Πώς να προστατέψετε τις φράουλες από τον παγετό;

0
Πώς να προστατέψετε τις φράουλες από τον παγετό;

Μια από τις πρώτες καλλιέργειες που φτάνουν την άνοιξη είναι οι φράουλες. Η ζημιά από τον παγετό στις φράουλες είναι μια πιθανή πιθανότητα λόγω της πρώιμης ανθοφορίας τους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα φυτά της φράουλας και ο παγετός μπορεί να πάνε καλά, αλλά όταν τα φυτά είναι σε άνθηση, ένας απροσδόκητος ανοιξιάτικος παγετός μπορεί να προκαλέσει όλεθρο.

Τα λουλούδια, τα φρούτα και τα νεαρά φύλλα και οι μίσχοι μπορεί να καταστραφούν από τον παγετό. Το άχυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των φυτών φράουλας για να προστατεύονται από τον παγετό. Τα φυτά της φράουλας πρέπει να προστατεύονται από τον παγετό, αλλά πώς να το κάνετε;

Θα συζητηθεί σε αυτήν την ανάρτηση πώς ο παγετός βλάπτει τα φυτά της φράουλας και πώς να τα αποτρέψετε. Οι όψιμοι παγετοί της άνοιξης μπορεί να βλάψουν τις νεαρές ανθοφορίες και τα φρούτα σε πολλές περιοχές.

Το χειμώνα, τα φυτά της φράουλας είναι σε λήθαργο και δεν παράγουν νέα ανάπτυξη. Υπάρχει μικρότερος κίνδυνος ζημιάς σε παλαιότερα, μεγαλύτερα φύλλα αφού είναι πιο ανθεκτικά στο κρύο. Για σύντομες περιόδους, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν πλαστικά καλύμματα για την προστασία τους από τον παγετό της άνοιξης.

Ο παγετός αυτού του χειμώνα προκάλεσε βλάβη στις φράουλες

Τα φυτά της φράουλας είναι αδρανοποιημένα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επομένως είναι πιο πιθανό να συμβεί οποιαδήποτε ζημιά σε παλαιότερα φύλλα. Για να προστατεύσετε το κεντρικό στέμμα του φυτού φράουλας, όπου αναδύονται τα νέα φύλλα, αυτά τα φύλλα θα λειτουργήσουν ως προστατευτική ασπίδα.

Το χειμώνα, τα παλαιότερα φύλλα που έχουν καταστραφεί από τον παγετό είναι εντάξει αφού θα αντικατασταθούν από νέα την άνοιξη. Η άνοιξη είναι μια καλή εποχή για να αφαιρέσετε τα παλιά φύλλα μιας και γίνονται κίτρινα και τελικά καφέ.

Τα άνθη της φράουλας μπορεί να καταστραφούν από τον παγετό

Στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης, οι φράουλες μπορεί να παράγουν άνθη παρά τον κίνδυνο παγετού. Ακόμη και σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές, παγετοί μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και την άνοιξη.

Είναι δυνατό να διαφυλαχθεί η άνθηση της φράουλας όλη την άνοιξη σε μέτρια ή ψυχρότερα κλίματα όπου αναπτύσσονται. Αυτό μπορεί να γίνει καλύπτοντας τα φυτά με ένα λεπτό στρώμα άχυρου, το οποίο θα κρατήσει το φύλλωμα και τα άνθη από το να παγώσουν.

Θα συρρικνωθούν και θα γίνουν καφέ παρουσία παγετού. Εάν δεν επικονιαστούν, θα πέσουν στο έδαφος.

Οι φράουλες μπορεί να καταστραφούν από τον παγετό (φρούτα)

Οι μικρές φράουλες μπορούν να συλλέγονται από πρώιμα καρποφόρα φυτά φράουλας το χειμώνα. Οι παγετοί μπορεί να βλάψουν αυτά τα φυτά, επομένως είναι καλή ιδέα να τα κρατάτε καλυμμένα. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άχυρο, είναι προτιμότερο ένα πλαστικό κάλυμμα για πρόσθετη ασφάλεια.

Τυλίξτε διαφανές πλαστικό πάνω από ένα κλουβί ντομάτας και τοποθετήστε το πάνω από τη φράουλα για να την προστατέψετε. Μια πλαστική σακούλα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το φυτό για να το προστατεύσει από τα στοιχεία.

Τα φυτά φράουλας μπορούν να προστατευθούν χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις προσεγγίσεις. Τα φρούτα που έχουν υποστεί ζημιά από τον παγετό θα γίνουν χυλώδη, σπογγώδη και εύθραυστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο παγετός μπορεί να βλάψει τα πρόσφατα φυτρωμένα φύλλα

Λόγω των παγετών που συμβαίνουν αυτή την περίοδο, τα φρέσκα φύλλα φράουλας μπορεί να βλάψουν τον ανοιξιάτικο καιρό. Νέα φύλλα και μίσχοι θα αρχίσουν να αναδύονται από τον λήθαργο του φυτού ακόμη και κατά τους τελευταίους χειμερινούς μήνες.

Οι παγετοί στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης μπορεί να βλάψουν αυτά τα εύθραυστα νεαρά φύλλα, τα οποία είναι πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς από τα παλαιότερα φύλλα. Είναι δυνατό να συντηρηθεί το φυτό αφήνοντας ένα λεπτό κάλυμμα από άχυρο πάνω του ή βάζοντας μια πλαστική σακούλα πάνω από αρκετούς στύλους που το περιβάλλουν.

Όταν τα φύλλα μιας φράουλας τραυματίζονται από τον παγετό, το φυτό θα ξοδέψει σημαντική ποσότητα ενέργειας για να τα αντικαταστήσει.

Σε ποια θερμοκρασία προκαλείται ζημιά στις φράουλες από τον παγετό;

Θερμοκρασίες κάτω των 28 βαθμών Φαρενάιτ μπορεί να βλάψουν την ανάπτυξη νέας φράουλας. Τα φυτά της φράουλας μπορεί να επηρεαστούν από παγετό εάν πέσει η θερμοκρασία και δεν έχει αεράκι.

Γενικά, η μεγαλύτερη ανάπτυξη φράουλας μπορεί να αντέξει αυτές τις θερμοκρασίες, αλλά τα φρέσκα φύλλα και τα άνθη μπορεί να βλάψουν.

Στην περίπτωση των εμπορικών καλλιεργητών σταφυλιών, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται τεράστιοι ανεμιστήρες για την παραγωγή ανέμου για την ανάμειξη θερμού αέρα πάνω από το έδαφος με ψυχρότερο αέρα από κάτω. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση παγετού στα φύλλα του φυτού, αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία της γης.

Η χρήση καλαμιού ή πλαστικού καλύμματος αντί για ανεμιστήρα στο επίθεμα φράουλας είναι καλύτερη επιλογή, καθώς είναι πιο πρακτικό.

Η προστασία των φραουλών από τον παγετό είναι ένα κοινό πρόβλημα

Η προστασία από τον παγετό για τις φράουλες μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες μεθόδους που είναι απλές και αποτελεσματικές. Αυτή είναι μια λίστα με τις αγαπημένες μου μεθόδους για την προστασία των φυτών φράουλας που καλλιεργούνται στο σπίτι από τον παγετό.

Το άχυρο είναι ένα καλό επίστρωμα (ακόμα και από πάνω)

Τα φυτά της φράουλας μπορούν να προστατεύονται από τους παγετούς ρίχνοντας από πάνω τους σάπια φύλλα ζαχαροκάλαμου ή άχυρο. Το άχυρο λειτουργεί ως φράγμα για να αποτρέψει τη διαφυγή του θερμού αέρα του εδάφους, διατηρώντας έτσι τη θερμοκρασία υψηλότερη.

Η αφαίρεση του καλύμματος με άχυρο την άνοιξη αφού έχουν περάσει οι παγετοί είναι κρίσιμη. Ως αποτέλεσμα, τα έντομα θα μπορούν να επικονιάσουν τις φράουλες και οι φράουλες θα ωριμάσουν από τον ήλιο καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Πλαστική θωράκιση

Το πλαστικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των φυτών φράουλας σας από το κρύο. Χρησιμοποιήστε ένα κλουβί ντομάτας ή πλαστικά τσέρκια για σωλήνα και, στη συνέχεια, καλύψτε το πάνω μέρος με ένα κομμάτι πλαστικό. Ως αποτέλεσμα, η ντομάτα θα προστατεύεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το φως και η θερμότητα του εδάφους θα διατηρούνται,

Μια διαφανής πλαστική σακούλα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το φυτό ντομάτας και να τοποθετηθούν μικρά μανταλάκια γύρω του. Η προστασία της φράουλας από τον παγετό είναι απλή και μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να το φορέσετε το βράδυ ή νωρίς το πρωί, εάν πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα παγετού.

συμπέρασμα

Ένας παγετός μπορεί να καταστρέψει τη νέα ανάπτυξη του φυτού φράουλας, καθώς και τα φύλλα, τα άνθη και τους καρπούς του. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό στρώμα σάπια φύλλα, μπορείτε να διατηρήσετε το χώμα ζεστό προστατεύοντας παράλληλα τις φράουλες σας. Για να εξασφαλίσετε καλή συγκομιδή την άνοιξη και το καλοκαίρι, προστατέψτε τα φυτά σας από το κρύο καλύπτοντάς τα. Σας εύχομαι τα καλύτερα με τις κηπουρικές σας προσπάθειες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar