Τα καλύτερα βιβλία βοτανοθεραπείας για αρχάριους βοτανολόγους

7
Τα καλύτερα βιβλία βοτανοθεραπείας για αρχάριους βοτανολόγους

Αφροαμερικανική Λαϊκή Θεραπεία από τη Στέφανι Μίτσεμ

Μια εξαιρετική μελέτη της αφροαμερικανικής θεραπείας που ρίχνει φως σε μια σειρά λαϊκών πρακτικών (βότανα, τελετουργίες και γοητείες) και εντοπίζει την εξέλιξή τους από την εποχή της σκλαβιάς μέσω των Μεγάλων Μεταναστεύσεων. Ο Mitchem διερευνά επίσης πώς αυτές οι πρακτικές έχουν συνεχιστεί μέχρι σήμερα και τη σχέση τους με εναλλακτικά φάρμακα.

Οδηγός Αναφοράς για Φαρμακευτικά Φυτά: Βοτανοθεραπεία Παρελθόν και Παρόν από τους John Crellin και Jane Philpott

Βασισμένος στις διδασκαλίες του νότιου λαϊκού βοτανολόγου Tommie Bass, αυτός ο οδηγός είναι ένας θησαυρός της παλιάς φυτικής σοφίας και των ελάχιστα χρησιμοποιούμενων τοπικών φαρμάκων. Οι συγγραφείς παίρνουν συνέντευξη από τον Bass και περιλαμβάνουν κατά λέξη τις σκέψεις του για συγκεκριμένα φυτά. Το πρόσθετο επιστημονικό σχόλιο περιλαμβάνει ορισμένες χρήσιμες λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια. Με περισσότερα από 700 φυτά, το βιβλίο συνδυάζει τη λαϊκή σοφία με τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα. Μια εξαιρετική αναφορά για όσους ενδιαφέρονται για τις ιστορικές χρήσεις των βοτάνων.

Working the Roots: Πάνω από 400 χρόνια παραδοσιακής αφροαμερικανικής θεραπείας από τη Michele Lee

Μια εξαιρετική ανασκόπηση της θεραπευτικής σύντηξης Μαύρων και Ιθαγενών Αμερικανών που έχει λάβει χώρα στην Αμερική. Περιλαμβάνει συναρπαστικές συνεντεύξεις με παραδοσιακούς θεραπευτές και φυτική ουσία medica.

Αφρικανική Εθνοβοτανική στην Αμερική επιμέλεια Robert Voeks και John Rashford

Παρέχει μια ολοκληρωμένη εξέταση των εθνοβοτανικών γνώσεων και δεξιοτήτων μεταξύ της αφρικανικής διασποράς στην Αμερική και διερευνά τη σύνθετη σχέση μεταξύ χρήσης φυτών και νοήματος μεταξύ των απογόνων των Αφρικανών στον Νέο Κόσμο.

Αφροαμερικανική Slave Medicine: Θεραπείες με βότανα και μη βότανα, από τον Herbert C. Covey

Ο Covey εξερευνά πώς οι σκλάβοι Αφροαμερικανοί έτειναν στην υγεία τους κατά τα χρόνια πριν και γύρω από τον Εμφύλιο Πόλεμο. Χρησιμοποιώντας συνεντεύξεις με άτομα που είχαν υποδουλώσει στο παρελθόν, τεκμηριώνει πολλές φυτικές και μη φυτικές θεραπείες που χρησιμοποιούνται από αφροαμερικανούς λαϊκούς επαγγελματίες. Αυτό το βιβλίο συνδέει κάθε αναφερόμενο φυτό ή βότανο με τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα, προσφέροντας πληροφορίες για την αξία και τα αποτελέσματα αυτών των θεραπειών.

Αφρικανική Ιατρική: Ένας Πλήρης Οδηγός για τη Θεραπευτική Επιστήμη της Γιορούμπα και τις Αφρικανικές Βοτανικές θεραπείες από τον Δρ. Tariq M. Sawandi, PhD

Ένας συνδυασμός της δυτικοαφρικανικής θεραπευτικής σοφίας, της πνευματικότητας και της σύγχρονης επιστήμης, αυτό το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία, τη φιλοσοφία, τη μεθοδολογία και την ιατρική χρήση των βοτάνων, των ριζών και των πολύτιμων λίθων της Αφρικής και της Καραϊβικής για την αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών.

Θεραπευτικές Τέχνες Αμερικανών Ινδιάνων: Βότανα, Τελετουργίες και Θεραπείες για κάθε Εποχή της Ζωής από τους E. Barrie Kavasch και Karen Baar

Συνδυάζει την παράδοση των φυτών, την ιστορία και τη ζωντανή παράδοση βασιζόμενη σε μια ζωή μελέτης με γηγενείς θεραπευτές από τον βοτανολόγο και εθνοβοτανολόγο E. Barrie Kavasch. Στην καρδιά του βιβλίου βρίσκονται περισσότερες από 60 εύχρηστες φυτικές θεραπείες, καθώς και οδηγίες για τη συναρμολόγηση ενός βασικού σεντούκι ιατρικής ινδιάνικης Αμερικής.

The Cherokee Herbal: Native Plant Medicine from the Four Directions από τον JT Garrett

Από τον μαθητή της Chestnut Jared Wolf: «Ο JT Garrett είναι μέλος της Eastern Band of Cherokee στη Βόρεια Καρολίνα. Είναι δυνατός γιατρός και σεβαστός. Το βιβλίο μιλάει για το πώς εμφανίστηκε η ιατρική μεταξύ των ανθρώπων μου και πώς τα φυτά έλαβαν μέρος για εμάς. Δεν δίνει τις τελετές που χρησιμοποιούνται ή τις λέξεις που πρέπει να ειπωθούν, καθώς αυτό είναι ιερό. Ωστόσο, περιλαμβάνει πολλά φυτά και τον τρόπο χρήσης τους, καθώς και καλές ιστορίες για να μάθουν οι άνθρωποι».

Folk Wisdom and Mother Wit: John Lee — Ένας Αφροαμερικανός Βοτανικός Θεραπευτής από τον John Lee και την Arvilla Payne-Jackson

Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει εθνοβοτανικές πληροφορίες, εικονογραφήσεις και materia medica σχετικά με τα βότανα που χρησιμοποιούνται στην αφροαμερικανική βοτανοθεραπεία και διερευνά την προσέγγιση του John Lee στη λαϊκή ιατρική. Συζητούνται οι συνεισφορές των ευρωπαϊκών αποικιακών, αμερικανικών ιθαγενών και αφρικανικών πρακτικών στην ανάπτυξη της σύγχρονης αφροαμερικανικής λαϊκής ιατρικής, καθώς και ένας πιθανός συνδυασμός βιοϊατρικής και παραδοσιακής υγειονομικής περίθαλψης.

Εγχειρίδιο Αφρικανικών Φαρμακευτικών Φυτών από τον Maurice M. Iwu

Μια φανταστική ανασκόπηση περισσότερων από 2.000 ειδών φυτών που χρησιμοποιούνται στην ιθαγενή αφρικανική ιατρική, συνοδευόμενη από έγχρωμες φωτογραφίες και αναφορές από περισσότερες από 1.000 δημοσιεύσεις.

Hoodoo Medicine: Gullah Herbal Remedies από τη Φέιθ Μίτσελ

Προσφέρει έναν απολογισμό μιας σχεδόν χαμένης αφροαμερικανικής λαϊκής κουλτούρας. Ο Μίτσελ εξερευνά φυτικά φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν από το 1600 και μετά από σκλάβους και τους απελευθερωμένους απογόνους τους στα νησιά της Νότιας Καρολίνας. Η λαϊκή ιατρική του Γκουλά συνδύαζε αφρικανικές θεραπείες με εκείνες που έμαθαν από τις ιθαγενείς κοινότητες στις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους αποίκους.

Iwígara: Αμερικανικές Ινδικές Εθνοβοτανικές Παραδόσεις και Επιστήμη με Henry Salmon

Διαθέτει 80 φυτά που χρησιμοποιούνται για τρόφιμα και φάρμακα από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Βόρειας Αμερικής. Το Salmón προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την αναγνώριση των φυτών, τη συγκομιδή και τις ιατρικές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εμφάνισης αυτών των φυτών σε μύθους και ιστορίες. Όμορφες φωτογραφίες και εικονογραφήσεις.

Leaves of Green: A Handbook of Herbal Remedies από την Maude E. Scott

Γεννημένη το 1918, η Maude Scott άρχισε να εκπαιδεύει τα βότανα από την πρώιμη παιδική ηλικία, όταν βοήθησε τον πατέρα της να συλλέξει και να προετοιμάσει φυτικές θεραπείες. Ο πατέρας της, ο Αβραάμ Λιούις, ήταν Τσερόκι και Κόνγκο, και έμαθε φυτικές πρακτικές από την ιθαγενή μητέρα του. Αφού μετακόμισε στη Φλόριντα με την οικογένειά του, ο Λιούις ταξίδεψε σε όλη την πολιτεία υποστηρίζοντας όσους είχαν ανάγκη με φυσικές θεραπείες. Η Scott ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της, περνώντας μια ζωή διδάσκοντας και δουλεύοντας με πελάτες.

Φάρμακα για να μας βοηθήσουν: Παραδοσιακή χρήση φυτών Métis με Κρίστι Μπελκούρ

Ένας προσβάσιμος, εισαγωγικός οδηγός για τη γνώση των φαρμακευτικών φυτών Métis. Διαθέτει ενδιαφέρουσα βοτανική τέχνη και ζωγραφική με χάντρες, συμπεριλαμβανομένων 30 εκτυπώσεων υψηλής ποιότητας.

Native American Ethnobotany Database από τον Daniel E. Moerman

Διεξοδικά ερευνημένη αναφορά για φυτικές ίνες, τρόφιμα και φαρμακευτικές χρήσεις φυτών της Βόρειας Αμερικής από ιθαγενείς λαούς. Διαθέσιμο για δωρεάν online. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το βιβλίο αν προτιμάτε έντυπη έκδοση.

Secret Doctors: Ethnomedicine of African Americans της Wonda L. Fontenot

Μια εξερεύνηση της παραδοσιακής ιατρικής των Αφροαμερικανών στις αγροτικές νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, με επίκεντρο την αρχική επικράτεια της Λουιζιάνα και τις παραδόσεις των ιθαγενών και των αφροαμερικανών. Το Fontenot εξετάζει επίσης τις τρέχουσες προκλήσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ, όπως το υψηλό κόστος, η έλλειψη πρόσβασης και η αναλογία ασθενών-ιατρών, ιδιαίτερα για έγχρωμα άτομα και για άτομα σε αγροτικές περιοχές. Το εναλλακτικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης παρουσιάζεται ως πιθανό συμπλήρωμα του σύγχρονου ιατρικού μας συστήματος.

Νότια Λαϊκή Ιατρική από τη Phyllis Light

Εξερευνά την ιστορία, τις παραδόσεις, τις θεραπευτικές πρακτικές και τις τεχνικές αξιολόγησης της Νότιας και Απαλαχικής Λαϊκής Ιατρικής, γραμμένες από έναν επαγγελματία της Νοτίου Λαϊκής Ιατρικής. Το Light συζητά τα κοινά σημεία που υπάρχουν σε διαφορετικές λαϊκές παραδόσεις, καθώς και τις πολιτισμικές επιρροές που έχουν διαμορφώσει τη Νότια Λαϊκή Ιατρική. Περιλαμβάνει εις βάθος πληροφορίες σχετικά με τα συντάγματα και τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτό το σύστημα, καθώς και καθοδήγηση για τη διάκριση του συντάγματος του ατόμου.

Η Γιόγκα των Βοτάνων: Ένας Αγιουρβεδικός Οδηγός για τη Βοτανοθεραπεία από τον Δρ. David Frawley και τον Dr. Vasant Lad

Προσφέρει μια επισκόπηση της ιατρικής της Αγιουρβέδα, καθώς και λεπτομερή materia medica για 108 βότανα (συμπεριλαμβανομένων των κοινών δυτικών και κινεζικών βοτάνων) από την σκοπιά της Αγιουρβέδα. Το βιβλίο περιλαμβάνει άλλα 160 βότανα, καθώς και χρήσιμα γραφήματα και διαγράμματα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar