Πώς να επιλέξετε το καλύτερο μαξιλάρι διαλογισμού Zafu το 2022

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο μαξιλάρι διαλογισμού Zafu το 2022

Mai 11, 2021 0 Von admin

Ο διαλογισμός είναι χαλαρωτικός και συχνά μπορεί να μας συνδέσει με μια βαθύτερη αίσθηση του εαυτού μας. Ωστόσο, απαιτεί έντονη εστίαση, συγκέντρωση και επίγνωση.

Αυτά τα πράγματα είναι δύσκολο να τα πετύχεις όταν νιώθεις άβολα. Ευτυχώς, ο διαλογισμός μπορεί να γίνει πιο άνετος όταν έχετε α μαξιλάρι διαλογισμού zafu για να σε υποστηρίξει στο ταξίδι σου.

Για πολλούς ανθρώπους, μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν τον διαλογισμό σας με τρόπους που μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν η καθιστή θέση σας είναι άνετη και χαλαρωτική. Εάν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε τις συνεδρίες γιόγκα και διαλογισμού σας στο επόμενο επίπεδο, ρίξτε μια ματιά στο τι είναι τα μαξιλάρια διαλογισμού και πώς να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.

Τι είναι ένα μαξιλάρι διαλογισμού Zafu;

Ένα μαξιλάρι διαλογισμού, γνωστό και ως zafu ή putuan, είναι ένα μικρό μαξιλάρι που χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει τη στάση του διαλογιστή κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Μπορούν να έχουν ποικιλία διαφορετικών σχημάτων, χρωμάτων και κατασκευασμένα από μεγάλη ποικιλία υλικών και γεμισμάτων. Προέρχονταν από την Κίνα. Ωστόσο, η πρακτική Ζεν του Βουδισμού προέρχεται από την Ιαπωνία.

Χρησιμοποιούνται ήδη από τον 6ο αιώνα, τα zafus είναι απαραίτητα για άνεση και σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Ο σκοπός ενός μαξιλαριού διαλογισμού Zafu

Ο πρωταρχικός σκοπός ενός μαξιλαριού διαλογισμού γιόγκα είναι να στηρίξει και να ευθυγραμμίσει τη σπονδυλική σας στήλη για τη βέλτιστη στάση του σώματος ενώ κάνετε διαλογισμό.

Όταν κοιτάμε την ανθρώπινη σπονδυλική στήλη από το πλάι, έχει μια απαλή καμπύλη προς αυτήν. Σε όλη τη διαδρομή από τους αυχενικούς μας σπόνδυλους μέχρι την ουρά μας, η σπονδυλική μας στήλη πρέπει να παραμείνει μέσα σωστή ευθυγράμμιση για αποφυγή πόνου και αδικαιολόγητου στρες.

Το να κάθεσαι σε ένα σκληρό πάτωμα, σε καρέκλα ή ακόμα και σε ένα χαλάκι κατά τη διάρκεια των πρακτικών διαλογισμού Ζεν μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην ευαίσθητη περιοχή της σπονδυλικής στήλης από ό,τι είχε συνηθίσει. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το άγχος και η πίεση στη σπονδυλική στήλη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην πλάτη, χρόνιο πόνο και δυσφορία.

Το να κάθεσαι σε στάσεις λωτού ή μισού λωτού μπορεί να επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη εξαιτίας αυτού. Το Zafus προσφέρει μια απαλή ανύψωση κάτω από το κάτω μέρος ενός διαλογιστή για να ευθυγραμμίσει εκ νέου τη σπονδυλική στήλη στη φυσική της καμπυλότητα.

Γιατί χρειάζεστε ένα μαξιλάρι διαλογισμού Zafu

Όπως αναφέρθηκε, το μαξιλάρι προστατεύει τη σπονδυλική στήλη σας από ακατάλληλη ευθυγράμμιση. Με την πάροδο του χρόνου, το να κάθεστε στο πάτωμα ή κάπου αλλού που δεν προσφέρει επαρκή οσφυϊκή υποστήριξη μπορεί να σας αφήσει άκαμπτους και πονώντας.

Παρόλο που τα μαξιλάρια διαλογισμού βοηθούν στην προστασία της σπονδυλικής σας στήλης, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση της εστίασης. Όταν αισθάνεστε άνετα, μπορείτε να παραμένετε καθισμένοι για περισσότερο χρόνο και να συμμετέχετε σε μεγαλύτερες συνεδρίες διαλογισμού.

Οι μεγαλύτερες συνεδρίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε την τρέχουσα πρακτική σας και ακόμη και να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ενσυνειδητότητά σας. Μόλις αισθανθείτε άνετα, είναι πιο πιθανό να βάλετε όλες τις σκέψεις και να εστιάσετε στον διαλογισμό και την επίγνωση.

Δεν είναι μόνο ευεργετικό για την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής σας στήλης αλλά και για την ουρά σας. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι περιστασιακά ενώ κάνετε διαλογισμό, αισθάνεστε πίεση και πόνο που προέρχονται από τη βάση της πλάτης σας ή την ουρά σας. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν δεν υπάρχει αρκετή υποστήριξη για τα οστά σας στη σκληρή επιφάνεια.

Πώς να καθίσετε σε ένα μαξιλάρι διαλογισμού Zafu

Ένα μαξιλάρι διαλογισμού zafu χρησιμοποιείται καλύτερα αν ακουμπάτε το οστό της ουράς σας στο πλάι, έτσι ώστε τα πόδια σας να είναι σε κλίση. Οι γοφοί σας πρέπει να σηκωθούν ψηλότερα από τα πόδια σας και θα πρέπει να αισθάνεστε μια φυσική καμπύλη στο κάτω μέρος της πλάτης.

Διαφορετικά μαξιλάρια διαμεσολάβησης χρησιμοποιούνται με διαφορετικούς τρόπους, επομένως έχετε αυτό υπόψη όταν επιλέγετε ένα. Θα εξετάσουμε αυτούς τους τύπους μαξιλαριών διαλογισμού παρακάτω.

Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις μέχρι να νιώσετε τι είναι σωστό για εσάς. Για να φτάσει ο διαλογισμός σας στις υψηλότερες δυνατότητές του, πρέπει να εστιάσετε και να βρείτε πού είναι το μυαλό σας πιο ήρεμο.

Τύποι μαξιλαριών διαλογισμού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαξιλαριών διαλογισμού και μπορεί να αναρωτιέστε ποιο μαξιλάρι διαλογισμού είναι κατάλληλο για εσάς.

Πρώτον, υπάρχουν τα απλά μαξιλάρια διαλογισμού zafu. Αυτά είναι μικρά στρογγυλά μαξιλάρια περίπου 14 ίντσες πλάτος και περίπου 5-8 ίντσες ύψος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός σετ μαξιλαριού διαλογισμού ή μόνα τους πάνω από ένα χαλάκι γιόγκα.

Για μέγιστη άνεση και ανακούφιση στις αρθρώσεις σας, υπάρχουν τετράγωνα μαξιλάρια στα οποία μπορείτε να καθίσετε πρώτα και μετά να σηκώσετε τη σπονδυλική σας στήλη με ένα άλλο μικρότερο μαξιλάρι που ονομάζεται zabutons. Μερικά μαξιλάρια έχουν σχήμα μισοφέγγαρου, τριγωνικά ή μπορεί ακόμη και να μοιάζουν με μικρές πλάτες καθισμάτων.

Υπάρχουν επίσης μαξιλάρια διαλογισμού γεμάτα καπόκ ή φαγόπυρο. Το φαγόπυρο είναι το εξωτερικό κέλυφος του κόκκου του φαγόπυρου, ενώ το καπόκ είναι μια φυτική ίνα παρόμοια με το βαμβάκι. Και τα δύο παρέχουν στήριξη και διαμορφώνουν καλά το σχήμα του σώματός σας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα μαξιλάρια διαλογισμού Zafu

Υπάρχει το καλύτερο Zafu Meditation Cushion;

Αυτό θα εξαρτηθεί από τις προσωπικές σας ανάγκες. Ενώ τα περισσότερα μαξιλάρια διαλογισμού είναι παρόμοια με τα τυπικά Zafu, ορισμένα διαφορετικά σχήματα και υλικά επιτρέπουν διαφορετικά επίπεδα στήριξης και γωνιότητας. Για παράδειγμα, εάν έχετε πόνο στο γόνατο, μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα zabuton και ένα zafu, ενώ όσοι χρειάζονται ανακούφιση από το άγχος μπορούν να επιλέξουν ένα zafu με σημεία βελονισμού.

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο μαξιλάρι διαλογισμού Zafu DIY;

Φυσικά! Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που θέλουν προσαρμόσουν το δικό τους μαξιλάρι διαλογισμού ή δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε ένα προκατασκευασμένο. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε έρευνα για να μάθετε ποια γέμιση, ύφασμα και επιπλέον χαρακτηριστικά θα λειτουργήσουν για εσάς.

Επιλέξτε τον καλύτερο τύπο μαξιλαριού διαλογισμού Zafu

Εδώ είναι 3 διαφορετικά σχήματα και τύποι zafu. Η κύρια διαφορά τους είναι το σχήμα και ο σχεδιασμός τους, ειδικά το πάνω μέρος του καθιστικού. Ανάλογα με το σχήμα «κάτω» σας, ένα από αυτά μπορεί να είναι πιο άνετο από το άλλο. Μην ξεχνάτε ότι, ο κύριος σκοπός οποιουδήποτε zafu είναι να διατηρεί το σώμα σας γερμένο και τη σπονδυλική σας στήλη κάθετη στο έδαφος, ενώ παράλληλα διατηρεί τη λεκάνη σας ψηλότερα από τα πόδια σας. Αυτή είναι η σωστή στάση, όπου δεν γλιστράτε από το καθιστικό σας και -πάνω από όλα- αναπνέετε ελεύθερα. Είναι ένα είδος επιστήμης.

1. Zafu Meditation Cushion Round Lotus

Το μαξιλάρι γιόγκα έχει ύψος 15 cm με συμμετρικό σχέδιο τόσο στην επάνω όσο και στην κάτω πλευρά.

Η γέμιση της γάστρας φαγόπυρου μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα, ώστε να μπορείτε να βρείτε το βέλτιστο ύψος καθίσματος για διαλογισμό.

Το κάλυμμα από οργανικό βαμβάκι αφαιρείται εύκολα και πλένεται στο πλυντήριο.

2. Μαξιλάρι Διαλογισμού Waterglider Yoga Zafu

Αυτό είναι ένα διαφορετικό σχέδιο όπου η κορυφή είναι πιο στενή από κάτω.

Αυτή η μικρή αλλαγή αλλάζει το μήκος της επιφάνειας που αγγίζει το μαξιλάρι, κάτω από τη λεκάνη σας.

3. Zafu Διαλογισμός Φαγόπυρο Boster

Αυτό είναι εξαιρετικό για αρχάριους και προχωρημένους επαγγελματίες.

Η σχεδίαση μισού φεγγαριού επιτρέπει στα πόδια σας να έρχονται πιο κοντά στο μαξιλάρι και έτσι να επιτυγχάνουν μια πιο κάθετη στάση.

Τι να αναζητήσετε σε ένα μαξιλάρι διαλογισμού

Τύπος

Υπάρχουν δύο βασικά είδη μαξιλαριών διαλογισμού: Zafu και Pillow. Το πρώτο είναι μικρότερο, γεγονός που σας βοηθά να ανυψώσετε τους γοφούς σας ενώ το κάνετε. Το τελευταίο μπορεί να προσφέρει ένα άνετο μέρος για τα γόνατα όταν διαλογίζεστε και τους δύο τύπους μαζί ή χωριστά! Μπορείτε να τα αγοράσετε και σε ζευγάρια αν θέλετε (όπως με μαξιλαροθήκες).

Υψος

Τα μαξιλάρια διαλογισμού έρχονται σε διάφορα ύψη με πολλά να αιωρούνται γύρω από το σημάδι 5 ιντσών. Λάβετε υπόψη το ύψος και τις προτιμήσεις σας όταν επιλέγετε το τέλειο μαξιλάρι zafu για εσάς! Αν είμαι στο ψηλότερο πλάι μου, τότε ίσως ένα που είναι μόλις λίγο ψηλότερο από το δικό μου θα ήταν το ιδανικό γιατί θα αφήσει αρκετό επιπλέον χώρο, ώστε τα κεφάλια μας να μην αισθάνονται στριμωγμένα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια των συνεδριών διαλογισμού.

Θέση

Ο διαλογισμός ενώ κάθεστε σε μια καρέκλα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους διαλογισμού. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από το να καθίσετε στα γόνατά σας ή ακόμα και να γονατίσετε αν αυτό είναι πιο φυσικό για τη θέση του σώματός σας όταν δοκιμάζετε νέες στάσεις! Μπορείτε ακόμη και να κάνετε διαλογισμό ενώ είστε ξαπλωμένοι.

Σχήμα

Το zabuton είναι ένα κλασικό στιλ χαλιού, αλλά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι για να διαλέξετε. Το πιο δημοφιλές είδος είναι το στρογγυλό Zafus που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια συνεδριών γιόγκα ή διαλογισμού, επειδή βοηθούν να ανυψώσετε τους γοφούς σας ενώ κάθεστε πάνω τους! Επιπλέον, αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο προσφέρει άνεση για όσους υποφέρουν από πόνο στα γόνατα στα πόδια τους λόγω των συνηθειών φυσικής κατάστασης, όπως το να τρέχουν μίλια κάθε μέρα στη δουλειά.

Σταθερότητα

Μπορείτε να αποφασίσετε πόσο μαλακό ή σταθερό θέλετε το μαξιλάρι σας. Οι ίνες Kapok παρέχουν μια πιο απαλή αίσθηση, ενώ οι φλούδες του φαγόπυρου έχουν περισσότερη αναγγελία ικανή αναπήδηση.

Φορητότητα

Τα μαξιλάρια διαλογισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκηθείτε στον διαλογισμό όπου κι αν πάτε! Ορισμένα διαθέτουν ενσωματωμένες λαβές, ενώ άλλα φουσκώνουν ή διπλώνουν εύκολα. Είναι επίσης ελαφριά και φορητά, ώστε να χωρούν στην τσάντα σας χωρίς πρόβλημα – ιδανικά για όταν η ζωή γίνεται ξανά ταραχώδης.

Δυνατότητα πλυσίματος

Τα μαξιλάρια διαλογισμού είναι μια επένδυση στην ευεξία σας. Τα μαλακά υφάσματα κάνουν πιο άνετους διαλογισμούς σε καθιστή θέση, αλλά επιλέξτε ένα που πλένεται εύκολα, αν θέλετε να καθαρίζετε τακτικά!

Βελτιώστε τις συνεδρίες διαλογισμού σας

Οι συνεδρίες διαλογισμού σας ξεκινούν από εσάς. Όταν μπορείτε να νιώσετε άνετα και σε καλή θέση, ο διαλογισμός έρχεται ευκολότερος. Η επίγνωση και η διαύγεια εμφανίζονται και η άνεσή σας επιτρέπει τη φώτιση που διαφορετικά είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Επιλέξτε ένα μαξιλάρι διαλογισμού που λειτουργεί καλύτερα για τις προσωπικές σας ανάγκες. Ο καθένας είναι διαφορετικός, οπότε αναλύστε τι ψάχνετε για να βελτιώσετε τις συνεδρίες διαλογισμού σας και εφαρμόστε το στο μαξιλάρι σας.

Για πιο προσεκτικό περιεχόμενο και ταξιδιωτικά ιστολόγια, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα άλλα άρθρα μας! Μας αρέσει να μοιραζόμαστε τα ταξίδια και τις συμβουλές μας μαζί σας!

Εάν αυτό το άρθρο δίνει αξία στον ταξιδιωτικό σας διαλογισμό, σκεφτείτε τις σχετικές αναρτήσεις παρακάτω: