Το Όρεγκον αλλάζει την αποπληρωμή φοιτητικού δανείου; — Ξυλοκόπημα Έσπασε

0
Το Όρεγκον αλλάζει την αποπληρωμή φοιτητικού δανείου;  — Ξυλοκόπημα Έσπασε

Θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο της αποπληρωμής των φοιτητικών δανείων; Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν καλύπτω πολλά θέματα κολεγίου εδώ (επειδή είμαι λίγο απομακρυσμένος από αυτήν την ηλικιακή ομάδα), οπότε σχεδόν μου έλειψε αυτό. Όμως, συνέχιζε να κυκλοφορεί σε ροές και τελικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετά ώστε να με κάνει να ρίξω μια ματιά. Χαίρομαι που το έκανα, γιατί στην πραγματικότητα κερδίζει έδαφος και θα μπορούσε να είναι κάτι που θα γίνει φυσιολογικό τα επόμενα χρόνια.

Τι είναι το πρόγραμμα αποπληρωμής δανείου Oregon Pay it Forward;

Όρεγκον αλλαγή αποπληρωμής φοιτητικού δανείουΤο Pay it Forward φαίνεται ότι είχε έναν ενδιαφέροντα κύκλο ζωής. Αρχικά επινοήθηκε από μια τάξη φοιτητών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ευκαιριών, και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας. Από εκεί φαίνεται ότι το Working Families Party του Όρεγκον, που τυγχάνει να έχει συνιδρυθεί από τον δάσκαλο των μαθητών, το πήρε υπό την προστασία του και άρχισε να το σπρώχνει. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο στους New York Timesτο νομοσχέδιο που προέκυψε πέρασε από τη Βουλή και τη Γερουσία του Όρεγκον νωρίτερα αυτό το μήνα.

Από εκεί και πέρα, φαντάζομαι ότι πρέπει να γίνουν όλα τα είδη δομικών εργασιών για να τεθούν σε εφαρμογή τα συστήματα και οι διαδικασίες ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά. Αλλά, μόλις γίνει αυτό, θα γίνει διαθέσιμο σε φοιτητές σε μερικά επιλεγμένα πανεπιστήμια και κολέγια κάπου γύρω στο 2015.

Το σχέδιο, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο Working Families Party του Όρεγκον, θα λειτουργεί με ειδικό ταμείο από το οποίο θα καταβάλλονται τα δίδακτρα στο σχολείο. Αφού ο φοιτητής αποφοιτήσει και βρει δουλειά, ο φοιτητής θα πληρώσει ένα σταθερό % του μισθού του πίσω στο ταμείο για 20 χρόνια. Το % που πληρώνει ο απόφοιτος θα εξαρτηθεί από το πόση εκπαίδευση έχει λάβει.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο σύστημα, θα πληρώνατε το 0,75% του προσαρμοσμένου ακαθάριστου εισοδήματός σας (AGI) για κάθε σχολικό έτος, ή 45 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι ένας φοιτητής που πηγαίνει για πτυχίο 2 ετών θα πληρώνει το 1,5% του AGI του ετησίως, ενώ ένας φοιτητής που αναζητά πτυχίο 4 ετών θα πληρώνει 3%.

Αυτό θα πρέπει να εξηγεί, κυρίως, τις αποκλίσεις στο κόστος των διδάκτρων από ένα πτυχίο δύο ετών έναντι ενός πλήρους τετραετούς πτυχίου. Ο ιστότοπος αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση που ένας πτυχιούχος είναι άνεργος, δεν θα απαιτείται αποπληρωμή έως ότου ο πτυχιούχος αποκτήσει δουλειά.

Είναι το σχέδιο Oregon Pay it Forward μια καλή ιδέα;

Κατά τη γνώμη μου, είναι και καλό και κακό. Όλα εξαρτώνται από το πώς το βλέπεις, πραγματικά. Εάν είστε σαν εμένα και σκοπεύετε να εργαστείτε σε ένα επάγγελμα που βασικά απαιτεί κάποιο βαθμό για να βάλετε το πόδι σας στην πόρτα, θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή συμφωνία. Διάολε, έχω φύγει από το κολέγιο για 7 χρόνια. Σχεδόν στα μισά του δρόμου μέχρι την περίοδο αποπληρωμής τους. Δεν είμαι ακόμη κοντά στα μισά του δρόμου για το τέλος των φοιτητικών μου δανείων.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, το σχέδιο μπορεί να είναι καλό. Μειώνει το οικονομικό εμπόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και επιβαρύνει λιγότερο την αποπληρωμή τυχόν λογαριασμών διδάκτρων. Η μείωση των φραγμών είναι επίσης ο λόγος που πιστεύω ότι θα μπορούσε να καταλήξει να είναι κακό.

Μέρος του λόγου που πιστεύω ότι το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δέχεται τόση φωτιά είναι επειδή είναι ήδη πολύ εύκολο να πάρεις φοιτητικό δάνειο και να πας στο κολέγιο. Αν κάποιος μπορεί να το κάνει, ξαφνικά όλοι πρέπει Κάνε το. Εάν θέλετε οποιοδήποτε είδος βάσης στην επαγγελματική κοινότητα της επιλογής σας, θα χρειαστείτε αυτό το πτυχίο. Αυτό προκαλεί προβλήματα. Η ζήτηση για πανεπιστημιακή εκπαίδευση δεν μειώνεται ποτέ. Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης λέει ότι ο προμηθευτής (τα κολέγια σε αυτή την περίπτωση) μπορεί να χρεώσει ό,τι θα αντέξει η αγορά με βάση τις διακυμάνσεις της ζήτησης. Εάν η ζήτηση μειωθεί, θα πρέπει να μειωθεί και η προσφορά. Εάν θέλετε να αυξηθεί η ζήτηση, μειώνετε το κόστος ό,τι πουλάτε μέχρι να αρχίσει να αυξάνεται ξανά η ζήτηση. Αλλά, εάν η ζήτηση δεν μειώνεται ποτέ, γιατί να το κόστος της εκπαίδευσης; Η προσφορά φοιτητών στο κολέγιο αυξάνεται, αυξάνοντας τη ζήτηση για αίθουσες διδασκαλίας και καθηγητές για να τους διδάξουν. Αυξάνονται τα σχολικά έξοδα λόγω των νέων κτιρίων και του πρόσθετου προσωπικού. Εάν το ταμείο για το σχέδιο δεν συμβαδίσει, τα χρήματα πρέπει να προέλθουν από κάπου αλλού. Ξέρεις πού; Το κράτος. Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι του δημοσίου.

Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε αν το σχέδιο θα λειτουργήσει ή όχι. Διάολε, το μελάνι μόλις στεγνώνει στον ίδιο τον λογαριασμό. Εξακολουθεί να έχει όλα τα είδη ταινίας για να λειτουργήσει μέχρι να αρχίσει να χρησιμοποιείται. Αμφιβάλλω ότι θα δούμε πραγματικά αποτελέσματα εκτός από τις αυξημένες εγγραφές στα σχολεία που πιλοτικά του προγράμματος για τουλάχιστον 5-10 χρόνια. Να θυμάστε ότι η αποπληρωμή πιθανότατα δεν θα ξεκινήσει για 4 χρόνια από την πρώτη εγγραφή.

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι η τρέχουσα κατάσταση των φοιτητικών δανείων και η αποπληρωμή τους πρέπει να επανεξεταστεί. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, αν αυτό το σχέδιο είναι η σωστή απάντηση. Μπορεί όμως να είναι μέρος της απάντησης. Συνδυάστε κάτι παρόμοιο με μια πιο αυστηρή διαδικασία αποδοχής και ίσως έχετε έναν νικητή.

Τι νομίζετε; Αλλάζει το Όρεγκον για πάντα την πληρωμή φοιτητικού δανείου; Είναι το πρόγραμμα η σωστή απάντηση; Τι θα άλλαζες; Θα το χρησιμοποιούσατε αν είχατε την ευκαιρία όταν εγγραφόσασταν στο κολέγιο; (Θα είχα)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar