Το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για να γονιμοποιήσετε τα δροσερά χόρτα της εποχής!

0
Το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για να γονιμοποιήσετε τα δροσερά χόρτα της εποχής!

γονιμοποιήστε τα δροσερά χόρτα εποχής

Αυτή τη στιγμή πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε πώς θα μπορούσε να είναι ήδη πτώση, αλλά είναι γεγονός. Η φθινοπωρινή ισημερία έχει περάσει, η ποδοσφαιρική σεζόν είναι σε εξέλιξη και τα φαγητά και τα ποτά με γεύση μπαχαρικών κολοκύθας είναι στη μόδα. Εάν το γρασίδι σας περιέχει τύπους χόρτων δροσερής εποχής, όπως Bluegrass, Ryegrass, Fine Fescue ή Tall Fescue, η φθινοπωρινή περίοδος παρουσιάζει επίσης μερικές φανταστικές ευκαιρίες για να βελτιώσετε τη συνολική υγεία, τη ζωτικότητα και την ομορφιά του γκαζόν σας. Η εκτέλεση πυρήνα αερισμού το φθινόπωρο χαλαρώνει το έδαφος, διασπά το αχυρόχωμα και επιτρέπει την είσοδο αέρα, νερού και θρεπτικών συστατικών. Η επίβλεψη αμέσως μετά τον αερισμό επιτρέπει σε περισσότερους σπόρους να φτάσουν επίσης στο έδαφος. Αλλά ίσως το πιο ωφέλιμο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το δροσερό γκαζόν σας είναι να το ταΐσετε!

Το γρασίδι είναι ένα εποχιακό φυτό του οποίου οι ρυθμοί ανάπτυξης κυμαίνονται σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου, οι χλοοτάπητες αναρρώνουν από τις πιέσεις του καλοκαιριού, όπως η ζέστη και η ξηρασία. Το πρώιμο φθινόπωρο είναι μια περίοδος έντονης ανάπτυξης στα δροσερά χόρτα εποχής, τα οποία εκμεταλλεύονται τις πιο ήπιες θερμοκρασίες και τα πιο σταθερά επίπεδα υγρασίας. Αυτή η νέα ανάπτυξη και ανάκαμψη καταναλώνει θρεπτικά συστατικά, τα οποία πρέπει να αναπληρωθούν. Μια φθινοπωρινή εφαρμογή ενός αζωτούχου λιπάσματος ελεγχόμενης αποδέσμευσης παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσετε τον χλοοτάπητά σας πράσινο και να μεγαλώσετε περισσότερο μέχρι την φθινοπωρινή περίοδο.

Λιπάσματα για Φθινοπωρινές Εφαρμογές

Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον γεγονός για τα δροσερά χόρτα της εποχής: καθώς η ανάπτυξη πάνω από το έδαφος αρχίζει να επιβραδύνεται, τα φυτά χλόης δίνουν περισσότερη ενέργεια στην ανάπτυξη των ριζών, κάτι που είναι απαραίτητο για τη χειμερινή αντοχή και εξασφαλίζει μεγαλύτερη πυκνότητα χλοοτάπητα την επόμενη άνοιξη. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, όλα αυτά απαιτούν επίσης θρεπτικά συστατικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φθινοπωρινή λίπανση είναι τόσο ουσιαστικό μέρος ενός αποτελεσματικού προγράμματος περιποίησης γκαζόν σε δροσερή εποχή. Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να υπάρχει αρκετός χρόνος για να εφαρμόσετε μια δεύτερη, αργά το φθινόπωρο εφαρμογή λιπάσματος. Συνιστούμε οι εφαρμογές να έχουν διαφορά 4 έως 6 εβδομάδων. Στα τέλη του φθινοπώρου, όταν τα φυτά χόρτου δεν χρησιμοποιούν πλέον τα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη, αρχίζουν να αποθηκεύουν τα θρεπτικά συστατικά στους μίσχους και στα ριζώματα (το ριζικό σύστημα), το οποίο διατηρεί τα φυτά πιο υγιή όχι μόνο τη χειμερινή περίοδο αλλά και την άνοιξη.

Ποιος τύπος λιπάσματος είναι καλύτερος για φθινοπωρινές εφαρμογές; Δεν υπάρχει καθολικά σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση, επειδή οι διατροφικές ανάγκες των χλοοτάπητα ποικίλλουν ανά περιοχή ανάλογα με τους κυρίαρχους τύπους χόρτου, τη σύνθεση του εδάφους και το κλίμα, καθώς και όταν εφαρμόζεται το προϊόν. Θα πρέπει σίγουρα να είναι λίπασμα γκαζόν, σε αντίθεση με ένα λίπασμα κήπου γενικής χρήσης. Όλα τα συσκευασμένα προϊόντα λιπασμάτων υποχρεούνται από το νόμο να φέρουν το εγγυημένο ελάχιστο ποσοστό (κατά βάρος) αζώτου, φωσφόρου και καλίου. Από αυτά, το άζωτο είναι το βασικό θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για κάθε φθινοπωρινό πρόγραμμα σίτισης. Τα προϊόντα αζώτου μπορούν να παρασκευαστούν για γρήγορη απελευθέρωση, όπου γίνεται άμεσα διαθέσιμο στο έδαφος, ή αργή απελευθέρωση, η οποία γίνεται διαθέσιμη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πολλά λιπάσματα ειδικά για το γκαζόν θα περιέχουν και τα δύο.

Προετοιμασία δροσερών χόρτων εποχής για το χειμώνα

Μερικές πολιτιστικές πρακτικές θα βοηθήσουν επίσης το γκαζόν σας να προετοιμαστεί για τον χειμερινό ύπνο του. Καθώς πλησιάζει αργά το φθινόπωρο, αρχίστε να μειώνετε σταδιακά το ύψος κοπής στο χλοοκοπτικό σας. Κάνετε αυτό σταδιακά, κατά τη διάρκεια πολλών θερισμών, έτσι ώστε να μην αφαιρείτε ποτέ πάρα πολύ από τη λεπίδα του γρασιδιού ταυτόχρονα, κάτι που θα καταστρέψει τον χλοοτάπητα αντί να τον βοηθήσει. Επίσης, μην προσαρμόζετε ποτέ το χλοοκοπτικό τόσο χαμηλά ώστε να ξεφλουδίζετε το γρασίδι μέχρι την επιφάνεια του εδάφους. Εάν έχετε μια κουβέρτα με πεσμένα φύλλα ή άλλα συντρίμμια στο γκαζόν, τσουγκρώστε τα. Τα φύλλα μπορούν επίσης να αλεσθούν σε ένα λεπτό στρώμα με επαναλαμβανόμενο κούρεμα, αν και είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα τεμάχια που προκύπτουν έχουν αλεσθεί λεπτά. Και οι δύο αυτές πρακτικές – η σταδιακή μείωση του ύψους του γρασιδιού και η διατήρηση της αναπνοής της επιφάνειας του χλοοτάπητα ελέγχοντας το κάλυμμα των φύλλων και αφαιρώντας τα υπολείμματα – θα βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών όπως η μούχλα του χιονιού.

Σας δώσαμε αρκετά για να σκεφτείτε; Μην ανησυχείς! Ο ευκολότερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το γρασίδι σας λαμβάνει τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών, στις κατάλληλες ποσότητες και τη σωστή στιγμή, είναι να καλέσετε τον επαγγελματία περιποίησης γκαζόν της γειτονιάς σας στο Spring-Green και να μας αφήσετε να βγάλουμε όλες τις εικασίες. Θα χαρούμε να απαντήσουμε και σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar