Τι να αναπτυχθεί τον Ιούνιο του 2021 – Aussie Βιολογική Κηπουρική & Φύτευση Φεγγαριών

9
Τι να αναπτυχθεί τον Ιούνιο του 2021 – Aussie Βιολογική Κηπουρική & Φύτευση Φεγγαριών

Ο Ιούνιος αρχίζει στη φάση του τελευταίου τριμήνου, μια μεγάλη εβδομάδα για να πάρει αυτές τις καθαρές θέσεις εργασίας από τη μέση. Θυμηθείτε ότι τα μπιζέλια και τα φασόλια πρέπει να σπέρνονται σε μια εποχή που θα αποφύγει τους τοπικούς παγετούς που βλάπτουν τα λουλούδια, αντί να ακολουθούν αυστηρά καθορισμένους χρόνους σποράς για εύκρατες και δροσερές περιοχές. Δείτε: Φασόλια και μπιζέλια
Ο κρύος καιρός δύει και τα ευαίσθητα στο κρύο φυτά σε παγωμένες περιοχές θα επωφεληθούν από ένα «cloche» για την προστασία των τρυφερών φύλλων τους.
Ελέγξτε το pH του εδάφους γύρω από την οικογένεια των φυτών λάχανου. Το pH πρέπει να είναι σχεδόν ουδέτερο (7). Όταν το έδαφος είναι πολύ όξινο ή αλκαλικό, αυτή η ομάδα φυτών είναι πιο πιθανό να προσελκύσει λευκή πεταλούδα λάχανου και άλλα παράσιτα
Η ακόλουθη συμβουλή κηπουρική είναι μια συντομευμένη λίστα για λαχανικά, οπωροφόρα δέντρα και μερικά μαγειρικά βότανα που μπορούν να σπείρουν ή να φυτευτούν κατά τη διάρκεια του Ιουνίου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ένας ολοκληρωμένος μηνιαίος οδηγός που περιλαμβάνει τους χρόνους φύτευσης για ολόκληρο τον κήπο, καθώς και πότε να γονιμοποιήσουμε, να κλαδέψουμε, να κλαδέψουμε, να πάρουμε μοσχεύματα ή να διαιρέσουμε τα φυτά, μπορεί να βρεθεί στο τμήμα ημερολογίου του βιβλίου μου Εύκολη βιολογική κηπουρική και φύτευση φεγγαριών (Εκδόσεις Scribe, 2006, 2009, 2012, 2017 με φύτευση φεγγαριού 2017-2022) και ηλεκτρονικό βιβλίο (Booktopia 2012, 2017).

* Για τους κηπουρούς που δεν χρησιμοποιούν φύτευση φεγγαριών: σπέρνετε ή φυτεύετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες λίστα για την κλιματική σας ζώνη ανά πάσα στιγμή αυτό το μήνα, αν και μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα ποσοστά βλάστησης είναι χαμηλότερα όταν η Σελήνη βρίσκεται σε φάση τελευταίου τριμήνου.

ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ Νότια του Ρόκαμπτον
Πριν από την Πανσέληνο, το λάχανο και οι κόκκοι μπορούν να σπείρονται απευθείας σε κρεβάτια, καθώς και μια πράσινη καλλιέργεια κοπριάς κριθαριού, ρεβίθια, κόκκινο τριφύλλι, πλατιά φασόλια (φασόλια faba), μπιζέλια πεδίου ή τριτικά. Το μαρούλι, το ραντίτσιο, το αγγλικό σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούν να σπείρετε ή να φυτευτείτε.
Κατά τη διάρκεια της φάσης του πρώτου τριμήνου, τα μπιζέλια νάνος μπορούν να σπείραν απευθείας στα κρεβάτια.
Κατά τη διάρκεια της φάσης της Πανσελήνου, το ραπανάκι και το γογγύλι μπορούν να σπείρω απευθείας σε κρεβάτια, καθώς και πατάτες βόρεια του Μπρισμπέιν. Μπορούν να φυτευτούν σπαράγγια και ραβέντι, σύκο, ακτινίδια, πεκάν και φιστίκι.

ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ Ρόκαμπτον βόρεια
Πριν από την Πανσέληνο, το λάχανο, το ανοιχτό κινέζικο λάχανο, οι κόκκοι, το μαρούλι, το mizuna, ο πύραυλος, τα ασημένια τεύτλα, τα tatsoi, το χαμομήλι και ο κόλιανδρος μπορούν να σπείρονται απευθείας στα κρεβάτια, καθώς και μια πράσινη καλλιέργεια κοπριάς κριθαριού, καλαμποκιού, lablab ή τριτικά.
Κατά τη διάρκεια της φάσης του Πρώτου Τριμήνου, οι θάμνοι και τα φασόλια αναρρίχησης, το ποπ κορν και το γλυκό καλαμπόκι μπορούν να σπείρετε απευθείας σε κρεβάτια και η κολοκύθα, το φρέσκο κρεμμύδι, το καλοκαιρινό σκουός, η ντομάτα, το καρπούζι και τα κολοκυθάκια μπορούν να σπείρετε ή να φυτευτείτε.
Κατά τη διάρκεια της φάσης της Πανσελήνου, το παντζάρι, το ραπανάκι, το γογγύλι μπορούν να σπείρονται απευθείας σε κρεβάτια και το σύκο και το φιστίκι μπορούν να φυτευτούν.

ΕΎΚΡΑΤΟ ΚΛΊΜΑ
Πριν από την Πανσέληνο, το αγγλικό σπανάκι μπορεί να σπαρθεί απευθείας στα κρεβάτια, καθώς και μια πράσινη καλλιέργεια κοπριάς από φασόλια (φασόλια faba) ή μπιζέλια πεδίου. Σε περιοχές χωρίς παγετό, τα κρεμμύδια μαρουλιού και άνοιξη μπορούν επίσης να σπείρετε ή να φυτευτείτε.
Κατά τη διάρκεια της φάσης του πρώτου τριμήνου, τα φασόλια και τα μπιζέλια μπορούν να σπείραν απευθείας στα κρεβάτια.
Κατά τη διάρκεια της φάσης της Πανσελήνου, το σκόρδο και το ραπανάκι μπορούν να σπείρουν απευθείας σε κρεβάτια και μπορούν να φυτευτούν φυτά από κρεμμύδια, σπαράγγια και ραβέντι, ακτινίδια και φιστίκια. Σε περιοχές χωρίς παγετό, το σύκο μπορεί να φυτευτεί.

COOL ΚΛΊΜΑ
Η φύτευση είναι εξαιρετικά περιορισμένη σε δροσερά κλίμαα τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο. Πριν από την Πανσέληνο, το αγγλικό σπανάκι μπορεί να σπαρθεί απευθείας στα κρεβάτια, καθώς και μια πράσινη καλλιέργεια κοπριάς από φασόλια (φασόλια faba) ή μπιζέλια πεδίου. Τα φασόλια και τα μπιζέλια που καλλιεργούνται ως λαχανικό μπορούν να σπείραν κατά τη διάρκεια της φάσης του πρώτου τριμήνου.
Κατά τη διάρκεια της φάσης της Πανσελήνου, τα κρεμμύδια της μέσης και της τελευταίας εποχής μπορούν να σπείρουν και να φυτευτούν σπαράγγια και κορώνες ραβέντι, επίσης φυλλοβόλα οπωροφόρα δέντρα και αμπέλια όπου οι παγετοί δεν είναι σοβαροί. Σε πολύ κρύες περιοχές, αφήστε τη φύτευση φυλλοβόλα δέντρα και αμπέλια μέχρι τα τέλη του χειμώνα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar