Τα αγαπημένα βιβλία με βότανα και αρωματοθεραπεία της Kathi Keville

21
Τα αγαπημένα βιβλία με βότανα και αρωματοθεραπεία της Kathi Keville

Είτε πρόκειται για ηλεκτρονικά βιβλία είτε για ένα ράφι στο σπίτι σας, το να έχετε τη δική σας βιβλιοθήκη με βότανα είναι μια πολύτιμη πηγή. Απευθυνθείτε σε αξιόπιστους συγγραφείς βιβλίων και ιστολογίων, αλλά να είστε προσεκτικοί με τυχαίες πληροφορίες στο διαδίκτυο. Έχω επιλέξει μερικά από τα αγαπημένα μου βιβλία για την αρχή της βοτανοθεραπείας για να δελεάσω το ταξίδι σας με βότανα.

Όταν μπήκα στο μονοπάτι με τα βότανα, αγόρασα κάθε διαθέσιμο βιβλίο με βότανα. Αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ κατόρθωμα, εκτός από το ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1970 μπορούσα να βρω μόνο τέσσερα βιβλία για βότανα. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Αυτές τις μέρες, ψάχνω πάνω από 150 νέα βιβλία με βότανα το χρόνο για να γράψω κριτικές για το American Herb Association Quarterly. Πρόκειται για πολλά νέα βιβλία για βότανα, και πολλά από αυτά τα βιβλία έχουν το πλεονέκτημα του καινοτόμου σχεδιασμού που βελτιώνει την παρουσίασή τους και βασίζονται σε ενημερωμένη επιστήμη. Ωστόσο, πολλά από αυτά που κάνουμε εμείς οι βοτανολόγοι δεν είναι καινούργια, και πολλά παλαιότερα βιβλία βοτανολογίας παραμένουν ανεκτίμητοι πόροι.

Βιβλία βοτανοθεραπείας για αρχάριους

The Wild Medicine Solution: Θεραπεία με αρωματικά, πικρά και τονωτικά φυτά από τον Guido Masé
Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα βιβλίο αναζήτησης τροφής, αλλά οδηγεί τους αναγνώστες περισσότερο στο εργαστήριο παρά στην άγρια ​​φύση. Συγκεντρώνει μια παγκόσμια ποικιλία από δημοφιλή βότανα για τη δημιουργία τσαγιού, οινοπνευματωδών ποτών, βάμματα και θεραπευτικές τροφές. Μέσω του στυλ συνομιλίας του, ο Masé υποστηρίζει την επαναφορά των βοτάνων στην καθημερινή μας ζωή για την προώθηση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας. Βυθίζεται σε φιλοσοφικά ερωτήματα όπως το πώς εξελιχθήκαμε μαζί με τα φαρμακευτικά φυτά. Το φάρμακο του βασίζεται σε τρεις ταξινομήσεις: αρωματικά όπως η μέντα (Μέντα πιπερίτα), πικρή σαν πικραλίδα (Taraxacum officinale), και τονωτικά, τα οποία ευχαρίστως περιλαμβάνουν σοκολάτα (Theobroma κακάο)! Αυτό το βιβλίο με βότανα περιγράφει πώς κάθε βότανο προσαρμόζεται μοναδικά για να λειτουργεί με διαφορετικά στοιχεία της φυσιολογίας μας. Στην πορεία, παίρνουμε μια καλή δόση φιλοσοφίας και μια υπέροχη ματιά στο πώς οι ιστορικοί και σύγχρονοι βοτανολόγοι αλληλεπιδρούν με τα φυτά.

Rosemary Gladstar’s Family Herbal: Ένας οδηγός για τη ζωή με ενέργεια, υγεία και ζωτικότητα από τη Rosemary Gladstar
Τι δεν αρέσει στα βιβλία με βότανα της Rosemary Gladstar; Το σαφές, συμπονετικό στυλ γραφής της έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών αρχάριων βοτανολόγων. Αυτό το βιβλίο—ένα από τα πολυάριθμα αστρικά βότανα από το Gladstar—είναι το αγαπημένο μου καθώς είναι το πιο εκτενές βιβλίο της. Καλύπτει θέματα που κυμαίνονται από την περιποίηση του δέρματος και την ανακούφιση από το στρες έως τα βότανα για παιδιά και ενήλικες. Σας καθοδηγεί στη δημιουργία των δικών σας φυτικών παρασκευασμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός σεντούκι για οικιακά φάρμακα—ένα εξαιρετικό πρόγραμμα προετοιμασίας βοτάνων. Καταγράφει τα βότανα και τις χρήσεις τους και συζητά τη σχέση τους με το οικοσύστημα. Το καλύτερο είναι ότι ο καθένας μπορεί να της ετοιμάσει πολλές εύκολες αλλά αποτελεσματικές συνταγές.

Εγχειρίδιο The Herbal Medicine-Maker’s: A Home Manual του Τζέιμς Γκριν
Χαίρομαι που βλέπω αυτήν την ενημερωμένη έκδοση. Συνιστώ πάντα αυτό το βιβλίο με βότανα στους μαθητευόμενους βοτάνων μου καθώς ξεκινούν να φτιάχνουν κιτ πρώτων βοηθειών με βότανα. Επιπλέον, βρίσκω διασκεδαστικό το χαμηλών τόνων, το περίεργο φιλοσοφικό ύφος του Γκριν και το σιχαμερό χιούμορ. Τονίζει πώς η παρασκευή φυτικών φαρμάκων είναι θεμελιώδης για κάθε πολιτισμό στον πλανήτη και είναι προσβάσιμη σε όλους μας. Εξετάζει διεξοδικά τα συστατικά και τις φόρμουλες, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε σχεδόν κάθε είδος φυτικού προϊόντος που μπορείτε να φανταστείτε. Μια σε βάθος συζήτηση δείχνει πολύτιμες συγκρίσεις σχετικά με την εξαγωγή βοτάνων από διαφορετικά ποσοστά αλκοόλ, γλυκερίνης, ξιδιού, μελιού και πολλά άλλα.

Body Systems Herbals

The Country Almanac Home Remedies από την Brigitte Mars και την Chrystle Fiedler
Αυτοί οι έμπειροι βοτανολόγοι οργάνωσαν το βιβλίο τους σύμφωνα με τα συστήματα του σώματος. Έχοντας γράψει και τα δύο είδη βιβλίων, ξέρω ότι αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο έργο από το Α έως το Ω των βοτάνων. Οι περισσότεροι αρχάριοι βοτανολόγοι βρίσκουν πολύ πιο χρήσιμο να αναζητήσουν ένα πρόβλημα παρά ένα μεμονωμένο βότανο. Για να δημιουργήσετε μια ολιστική μορφή, αυτό το βιβλίο προσθέτει ευγενικά προτάσεις διατροφής, τρόπου ζωής, λουλουδιών και ομοιοπαθητικών για να σας βοηθήσει να βρείτε γρήγορα μια συνταγή βοτάνων για οποιαδήποτε από τις 50 καταστάσεις.

Ιατρική Βοτανολογία του Ντέιβιντ Χόφμαν
Ο Hoffmann κάνει εξαιρετική δουλειά στην κάλυψη των βοτάνων σύμφωνα με τα συστήματα του σώματος. Υπάρχει μεγάλη σαφήνεια στην καθοδήγηση των αναγνωστών να επιλέξουν την καταλληλότερη θεραπεία με πολλές συγκρίσεις μεταξύ ενός πιθανού υποψηφίου βοτάνου και ενός άλλου. Μπορείτε να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τους προτεινόμενους τύπους και, στη συνέχεια, να προχωρήσετε στην προσαρμογή των δικών σας για συγκεκριμένες καταστάσεις. Όλα αυτά προέρχονται από έναν πολύ έμπειρο βοτανολόγο και παραγωγικό συγγραφέα πολλών εξαιρετικών βιβλίων με βότανα. Αυτό μπορεί να μην είναι το πρώτο σας βιβλίο για τα βότανα, αλλά θα γεφυρώσει αυτό το χάσμα μεταξύ αρχικών και πιο προχωρημένων βιβλίων όταν είστε έτοιμοι.

Βοτανικές Εγκυκλοπαίδειες

Εγκυκλοπαίδεια Βοτανοθεραπείας από τον Andrew Chevallier
Οι όμορφα εικονογραφημένες εγκυκλοπαίδειες σε μεγάλες μορφές βιβλίων μετατρέπουν τη μάθηση για τη βοτανολογία σε μια εικαστική πανδαισία. Αυτό από έναν ιατρικό βοτανολόγο από το Ηνωμένο Βασίλειο οδηγεί τους αναγνώστες σε μια παγκόσμια περιήγηση σε φαρμακευτικά βότανα. Όπως συμβαίνει με κάθε εγκυκλοπαίδεια, καλύπτεται τόσο πολύ υλικό που θυσιάζεται η εις βάθος κάλυψη οποιασδήποτε πτυχής. Ωστόσο, δεδομένου ότι η επισκόπηση της φαρμακευτικής βοτανολογίας είναι τόσο περιεκτική, αυτό αποτελεί ένα τέλειο αρχικό βιβλίο με βότανα. Μπορείτε να αναζητήσετε θεραπείες για 200 προβλήματα υγείας. Τα βότανα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση κάθε ανησυχίας παρουσιάζονται σε ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό ευρετήριο. Υπάρχει και το Chevallier’s Εγχειρίδιο Herbal Remedies (2018), που είναι μικρότερο αλλά και πάλι πλούσιο σε βοτανικές φωτογραφίες.

National Geographic Οδηγός για φαρμακευτικά βότανα: Τα πιο αποτελεσματικά θεραπευτικά φυτά στον κόσμο από τους Rebecca Johnson, Steven Foster, Tieraona Low Dog, MD και David Kiefer, MD
Αυτή είναι μια καταπληκτική εγκυκλοπαίδεια βοτάνων! Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με μια τόσο εντυπωσιακή ομάδα συγγραφέων. Και η απίστευτη βοτανική φωτογραφία του Foster σε αυτή τη διάταξη μεγάλου βιβλίου δημιουργεί έναν νικηφόρο συνδυασμό. Αυτό το βιβλίο έχει ευτυχώς κεφάλαια οργανωμένα σύμφωνα με τα συστήματα του σώματος. Παρουσιάζει τα πιο αποτελεσματικά βότανα στον κόσμο για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων. Παρασκευάσματα, δοσολογίες, ενεργά συστατικά, προφυλάξεις και μερικές οδηγίες καλλιέργειας είναι όλα εκεί. Εκτιμώ επίσης τη συμπερίληψη λαϊκών ιστοριών και επιστημονικών ευρημάτων σχετικά με τις παραδοσιακές θεραπείες παγκοσμίως. Ασχολούμαι με αυτό το βιβλίο, αλλά υπάρχει και το νεότερο του National Geographic Οι καλύτερες θεραπείες της φύσης (2019). Συνιστώ οποιοδήποτε από τα Dr. Low Dog’s Υγιείς στο σπίτι δημοσιεύτηκε από Βιβλία National Geographic και οποιοδήποτε από τα υπέροχα βιβλία με βότανα του Στίβεν Φόστερ.

Ο εικονογραφημένος οδηγός για οικιακές θεραπείες με βότανα από την Jessica Houdret
Εδώ είναι μια εγκυκλοπαίδεια μεγάλου σχήματος. Εκατοντάδες φωτογραφίες απεικονίζουν όμορφα τον τρόπο δημιουργίας όλων των ειδών φαρμακευτικών βοτάνων. Οι συμβουλές περιλαμβάνουν ακόμη και περιποίηση ομορφιάς και αρωματοθεραπεία. Ένα χρήσιμο διάγραμμα εμφανίζει καταστάσεις που αντιμετωπίζονται με αιθέρια έλαια. Όλα αυτά παρουσιάζονται σε μια μορφή βήμα προς βήμα, ιδανική για ένα αρχικό βιβλίο με βότανα. Μπορείτε εύκολα να αναζητήσετε είτε ένα βότανο είτε την πάθηση που πρέπει να θεραπεύσετε—ιδανικό για τη διασταύρωση και την κατανόηση του τι να χρησιμοποιήσετε πότε. Ο Houdret έχει γράψει πολλές εγκυκλοπαίδειες με βότανα γεμάτες εικόνες, όπως Βότανα για θεραπεία (Lorenz Books, 2017). Υπάρχει επανάληψη, αλλά ο αρχάριος βοτανολόγος δεν μπορεί να κάνει λάθος επιλέγοντας κάποιο από αυτά.

Αρωματοθεραπεία

Αρωματοθεραπεία: Ένας πλήρης οδηγός για τη θεραπευτική τέχνη από την Kathi Keville και τη Mindy Green
Ναι είναι αλήθεια. Το βιβλίο μας εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου βιβλίο αρωματοθεραπείας — και αυτό πολλών άλλων αρωματοθεραπευτών. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε εύκολο και πρακτικό για να είμαστε το καλύτερο βιβλίο αρωματοθεραπείας για αρχάριους, παρέχοντας παράλληλα μια αναφορά για τον πιο έμπειρο βοτανολόγο. Έτσι, υπάρχουν πολλές συνταγές που εξηγούν τη σημασία κάθε συστατικού και εκτενείς πίνακες—ακόμα και εξακολουθώ να αναφέρομαι σε αυτές σήμερα. Ο αναγνώστης έχει συνταγές να ακολουθήσει, αλλά μπορεί επίσης να μάθει να δημιουργεί τις δικές του φόρμουλες. Σχεδόν κάθε βιβλίο αρωματοθεραπείας περιλαμβάνει α materia medica κατάλογος αιθέριων ελαίων, αλλά το βιβλίο μας καλύπτει επίσης τη χρήση, την ασφάλεια, την προετοιμασία, τις τεχνικές σύνθεσης, τη χημεία, τις μετατροπές μέτρησης και περιλαμβάνει βότανα. Για μια συμπαγή έκδοση, υπάρχει η αναθεωρημένη και ενημερωμένη μου Οδηγός τσέπης για Αιθέρια Έλαια (Crossing Press, 2000; Ten Speed ​​Press, 2020).

Άρωμα και ευεξία από την Jennifer Peace Rhind
Δεδομένου ότι τα βιβλία του Rhind δεν είναι οδηγοί πώς να κάνετε, πιθανότατα δεν είναι τα βιβλία αρωματοθεραπείας σας, αλλά δεν θα πρέπει να είναι πολύ πίσω. Αυτό το καταπληκτικό βιβλίο εμβαθύνει όμορφα τόσο στις ιστορικές όσο και στις σύγχρονες κλινικές χρήσεις των αιθέριων ελαίων και πώς κάθε αιθέριο έλαιο επηρεάζει τη διάθεσή μας. Τα αρωματικά φυτά ομαδοποιούνται ανάλογα με το χαρακτηριστικό τους άρωμα, όπως πικάντικο ή λουλουδάτο. Αυτό βοηθά τους παρασκευαστές που προσπαθούν να δημιουργήσουν αρώματα, καθώς και οποιονδήποτε προσπαθεί να καταλάβει πώς λειτουργεί η αρωματοθεραπεία. Σχόλια από αρωματοθεραπευτές και βοτανολόγους είναι ενσωματωμένα στο κείμενο για να γνωρίζει ο αναγνώστης την πηγή κάθε ιδέας. Προτείνω επίσης το Rhind’s Άρωμα και ευεξία, Ακούγοντας το Scentκαι Αρωματοθεραπευτική ανάμειξη: αιθέρια έλαια σε συνέργεια.

The Aromatherapy Beauty Guide: Using the Science of Carrier and Essential Oils to Create Natural Products Personal Care από την Danielle Sade
Αν θέλετε να φτιάξετε τις δικές σας φόρμουλες περιποίησης δέρματος, εδώ είναι ο οδηγός σας. Αυτή η καλλιτεχνική, ευρύχωρη παρουσίαση είναι καλά οργανωμένη και γεμάτη με αξιόπιστες πληροφορίες. Το Α έως το Ω περιγράφει αιθέρια έλαια και φορείς. Οι εντυπωσιακές 100 συνταγές περιέχουν φυτικά συστατικά μαζί με λάδια, με τη χρήση του καθενός να εξηγείται με σαφήνεια. Μια ολόκληρη σελίδα είναι αφιερωμένη στις κύριες ενώσεις κάθε αιθέριου ελαίου. Αυτό είναι ένα από τα λίγα βιβλία εκκίνησης που δεν πτοείται από τη χημεία, η οποία είναι πραγματικά η ουσία του πώς λειτουργεί όλο αυτό. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και προτείνονται ασφαλείς ποσότητες.

Συγκεκριμένα Θέματα


Προσαρμογόνα: Βότανα για δύναμη, αντοχή και ανακούφιση από το στρες από τον David Winston
Ο Winston, ένας κλινικός βοτανολόγος που διευθύνει το Κέντρο Μελετών Βοτάνων, σίγουρα γνωρίζει τα βότανά του. Ο εξαιρετικός οδηγός του περιγράφει πάνω από δώδεκα προσαρμογόνα βότανα από όλο τον κόσμο. Η προέλευση ενός βοτάνου, οι παραδοσιακές και κλινικές χρήσεις, οι δράσεις, οι ιδιότητες, η προετοιμασία και η δοσολογία είναι όλα τεκμηριωμένα. Διαβάστε τα εύχρηστα τραπέζια για να βρείτε ginseng (Panax ginseng) και ashwagandha (Withania somnifera). Τα προσαρμογόνα παίζουν σημαντικό φυτικό ρόλο, καθώς δρουν σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του νου και του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό το βιβλίο διακλαδίζεται επίσης σε νεύρα, τονωτικά αποκατάστασης και νοοτροπικά βότανα για χρήση ως συμπληρωματικά για τη μείωση των διαταραχών που σχετίζονται με το στρες. Οι προχωρημένοι βοτανολόγοι θα συλλέξουν πολλά από αυτό το καταπληκτικό βιβλίο, αλλά επειδή οι πληροφορίες παρουσιάζονται τόσο καλά, κάνουν επίσης μια κατάλληλη φυτική εισαγωγή.

The Herball’s Guide to Botanical Drinks: Using the Alchemy of Plants to Create Potions to Cleanse, Restore, Relax and Revive από τον Michael Isted
Η αλχημίστρια καρδιά μου λατρεύει αυτό το βιβλίο! Προέρχεται από έναν εκλεκτικό βοτανολόγο, διατροφολόγο και αρωματοθεραπευτή που αντλεί από τα παγκόσμια ταξίδια του και την προφανή αγάπη του για τη βοτανική ιστορία. Οι ολοσέλιδες φωτογραφίες εμφανίζουν 50 ροφήματα βοτάνων, συμπεριλαμβανομένων παραλλαγών χωρίς αλκοόλ. Οι καλοφτιαγμένες φαρμακευτικές συνταγές οργανώνονται σύμφωνα με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, όπως ο καθαρισμός, η αποκατάσταση, η τόνωση, ακόμη και η αγάπη! Το Vedic Tonic Water ζυμώνει ελαφρά τον κουρκουμά (Curcuma longa) και τζίντζερ (Zingiber officinale) με μια πινελιά λεμονιού για μια αφρώδη σόδα με τα bitters της επιλογής σας. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα αγαπημένο, υπάρχει ο αρχαίος Αιγύπτιος κύφι θυμίαμα/φάρμακο με κανέλα (Cinnamomum zeylanicum) μετατράπηκε σε υδρόλυμα. Ή, το 13ου-Η Βασίλισσα της Ουγγαρίας του αιώνα μετατράπηκε σε οξυμέλι με βάση το μέλι. Οι περιγραφές των βοτάνων είναι σύντομες, αλλά συνοδεύονται από οδηγίες για την παρασκευή τσαγιού, βάμματα και γλυκερίτες.

Γυναικεία Βότανα: Υγεία των Γυναικών των Christopher Hobbs και Kathi Keville
Θέλω να συμπεριλάβω τουλάχιστον ένα από τα πολλά καλά βιβλία με βότανα για την υγεία των γυναικών, γι‘ αυτό επιλέγω το δικό μου βιβλίο. Ειλικρινά, είναι το αγαπημένο μου. Κάθε κεφάλαιο εξετάζει σε βάθος μια διαφορετική κατάσταση για να προτείνει όχι μόνο συμβουλές για τη θεραπεία με βότανα, αλλά συμβουλές για το πώς η διατροφή, η διατροφή και η άσκηση παίζουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία. Το βιβλίο είναι γεμάτο με βότανα και φόρμουλες αρωματοθεραπείας μαζί με προτάσεις διατροφής και τρόπου ζωής ανάλογα με την περίσταση. Φυσικά, υπάρχουν πολλές συμβουλές για τη φυσική ρύθμιση των ορμονών και τη διατήρηση της υγείας μιας γυναίκας σε όλη της τη ζωή.

Σημείωση κάστανου: Αυτό το βιβλίο δεν χρησιμοποιεί queer περιεκτική γλώσσα, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο για οποιονδήποτε με σύστημα παραγωγής ωοθηκών.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar