετε ευκολότερα στην αναπνοή σας και μειώνεται ο πόνος στη μέση/πόδια/αστραγάλους. Επιπλέον, η σωστή στάση εμποδίζει το μυαλό σας να περιπλανηθεί και σας εμποδίζει να αποσπαστείτε.

στάση διαλογισμού - Οι καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό
Μια χαλαρή (όχι αυστηρή) στάση διαλογισμού

Μια καρέκλα για διαλογισμό βοηθά στη στήριξη της στάσης σας, μην ανησυχείτε για την ανάκλιση ενώ διαλογίζεστε. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να προσέχετε αποκλειστικά την αναπνοή σας και να αποκλείσετε τον κόσμο γύρω σας.

Διαφέρει τις θέσεις σας

Η άνεση είναι απαραίτητη για να αποκομίσετε τα οφέλη του διαλογισμού. Ενώ κάποιοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τη διατήρηση της ίδιας θέσης όλη την ώρα, άλλοι μπορεί να αρχίσουν να γίνονται ανήσυχοι μετά από λίγο.

Εάν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε στην ίδια θέση, μια καθιστή καρέκλα διαλογισμού μπορεί να σας επιτρέψει να αλλάξετε τη στάση σας όποτε αισθάνεστε την ανάγκη. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση καινοτομίας που κρατά τον διαλογισμό ενδιαφέρον και σας εμποδίζει να χάσετε την εστίαση.

Ανακουφίζει από τον Πόνο

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, ένας κοινός αγώνας είναι η άσκηση υπερβολικής πίεσης στην πλάτη ή στα πόδια σας. Εάν δεν κάθεστε στη σωστή θέση, μπορεί να αισθανθείτε πόνο στην πλάτη ή στα πόδια την επόμενη μέρα.

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια καρέκλα διαλογισμού γιόγκα για να διατηρήσετε καλύτερη ισορροπία και να κρατήσετε μακριά την ταλαιπωρία.

Μια εμπειρία διαλογισμού χωρίς πόνο θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στην ηρεμία του μυαλού σας αντί να ανησυχείτε για το πώς κάθεστε.

Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα zafu μαζί με ένα zabuton. Είναι τα παραδοσιακά «καθίσματα» για διαλογισμό.

Δημιουργεί μια καθορισμένη περιοχή

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να διαλογιστούν είναι να βρουν το σωστό μέρος για να το κάνουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αρκετό χώρο στα σπίτια τους για μια ξεχωριστή αίθουσα διαλογισμού και το να κάθεσαι στη μέση του σαλονιού σου δεν σου προσφέρει όλη την εμπειρία που θέλεις.

Με μια εσωτερική ή εξωτερική καρέκλα διαλογισμού, μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας καθορισμένο χώρο διαλογισμού σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού σας, είτε τον τοποθετήσετε στην κρεβατοκάμαρά σας είτε σε ένα ήσυχο σημείο στην πίσω αυλή.

Καθιερώνει μια ρουτίνα

Εάν είστε συνεχώς απασχολημένοι, το να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για διαλογισμό μπορεί να είναι δύσκολο.

Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να διαλογιστούν ανάμεσα σε όλες τις ευθύνες που πρέπει να εκπληρώσουν.

Ωστόσο, μια καρέκλα διαλογισμού χρησιμεύει ως σωματική υπενθύμιση για να αφιερώνετε λίγο χρόνο στο διαλογισμό κάθε μέρα. Κάθε φορά που βλέπετε αυτή την καρέκλα στο σπίτι σας, δίνετε σήμα στον εγκέφαλό σας ότι είναι ώρα να απενεργοποιήσετε όλους τους περισπασμούς και να διαλογιστείτε.

Η υπακοή σε αυτό το σήμα κάθε φορά σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια ρουτίνα στην οποία μπορείτε να τηρείτε καθημερινά.

Διευκολύνει τις μεταφορές

Μία από τις καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό στο Ζεν είναι η φορητότητά τους. Αυτές οι καρέκλες έχουν σχεδιαστεί για να είναι συμπαγείς και ελαφριές, γεγονός που επιτρέπει την εύκολη μεταφορά.

Την επόμενη φορά που θα προγραμματίσετε ένα ταξίδι, μπορείτε να έχετε μαζί σας μια φορητή καρέκλα διαλογισμού όπου κι αν πάτε. Αν κουραστείτε να κάνετε διαλογισμό στο ίδιο δωμάτιο, μπορείτε να αλλάξετε το περιβάλλον σας μετακινώντας την καρέκλα σας στο σπίτι σας.

Προωθεί τη συνέπεια

Το να παραμένετε συνεπείς σας επιτρέπει να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε από το διαλογισμό. Επειδή το σώμα σας ακολουθεί την καθοδήγηση της καρέκλας διαλογισμού, φυσικά θα πέσει σε ρυθμό με την πάροδο του χρόνου.

Όταν είστε συνεπείς, έχετε επίσης μια καλύτερη ιδέα για το τι λειτουργεί για εσάς και τι όχι. Αυτό σας βοηθά τελικά να σχεδιάσετε μια ρουτίνα διαλογισμού που να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Κάνει τον διαλογισμό πιο ευχάριστη εμπειρία

Ο διαλογισμός πρέπει να είναι κάτι που σας αρέσει.

Όταν ανυπομονείτε να κάνετε διαλογισμό κάθε μέρα, είναι πολύ πιο πιθανό να παραμείνετε σε αυτή τη συνήθεια μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, το να βρίσκετε χαρά στο διαλογισμό σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το χόμπι και να το χρησιμοποιήσετε για να εμπλουτίσετε την υγεία και την ευημερία σας.

Μια καρέκλα δαπέδου διαλογισμού βοηθά στην εξάλειψη πολλών από τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσετε ενώ κάνετε διαλογισμό μόνοι σας.

Για παράδειγμα, κρατά μακριά τον πόνο, ενισχύει τη στάση του σώματος και σας επιτρέπει να αλλάξετε το περιβάλλον σας για να αποφύγετε την πλήξη.

Μόλις αφαιρέσετε όλες τις δυσάρεστες πτυχές του διαλογισμού από την εξίσωση, σας μένουν μόνο όλα τα καλά μέρη του. Ως αποτέλεσμα, θα ανυπομονείτε να κάνετε διαλογισμό κάθε πρωί με τη βοήθεια μιας καρέκλας διαλογισμού.

Ποιες είναι οι καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό;

Το να κάθεστε σταυροπόδι (όχι απαραίτητα σε ολόκληρη στάση λωτού) σημαίνει ότι πρέπει να έχετε κάποια στήριξη κάτω από τα πόδια σας μέχρι να μπορέσουν να κατέβουν χαμηλότερα και κοντά στο έδαφος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η σωστή στάση είναι ότι η λεκάνη σας είναι τοποθετημένη ψηλότερα από τα πόδια σας.

Χρειάζεται επίσης η πλάτη σας να είναι κάθετη στο έδαφος. Μια καλή καρέκλα διαλογισμού διασφαλίζει αυτά τα πράγματα, ειδικά την ευθυγράμμιση/στάση της πλάτης σας.

Εδώ είναι μερικές επιλογές.

Κάθισμα διαλογισμού με ύφασμα Dove Grey

Εκτός από τον πολύ μοντέρνο σχεδιασμό του, αυτό το κάθισμα υποστηρίζει τα πόδια σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά εάν έχετε δύσκαμπτα πόδια και γοφούς, όπου μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να έχετε τα πόδια σας πιο χαμηλά.

Οι καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό

Υποστηρίζει το κάτω μέρος της πλάτης, το ίσχιο, τα γόνατα, το πέλμα και τα πόδια, ενώ βοηθά στη μείωση της έντασης και στη μείωση του στρες στους γοφούς. Μπορείτε να το πάρετε από εδώ.

Πτυσσόμενος πάγκος διαλογισμού με μαγνητικούς μεντεσέδες που κλειδώνουν

Αυτή η διαφορετική πρόταση είναι ένας πάγκος διαλογισμού πολύ πιο κοντά στη χρήση των μοναχών του Ζεν για τον Ζαζέν. Είναι για διαφορετική στάση καθίσματος.

Οι καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό
Ξύλινο γονατιστό σκαμπό Seiza για στάση διαλογισμού Ζεν

Δεν είναι για σταυροπόδι. Αντίθετα, κάθεσαι σχεδόν όπως οι Ιάπωνες κάθονται (στάση seiza). Ο πάγκος συνοδεύεται από ένα μαξιλάρι που χρειάζεστε και είναι καλύτερο να εξασκηθείτε στο να γονατίζετε σε μια μαλακή επιφάνεια. Για αυτόν τον λόγο, πάρτε ένα zabuton. Να πάρει το πάγκος από εδώ.

Αν ακολουθήσετε τον «παραδοσιακό δρόμο», αυτό το στυλ είναι μια από τις καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό.

Καρέκλα διαλογισμού με επένδυση, πτυσσόμενο δάπεδο με υποστήριξη πλάτης

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει καλά για όσους αισθάνονται ότι δεν χρειάζονται πλάγια στήριξη για τα πόδια τους αλλά χρειάζονται μια καρέκλα διαλογισμού με υποστήριξη πλάτης. Εάν δεν έχετε κοιλιά που προεξέχει, μπορεί να λειτουργεί καλά, αλλά η περιοχή της λεκάνης σας θα είναι σε επίπεδο έδαφος, κάτι που δεν είναι ιδανικό.

Οι καλύτερες καρέκλες για διαλογισμό
Καρέκλα δαπέδου με επένδυση

Παρουσιάζουμε αυτή την επιλογή για άτομα που πρέπει να κάθονται έτσι, αλλά μπορεί να τους κουράσει λίγο. Ωστόσο, αυτή η καρέκλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για καθημερινό κάθισμα. Μπορείτε επίσης να το διπλώσετε και να το πάρετε μαζί σας.

Αποκομίστε όλα τα οφέλη με την επιλογή της καλύτερης καρέκλας για διαλογισμό

Ο διαλογισμός προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία σας. Μερικά από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του διαλογισμού περιλαμβάνουν μειωμένο στρες και άγχος, αυξημένη αυτογνωσία, λιγότερα αρνητικά συναισθήματα, ενισχυμένη δημιουργικότητα και αυξημένη υπομονή.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του διαλογισμού είναι να επενδύσετε στην καλύτερη καρέκλα διαλογισμού για τις ανάγκες σας.

Είτε προτιμάτε μια καρέκλα διαλογισμού με πλάτη είτε μια καθιστή καρέκλα διαλογισμού, υπάρχουν διάφορα βοηθήματα διαλογισμού που μπορείτε να επιλέξετε.

Ανεξάρτητα από το είδος του προϊόντος που θα επιλέξετε, είναι βέβαιο ότι θα δώσει σε όλες τις συνεδρίες διαλογισμού σας ένα βαθύτερο νόημα.