Πώς να φυτρώσετε σπόρους γλυκού πιπεριού

0
Πώς να φυτρώσετε σπόρους γλυκού πιπεριού

Η καλλιέργεια γλυκών πιπεριών στο σπίτι είναι μια απλή αλλά ικανοποιητική διαδικασία. Εκτός από τις πάντα δημοφιλείς πράσινες έως κόκκινες πιπεριές, υπάρχουν κουδουνάκια όλων των μεγεθών και αποχρώσεων, καθώς και άλλα εξειδικευμένα είδη για να διαλέξετε.

Το επόμενο έτος, εάν παράγετε πιπεριές επειδή τις αγαπάτε, ίσως θέλετε να εξερευνήσετε προσθέτοντας μια συγκεκριμένη ποικιλία. Όσον αφορά την τεμπούρα, οι ιαπωνικές πιπεριές shishito είναι μια καταπληκτική επιλογή, όπως και οι γλυκές μικρές πιπεριές σνακ που απολαμβάνουν οι νέοι.

Όλες οι γλυκές πιπεριές είναι υπέροχες, αλλά η ποικιλία «Corno di Toro» είναι από τις καλύτερες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, ψητά ή σοταρισμένα.

Οι πιπεριές έχουν τη φήμη ότι είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν, αν και οι πολιτιστικές τους ανάγκες είναι αρκετά παρόμοιες με αυτές της ντομάτας. Ελέγξτε τις παρακάτω πληροφορίες εάν είστε έτοιμοι για κάποια επιτυχία στο πιπέρι.

Πώς να φυτρώσετε σπόρους γλυκού πιπεριού

Η ζεστή γη βοηθά τα σπορόφυτα να φυτρώσουν

Η φύτευση σπόρων για πιπεριές πρέπει να γίνεται στο εσωτερικό μιας και οι σπόροι είναι μικροσκοπικοί και θέλουν πολλή θερμότητα για να βλαστήσουν. Σχεδιάστε να ξεκινήσετε τα σπορόφυτα πιπεριάς σας τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες πριν σταθεροποιηθεί ο καιρός και ο κίνδυνος παγετού έχει φύγει στην περιοχή σας.

Χρησιμοποιώντας ένα αρχικό μείγμα σπόρων, διασκορπίστε τους σπόρους σε απόσταση 14 ιντσών μεταξύ τους και 14 ιντσών σε βάθος σε ρηχό έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα είναι υγρό αλλά όχι εμποτισμένο. Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι θερμότητας δενδρυλλίων για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του εδάφους των δενδρυλλίων μεταξύ 80°F και 90°F μέχρι να βλαστήσουν τα σπορόφυτα. Μόλις τα σπορόφυτά σας είναι καλά εγκατεστημένα, μπορείτε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία στους 70°F.

Όταν ξεκινάτε τις πιπεριές σας κοντά μεταξύ τους σε ρηχά επίπεδα, μπορεί να εξοικονομήσετε πολύτιμη περιοχή θερμότητας, αλλά αφού οι πιπεριές σας αποκτήσουν τα πρώτα τους αληθινά φύλλα, θα χρειαστούν περισσότερο χώρο για να επεκταθούν.

Οι ρίζες θα μπορούν να ευδοκιμήσουν σε γλάστρες 4 ιντσών ή σε επίπεδα 50 κυψελών όταν μεταμοσχευθούν. Μπορεί να αναμένεται μια παροχή γονιμότητας τεσσάρων έως έξι εβδομάδων από ένα αρχικό μείγμα με βάση το κομπόστ. Σχεδιάστε να κάνετε λίπανση μετά την πρώτη εβδομάδα εάν χρησιμοποιείτε ένα μέσο που δεν περιλαμβάνει λίπασμα. Μην υπεργονιμοποιήσετε ή «κάψετε» τα φυτά σας χρησιμοποιώντας ένα βιολογικό λίπασμα ψαριών με μέτρια επίπεδα αζώτου.

Πώς να φυτρώσετε σπόρους γλυκού πιπεριού

Παρέχετε μια μαλακή προσγείωση για τα φυτά του κήπου σας

Όταν έρθει η ώρα να σκληρύνετε τα σπορόφυτά σας, προσέχετε τον καιρό. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος παγετού και ότι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι σχετικά ζεστές και σταθερές πριν τη μεταφύτευση. Τις πρώτες μέρες, φέρτε τα διαμερίσματα σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας και φέρτε τα ξανά μέσα το βράδυ. Τα φυτά μπορούν να παραμείνουν έξω όλη τη νύχτα μετά από τρεις έως τέσσερις ημέρες εάν η θερμοκρασία δεν πέσει κάτω από τους 40°F.

Στην ιδανική περίπτωση, τα φυτά θα πρέπει να έχουν μερικούς οφθαλμούς που δεν έχουν ακόμη ανοίξει. Φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα ανοιχτά άνθη και τους μικροσκοπικούς καρπούς από το φυτό πριν το μεταφέρετε. Αυτό που στοχεύουμε είναι να μεγαλώσουμε και να δημιουργήσουμε μια ωραία συγκομιδή. Η παραγωγή πρώιμου καρπού μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο εάν τα φυτά μεταμοσχεύονται με καρπούς.

Μεταμοσχεύστε τις πιπεριές σας σε απόσταση 12 έως 18 ιντσών μεταξύ τους σε σειρές 24 έως 36 ίντσες μεταξύ τους μόλις εξαφανιστεί η απειλή του παγετού. Για να μειώσετε το σοκ από τη μεταμόσχευση και να ξεκινήσετε υγιή τα σπορόφυτα, χρησιμοποιήστε ένα βιολογικό διάλυμα λιπάσματος με βάση τα ψάρια για να ποτίσετε αμέσως τα φυτά. Το Neptune’s Harvest, το οποίο έχει αναλογία NPK 2-4-1, είναι ένα από τα αγαπημένα μου λιπάσματα.

Το γεγονός ότι οι πιπεριές είναι καλλιέργειες που αγαπούν τη θερμότητα απαιτεί τη χρήση γεωργικού πλαστικού και συρμάτινων κρίκων για την υποστήριξη των επιπλεόντων καλυμμάτων σειρών. Για να προστατεύσετε τα άνθη της πιπεριάς από ζημιές από τον άνεμο, πρέπει να χρησιμοποιηθούν συρμάτινα τσέρκια για να μην πνίγει το κάλυμμα της σειράς τα εξωτερικά φύλλα των φυτών. Τα καλύμματα σειρών και το πλαστικό σάπια φύλλα επιταχύνουν την ανάπτυξη των καλλιεργειών, με αποτέλεσμα την πρώιμη συγκομιδή. Για να αποφύγετε την πτώση της ανθοφορίας, αφαιρέστε τα καλύμματα της σειράς όταν η θερμοκρασία της ημέρας φτάσει τους 85°F.

Οι πιπεριές χρειάζονται γόνιμα, καλά ποτισμένα εδάφη, αλλά το υπερβολικό άζωτο μπορεί να οδηγήσει τα φυτά να παράγουν πολύ φύλλωμα και λίγους καρπούς. Αν και το στοίχημα των φυτών πιπεριάς δεν είναι πάντα απαραίτητο, να έχετε κατά νου ότι τα φυτά που δεν υποστηρίζονται μπορεί να κολλήσουν, εκθέτοντας τους καρπούς τους στο χώμα ή σε σάπια φύλλα και έτσι αυξάνοντας την ευαισθησία τους στη σήψη και τις ασθένειες (παραπάνω). Ενώ τα παγιδευμένα φυτά εκτίθενται στις ακτίνες του ήλιου, οι καρποί τους θα κινδυνεύουν επίσης. Είναι καλύτερο να ποντάρετε ένα πεσμένο φυτό το συντομότερο δυνατό.

Αποφύγετε να αφήσετε τα φυτά της πιπεριάς σας να μείνουν πολύ χωρίς νερό, ιδιαίτερα όταν οι καρποί ωριμάζουν. Διατηρήστε τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους σταθερά κατά τους ξηρούς μήνες με τακτικό πότισμα. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση της στάγδην άρδευσης, όπως η εξοικονόμηση χρημάτων και η μείωση του κινδύνου ασθενειών στα φυτά σας.

Κρατήστε παράσιτα και ασθένειες στον κόλπο

Μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών και παρασίτων ταλαιπωρούν τα φυτά της πιπεριάς και είναι ειδικά για κάθε τοποθεσία. Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα παράσιτα στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με τον τοπικό συνεργατικό συνεργάτη σας.

Το Dipel και άλλες θεραπείες που περιέχουν Bt μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των κομμένων σκουληκιών στα σπορόφυτα, όπως τα κολάρα από χαρτί. Το Bt μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της ευρωπαϊκής τρύπας του καλαμποκιού και του σκώληκα του αραβοσίτου, τα οποία και τα δύο μπορούν να τρυπώσουν στα φρούτα. Η βιολογική, μια θεραπεία με βάση το πύρεθρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση αφίδων, αμαυρωμένων ζωυφίων φυτών και σκαθαριών ψύλλων.

Για να αποφύγετε το BLS, είναι καλύτερο να αποφεύγετε περιοχές με υπερβολική υγρασία. Οι βλάβες στα μολυσμένα φύλλα εμφανίζονται ως μικρά καφέ μπαλώματα που μπορεί να φτάσουν το 1/8 της ίντσας σε διάμετρο. Ανυψωμένες και φελλώδεις βλάβες είναι συχνές στα φρούτα. Σε ακραίες συνθήκες, τα φυτά της πιπεριάς ξεφυλλίζουν, με αποτέλεσμα την απώλεια ολόκληρης της συγκομιδής. Για να αποτρέψετε την εξάπλωση του BLS, θα πρέπει να εναλλάσσετε τις καλλιέργειες, να χρησιμοποιείτε στάγδην πότισμα και να χρησιμοποιείτε σπόρους από αξιόπιστες πηγές σπόρων.

Η ανεπαρκής πρόσληψη ασβεστίου κατά την ανάπτυξη των καρπών προκαλεί σήψη των άκρων των ανθέων. Μια δοκιμή εδάφους μπορεί να διαπιστώσει εάν υπάρχει έλλειψη ασβεστίου στο έδαφος και μπορείτε στη συνέχεια να τροποποιήσετε κατάλληλα το έδαφος. Η σήψη των άκρων των ανθέων καθίσταται πιο πιθανή από τις διακυμάνσεις των επιπέδων υγρασίας, γι‘ αυτό και συνιστάται τακτικό πότισμα.

Διαλέξτε τις πιπεριές όταν είναι ακόμα πράσινες ή όταν είναι πλήρως ώριμες

Εδώ αρχίζει η διασκέδαση! Είναι δυνατόν να μαζέψετε πιπεριές προτού ωριμάσουν πλήρως, συχνά πράσινες, αλλά μερικές φορές και άλλα χρώματα. Πιο γλυκές και πιο πλούσιες σε βιταμίνη C, οι ώριμες πιπεριές είναι καλύτερες για εσάς από τις άγουρες. Τα φυτά πιπεριάς θα παράγουν περισσότερες πιπεριές εάν συλλέγονται συχνά.

Τρώγοντας τα, κόβοντάς τα σε σαλάτες και ενσωματώνοντάς τα στα αγαπημένα σας πιάτα, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη γενναιοδωρία σας.

συμπέρασμα

Οι ντομάτες είναι η κορυφαία επιλογή μεταξύ των οικιακών κηπουρών, αλλά οι πιπεριές βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Φυτέψτε τα σε όλο τον κήπο για να δώσετε μια έκρηξη χρώματος και υφής στο συνολικό τοπίο. Εάν κατοικείτε σε ένα ζεστό κλίμα, όπως οι νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως τους σπόρους σας στον κήπο σας.

Η προσέγγιση «απευθείας σποράς» χρησιμοποιείται εδώ. Εάν δεν ζείτε σε μια τροπική ή υποτροπική περιοχή, αλλά έχετε ένα θερμοκήπιο, θα σας πείραζε να το μοιραστείτε; Η ζεστασιά του ήλιου και το φυσικό φως θα σας βοηθήσουν να βλαστήσετε τους σπόρους σας με αυτή τη μέθοδο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar