Πώς οι ψυχρότερες θερμοκρασίες επηρεάζουν το γκαζόν και το τοπίο

1
Πώς οι ψυχρότερες θερμοκρασίες επηρεάζουν το γκαζόν και το τοπίο

Είναι ακόμα Άνοιξη;

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα χρόνια, μερικές φορές ζεσταίνεται νωρίς, ξεγελώντας πολλά φυτά, συμπεριλαμβανομένων των χλοοτάπητα, για να ξεκινήσει η ετήσια ανοιξιάτικη πρασινάδα. Μόνο για να είναι ευρεία με μια αρκτική έκρηξη και χαμηλότερες θερμοκρασίες που ωθούν τα φυτά πίσω στον χειμερινό λήθαργο.

Τα χλοοτάπητα δροσερής εποχής όπως το bluegrass, η ryegrass και οι φέσκους είναι κάπως συνηθισμένα σε αυτές τις διακυμάνσεις του καιρού, αλλά τα χόρτα της ζεστής εποχής, όπως τα χόρτα Centipede, St. Augustine και Bermuda μπορούν να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από ένα κρύο χτύπημα μετά την πέψη τους. πρασινάδα νωρίς την άνοιξη με πρόωρη προθέρμανση. Αυτό συμβαίνει με πολλούς χλοοτάπητες στις θερμότερες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Roland Freund, Ιδιοκτήτης Franchise στην περιοχή του Χιούστον του Τέξας, δημοσίευσε κάποιες πληροφορίες για το δικό του σελίδα στο Facebook σχετικά με τους χλοοτάπητες στην περιοχή του που αποκτούν μωβ χρώμα λόγω κάποιων ψυχρότερων θερμοκρασιών που έχουν ωθήσει προς τα νότια. Ο χλοοτάπητας που παίρνει μωβ χρώμα είναι συχνά σημάδι άγχους και όταν τα χόρτα της θερμής εποχής που έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τον χειμερινό λήθαργο χτυπιούνται με χαμηλές θερμοκρασίες, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση του χρώματος του χλοοτάπητα. Ευτυχώς, είναι μια προσωρινή κατάσταση και ο χλοοτάπητας γενικά ανακάμπτει μόνος του.

Ορισμένα χόρτα θερμής εποχής που έχουν αρχίσει να πρασινίζουν μπορούν να εμφανίσουν ένα συνηθισμένο μοτίβο παραλλαγής όταν υποβάλλονται σε ψυχρότερες θερμοκρασίες σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως αυτό που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα. Αυτό μπορεί να συμβεί στα χόρτα των Βερμούδων και των Zoysia. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τον Άγιο Αυγουστίνο, αυτό είναι ένα προσωρινό πρόβλημα και τα χόρτα συνήθως μεγαλώνουν αρχίζοντας να μεγαλώνουν και η ζημιά εξαφανίζεται καθώς οι νέες λεπίδες χόρτου καλύπτουν τις λεπίδες που έχουν γίνει καφέ.

γρασίδι σε χαμηλότερες θερμοκρασίες
Αυτό που είναι άγνωστο για τους χλοοτάπητες της θερμής περιόδου είναι πώς οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επηρέασαν μεγάλο μέρος του Νότου στις αρχές έως τα μέσα Ιανουαρίου. Οι μονοψήφιες θερμοκρασίες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στις περιοχές όπου αναπτύσσονται χλοοτάπητες δροσερής περιόδου, αλλά φέτος πολλά μέρη του νότου γνώρισαν σχεδόν ρεκόρ κρύου καιρού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ακόμα λίγο νωρίς για να πούμε αν αυτές οι θερμοκρασίες είχαν διαρκή επίδραση στους χλοοτάπητες και τα τοπία στο Νότο. Θα σας πω ότι έκανα μια προπόνηση στη Λίμνη Τσαρλς της Λουιζιάνα προς τα τέλη Ιανουαρίου και είδα πολλούς φοίνικες των οποίων τα φύλλα υπέστησαν μεγάλη ζημιά από το κρύο. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψουν αυτά τα δέντρα και οι χλοοτάπητες από τις ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Η φροντίδα του χλοοτάπητα θερμής εποχής αυτή την εποχή του χρόνου επικεντρώνεται στον έλεγχο των υπαρχόντων ζιζανίων του χειμώνα και στην πρόληψη της ανάπτυξης ετήσιων χόρτων όπως το καβουρόχορτο και το χήνο. Τα ζιζάνια είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα χλοοτάπητα και θα επανέλθουν γρήγορα από την επίθεση των χαμηλών θερμοκρασιών. Είναι σχεδόν καιρός να αρχίσουμε να λιπαίνουμε αυτά τα χόρτα, αλλά η υπομονή είναι απαραίτητη. Η εφαρμογή λιπάσματος πολύ νωρίς μπορεί να έχει επιζήμια για αυτά τα χόρτα.

Καθώς ο Νότος ετοιμάζεται για τις αρχές της άνοιξης, τι γίνεται με τους χλοοτάπητες και τα τοπία στις περιοχές της δροσερής εποχής; Ξεκίνησαν οι ανοιξιάτικες εφαρμογές για χλοοτάπητες στη Μεταβατική Ζώνη όπου το Tall Fescue είναι το κυρίαρχο χλοοτάπητα. Εκτός από μέρη της Βόρειας Καλιφόρνια, του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προετοιμαστούμε για την πρώτη εφαρμογή της άνοιξης.

Αποτελεί βέλτιστη πρακτική να περιμένετε έως ότου το έδαφος δεν είναι πλέον παγωμένο για να εφαρμόσετε την πρώτη εφαρμογή. Σε πολλές βόρειες πολιτείες, αυτό επιβάλλεται από το νόμο για να αποτραπεί η απορροή από λιπάσματα ή προϊόντα ελέγχου ζιζανίων από το παγωμένο έδαφος. Είναι ακόμα νωρίς και η άνοιξη θα είναι εδώ πριν το καταλάβουμε, εκτός, φυσικά, εάν η περιοχή χτυπηθεί από μια καταιγίδα στα τέλη του χειμώνα – όχι ασυνήθιστο φαινόμενο τον Μάρτιο ή ακόμη και τις αρχές Απριλίου. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το χλοοκοπτικό είναι συντονισμένο και να προγραμματίσετε εκ των προτέρων για την εποχή. Η άνοιξη είναι προ των πυλών, οπότε θυμηθείτε ότι μπορείτε να βασιστείτε στο τοπικό σας Spring-Green για να βεβαιωθείτε ότι το γρασίδι σας θα φαίνεται πράσινο και πυκνό για την επερχόμενη σεζόν!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar