Ταΐζοντας φυτά από την κουζίνα – Ποια προϊόντα λειτουργούν πραγματικά;

8
Ταΐζοντας φυτά από την κουζίνα – Ποια προϊόντα λειτουργούν πραγματικά;

Τι δίνετε στα φυτά να πίνουν εκτός από νερό και φυτικά τρόφιμα; Αυτή η ερώτηση τέθηκε στο Facebook και εξεπλάγην από τον αριθμό των οικιακών προϊόντων κουζίνας που δίνονται στα φυτά. Αυτό που δεν με αιφνιδίασε ήταν ότι ούτε ένα άτομο δεν παρείχε αποδείξεις ότι κάποιο από αυτά λειτούργησε πραγματικά.

Μια πολύ κοινή έκφραση που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους είναι, „τα φυτά μου το αγαπούν“.

Μισώ αυτή τη φράση. Τα φυτά δεν δείχνουν αγάπη – δεν λένε καν ευχαριστώ. Εάν δώσετε κάτι σε ένα υγιές φυτό δεν έχετε τρόπο να γνωρίζετε αν βλάπτει το φυτό ή κάνει κάποιο καλό, εκτός αν δείτε τεράστιες αλλαγές στο φυτό και ακόμη και τότε οι αλλαγές θα μπορούσαν να οφείλονται σε οποιαδήποτε άλλη αιτίες.

Σε αυτή την ανάρτηση συζητώ 13 αντικείμενα που οι άνθρωποι τρέφονται με φυτά.

Ταΐζοντας φυτά από την κουζίνα - Ποια προϊόντα λειτουργούν πραγματικά;

Ταΐζοντας φυτά από την κουζίνα – Ποια προϊόντα λειτουργούν πραγματικά;, πηγή: Κίτσν

Δίνοντας απορρίμματα τροφίμων στα φυτά

Πολλά από τα αντικείμενα που δίνονται σε φυτά από την κουζίνα είναι απορρίμματα τροφίμων και σχεδόν όλα περιέχουν νερό. Υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν δεν περιέχει τοξίνες, το νερό σε αυτά τα προϊόντα είναι καλό για τα φυτά.

Οι κηπουροί κατανοούν την αξία του νερού, αλλά πιστεύουν ότι και τα άλλα συστατικά στο νερό είναι ευεργετικά. Για το υπόλοιπο αυτής της θέσης θα αγνοήσω το νερό και θα επικεντρωθώ σε αυτά τα άλλα συστατικά – τις χημικές ουσίες.

Η συζήτηση εδώ ισχύει τόσο για τα φυτά εσωτερικού χώρου όσο και για τα φυτά κήπου. Εάν γονιμοποιήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας, κανένα από αυτά τα αντικείμενα δεν κάνει καλό επειδή τα φυτά σας έχουν ήδη αρκετά θρεπτικά συστατικά. Σε έναν κήπο με υγιές έδαφος, θα κάνουν πολύ λίγα επειδή το έδαφος παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά.

Νερό μπανάνας για φυτά

Αυτή φαίνεται να είναι η νέα ζεστή φυτική τροφή DIY φέτος. Οι άνθρωποι παίρνουν φλούδες μπανάνας, τις βάζουν σε νερό και τους αφήνουν να κάθονται στον ήλιο για λίγες μέρες για να φτιάξουν ένα κίτρινο νερό μπανάνας. Ο ισχυρισμός είναι ότι περιέχει όλα τα είδη θρεπτικών ουσιών, ειδικά κάλιο – που χρειάζονται τα φυτά.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Το έχω επανεξετάσει αυτό στο Η μαγική δύναμη των φλούδων μπανάνας στον κήπο – ή όχι. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου θρεπτικά συστατικά στο νερό μπανάνας, οπότε έχει μικρή αξία για τα φυτά.

Είναι απλά αυτή η χρόνια τέχνασμα πράγμα να κάνει.

Μπύρα για φυτά

Τι έχει η μπύρα; Εκτός από το νερό, το αλκοόλ είναι το κύριο συστατικό και αυτό μπορεί να τροφοδοτήσει μικρόβια αλλά δεν έχει καμία αξία για τα φυτά. Τα επόμενα υψηλότερα συστατικά είναι οι υδατάνθρακες. και πάλι καμία άμεση αξία στα φυτά. Υπάρχουν 1-2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, οπότε η μπύρα προσθέτει λίγο άζωτο, αλλά μιλάμε για μικρές ποσότητες. Προσθέτει επίσης μικρές ποσότητες ασβεστίου και μαγνησίου, οι οποίες σπάνια είναι ελλιπείς στο έδαφος, αλλά μπορεί να ωφελήσουν ένα μείγμα χωρίς χώμα.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το αλκοόλ καθυυτέρωσε την ανάπτυξη του ναρκισσού αλλά δεν επηρέασε το μέγεθος των λουλουδιών.  „Αραιώστε τα διαλύματα αλκοόλης – αν και όχι μπύρας ή κρασιού – είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της ανάπτυξης του στελέχους και των φύλλων.“

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Όπως μπορείτε να δείτε, η μπύρα έχει πολύ λίγα να προσφέρει φυτά. Είναι καλύτερα να πίνετε την μπύρα, να συλλέγετε τα ούρα σας και να τη χρησιμοποιείτε για να γονιμοποιήσετε τα φυτά.

Η ανάπτυξη του χάρτινου ναρκισσού εμποδίζεται από το αλκοόλ (από αριστερά προς τα δεξιά, 0%, 1%, 5%, 10%, 25%)

Η ανάπτυξη του χάρτινου ναρκισσού εμποδίζεται από το αλκοόλ (από αριστερά προς τα δεξιά, 0%, 1%, 5%, 10%, 25%), Πίστωση Μίλερ – Φινάν

Καφές για φυτά

Θα δίνατε αυτούς τους καρκινογόνους παράγοντες στα φυτά σας: ακεταλδεΰδη, βενζαλδεΰδη, βενζόλιο, βενζοφουράν, βενζο(α)πυρένιο, καφεϊκό οξύ, κατεχόλη, 1,2,5,6-διβενζανθρακένιο, αιθανόλη, αιθυλβενζόλιο, φορμαλδεΰδη, φουράνιο, φουρφουραλίδιο, υπεροξείδιο του υδρογόνου, υδροκινόνη, ισόππενηρενέ, λιμονένιο, 4-μεθυλκατεκολόλη, στυρένιο, τολουόλιο, ξυλένιο; Είμαι σίγουρος ότι κουνάς το κεφάλι σου, ΟΧΙ! Αυτό ακριβώς κάνεις όταν δίνεις καφέ στα φυτά σου. Και τα καταπίνεις όταν πίνεις τον καφέ.

Βιβλίο

Μην ανησυχείτε, τα επίπεδα τους είναι τόσο χαμηλά που δεν θα βλάψουν εσάς ή τα φυτά.

Ο μαύρος καφές χωρίς ζάχαρη δεν έχει τίποτα σε αυτό που να έχει αξία για τα φυτά. Εάν προσθέσετε λίγο γάλα ή ζάχαρη, τότε αυτό μπορεί να βοηθήσει τα φυτά λίγο. Το γάλα συζητείται στην παρακάτω ενότητα και η ζάχαρη συζητείται στην ενότητα σόδα pop.

Υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη. η καφεΐνη στον καφέ είναι τοξική για τα φυτά σε μεγαλύτερες δόσεις. Η ποσότητα σε ένα φλιτζάνι καφέ είναι αρκετά μικρή, αλλά η καφεΐνη δεν είναι καλή για τα φυτά.

Τσάι κομποστοποίησης για φυτά

Το συζήτησα εκτενώς. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτό είναι καλύτερο από τη χρήση κομπόστ.

Τιμές NPK τσαγιού κομποστοποίησης

Τσάι κομποστοποίησης – Λειτουργεί;

Νερό δεξαμενών ψαριών για τα φυτά

Δεν είναι ακριβώς ένα αντικείμενο κουζίνας, αλλά μπορεί να έχετε το ντεπόζιτο στην κουζίνα;

ψαριού! Αυτό προσθέτει θρεπτικά συστατικά στο νερό. Το επίπεδο των θρεπτικών ουσιών θα είναι χαμηλό, αλλά αρκεί να αναπτυχθούν υδρόβια φυτά και φύκια, οπότε θα έχει κάποια αξία για τα φυτά.

Gatorade για φυτά

Ο ισχυρισμός εδώ είναι ότι τα φυτά χρειάζονται ηλεκτρολύτες.

Οι ηλεκτρολύτες είναι απαραίτητα μέταλλα όπως το νάτριο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο, που είναι ζωτικής σημασίας για πολλές βασικές λειτουργίες στο σώμα μας και στα φυτά. Υποθέτοντας ότι το Gatorade περιέχει μερικούς ηλεκτρολύτες, θα βοηθήσουν τα φυτά μόνο εάν το έδαφος στο οποίο αναπτύσσονται είναι ανεπαρκές σε αυτούς τους ηλεκτρολύτες. Αυτό είναι κάτι που λίγοι κηπουροί καταλαβαίνουν. Η προσθήκη περισσότερου λιπάσματος στο έδαφος που έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά δεν θα βοηθήσει τα φυτά.

Από το Ιστοσελίδα Pepsico: „Gatorade Δίψα Quencher, Φόρμουλα Αντοχής Gatorade και G2 περιέχουν νάτριο και κάλιο, δύο ηλεκτρολύτες χαμένους στην εφίδρωση που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση και τη λειτουργία των μυών».

Δεν έχω ακούσει ποτέ για ένα έδαφος που είναι ανεπαρκές σε νάτριο (τα φυτά χρειάζονται πολύ χαμηλά επίπεδα), αλλά γνωρίζουμε ότι τα υψηλότερα επίπεδα νατρίου είναι τοξικά για τα φυτά. Η ρίψη περισσότερου νατρίου στα φυτά δεν είναι καλή ιδέα, ακόμη και αν παίρνουν λίγο κάλιο στην πορεία.

Γάλα για φυτά

Βλέπω πολλές αξιώσεις για τη δύναμη του γάλακτος και ακόμη και ορισμένοι αγρότες το χρησιμοποιούν στη γη τους ως τρόπο γονιμοποίησης του. Το έχω επανεξετάσει αυτό με ορισμένες λεπτομέρειες Γάλα ως λίπασμα.

Αποδεικνύεται ότι αυτό το γάλα περιέχει 3,1% πρωτεΐνη και η πρωτεΐνη είναι περίπου 1/6 άζωτο. Έτσι, το γάλα περιέχει 0,5% άζωτο. Συγκρίνετε αυτό με το συσκευασμένο λίπασμα που είναι 10 – 40% άζωτο και άλλα οργανικά λιπάσματα που έχουν περίπου 2% άζωτο. Το γάλα είναι λίπασμα, αλλά αδύναμο.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

Το πρόβλημα με το γάλα είναι ότι είναι ένα πολύ ακριβό λίπασμα. „Οπότε έχεις επιλογή. Χρησιμοποιήστε γάλα σε άζωτο $ 330 / Kg και μην πάρετε καμία βελτίωση του εδάφους, ή χρησιμοποιήστε κοπριά σε $ 3.40 / Kg άζωτο και βελτιώστε τη δομή του εδάφους“. Εάν έχετε ξοδέψει γάλα, προσθέστε το στον κήπο, αλλά μην σπαταλάτε καλό γάλα.

Το γάλα μπορεί να ψεκαστεί στα φυτά για να σταματήσει το μούχλα σε σκόνη.

Μελάσα για φυτά

Η μελάσα περιέχει κάποια φυτικά θρεπτικά συστατικά και πολλή ζάχαρη. Θα πρέπει να το προσθέσετε στους κήπους – Όχι.

Για να μάθετε περισσότερα δείτε Μελάσα για φυτά.

Νερό ζυμαρικών για φυτά

Ο τρόπος για να μαγειρέψτε τέλεια ζυμαρικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι με αλμυρό νερό. Το αλμυρό νερό βράζει σε υψηλότερη θερμοκρασία που παράγει καλύτερα γευστικά ζυμαρικά. Εάν αλατίστε το νερό ζυμαρικών σας (δεν το κάνω), τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φυτά – το νάτριο είναι τοξικό για τα φυτά.

Τι γίνεται με το νερό ζυμαρικών χωρίς αλάτι; Περιέχει άμυλο, το οποίο αποτελείται από άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο. Το φυτό δεν ωφελεί άμεσα με την προσθήκη αυτού στις ρίζες. Το άμυλο θα τροφοδοτήσει μικρόβια τα οποία με τη σειρά τους θα βελτιώσουν το έδαφος, αλλά η ποσότητα αμύλου για την οποία μιλάμε είναι τόσο μικρή που δεν έχει πραγματικό όφελος για τον κήπο.

Νερό ρυζιού για φυτά

Το νερό ρυζιού χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας, της φροντίδας του δέρματος και της πρόληψης της πιτυρίδας. Θα μπορούσε να βοηθήσει τα φυτά;

Είναι απίθανο. Το νερό θα περιέχει κάποιο άμυλο και κάποια χαμηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών, αλλά προσθέτοντας αυτό στο έδαφος δεν θα έχει σχεδόν καμία επίδραση. Εκτός αυτού, αν μαγειρέψετε σωστά το ρύζι, δεν παράγεται νερό ρυζιού.

Όμως το ρύζι περιέχει αρσενικό και είτε μούλιασμα είτε μαγείρεμα με περίσσεια νερού αφαιρεί λίγο από το αρσενικό.

Σόδα Pop για φυτά

Αυτό το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο. Θα υποθέσω ότι όλος ο ποπ περιέχει CO2 με τη μορφή φυσαλίδων. Όλα περιέχουν κάποια θρεπτικά συστατικά. Ορισμένα περιέχουν υψηλά επίπεδα ζάχαρης.

Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν καλύτερη ανάπτυξη όταν χρησιμοποιούν πράγματα όπως η σόδα κλαμπ (χαμηλό επίπεδο ζάχαρης) και συμβάλλουν σε αυτό στις φυσαλίδες CO2. Αυτή η εξήγηση είναι απίθανο να είναι αληθής εάν το φυτό αναπτύσσεται σε υγιές έδαφος επειδή οι ρίζες των φυτών δεν χρειάζονται CO2. Ίσως θα βοηθούσε να διασπαστεί πολύ συμπαγές έδαφος;

Μία μελέτη αυξήθηκε Χελζίν σολερολί, κοινώς γνωστό ως Baby’s Tears, με και χωρίς σόδα κλαμπ. Η σόδα club παρήγαγε καλύτερη ανάπτυξη, πιθανώς λόγω των επιπλέον θρεπτικών συστατικών. Κάθε ποπ σόδας που περιέχει θρεπτικά συστατικά θα τα παρείχε στα φυτά και γνωρίζουμε ότι βοηθά τα φυτά να αναπτυχθούν. Αυτό θα είναι πιο αποτελεσματικό σε μια κατσαρόλα, παρά στο έδαφος.

Κάποια ποπ περιέχει επίσης ζάχαρη και αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό ή όχι, ανάλογα με τη δόση. Η ζάχαρη δεν απορροφάται άμεσα από τις ρίζες των φυτών, αλλά μπορεί να τροφοδοτήσει μικρόβια, τα οποία με τη σειρά τους παρέχουν φυτικά θρεπτικά συστατικά. Σε υψηλότερες δόσεις η ζάχαρη μπορεί πραγματικά να λιμοκτονήσει τα φυτά. Το ζαχαρούχο νερό (π.χ. ποπ) έχει χαμηλή οσμωτική πίεση και όταν αυτό είναι δίπλα στις ρίζες των φυτών θα απορροφήσει θρεπτικά συστατικά και νερό έξω του φυτού, το οποίο σαφώς δεν είναι καλό για το φυτό. Ορισμένες μη επιστημονικές πηγές ισχυρίζονται ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου μπορούν επίσης να βοηθήσουν τα παθογόνα μικρόβια να γίνουν πιο κυρίαρχα στο έδαφος, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με αυτό.

Η απόδοση σόγιας δεν βελτιώθηκε από φυλλώδη σπρέι ζάχαρης (ζάχαρη ζαχαροκάλαμου, σιρόπι καλαμποκιού ή μελάσα). Σε μια άλλη μελέτη, η εφαρμογή dextrose ή σακχαρόζη ως φυλλώδη τροφή για καλαμπόκι και σόγια, δεν αύξησε την απόδοση.

Προσθήκη ζάχαρη ως φυλλόπτωση δεν φαίνεται να βελτιώνει την ανάπτυξη των φυτών.

Η αραιωμένη σόδα δεν θα βλάψει πιθανώς τα φυτά, αλλά δεν θα βοηθήσει πολύ, ειδικά αν έχετε γονιμοποιηθεί τακτικά. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη pop, που προστίθεται σε μικρά δοχεία, μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Τι θα γίνει με την Κόκα Κόλα; Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί ότι ο οπτάνθρακας θα βλάψει τα φυτά περισσότερο από άλλους τύπους ποπ σόδας, αλλά δεν βρήκα καμία αξιόπιστη αναφορά που να κάνει έναν τέτοιο ισχυρισμό. Νομίζω ότι αυτός ο μύθος πηγάζει από το γεγονός ότι ο οπτάνθρακας πιστεύεται ότι διαλύει τα νύχια χάλυβα και επομένως είναι κακό για εμάς και τα φυτά. Η αλήθεια είναι ότι. ο οπτάνθρακας δεν διαλύει τα νύχια, τουλάχιστον όχι σε λίγες μέρες.

ο οπτάνθρακας δεν διαλύει τα καρφιά χάλυβα

Ο οπτάνθρακας δεν διαλύει τα νύχια χάλυβα, πηγή: Τζος Μάντισον

Ο οπτάνθρακας έχει επίσης pH 2,3 λόγω φωσφορικού οξέος. Σε αυτό το pH δεν είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να προσθέσετε σε φυτά σε γλάστρες, αλλά δεν θα βλάψει το έδαφος στον κήπο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα το ρίξετε στα φύλλα.

Τσάι για φυτά

Αυτό περιγράφεται πλήρως στο Είναι το τσάι ένα καλό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου;

Σκεφτείτε το τσάι ως ένα λίπασμα πολύ χαμηλού επιπέδου. Δεν θα βλάψει τα φυτά, αλλά δεν θα κάνει και πολλά ούτε γι‘ αυτά. Η τοποθέτηση κρύου τσαγιού στα φυτά είναι εντάξει, αλλά μην παρασκευάτε τσάι για τα φυτά – ένα πλήρες χάσιμο χρόνου και ενέργειας.

Εάν ανησυχείτε για το pH, χρησιμοποιήστε μαύρο τσάι για αλκαλικό έδαφος και πράσινο για όξινο έδαφος. Ή κολλήστε στο τσάι βοτάνων που έχει τη μικρότερη επίδραση στο pH.

  • Μαύρο 5 έως 5,5
  • Πράσινο 7 έως 10
  • Βότανο 6 έως 7

Φυτικό νερό για φυτά

Αυτό είναι το ίδιο με άλλες πηγές βραστού νερού. Περιέχει πολύ χαμηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών. Δεν θα βλάψει τα φυτά, αλλά δεν κάνει πολλά ούτε γι ‚αυτά.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε απορρίμματα κουζίνας σε φυτά;

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα δεν θα βλάψουν τα φυτά, αλλά δεν κάνουν και πολύ καλό. Όσο πιο αραιωμένοι είναι, τόσο λιγότερη αξία έχουν.

Όλα παρέχουν νερό που είναι καλό για τα φυτά.

Εάν δεν θέλετε να σπαταλάτε το αντικείμενο, χρησιμοποιήστε το σε φυτά ή στον κήπο. Αλλά σε παρακαλώ, μην πας να αγοράσεις αυτά τα πράγματα γιατί κάποιος σου είπε ότι είναι καλά για τα φυτά.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar