Το μονοπάτι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν λήφθηκε — Το χτύπημα έσπασε

0
Το μονοπάτι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν λήφθηκε — Το χτύπημα έσπασε

Δεν είμαι σίγουρος για εσάς, αλλά δυσκολεύομαι να κρατήσω τον εαυτό μου από το να υπεραναλύω συνεχώς τα πάντα. Ονομάστε το, και το έχω αναλύσει. Ακόμα και πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω, όπως η επιλογή μου στα Κολλέγια. Θα έπρεπε να είχα πάει σε άλλο κολέγιο; Ισως.

Αν το δω από μια αυστηρά οικονομική σκοπιά, η απάντηση είναι οριστικά ναι. πήγα Jamestown College, που είναι ιδιωτικό σχολείο. Αν και δεν είναι το πιο ακριβό ιδιωτικό σχολείο που μπορείτε να επιλέξετε, δεν είναι τόσο προσιτό όσο θα ήταν ένα κρατικό σχολείο. Αντί για το χρέος του φοιτητικού δανείου που πληρώνω τώρα, θα είχα μόνο το μισό περίπου αν πήγαινα σε δημόσιο σχολείο. Ισως λιγότερο.

Αν είχα πάει σε ένα σχολείο πιο κοντά στο σπίτι, θα μπορούσα να είχα εξοικονομήσει χρήματα τα καλοκαίρια μετακομίζοντας πίσω με τους γονείς μου. Το να ταξιδέψω στο σπίτι θα ήταν μια πολύ φθηνότερη προσπάθεια, και σίγουρα θα ήταν μια πιο σύντομη προσπάθεια. Είναι πάνω από 950 μίλια από το Jamestown στο Hamilton, MT, όπου μένουν οι γονείς μου. Ακόμη και με το καλύτερο αυτοκίνητο που είχα, από άποψη χιλιομέτρων, κόστιζε τουλάχιστον 200 $ για να οδηγήσω σπίτι και πίσω. Και αυτό χωρίς να σταματήσετε στη διαδρομή σε ένα ξενοδοχείο. Και μην με κάνετε καν να ξεκινήσω με τα χρήματα που θα μπορούσα να είχα εξοικονομήσει από το πλύσιμο ρούχων φέρνοντάς τα στο σπίτι και χρησιμοποιώντας το πλυντήριο και το στεγνωτήριο στο σπίτι!

Φυσικά, δεν μπορεί να κριθεί κάθε απόφαση στη ζωή αποκλειστικά από τα οικονομικά της πλεονεκτήματα. (Όχι ότι ήμουν τόσο ικανός σε οτιδήποτε οικονομικό τότε ούτως ή άλλως.) Κάτι τόσο σημαντικό όσο το κολέγιο έχει πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του. Για μένα, τα χρήματα μπήκαν στο παιχνίδι απλώς και μόνο επειδή η οικογένειά μου δεν είχε πολλά από αυτά και έπρεπε να μπορώ να λάβω αρκετή οικονομική βοήθεια για να πάω στο κολέγιο που επέλεξα. Ήθελα επίσης να παίξω ποδόσφαιρο, οπότε το κολέγιο έπρεπε να έχει ομάδα. Δεν είμαι λάτρης των πολλών και πολλών ανθρώπων, οπότε το σχολείο έπρεπε να είναι μικρότερο.

Έχοντας πολύ καλούς βαθμούς στο γυμνάσιο, μπόρεσα να πάρω υποτροφίες και οικονομική βοήθεια για να πάω σε όλα τα σχολεία στα οποία έκανα αίτηση. Είχα αποκλείσει ότι τα κύρια κρατικά σχολεία ήταν πολύ μεγάλα. Αποκλείστηκαν επίσης επειδή δεν θα μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο. Στο τέλος, η επιλογή κατέληξε σε ένα μικρότερο κρατικό σχολείο, ένα ιδιωτικό σχολείο πιο κοντά στο σπίτι και στο Jamestown College. Όλα προσέφεραν όλα όσα έψαχνα. Όλα ήταν καλά σχολεία. Αυτό που τελικά κατέληξε ήταν η φιλικότητα. Από τα τρία σχολεία στα οποία είχα περιορίσει, μόνο η JC αφιέρωσε χρόνο για να με καλέσει ένας σύμβουλος εγγραφής. Ο προπονητής ποδοσφαίρου στην JC ήταν ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο και με κάλεσε προσωπικά.

Συγγνώμη, έχω ξεφύγει από μια εφαπτομένη και έχει μετατραπεί σε λίγο φεστιβάλ αγάπης. Όμως, υπάρχει λόγος και για αυτό. Είναι το αστείο με το κολέγιο. Ανεξάρτητα από το πού πηγαίνει ένα άτομο στο κολέγιο, το κολέγιο στο οποίο πήγε ήταν το φοβερό κολέγιο ποτέ! Δεν είναι θέμα χρημάτων. Δεν είναι θέμα εκπαίδευσης. Δεν πρόκειται για τη σχολή, ούτε καν για τις αθλητικές ομάδες. Όλα αυτά παίζουν ρόλο στην επιλογή του σχολείου, αλλά, στην πραγματικότητα, παίζουν πολύ λίγο ρόλο, αν υπάρχει, στο πώς αισθάνεστε για το σχολείο. Όχι, το κολέγιο που παρακολουθείτε είναι το καλύτερο σχολείο λόγω των ανθρώπων που συναντάτε, των περιπετειών που έχετε και του μεγαλώνοντας (ελπίζουμε) που κάνετε όσο είστε εκεί.

Όταν αναπολώ την τριτοβάθμια εκπαίδευσή μου, μπορώ να πω ότι πήρα καλή εκπαίδευση, αλλά μπορώ επίσης να πω ότι θα μπορούσα να έχω πάει οπουδήποτε και να έχω πάρει καλή εκπαίδευση. Μπόρεσα να παίξω μερικά χρόνια ποδόσφαιρο και αυτό ήταν υπέροχο. Θα μπορούσα να έχω παίξει και σε πολλά άλλα σχολεία. Σίγουρα θα μπορούσα να είχα πάει σε ένα φθηνότερο σχολείο και να είχα λιγότερα χρέη φοιτητικού δανείου όταν τελείωσα. Αλλά, αυτό που πραγματικά έκανε το κολέγιο, το κολέγιο ήταν οι άνθρωποι που γνώρισα. Είτε άμεσα, είτε έμμεσα, μέσω του κολεγίου, γνώρισα τη γυναίκα μου και έκανα πολλούς φίλους. Είχαμε τόσες αηδίες! Και αυτό είναι που έκανε το κολέγιο να αξίζει κάθε δεκάρα.

Ας κάνουμε κάτι διασκεδαστικό. Πείτε μας σε όλους ποιο κολέγιο φοιτήσατε στα παρακάτω σχόλια. Ίσως βρούμε κάποιους συναδέλφους απόφοιτους! (Επίσης, είμαι περίεργος πόσοι από εσάς είστε Ivy League-ers. 🙂 )
img credit:pwbakerστο Flickr

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar