Πώς να ισοπεδώσετε μια μεγάλη αυλή Οδηγός βήμα προς βήμα

0
Πώς να ισοπεδώσετε μια μεγάλη αυλή Οδηγός βήμα προς βήμα


2Μερίδια

Όταν περιλαμβάνει ναυπηγεία, θέματα μήκους. Αλλά αν η μεγάλη αυλή σας είναι ανώμαλη, έχει χαμηλά σημεία ή είναι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δυσάρεστη ή δύσκολο να κουρευτεί και να τη φροντίσει. Πιθανότατα θα θέλετε να το σκηνοθετήσετε ή να το βαθμολογήσετε για να βελτιώσετε την αποστράγγιση και την εμφάνιση της αυλής σας. Σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο, θα προσδιορίσουμε το ποσοστό του τρόπου δημιουργίας μιας μεγάλης αυλής και γιατί θα έπρεπε να το κάνετε. Αφού ακολουθήσετε τον Οδηγό μας, θα μάθετε πώς να ισοπεδώνετε μια μεγάλη αυλή.

Πώς να ισοπεδώσετε μια αυλή
Πώς να ισοπεδώσετε την αυλή όπως αυτή

Κάνοντας μεγάλα έργα όπως αυτό με τον σωστό τρόπο τον αρχικό χρόνο θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και χρόνο.

Ας μπούμε λοιπόν σε αυτό!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ισοπέδωσης και της βαθμολόγησης μιας αυλής;

Σε αυτό το κείμενο, θα μιλήσουμε για κάθε ισοπέδωση και βαθμολόγηση της αυλής σας, δεδομένου ότι πολλοί πολεμιστές του Σαββατοκύριακου χρησιμοποιούν τους όρους εναλλακτικά.

Ενώ αυτές οι λέξεις χρησιμοποιούνται συχνά σαν να σημαίνουν το ίδιο στοιχείο, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο.

Διαβάστε επίσης για: Πόσο κοστίζει πραγματικά το TruGreen

Η ταξινόμηση είναι ένας όρος εξωραϊσμού που χρησιμοποιείται για να συμβουλευτείτε την κλίση μιας αυλής μακριά από την έμπνευση ενός σπιτιού.

Η ισοπέδωση είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός λείου δαπέδου σε έναν κήπο ή μια αυλή.

Και τα δύο είναι κρίσιμα κομμάτια στο παζλ, ενώ αναπτύσσουν μια όμορφα διαμορφωμένη αυλή.

Γιατί να βαθμολογήσετε μια αυλή;

Το νερό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε σπιτιού.

Και η περίσσεια νερού που είναι συνήθως αποτέλεσμα έντονων βροχοπτώσεων σε κάποια φάση της εποχής θέλει να αδειάσει από την αυλή σας και να τρέξει μακριά από το σπίτι σας για να μην βλάψει.

Αυτό απαιτεί τη σωστή αποστράγγιση, η οποία απαιτεί σωστή ταξινόμηση.

Ένα σωστά διαβαθμισμένο περιουσιακό στοιχείο επιτρέπει στο νερό να μεταφερθεί μακριά από τη μούσα του σπιτιού σας και σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε νερό από τη συγκέντρωση και άλλα προβλήματα μέσα και γύρω από το σπίτι σας.

Είναι απαραίτητο και είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που δοκιμάζουν οι επιθεωρητές σπιτιού ενώ ψάχνετε να ψωνίσετε για ένα οικιακό. Η ακατάλληλη βαθμολόγηση θα δημιουργεί ΠΑΝΤΑ προβλήματα.

Πρέπει να το κάνετε σωστά.

Γιατί να ισοπεδώσουμε μια αυλή;

Η ισοπέδωση του χλοοτάπητα προάγει τη συνολική εμφάνιση της αυλής, ενώ παράλληλα μειώνει τους κινδύνους ατυχημάτων και προστατεύει τους κινδύνους.

Μια ισοπεδωμένη αυλή εγγυάται τη σωστή αποστράγγιση και διανομή του νερού (χωρίς λακκούβες).

Πώς να ισοπεδώσετε το ανώμαλο έδαφος

Θα κάνει επίσης τον κήπο σας πιο απλό στο κούρεμα και την απόλαυση. Το κούρεμα ενός ανώμαλου χλοοτάπητα θα έχει ως αποτέλεσμα ένα ανομοιόμορφο κούρεμα. Είναι επιπλέον εκνευριστικό να κρατάτε τη βόλτα σας – στο πίσω μέρος ή στο αυτοκινούμενο χλοοκοπτικό και λατρεύετε ότι είναι ένα αδιέξοδο κάθε Σαββατοκύριακο.

Γιατί ισοπεδώνει μια αυλή
Γιατί ισοπεδώνει μια αυλή!

Με την πάροδο του χρόνου, τμήματα οποιουδήποτε γκαζόν μπορεί να γίνουν ασταθή. Αυτό είναι ιδιαίτερα αυθεντικό για παλαιότερες εποχές που δεν έχουν ισοπεδωθεί ή βαθμολογηθεί εδώ και χρόνια.

Μερικοί συνήθεις λόγοι για ανώμαλους χλοοτάπητες περιλαμβάνουν:

 • Παράσιτα
 • Σκάψιμο ζώων
 • Κακές πρακτικές φροντίδας γκαζόν
 • Αραίωση Τυρφόχορτου
 • Συμπίεση λόγω βαρέων επισκεπτών του ιστότοπου
 • Αλλαγή στη μετατόπιση του νερού
 • Συντήρηση εργολάβου
 • Πρωτότυπα οικιακά λάθη οικοδόμων ή απρόσεκτη εργασία

Τα καλύτερα εργαλεία για την ισοπέδωση και τη βαθμολόγηση μιας αυλής

Υπάρχουν δύο διαφορετικές διαδικασίες για την ισοπέδωση μιας τεράστιας αυλής ή τη βελτίωση της βαθμολόγησης μακριά από την ιδιοκτησία σας.

Μπορείτε και τα δύο:

Πίνακες ζωγραφικής με μικρότερα μηχανήματα και εργαλεία χειρός για μικρές επισκευές αυλής.
Προσλάβετε ένα μεγάλο σύστημα όπως ένα bobcat ή έναν μικρό εκσκαφέα για να διατηρήσετε λίγο χρόνο και δύναμη, ή
προσλάβετε έναν εργολάβο για να είστε διαθέσιμοι και να βαθμολογήσετε επαγγελματικά ή/και να οργανώσετε την αυλή σας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που διαβάζουν αυτό το άρθρο θα περάσουν πιθανώς από τη μέθοδο DIY. Αυτός λοιπόν είναι ο ενθαρρυντικός εξοπλισμός μου για την ισοπέδωση μιας μεγάλης αυλής χρησιμοποιώντας τον εαυτό σας:

 1. Οιακοστροφίο
 2. Τσουγκράνα Αχυροσκεπή
 3. Γκανιότα εξωραϊσμού
 4. ΜΗΧΑΝΗ γκαζον
 5. Αποκολλητικό μηχάνημα
 6. Flathead φτυάρι
 7. τέσσερα Stakes
 8. Μπάλα από χορδή
 9. Στάδιο γραμμικού βαθμού/chippie, στάδιο κτιστών ή πτυχίο χορδών
 10. Κύλινδρος γκαζόν
 11. Κοπρόχωμα
 12. Αμμος
 13. Καρότσι ή καρότσι
 14. Επιφανειακό χώμα ή Μάλτσα
 15. Σπρώξτε τη σκούπα

Βήματα για τη βαθμολόγηση μιας αυλής

Η βαθμολόγηση της αυλής σας φαίνεται πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Μπορείτε να κάνετε μια πολύ καλή δραστηριότητα βαθμολόγησης της αυλής σας και βαθμολόγησης του εδάφους γύρω από το ίδρυμά σας χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια σας και μερικές κοινές αισθήσεις.

Σας συνιστούμε να:

 • Παρατηρήστε νοερά τα χαμηλά σημεία γύρω από τα θεμέλια του σπιτιού σας με τη βοήθεια περπατώντας γύρω από τη βάση του ακινήτου σας.
 • Προσδιορίστε την κλίση της σύγχρονης αυλής σας.
 • Χρησιμοποιήστε τη σκόνη πλήρωσης για να καλύψετε τις ακριβείς περιοχές και μετρήστε για να αποφασίσετε ότι ταιριάζουν στην προτιμώμενη κλίση κατηγορίας και είναι σταθερές με διαφορετικές περιοχές της ταξινόμησης του ιδιωτικού σας σπιτιού (έτσι φαίνεται καλύτερο).

Βήματα για την ισοπέδωση της αυλής

Πριν αρχίσετε να ισοπεδώνετε την αυλή σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σωστή διαβάθμιση. Αυτό θα αποτρέψει το χρόνο και θα βεβαιωθείτε ότι οι δύσκολοι πίνακές σας δεν θα πρέπει να εκτελεστούν ξανά.

 • Μετά τη βαθμολόγηση, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία ισοπέδωσης.
 • Γενικά, η ισοπέδωση μπορεί να γίνει κοντά στα επόμενα βήματα και θα σας πάρει ένα απόγευμα ή λιγότερο (βάσει του πόσο μεγάλη είναι η αυλή σας).
 • Προσδιορίστε ποιες περιοχές του χλοοτάπητα πρέπει να ισοπεδωθούν. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το άσκοπο σκάψιμο. Είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό η επανασπορά στην οποία χρειάζεται παρά η επανασπορά ολόκληρου του κήπου σας.
 • Στη συνέχεια, εφοδιάστε τον κήπο σας με ένα σύντομο τελείωμα μαζί με το χλοοκοπτικό σας. Κούρεμα λίγο πιο κοντό από ό,τι συνήθως.
 • Μετά το κούρεμα, κάντε μια βόλτα και προσδιορίστε τις περιοχές με αυλακώσεις, χτυπήματα ή ραβδώσεις. Θέλω να επισημάνω αυτές τις περιοχές με κάποιο τρόπο, ώστε να είναι εύκολο να εντοπιστούν.
 • Προσδιορίστε την ποσότητα αχύρου στο γρασίδι σας. Αφαιρέστε τυχόν αχυρόχορτο που βρίσκεται στο γρασίδι σας τραβώντας το προς τα πάνω ή χρησιμοποιώντας μια τσουγκράνα αχύρου σε όλο το πάτωμα. Για μεγάλα ναυπηγεία, μισθώστε και χρησιμοποιήστε ένα έμπειρο σύστημα αποκόλλησης.

Συμβουλές για το έδαφος:

 • Χρησιμοποιήστε φυτόχωμα ή μείγμα φυτικού εδάφους (μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα μείγμα 50/50 κομπόστ και αργίλου που θα παρέχει χύμα το φυτώριο της γειτονιάς μου) για να ξεχωρίσετε χαμηλά σημεία και χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι για να μειώσετε τα χτυπήματα.
 • Εάν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μείγμα επιφανειακού εδάφους για χρήση με την ανάμειξη δύο στοιχείων άμμου, στοιχείων φυτικού εδάφους και ενός στοιχείου κομπόστ. Η άμμος βοηθά στη διατήρηση μιας αυλής, ακόμη και όταν το φυτικό χώμα και το λίπασμα προσφέρουν θρεπτικά συστατικά στο γρασίδι σας για την προώθηση της άνθησης.
 • Ξεθάψτε το γρασίδι σε χαμηλά σημεία ή σκάψτε πιο βαθιά από ή τρεις ίντσες. Γεμίστε την τρύπα με επιφανειακό χώμα ή μείγμα φυτικού εδάφους και στη συνέχεια αντικαταστήστε τον χλοοτάπητα με τη βοήθεια του επείγοντος στην κορυφή του.

Πώς να ανεβάσετε το επίπεδο της αυλής

 • Αφού συμπεριλάβω το φυτόχωμα, χρησιμοποιώ τσουγκράνα και/ή κύλινδρο χλοοτάπητα για να αφαιρέσετε το νέο έδαφος.
  Συμπυκνώστε το νέο χώμα χρησιμοποιώντας το ποτίζοντας το. Μην το βρέχετε πολύ που υπάρχει λακκούβες ή απορροές.
 • Χρησιμοποιήστε το φτυάρι σας για να αναδιανείμετε το χώμα όπως χρειάζεται. Μπορείτε να ψωνίσετε λίγα μετρητά χρησιμοποιώντας το χώμα που αφαιρέσατε από τις υπερυψωμένες περιοχές για να γεμίσετε χαμηλά σημεία και βαθουλώματα.
 • Εάν είναι σημαντικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα γεωτρύπανο για να σπάσει την κορυφή του εδάφους. Αυτό θα χαλαρώσει το χώμα και θα διευκολύνει εάν θέλετε να ζωγραφίσετε με αυτό ταυτόχρονα με την ισοπέδωση της τεράστιας αυλής σας.
 • Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κάνετε περισσότερη δουλειά από αυτή που χρειάζεστε και ότι ο κήπος σας μετατρέπεται σίγουρα στη σκηνή. Προτείνω να ποντάρετε το τμήμα που χρειάζεστε για να σκηνοθετήσετε τη χρήση των τεσσάρων στοιχημάτων.
 • Οδηγήστε τα πονταρίσματά σας στις τέσσερις γωνίες του τμήματος που σκοπεύετε να ισοπεδώσετε και δέστε το κορδόνι σας στους πασσάλους για να δημιουργήσετε μια ορθογώνια ή ορθογώνια φόρμα.
 • Προσαρμόστε το επίπεδο της γραμμής σας στη χορδή και τη μοίρα κάθε 3 έως πέντε δάχτυλα για να αποφασίσετε ποιες περιοχές χρειάζονται ανύψωση και ποιες περιοχές θέλουν χαμήλωμα.

Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος της τσουγκράνας σας για να ισιώσετε το χώμα.

Πριν απλώσετε το σπόρο σας, ποτίστε το νέο σας ισοπεδωμένο χώμα με τη χρήση μερικών μαλακών ταλαντευόμενων ψεκαστήρες. Αυτό θα βοηθήσει το επιφανειακό έδαφος να καθιζάνει και θα σας επιτρέψει να γεμίσετε οποιοδήποτε πορτοφόλι αέρα ή κοιλότητες που έχουν σχήμα.
Όταν είστε ικανοποιημένοι με την πρόσφατα ισοπεδωμένη αυλή σας. Τοποθετήστε λίγο φρέσκο ​​χλοοτάπητα ή προετοιμαστείτε για τη σπορά του νέου σας χλοοτάπητα.
Μπορείτε να επιθυμείτε περισσότερες από μία χρήσεις εδάφους για την ολοκλήρωση της ισοπέδωσης μιας τεράστιας αυλής. Αναζητήστε ζωηρή αύξηση γρασιδιού ή ελάχιστα έως καθόλου σημάδια του αρχικού λογισμικού σας για να αποφασίσετε την ανάγκη για επιπλέον ισοπέδωση ζωγραφικής.

Ποια εποχή του χρόνου πρέπει να ισοπεδώνω την αυλή μου;

Προτείνω να βαθμολογήσετε την αυλή σας στις αρχές του φθινοπώρου, παρόλο που θα μπορούσατε να επιτύχετε την ισοπέδωση και τη σπορά μιας αυλής στη μέση έως την καθυστερημένη άνοιξη (κατά την περίοδο που ανθίζουν οι πασχαλιές) όπως πρέπει.

Το φθινόπωρο είναι το καλύτερο κατά τη γνώμη μου, επειδή το έδαφος είναι αρκετά ζεστό για σύντομη βλάστηση, αλλά το νέο σας γρασίδι δεν επιβαρύνεται από τη ζεστασιά του καλοκαιριού και είναι εξουσιοδοτημένο να δημιουργήσει ισχυρές ρίζες νωρίτερα από τον χειμωνιάτικο καιρό.

Οι τελευταίες μας συμβουλές για το πώς να ισοπεδώσετε μια μεγάλη αυλή

Πέρα από τον τεχνικό οδηγό για το πώς να βαθμολογήσετε μια μεγάλη αυλή, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας και μην ξεχάσετε νωρίτερα από την έναρξη του εγχειρήματός σας.

Αυτά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ασφάλεια σας και μπορούν να αποτρέψουν χρόνο και χρήμα.

 1. Πριν σκάψετε, να ονομάζετε πάντα το 811 για να επισημαίνονται οι υπόγειες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας πάνω και γύρω από το ιδιωτικό σας σπίτι.
 2. Βεβαιωθείτε ότι το πάτωμά σας είναι εύκολο να βάψετε πριν ξεκινήσετε. Η χρήση ενός βραχίονα θα μπορούσε να κάνει το έδαφος πιο μαλακό και τη διαδικασία σας λιγότερο περίπλοκη.
 3. Αν δεν έχει βρέξει αυτή τη στιγμή. Ποτίστε το γρασίδι σας μια μέρα νωρίτερα από ό, τι εργάζεστε για να κάνετε τον χλοοτάπητά σας πιο μαλακό και λιγότερο δύσκολο να εργαστείτε. Αυτό μπορεί να μειώσει ακόμη και τη σκόνη.
 4. Πρέπει να φοράτε παπούτσια με κλειστά δάχτυλα για να αποφύγετε τραυματισμούς. Δεν θέλω να ρίξεις κανένα γουρουνάκι!
 5. Πριν από την ισοπέδωση, αποφασίστε ότι η υποκείμενη ταλαιπωρία που προκαλεί το πάτωμα δεν είναι βαθύ.
 6. Η αντιμετώπιση αυτών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή μιας επανάληψης μέσα στο πεπρωμένο.

Σημαντικές Συμβουλές

 • Κόψτε το γρασίδι νωρίτερα από την έναρξη των ζωγραφιών. Ωστόσο, κρατήστε μακριά από ορατά στελέχη λεπίδων γρασιδιού. Χρειάζεται να υπάρχει αρκετό φύλλο για το γρασίδι για να διατηρεί την ηλεκτρική του ενέργεια και να βελτιώνεται γρήγορα.
 • Αφαιρέστε τυχόν πολυετή λουλούδια από την περιοχή πριν από την ισοπέδωση. Αυτές οι ζωές φυτών είναι δύσκολες και θα μπορούσαν να ανακάμψουν γρήγορα ενώ τις ενημερώνετε για το πανόραμά σας (Χρησιμοποιούμε και υποστηρίζουμε το BioTone κατά την εκ νέου φύτευση τους. Το οποίο μπορείτε να αγοράσετε στο Amazon).
 • Απλώστε σανό ή ένα λεπτό στρώμα κομπόστ ως σάπια φύλλα πάνω από γυμνές περιοχές όταν ξεδιπλώνετε τους σπόρους σας. Αυτό θα μειώσει την έκρηξη των ζιζανίων, θα διατηρήσει τους σπόρους σας υγρά και θα σας γλιτώσει από τη διάβρωση ακόμα και όταν το νέο σας γρασίδι εγκαθίσταται.
 • Οι πέτρες μπορούν να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος μιας ολοκαίνουργιας πλαγιάς για να σας βοηθήσουν να χαμηλώσετε επιπλέον σωστά το έδαφος που γεμίζει το έδαφος. Η στοίβαξη των λίθων θα δημιουργήσει έναν ελκυστικό τοίχο αντιστήριξης που αποτρέπει το χαλαρό έδαφος από τη διάβρωση.

Ελπίζουμε ότι αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα ξέρετε πώς να ισοπεδώνετε μια μεγάλη αυλή;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar