Τα κορυφαία 8 οφέλη του διαλογισμού 10 λεπτών

Τα κορυφαία 8 οφέλη του διαλογισμού 10 λεπτών

Mai 11, 2021 0 Von admin

Πώς μπορείτε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του 10 λεπτά διαλογισμός, κάθε μέρα? Γνωρίζατε ότι το ένα τρίτο των Αμερικανών αναφέρει ότι αισθάνεται υπερβολικό στρες κάθε χρόνο και πάνω από το 50% λέει ότι το άγχος τους αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια; Αυτός είναι ένας υπερβολικός αριθμός αγχωμένων ανθρώπων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν το χρόνο να αφιερώσουν ώρες ασκώντας ενσυνειδητότητα. Είναι αρκετά δύσκολο να βρεις χρόνο να χαλαρώσεις. Ωστόσο, είναι δυνατό να ενσωματώνετε 10λεπτες συνεδρίες διαλογισμού στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας κάθε μέρα.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε όχι ένα, όχι δύο, αλλά οκτώ οφέλη του 10λεπτου διαλογισμού στην καθημερινή σας ρουτίνα.

τα οφέλη του 10λεπτου διαλογισμού

Τι είναι ο Διαλογισμός;

Ο διαλογισμός είναι μια πρακτική νου-σώματος που περιλαμβάνει την ηρεμία των σκέψεών σας και τη διοχέτευση της εσωτερικής γαλήνης. Συχνά χρησιμοποιείται για να δημιουργήσετε μια συνειδητοποίηση του εαυτού σας και του περιβάλλοντός σας. Είναι επίσης μια αποτελεσματική μέθοδος για να απομακρύνετε περισπασμούς ή απογοητεύσεις που μπορεί να κρατούν ένα άτομο πίσω.

Σκεφτείτε το ως έναν τρόπο να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα χωρίς να αποσπάται η προσοχή από τα μικρά πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν άγχος ή άλλες προκλήσεις.

Ο διαλογισμός ασκείται σε όλο τον κόσμο από εκατομμύρια ανθρώπους. Μερικοί χρειάζονται ώρες κάθε μέρα για να βουτήξουν στις εσωτερικές τους σκέψεις και άλλοι εξασκούνται για να αποκομίσουν τα οφέλη των 10 λεπτών συνεδριών διαλογισμού για το άγχος. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό αποφασίσετε να κάνετε διαλογισμό, μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη.

8 Οφέλη ενός 10λεπτου διαλογισμού

1. Ξεκινήστε τη μέρα σας με σκοπό και σαφήνεια

Ξεκινήστε τη μέρα σας με σκοπό και σαφήνεια

Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να ξυπνάτε κάθε πρωί, να ετοιμάζεστε για τη μέρα σας και να νιώθετε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο που συναντάτε; Η καθιέρωση μιας ρουτίνας, ειδικά αυτή που περιλαμβάνει διαλογισμό, μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε τις σκέψεις σας στην επόμενη μέρα.

Για να αποκομίσετε τα περισσότερα οφέλη από μια 10λεπτη συνεδρία διαλογισμού το πρωί, είναι εύκολο να το αφήσετε στην άκρη και θα ξεκινήσει τη μέρα σας με παραγωγικότητα και σκοπό. Χρησιμοποιήστε το χρόνο του διαλογισμού σας για να παραμερίσετε τις σκέψεις που αποσπούν την προσοχή και να κάνετε ένα σαφές σχέδιο για την ημέρα. Στη συνέχεια, γίνεται πιο εύκολο να αγνοήσετε οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να εκτροχιάσει τους στόχους σας για την ημέρα.

2. Αποκτήστε τον έλεγχο των συναισθημάτων

Αποκτήστε τον έλεγχο των συναισθημάτων

Το να αισθάνεστε εκτός ελέγχου μπορεί να επιδεινώσει μια κακή κατάσταση. Το να έχετε μια απλή λύση όταν κυριαρχούν συντριπτικά γεγονότα ή συναισθήματα μπορεί να βελτιώσει δραστικά την προοπτική σας. Ο διαλογισμός είναι ένα υγιές εργαλείο που χρησιμοποιείται όταν προσπαθείτε να κυριαρχήσετε στα αρνητικά συναισθήματα.

Ο διαλογισμός μπορεί να σας διδάξει πώς να διαχειρίζεστε στρεσογόνες καταστάσεις που κανονικά θα σας έβαζαν σε πανικό. Χρησιμοποιήστε το διαλογισμό για να αφιερώσετε χρόνο για να αξιολογήσετε την αιτία των ισχυρών συναισθημάτων και πώς μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση. Στη συνέχεια, καθορίστε τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση των ίδιων προβλημάτων.

3. Μειώστε το στρες και το άγχος

Μειώστε το στρες και το άγχος

Ο διαλογισμός είναι μια μορφή αυτοφροντίδα και παρέχει χρόνο για να εστιάσετε στις ανάγκες σας. Η βαθιά αναπνοή και η ευκαιρία να αποκλείσετε τον κόσμο επιτρέπουν τα επίπεδα άγχους και άγχους σας να επανέλθουν σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Ο διαλογισμός είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο για μείωση της αρτηριακής πίεσης που είναι συνήθως υψηλό σε άτομα με στρες. Το να μάθετε πώς να ηρεμείτε όταν εμφανίζονται στρεσογόνες καταστάσεις μπορεί να σας επιτρέψει να τις περιηγηθείτε πιο καθαρά, ώστε να μην προκαλέσουν επιβλαβή προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το άγχος στο μέλλον.

4. Αυξήστε τη δύναμη του εγκεφάλου και την εστίαση

Αυξήστε τη δύναμη του εγκεφάλου και την εστίαση

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός μπορεί να αυξήσει την ικανότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται πληροφορίες και να αυξήσει την προσοχή. Όσο περισσότερα μπορεί να επεξεργαστεί ο εγκέφαλός σας χωρίς να αποσπά την προσοχή σας, τόσο περισσότερο μπορείτε να περάσετε τη μέρα σας χωρίς να ιδρώσετε.

Ο τακτικός διαλογισμός αυξάνει τον αριθμό των πτυχών του εγκεφάλου στο εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου. Καθώς ο εγκέφαλός σας εκπαιδεύεται να επεξεργάζεται πληροφορίες πιο αποτελεσματικά, γίνεται πολύ πιο εύκολο να παραμερίζετε τους περισπασμούς και να εστιάσετε στην εργασία που έχετε.

5. Ο 10λεπτος διαλογισμός μειώνει την απώλεια μνήμης

Ο διαλογισμός δεν θα σας βοηθήσει να θυμάστε πού βάζατε τα κλειδιά σας, αλλά μπορεί να μειώσει την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία. Οι πρακτικές διαλογισμού που δίνουν προτεραιότητα στην εστίαση και την αύξηση της προσοχής βοηθούν τον εγκέφαλο να παραμείνει νεότερος.

Τα αποτελέσματα του διαλογισμού για πρόληψη της απώλειας μνήμης ήταν υψηλότερες όταν ασκούνταν με συνέπεια για παρατεταμένη περίοδο. Καθώς ο διαλογισμός αφαιρούσε το άγχος, βελτίωσε τον ύπνο και βελτίωσε τη γνωστική λειτουργία, η μνήμη ακολούθησε το ίδιο μοτίβο βελτίωσης. Μάθετε γιατί χρειάζεστε ένα zafu και ένα zabuton για διαλογισμό ή ακόμα και μια ειδική καρέκλα για τον ίδιο λόγο.

6. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

βαθύ ύπνο

Εάν πέσετε στο κρεβάτι και οι σκέψεις σας αρχίσουν αμέσως να τρέχουν, ένας 10λεπτος καθοδηγούμενος διαλογισμός για ύπνο μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Η εξάσκηση του διαλογισμού όχι μόνο βοηθά ένα άτομο να χαλαρώσει αλλά απελευθερώνει την ένταση που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία.

Η τακτική εστίαση των σκέψεών σας πριν τον ύπνο μπορεί να κρατήσει μακριά τις σκέψεις που αποτρέπουν τον ύπνο και να σας βοηθήσει να κοιμάστε περισσότερο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορεί να έχετε κάποια άμεσα οφέλη. Ωστόσο, οι μόνιμες αλλαγές είναι πιο πιθανό να συμβούν εάν ασκούνται κάθε βράδυ ως μέρος μιας ρουτίνας ύπνου. Μάθετε για τις διάφορες διαταραχές ύπνου.

7. Αυξάνει την Αυτογνωσία

βαθιά στις εσωτερικές σκέψεις

Ο διαλογισμός αυτοδιερεύνησης σάς επιτρέπει να κάνετε μια βαθιά βουτιά στις εσωτερικές σας σκέψεις, επιθυμίες και τη συνολική κατανόηση του εαυτού σας. Χρησιμοποιήστε τον χρόνο που αφιερώνετε στο διαλογισμό για να ανακαλύψετε τις αρνητικές ή αυτοκαταστροφικές σκέψεις σας.

Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο για να μεταμορφώσετε τις αρνητικές σκέψεις και να βρείτε τρόπους να τις μετατρέψετε σε εποικοδομητικά μάντρα που στοχεύουν στην αυτοβελτίωση.

Όσο περισσότερο συνειδητοποιείτε τις ενέργειές σας, τόσο θετικές όσο και αρνητικές, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να ξεπεράσετε τις προκλήσεις αναγνωρίζοντας τα δυνατά σας σημεία και βελτιώνοντας τις αδυναμίες σας.

8. Ο διαλογισμός μειώνει τον πόνο

Αν και δεν μπορεί να εξαλείψει τον πόνο, ο διαλογισμός απέκτησε τη φήμη ότι μειώνει τον πόνο σε πολλές περιπτώσεις. Οι επιστήμονες διίστανται ως προς τον ακριβή λόγο για αυτό, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι οι αλλαγές στον εγκέφαλο βοηθούν στην αλλαγή της αντίληψης ενός ατόμου για τον πόνο. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που πολλοί αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερο πόνο μετά την εξάσκηση του διαλογισμού.

Ο διαλογισμός βοηθά επίσης να απομακρύνετε την εστίαση από τον χρόνιο πόνο. Εάν ένα άτομο μπορεί να εστιάσει τις σκέψεις του μακριά από τον πόνο, είναι πιο εύκολο να αγνοήσει ή να βιώσει λιγότερο πόνο. Πολλοί πάσχοντες από χρόνιο πόνο αναφέρουν ότι αισθάνονται έως και 30% λιγότερο πόνο από ό,τι πριν ξεκινήσουν τον διαλογισμό. Αυτό, από μόνο του, είναι μια τεράστια επιτυχία.

Μια σημαντική υπενθύμιση ότι ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε την ψυχική ευεξία και να δημιουργήσετε ειρήνη στο μυαλό σας, αλλά δεν είναι για όλους. Εάν έχετε διαγνωστεί με οποιοδήποτε είδος ψυχολογικής διαταραχής ή αισθάνεστε έντονα αρνητικά συναισθήματα όπως κρίσεις άγχους που εμφανίζονται αμέσως μετά την έναρξη αυτής της πρακτικής, συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν προχωρήσετε!

Γενικά, θέλουμε όσοι έχουν αρκετά υγιή μυαλά να δοκιμάσουν και τη διαμεσολάβηση γιατί και αυτοί μπορούν να βρουν ομορφιά στη ζωή τους, παρά το ότι μερικές φορές μπορεί να μοιάζει με σκοτάδι παντού γύρω τους

Είναι σημαντικό οι σκέψεις μας να προέρχονται από καλές πηγές, έτσι ο διαλογισμός μας βοηθά να μας καθοδηγήσει στο να δούμε πόσο ισχυρό είναι πραγματικά το να είσαι ζωντανός!

Σκοπεύετε να αρχίσετε να ασκείτε διαλογισμό;

Ακόμη και αν εντάξετε 10λεπτες συνεδρίες διαλογισμού στο πρόγραμμά σας, το σώμα και το μυαλό σας θα σας ευχαριστήσουν αμέσως. Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω για ποιο όφελος σας ενθουσιάζει περισσότερο!

Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε!

Εάν αυτή η λίστα με το να κάνετε έναν 10λεπτο διαλογισμό σας έκανε να θέλετε να ξεκινήσετε το διαλογισμό, σκεφτείτε να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα –