Το χώμα γλάστρας πάει άσχημα; Τι πρέπει να γνωρίζετε

9
Το χώμα γλάστρας πάει άσχημα; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Για να πάρετε στο έπακρο τα βρώσιμα και διακοσμητικά φυτά σας, ίσως χρειαστεί να έχετε χώμα γλάστρας που είναι γόνιμο και μπορεί να διατηρήσει την υγρασία.

Αλλά τι κάνετε μόλις περάσει η καλλιεργητική περίοδος και έχετε ακόμα χώμα γλάστρας στην τσάντα;

Αν είναι έτσι, τότε μπορεί να αναρωτιέστε.

Το χώμα σε γλάστρες είναι κακό; Το έδαφος γλάστρας έχει πεπερασμένη αυτοζωή και δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιείται μέσα σε έξι μήνες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετά από αυτό. Όσο το χώμα γλάστρας δεν είναι εμποτισμένο σε νερό ή έχει μύκητες ή έντομα που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς μεγάλο πρόβλημα.

Γενικά, θα πρέπει να αντικαθιστάτε το έδαφος σε γλάστρες ετησίως. Αλλά με την κατάλληλη φροντίδα και προσθέτοντας επιπλέον μέταλλα και κομπόστ, μπορείτε να το κάνετε να διαρκέσει δύο έως τρία χρόνια πριν χρειαστεί να το αντικαταστήσετε.

Σε αυτή την ανάρτηση, έχουμε καλύψει τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα εδάφη γλάστρας και μερικές κοινές παρερμηνείες.

Αν θέλετε να αναβιώσετε το έδαφος γλάστρας, θα λατρέψετε αρκετές συμβουλές, τεχνικές και στρατηγικές που καλύπτονται αργότερα στο άρθρο.

Ας ξεκινήσουμε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar