Τι, Πότε, Γιατί — Το Beating Broke

0

Πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει για δάνεια εξυγίανσης χρέους. Κάποιοι από εσάς μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει ένα πριν. Έχουν πάρει λίγο κακό ραπ τα τελευταία χρόνια επειδή συνδέονται με εταιρείες εξυγίανσης χρέους, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι λίγο σκιερές. Όμως, δεν είναι όλοι κακοί. Και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη στρατηγική αποπληρωμής του χρέους σας.

Δάνεια ενοποίησης χρέους: Τι είναι αυτά;

Η ιδέα είναι πραγματικά πολύ εύκολο να κατανοηθεί. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένα δάνειο εξυγίανσης χρέους είναι ένα δάνειο που ενοποιεί όλο το άλλο χρέος σας και το βάζει όλα κάτω από ένα ενιαίο δάνειο. Ανάλογα με τον δανειστή, μπορείτε να ενοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε χρέος. Θα μιλήσουμε για μερικά από τα πράγματα στα οποία ίσως δεν θέλετε να ενοποιήσετε αργότερα. Για πολλούς, η προοπτική να ανταλλάξουν το χρέος της πιστωτικής τους κάρτας με υψηλό επιτόκιο με δάνειο χαμηλότερου επιτοκίου μπορεί να είναι πολύ δελεαστική.

Δάνεια ενοποίησης χρέους: Πότε πρέπει να χρησιμοποιηθούν;

Ενώ μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο εξυγίανσης ανά πάσα στιγμή, υπάρχουν μερικές φορές που είναι πιο χρήσιμα. Το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι όταν έχετε πολλές πιστωτικές κάρτες που έχουν υψηλά υπόλοιπα και υψηλότερα επιτόκια. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το να πληρώνουμε μόνο τις ελάχιστες πληρωμές δεν θα μας πάει πολύ μακριά, αλλά το να πληρώσουμε πολλές κάρτες μερικές φορές μας αφήνει ελάχιστα χρήματα για να πληρώσουμε επιπλέον για αυτά τα υπόλοιπα. Ένα δάνειο εξυγίανσης μπορεί να μειώσει το επιτόκιο και να μειώσει το ποσό πληρωμής, διευκολύνοντας την επιπλέον πληρωμή στο υπόλοιπο. Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες για τον καθορισμό του εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα δάνειο εξυγίανσης είναι η αποφασιστικότητά σας να μείνετε μακριά από το διάδρομο του χρέους. Εάν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε να μην προσθέσετε άλλο χρέος, μακροπρόθεσμα θα βρεθείτε σε χειρότερη θέση.Τραπεζικό χρέος Word Cloud

Δάνεια σταθεροποίησης χρέους: Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται;

Ένα δάνειο σταθεροποίησης χρέους μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο όταν εργάζεστε για την εξόφληση του χρέους σας. Η μείωση των επιτοκίων και των πληρωμών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του χρέους σας, ενώ παράλληλα σας επιτρέπει να εξοφλήσετε το χρέος με ταχύτερο ρυθμό. Και πάλι, εάν δεν δεσμευτείτε να μην προσθέσετε άλλο χρέος και αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά τις ίδιες πιστωτικές κάρτες, θα βρεθείτε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν. Σε συνδυασμό με τη δέσμευση να μην υπάρχει πλέον χρέος, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Δάνεια ενοποίησης χρέους: Επιφυλάξεις

Με οτιδήποτε, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε. Εκτός από την επαναφόρτωση των πιστωτικών καρτών σας, δηλαδή. Ορισμένοι δανειστές θα επιχειρήσουν να εισαγάγουν ένα δάνειο αυτοκινήτου ή ένα δάνειο μετοχικού κεφαλαίου στο σπίτι στο δάνειο εξυγίανσης. Κάντε το μόνο εάν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Γιατί; Τόσο το δάνειο αυτοκινήτου όσο και το στεγαστικό μετοχικό δάνειο είναι αυτά που ονομάζονται εξασφαλισμένα δάνεια. Υπάρχει κάποιο φυσικό περιουσιακό στοιχείο στο οποίο ο δανειστής κατέχει τον τίτλο σε περίπτωση αθέτησης υποχρεώσεων. Εάν εισέλθετε είτε στο δάνειο εξυγίανσης, δεν σας ανήκει αυτό το φυσικό περιουσιακό στοιχείο έως ότου εξοφληθεί το δάνειο ενοποίησης. Εξετάστε αυτό το παράδειγμα. Έχετε ένα δάνειο αυτοκινήτου για $5000, σε ένα αυτοκίνητο που έχει αξία $10000. Ρίξτε αυτό το δάνειο αυτοκινήτου στο δάνειο εξυγίανσης μαζί με 20.000 $ σε χρέος πιστωτικής κάρτας. Το σύνολο για το δάνειο εξυγίανσης είναι τότε $25000. Μέχρι να πληρώσετε αυτά τα 25.000 $, ο δανειστής θα κρατήσει το εμπόδιο στο αυτοκίνητο. Τι γίνεται αν πάθεις ναυάγιο και ολοκληρωθεί το αυτοκίνητο; Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ανταλλαγή ή να το πουλήσετε σε μια μάντρα διάσωσης έως ότου εξοφληθούν αυτά τα 25.000 $ και μπορείτε να αφαιρέσετε το προνόμιο από το αυτοκίνητο. Είναι μια τριχωτή κατάσταση να είσαι, να είσαι σίγουρος. Τούτου λεχθέντος, η λήψη ενός ακάλυπτου δανείου μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολη και ανάλογα με την κατάστασή σας, ορισμένοι δανειστές μπορεί να απαιτήσουν τουλάχιστον μέρος του δανείου να εξασφαλιστεί. Θα πρέπει να καθορίσετε εάν αυτό είναι ένα ρίσκο που θέλετε να αναλάβετε για να αναλάβετε την κυριότητα των οικονομικών σας.

Όπως και κάθε άλλο χρηματοοικονομικό εργαλείο, ένα δάνειο εξυγίανσης χρέους μπορεί να είναι χρήσιμο υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Να είστε προσεκτικοί, να εξετάσετε τις λεπτομέρειες και να μάθετε πώς λειτουργεί και μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνει έτσι.

φωτογραφία πίστωση: Vectorportal

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar